Kavkazán zdrhá. Prosím o radu

Přidejte téma Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

Jansáci

4.3.2013 19:29
Jansáci

XXX.XXX.43.13

Dobrý den , mám prosbu na všechny chovatele kavkazánů, Mám fenku Kavkazána 3 roky starou. Jakmile ji pustím na velkou zahradu , tak během pěti minut se mi podhrabe pod plotem a courá po vesnici. zahrada má asi půl hektaru takže nějakou podezdívku to by bylo tak trochu likvidační. Když byla malá , tak ji v uvozovkách hodní sousedi i přes můj zákaz házely nějaký to žrádlo, tak jestli to není tím, nevím. Mám ji na menším dvorku a tak zbytek pozemku hlídá 7 letý pes. Prosím jestli máte někdo nějakou zkušenost s tímto problémem , poraďte mi. Měl jsem dříve fenku 9 let a ta to nedělala.Kavkazán je znám že hlídá svoje teritorium ale tahle hlídá někde jinde. bojím se aby ji někdo Díka za nějakou odpověď.S pozdravem Jirka 44 JirkaJansa@seznam.cz

4.3.2013 22:01
monika s

XXX.XXX.216.46

pokud už se fenka naučila toulat, tak jí to jen tak neodnačíte, zvlášť když máte nevyhovující plot.
Zkuste se podívat po el. ohradníku. Většinou se na to psi dobře naučí, a pak stačí i jen natažený drát na to aby si dala pozor. Berto to tak, že jí tím můžete i zachránit život (nebo někomu jinému).
Jiné řešení by ještě mohlo být koupit armovací pletivo, rořezat ho a částečně podél plotu zakopat, to samé jde udělat pletivem pro ovce (ale není to tak pevné)

Přidejte reakci

Přidat smajlík