Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
28.3.2013 09:20
beatlejohn

XXX.XXX.200.63

Dobrý den,
máme fenku po kastraci. Na zákroku byla v pondělí 25.03. Za jak dlouho si myslíte, že by měla být "v pohodě"? Je totiž doma stále taková apatická, jen spí, nemá moc o nic zájem. Přitom venku by běhala, ptáky by honila, ale doma jako když utne, lehne a spí. Byli jsme s ní 2x na kontrole a doktor říkal, že se rána hojí dobře. Fenka nám normálně žere a chodí na záchod. Je tedy možné, že je "jen" unavená operací a cítí ránu na bříšku? Mockrát děkuji za názorysmajlík

28.3.2013 10:32
mata

XXX.XXX.80.144

Třetí a čtvrtý den po zákroku bývají nejunavenější, jsem si všimla, ptž tělo se asi začíná hojit a to unaví. Tak nabírají síly a spinkají smajlík Pokud je pod dohledem veta a jinak je fenka o.k., ničeho se nebojte. Za pár dní už to zase bude lepší smajlík

28.3.2013 10:36
beatlejohn

XXX.XXX.200.63

Děkuji, ona je z útulku a je taková vystrašenější (i když venku řádí jak černá ruka smajlík), tak jestli na ní nepůsobí i to.

28.3.2013 10:42
beatlejohn

XXX.XXX.200.63

Ještě mám jeden dotaz, s fenkou bysme nutně potřebovali zítra opoledne cestovat z Prahy do Plzně vlakem. Myslíte, že to 5. den po operaci zvládne? Je to menší pes, kříženec teriérka cca 10kg. Ve vlaku klidně leží, je spíš strašpytel. Samozřejmě ze schodů a do schodů jí nosíme.

28.3.2013 11:08
ilisek

XXX.XXX.196.16

beatlejohn napsal(a):
Ještě mám jeden dotaz, s fenkou bysme nutně potřebovali zítra opoledne cestovat z Prahy do Plzně vlakem. Myslíte, že to 5. den po operaci zvládne? Je to menší pes, kříženec teriérka cca 10kg. Ve vlaku klidně leží, je spíš strašpytel. Samozřejmě ze schodů a do schodů jí nosíme.

Zeptejte se vašeho veta, ale já bych spíš preferovala klid a vlakem ji nikam netahala, nemůže vám ji někdo ohlídat?

28.3.2013 11:11
beatlejohn

XXX.XXX.200.63

No právě, že nemůže, je to na 3 dni. Vet se k tomu nějak nevyjadřoval. Sice jsme mu řkali, že potřebujeme jet s fenkou pryč, ale nějak se k tomu nevyjádřil smajlík

28.3.2013 11:25
mata

XXX.XXX.80.144

Taky bych preferovala klid a čisté prostředí u fenky pár dnů po dost velkém zákroku! Každopádně vetovi zavolejte, popište přesně co a jak a uvidíte.
Jestliže to prostě jinak nepůjde ( nikdo z vás nemůže doma zůstat s fenkou? Opravdu ne? ) - ale pořád si tak říkám, zda byste někam tahali třás dítě s horečkama.... asi ne že, ale pes je něco jiného vlastně smajlík - tak fenku rozhodně nenechte chodit, ( myslím tím město, ěstské špinavé chodníky a bordel a mokro a stejně tak ve vlaku a na nádru!!! ) v borčusu, ideál by bylo mít ji v tašce, ve vlaku ji mějte na dece na klíně, nebo sedačce, nebo v tašce na zemi a tam, kde budete, se taktéž postarejte o to, aby byla v čistu, klidu, suchu a teple!
Ale stále by pro ni, její hojení, bolest po operaci ( že nepiští neznamená, že jí to nebolí!!! ), bylo nejlepší ( i z hlediska psychiky ) být doma v klidu, teple a čistotě smajlík

28.3.2013 12:09
ilisek

XXX.XXX.196.16

beatlejohn napsal(a):
No právě, že nemůže, je to na 3 dni. Vet se k tomu nějak nevyjadřoval. Sice jsme mu řkali, že potřebujeme jet s fenkou pryč, ale nějak se k tomu nevyjádřil smajlík

No já nevím, chtělo by se vám osobně někam harcovat pár dní po operaci?? Prostě si to zařiďte jinak, v dnešní době mobilů, meilů apod. by snad šlo tuto akci přesunout, zkuste to.

2.4.2013 09:38
ilisek

XXX.XXX.196.15

Tak jak přežila fenečka cestování?

2.4.2013 10:08
beatlejohn

XXX.XXX.200.63

Hodně jsme dbali na všechna uvedená rizika a fenka byla úplně v pohodě. Navíc už chce lítat venku, řádí jak černá ruka a všechno jí zajímá, takže jí musíme hodně krotit. Cestování bylo úplně v pohodě, vlak zvládla na jedničku a auto si snad i užívala, soudě z jejího výrazusmajlík
Takže vše jsme zvládlismajlík

2.4.2013 10:36
ilisek

XXX.XXX.196.15

beatlejohn napsal(a):
Hodně jsme dbali na všechna uvedená rizika a fenka byla úplně v pohodě. Navíc už chce lítat venku, řádí jak černá ruka a všechno jí zajímá, takže jí musíme hodně krotit. Cestování bylo úplně v pohodě, vlak zvládla na jedničku a auto si snad i užívala, soudě z jejího výrazusmajlík
Takže vše jsme zvládlismajlík

Tak to je super, teď už bude jenom líp:o))

5.4.2013 12:41
impact

XXX.XXX.30.191

beatlejohn napsal(a):

Jo, zvládne. Vemte ji do pohodlné tašky (ideálně s pevným dnem, aby se jí pod bříškem neprohýbalo) a v klidu jeďte.

Bych to opravdu nedramatizovala. Pátý den mám problém fenky udržet na místě.. smajlík

5.4.2013 12:41
impact

XXX.XXX.30.191

Ježiš, jsem zaspala. smajlíksmajlíksmajlík

5.4.2013 13:01
beatlejohn

XXX.XXX.200.63

Nevadí smajlík

Přidejte reakci

Přidat smajlík