Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

StanislavT

25.3.2013 14:07
StanislavT

XXX.XXX.42.14

Dobrý den ,
touto cestou žádám chovatele o radu,
nedávno jsem si pořídil na hlídání objektu dvouletého psa RTW z útulku,
chtěli ho tam utratit, poněvadž byl nezvladatelný, po krátké výchově se u něj projevilo zlepšení,
poslouchá na základní povely,(sedni,lehni,pac,druhá pac, povel k noze a nesmíš ještě pilujeme...)
Problém je jej uklidnit,na vycházce s vodítkem se zkouší přetahovat a snaží se mi vodítko vyrvat.
Druhým ale větším problémem je odvézt jej zpět do kotce.(má výběh asi 40x5 m a místo boudy místnost 2x3m jen pro sebe.)

Jakmile se dostaneme ke dveřím kotce chytne vodítko a začne tahat a couvat. Nereaguje na žádný povel.To samé nastane když se přiblížíme ke dveřím místnosti.
Dnes po mě dokonce vystartoval.
Dostat jej do kotce nebo do místnosti je práce na hodinu a riskovat u toho ruce..
Jinak je absolutně poslušný, a snaží se zvyknout, prvních pár nocí spal v místnosti se mnou,všechno naprosto v pořádku,jde vidět že chce být se mnou, že je vděčný za společnost.
Dále bych poprosil aby jste si nechaly řeči o tom že jej nezvládám pro sebe.
Když jsem jej dovez neuměl ani sednout.
Mám již zkušenosti s Boxery,a NO.
Děkuji

25.3.2013 14:49
kalliope

XXX.XXX.10.55

Dobrý den, v první řadě já osobně bych zkusila spojit mu kotec s něčím pro něj příjemným. U mě, kdy mi pes nechtěl chodit na cvičáku do odkládačky a veškerou svou silou se zapřel mezi futry a nechtěl dál, jsem postupovala tak, že do odkládačky šel výhradně unaven, pořádně proběhán tak, aby byl rád, že tam může odpočívat, za druhé jsem věděla, že tam má pohodlí a za třetí jsem ho učila postupně tak, že tam dostával extra žrádlo, které běžně doma nedostával (syrečky, syrové maso) a to VŽDY. Nešlo to sice úplně rychle (trvalo to asi 14 dní - 3 týdny), ale výsledek byl ten, že se tam potom už sám zaparkoval, vystrčil hlavu a čekal co za to dostane. Zároveň platilo, že kdykoli jsem šla kolem a pejsek byl v klidu, tak jsem mu tam něco výtečného na přilepšení přihodila. Časem pochopil, že když je tam, plynou pro něj samé výhody... (odpočinek po vyběhání a ještě k tomu super bašta)

25.3.2013 14:49
inusanka

XXX.XXX.175.12

Píšete nedávno, takže jediná rada je trpělivost. Dát mu pamlsek, hračku, něco významného do kotce, aby tam šel s tím, že je to pozitivní. Má zřejmě strach být sám, zážitky z útulku byť sebelepšího se zastírají dlouho. Nechtějte nic uspěchat a věnujte mu tolik času, kolik můžete

25.3.2013 15:18
garmia

XXX.XXX.34.243

Máme podobnou zkušenost, pes lítal po zahradě a nemohl jsem ho za žádnou cenu chytnout. Jediný co platilo, bylo dát mu do kotce žrádlo před tím, než jsme ho chtěli zavřít, vběhl do kotce a bylo hotovo. Jinak možností by bylo, aby vás nepokousal, dostat ho tam s košem a poté koš přes mříže, jestli to jde, sundat.

25.3.2013 17:19
stanislavt

XXX.XXX.42.14

Děkuji za rady, ale problém je ten, že ani žrádlo ani pamlsky nepomáhají...
Jsem s ním 24 hodin, aby si na mě zvykl, do kotce se za ním chodím i hrát , i cvičit, v místnosti do které má průlez má plnou misku žrádla a vodu, dbám na to aby mu nic nechybělo, místo pelechu má starou postel, má tam i deku s matrací.
Večer ho jdu utahat během po areálu, zatím na vodítku, aby si zvykl. Pak si ho vezmu i dovnitř aby nebyl sám, a všechno ok.
Když už ho dostanu jedním vchodem dovnitř, se chvilku dobývá ven, ale pak to vzdá a buďto zaleze dovnitř a nebo sedí u brány a když za ním jdu začne se krčit jako kdybych jej bil..
Ruku jsem na něj nevztáhl ,a v plánu to ani nemám.
Myslíte že je to špatná zkušenost z útulku nebo od předchozího majitele?

25.3.2013 18:59
garmia

XXX.XXX.34.243

Máme taky psa se špatnou minulostí, mám spíš problémy se psy, který nesnese, nezmůžu s tím nic, nevyhýbám se jim, snažím se být trochu v kontaktu s cizími psy, ale je to opravdu za trest, nicméně je to fakt, se kterým musíme nějak fungovat, například nepouštím navolno na místech, kde by mohl vyběhnout pes atd., jednoduše řeším problémy s tím spojené, to je zkrátka život.
Chvilku trvalo než mě začal respektovat, důvěřovat mi, měl jsem strach, že mi udělá z bytu kůlničku na dříví, ale není blbej a ví, že mu pomáháme, je to empatický zvíře, který už ví, že je to jeho domov. Má domov tam, kde má domov i jeho páníček a je vše ok. Před tím jsme ho měli mimo byt na zahradě v kotci, kam jsme dojížděli a trávili s ním každej den co nejvíc času. Ale byly problémy právě s umístěním do kotce, myslím že zásadní věc byla v tom, že věděl, že tam nemáme domov a dalším faktem bylo to, že měl strach jestli přijedeme a nenecháme ho tam, jednoduš z toho důvodu, že se s ním pendlovalo. Pokud má pes kotec, tam kde bydlíte, je jen otázka času, kdy vám pes začne důvěřovat, respektovat vás a bude brát jeho kotec za jeho domov.

25.3.2013 19:43
stanislavt

XXX.XXX.42.14

garmia napsal(a):
Máme taky psa se špatnou minulostí, mám spíš problémy se psy, který nesnese, nezmůžu s tím nic, nevyhýbám se jim, snažím se být trochu v kontaktu s cizími psy, ale je to opravdu za trest, nicméně je to fakt, se kterým musíme nějak fungovat, například nepouštím navolno na místech, kde by mohl vyběhnout pes atd., jednoduše řeším problémy s tím spojené, to je zkrátka život.
Chvilku trvalo než mě začal respektovat, důvěřovat mi, měl jsem strach, že mi udělá z bytu kůlničku na dříví, ale není blbej a ví, že mu pomáháme, je to empatický zvíře, který už ví, že je to jeho domov. Má domov tam, kde má domov i jeho páníček a je vše ok. Před tím jsme ho měli mimo byt na zahradě v kotci, kam jsme dojížděli a trávili s ním každej den co nejvíc času. Ale byly problémy právě s umístěním do kotce, myslím že zásadní věc byla v tom, že věděl, že tam nemáme domov a dalším faktem bylo to, že měl strach jestli přijedeme a nenecháme ho tam, jednoduš z toho důvodu, že se s ním pendlovalo. Pokud má pes kotec, tam kde bydlíte, je jen otázka času, kdy vám pes začne důvěřovat, respektovat vás a bude brát jeho kotec za jeho domov.

S ostatními psy se taky nesnese ani v nejmenším, ale s tím jsem se smířil , že ho to přejde samo, tady do styku přijde se psy jen přes vlnkované plechy, takže to zatím neřeším, měl jsem boxerku kterou kousl jezevčík když měla 4měs. a do 8 let nemohla k jinému psovy, pak se to nějak vytratilo samo.
Teď jsem s ním v kanclu a jsme nejlepší kámoši, chce se hrát a mazlit, leží mi u nouhou..
Dokonce jsem mu dával do místnosti vodu a žrádlo a dokud jsem byl s ním v místnosti tak nebyl problém, jakmile jsem se pohnul ke dveřím tak utekl za dveře...
Ještě ho musím nějak odnaučit přetahovanou o vodítko, protože u toho zapomíná že je to hra..
Jak se snaží to vodítko chňapnout tak jde i přes prsty a má vodítko omotané kolem pacek, trupu i čumáku- trhnutí stahovákem nepřipadá v úvahu.
Bít ho nebudu. Ale jak ho to odnaučit..
Jinak zkusím radu od anonyma z nemoderovaného fora, chvíli tam s ním pobýt, vykládat si a nechat ho mlsat za mé přítomnosti

26.3.2013 13:22
garmia

XXX.XXX.34.243

stanislavt napsal(a):
S ostatními psy se taky nesnese ani v nejmenším, ale s tím jsem se smířil , že ho to přejde samo, tady do styku přijde se psy jen přes vlnkované plechy, takže to zatím neřeším, měl jsem boxerku kterou kousl jezevčík když měla 4měs. a do 8 let nemohla k jinému psovy, pak se to nějak vytratilo samo.
Teď jsem s ním v kanclu a jsme nejlepší kámoši, chce se hrát a mazlit, leží mi u nouhou..
Dokonce jsem mu dával do místnosti vodu a žrádlo a dokud jsem byl s ním v místnosti tak nebyl problém, jakmile jsem se pohnul ke dveřím tak utekl za dveře...
Ještě ho musím nějak odnaučit přetahovanou o vodítko, protože u toho zapomíná že je to hra..
Jak se snaží to vodítko chňapnout tak jde i přes prsty a má vodítko omotané kolem pacek, trupu i čumáku- trhnutí stahovákem nepřipadá v úvahu.
Bít ho nebudu. Ale jak ho to odnaučit..
Jinak zkusím radu od anonyma z nemoderovaného fora, chvíli tam s ním pobýt, vykládat si a nechat ho mlsat za mé přítomnosti

Podle mě jde o to, že nechce být sám a má strach, že se nevrátíte. Jak jsem psal, musíte získat jeho důvěru.

Uživatel s deaktivovaným účtem

26.3.2013 21:29
Uživatel s deaktivovaným účtem

Musíte mu ukázat, že ne vždycky když chcete aby šel do ,,kotce" znamená to, že ho tam necháte a půjdete pryč. Píšete že s ním chodíte na procházku po areálu. Během toho co ho venčíte, se zkuste do výběhu několikrát vrátit, pohrát si tam s ním a zase s ním jít ven. Netahejte ho tam násilím, ale formou hry. Můžete si ho zkusit vzít na delší vodítko (stopovačku) a hrát si sním poblíž vchodu, pak na chvilku zaběhnout ven (pes na na dlouhěm vodítku může stát před vchodem) a pak se zase vrátit k němu ven. Pak ho zkusit k sobě nalákat na hračku nebo nějaký opravdu lákavý palskem (párek, sýr). Ze začátku odměňovat i jen přiblížení se ke vchodu bez protestů a časem se dopracovat až k tomu, že sám ochotně projde vchodem. Když s ním budete tohle intenzivně trénovat jedno odpoledne. Věřím, že večer tam hafana dostanete.

27.3.2013 09:05
stanislavt

XXX.XXX.28.252

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
Musíte mu ukázat, že ne vždycky když chcete aby šel do ,,kotce" znamená to, že ho tam necháte a půjdete pryč. Píšete že s ním chodíte na procházku po areálu. Během toho co ho venčíte, se zkuste do výběhu několikrát vrátit, pohrát si tam s ním a zase s ním jít ven. Netahejte ho tam násilím, ale formou hry. Můžete si ho zkusit vzít na delší vodítko (stopovačku) a hrát si sním poblíž vchodu, pak na chvilku zaběhnout ven (pes na na dlouhěm vodítku může stát před vchodem) a pak se zase vrátit k němu ven. Pak ho zkusit k sobě nalákat na hračku nebo nějaký opravdu lákavý palskem (párek, sýr). Ze začátku odměňovat i jen přiblížení se ke vchodu bez protestů a časem se dopracovat až k tomu, že sám ochotně projde vchodem. Když s ním budete tohle intenzivně trénovat jedno odpoledne. Věřím, že večer tam hafana dostanete.

Koupil jsem konzervu hovězího , dostává ji za odměnu a jen v místnosti, kde má pelech a průlez do výběhu. dva večery jsme cvičily chození do místnosti, samozřejmě za odměny, ráno nebyl problém jej tam odvézt s konzervou v ruce, dát mu do misky trochu toho hovězího s granulema a odejít...sice potom bylo rodeo ale už to je velký pokrok...pořád je to trochu nedobrovolné ale i tak.
Dnes dojede kolega takže mám na psa celý den, budeme cvičit povely ..už zvládá povel Sedni, pac a lehni jen na zdvižení ruky.(neverbálně)..strašně rychle se učí..:) Díky za rady, ozvu se jak to dopadlo.

27.3.2013 10:11
ilisek

XXX.XXX.196.16

Tak to je super, chce to fakt jen tu trpělivost a uvidíte, že to půjde!

30.3.2013 19:53
plisak

XXX.XXX.236.4

garmia napsal(a):
Podle mě jde o to, že nechce být sám a má strach, že se nevrátíte. Jak jsem psal, musíte získat jeho důvěru.

smajlík

Přidejte reakci

Přidat smajlík