Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
13.4.2013 11:31
marky88

XXX.XXX.8.7

Ahoj všem, mám malou otázku. Chtěla jsem svému pejskovi koupit tento antiparazitní obojek, chtěla jsem velikost 48cm, ale u nás zatím měli jen ty největší, ty přes 60cm. Prodavačka mi říkala, ať koupím ten velký a kus ho odstřihnu, ale já se bojím, aby i tak v tomto větším obojku nebylo více účinné látky. Mám hodně citlivého pejska a nerada bych mu způsobila problémy. Co myslíte?

13.4.2013 21:12
koňadra

XXX.XXX.128.24

marky88 napsal(a):
Ahoj všem, mám malou otázku. Chtěla jsem svému pejskovi koupit tento antiparazitní obojek, chtěla jsem velikost 48cm, ale u nás zatím měli jen ty největší, ty přes 60cm. Prodavačka mi říkala, ať koupím ten velký a kus ho odstřihnu, ale já se bojím, aby i tak v tomto větším obojku nebylo více účinné látky. Mám hodně citlivého pejska a nerada bych mu způsobila problémy. Co myslíte?

Bez urážky - myslím, že hodně citlivá jste spíše Vy. Já kupuji normálně velké obojky i na malé psy, jednoduše ho ustřihnu a mám ho na dvakrát. Přemýšlet o tom, jak moc nebo málo je obojek napuštěný, mne nikdy ani nenapadlo. Když tak ale o tom teď přemýšlím, tak logicky jsou napuštěny oba stejně - ten větší má jen o tolik více látky, o kolik cm je delší.

13.4.2013 21:54
saritutu

XXX.XXX.138.175

Marky má rechtsmajlíkradši být přecitlivělá a dvakrát se zeptat, nežsmajlík si si zvíře díky vlastnímu nepřemýšlení, o ůčinné látce , předávkovat. A pak jako hlupák s klepajícímse (v lepším případě) šup na veterinu.smajlík.Většina antiparazit.obojků se zkrátit může.smajlík

14.4.2013 12:15
marky88

XXX.XXX.8.7

Díky za odpovědi. Nechápu jak někdo může urážet někoho, o němž skoro nic neví. Moje fenka borderky měla vloni bohužel kožní problémy i po spot-onu od Frontline a léčba mě stála poměrně dost peněz, takže jsem jen chtěla znát zkušenosti, zda-li je opravdu bezpečné obojek zkrátit. Ach jo.

14.4.2013 13:08
koňadra

XXX.XXX.128.24

marky88 napsal(a):
Díky za odpovědi. Nechápu jak někdo může urážet někoho, o němž skoro nic neví. Moje fenka borderky měla vloni bohužel kožní problémy i po spot-onu od Frontline a léčba mě stála poměrně dost peněz, takže jsem jen chtěla znát zkušenosti, zda-li je opravdu bezpečné obojek zkrátit. Ach jo.

Omlouvám se, nechtěla jsem se Vás dotknout. Kdyby jste ale hned v úvodu napsala "Mám hodně citlivého pejska, po Frontline měl kožní problémy, a nerada bych mu způsobila problémy", tak by to bylo jasné. Takhle jsem si myslela, že přistupujete ke psovi jako hodně lidí, kteří ze psa dělají poločlověka a sami k němu přistupují přecitlivěle, a to úplně zbytečně. Ve Vaše případě to chce asi opatrně vyzkoušet, na jakou látku nebude mít pes reakce.

15.4.2013 08:01
kobroor

XXX.XXX.41.2

Pokud měla fenka kožní problémy, radši bych zkusila jiný spot s jinou účinnou látkou. Na Scalibor bývají hodně alergické reakce. Mým psům vadil jak Scalibor, tak Kiltix (oboje až druhý rok, první to bylo ok).

20.8.2013 13:34
davemo1

XXX.XXX.236.171

No taky se přidám že obojek scalibor může způsobit alergickou reakci na krku.Před 2dny jsem koupil pro jorkšíra tento obojek po 3hodinách nošení se začal drbat na krku ještě jsem tomu nevěnoval moc pozornost na druhý den po cca 24 hodinách jsem kouknul co se tam pořád drbe a měl tam už bouli zarudlou a v místě otoku vypadlou srst.Co jsem se dočet tento obojek není vhodný pro malá plemena a pro kočky smrtelný na heurece je pěkná recenze o této značce obojkusmajlík

20.8.2013 13:46
gucci.k

XXX.XXX.104.226

marky88 napsal(a):

kupte jsi ho pres internet

22.8.2013 08:45
vasilek

XXX.XXX.23.16

Asi bych vybrala jiny antiparazitni prostredek. Mam bigla co ma kozni problemy. Dva roky mel tento obojek a byl v pohode. Letos dostal obojek a ja odjela na tyden pryc s tim, ze psovi obojek vyhovuje, kdyz nemel nikdy problemy. Po tydnu jsem prijela a s hruzou zjistila, ze pes ma tak rozhnisanej krk , ze kdybych odjela na 14 dni, tak ma asi diru v krku. Rodice psa jen krmili a niceho si nevsimli, protoze pes normalne zral, pil a hnisalo mu to zespod, takze to nebylo videt. Takze Scalibor mel letos naposled a uz ho radsi kazdej tyden koupu antiparazitnim samponem.

Takze na bych se bala koupit si vetsi obojek na mensiho psa, zvlast pokud je pes citlivej a s koznima problemama.

22.8.2013 09:31
rapotacka11

XXX.XXX.73.135

koňadra napsal(a):
Bez urážky - myslím, že hodně citlivá jste spíše Vy. Já kupuji normálně velké obojky i na malé psy, jednoduše ho ustřihnu a mám ho na dvakrát. Přemýšlet o tom, jak moc nebo málo je obojek napuštěný, mne nikdy ani nenapadlo. Když tak ale o tom teď přemýšlím, tak logicky jsou napuštěny oba stejně - ten větší má jen o tolik více látky, o kolik cm je delší.

Bez urážky .
Kdysi , když tu obojky začínaly , nebo jsem první obojek objevila , koupila jsem první.
Byl perfektní . Jiný tam neměli , snad jsem ani netušila , že jich je víc druhů .
Název jsem neřešila . Když jsem koupila druhý - jiný , pes měl silnou alergickou reakci .
Zrychlené dýchání ap.
Opatrnost je na místě !.

Přidejte reakci

Přidat smajlík