Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
16.4.2013 12:00
smajla

XXX.XXX.244.12

Dobrý den, mohl by někdo poradit ohledně barf stravování při chronickém onemocnění ledvin? byly nám doporučeny granule, ale já bych chtěla připravovat jídlo sama. Budu velice vděčná za jakoukoli radu, zkušenost, nebo odkaz na stránky... Předem mockrát děkuji. Kamila

16.4.2013 12:13
ilisek

XXX.XXX.196.16

Najděte si na http://www.barfclub.eu/ kontakt na pani Novosadovou a zavolejte ji, určitě vám ráda a odborně poradí. Ilona

16.4.2013 14:25
impact

XXX.XXX.90.141

Obrátila bych se na MVDr. Milana Štourače. Veterinář, který sestavuje takové diety přímo na konkrétní psy, podle konkrétních výsledků vyšetření.

Katka Novosádová je určitě dobrá na BARF, ale bude jí tam chybět právě ta veterinární zkušenost a odbornost. A u problémů s ledvinami střílet na slepo může mít poměrně špatný dopad.

16.4.2013 17:00
smajla

XXX.XXX.244.12

Děkuji za info, zkusím ho kontaktovat smajlík

Uživatel s deaktivovaným účtem

17.4.2013 11:34

no nejsem veterinářka ,ale mám psa s chronickým onemocněním ledvin , problém je v tom že masa smí opravdu málo, v podstatě kuřecí ,králičí , rybí ale nesmí ho být moc jestli syrové nebo vařené to je celkem jedno já mu dávám vařené. k tomu jako přílohu pouze rýži, u jiných příloh mě bylo zděleno že tedy těstoviny, pečivo ne ,někdo doporučuje vločky, můj veterinář ne. mléčné výrobky taky ne, vejce může a může zeleninu , dávám mrkev ,někdy trošku petržele ,spařené kopřivy. tohle krmení dostávám můj pes jako odpolední jídlo tedy večeři, nevím ale jestli by tohle bylo plnohodnotné krmení pro psa, řekla bych že ne ,tudíž ráno dáváme granule ,veterinární dietu hills , je výhodné na ně psa naučit i pokud chcete jet na dovolenou apod. jinak do vařené stravy přidávám přípravek ipakitine, b komplex a protže se jedná o staré zvíře také alavis kloubní výživu. možná by bylo lepší podávání samotné veterinární diety ale pro mě je to zap rvé finančně neúnosné ,za druhé to pes odmítá ,nbyl zvyklý na kombinaci granulí a vařeného. moc sem vám asi neporadila ale být vámi pokud je to ve vašich finančních možnostej tak krmím veterinární dietou.

17.4.2013 13:59
smajla

XXX.XXX.244.12

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
no nejsem veterinářka ,ale mám psa s chronickým onemocněním ledvin , problém je v tom že masa smí opravdu málo, v podstatě kuřecí ,králičí , rybí ale nesmí ho být moc jestli syrové nebo vařené to je celkem jedno já mu dávám vařené. k tomu jako přílohu pouze rýži, u jiných příloh mě bylo zděleno že tedy těstoviny, pečivo ne ,někdo doporučuje vločky, můj veterinář ne. mléčné výrobky taky ne, vejce může a může zeleninu , dávám mrkev ,někdy trošku petržele ,spařené kopřivy. tohle krmení dostávám můj pes jako odpolední jídlo tedy večeři, nevím ale jestli by tohle bylo plnohodnotné krmení pro psa, řekla bych že ne ,tudíž ráno dáváme granule ,veterinární dietu hills , je výhodné na ně psa naučit i pokud chcete jet na dovolenou apod. jinak do vařené stravy přidávám přípravek ipakitine, b komplex a protže se jedná o staré zvíře také alavis kloubní výživu. možná by bylo lepší podávání samotné veterinární diety ale pro mě je to zap rvé finančně neúnosné ,za druhé to pes odmítá ,nbyl zvyklý na kombinaci granulí a vařeného. moc sem vám asi neporadila ale být vámi pokud je to ve vašich finančních možnostej tak krmím veterinární dietou.

O peníze mi nejde, chci jí dát jenom to nejlepší. Do teď byla na granulích jedenkrát dražších, než jsou tyhle diety.. Zatím sháním informace všude možně. Dozvěděli jsme se to teprve předevčírem. A jak dlouho už má váš pejsek nemocné ledviny? Jo a tu petržel můžete nahradit i lístkama z pampelišky, to jsem zrovna někde vyčetla.. :)

18.4.2013 10:28

smajla napsal(a):
O peníze mi nejde, chci jí dát jenom to nejlepší. Do teď byla na granulích jedenkrát dražších, než jsou tyhle diety.. Zatím sháním informace všude možně. Dozvěděli jsme se to teprve předevčírem. A jak dlouho už má váš pejsek nemocné ledviny? Jo a tu petržel můžete nahradit i lístkama z pampelišky, to jsem zrovna někde vyčetla.. :)

vidíte pampeliška mě nenapadla ,no tak mu taky trošku přidáme smajlíkjinak to že má pes nemocné ledviny sem se dozvěděla někdy kolem vánoc ,trpěl hodně na průjmy a strašně se zhubl , po změně krmení zas trošku nabral a ty průjmy se hodně zlepšily ,dřív měl třeba obden bez ohledu na to čím sem ho krmila, třeba i po suché rýži ,ted je to jen občas. jinak taky sem pátrala a zkoumala a co sem vyřetla tak ta hills k/d je asi to nejlepší co se mu může dát ,tahle firma se tím zabývá fakt dlouho a nějaké výsledky asi mají. jen ten můj potvorák mlsnej to moc nechce žrát. nevím co vám poradil veterinář? dáváte taky nějaký ten lapač fosforu ?jinak existuje ještě přípravek pro kočky ,prý to hodně pomáhá ale pro psa velikosti mého by to stálo v řádech tisícovek měsíčně ,nevím co máte za pejska ,pokud je nějaký malý třeba by se to vyplatilo zkusit

23.4.2013 08:21
smajla

XXX.XXX.244.12

Na veterině nám dali Royal Canin, tak jsem s tím začala krmit. Nakoupila jsem plechovky, abych měla čas na rozmyšlenou, čím vlastně krmit. Taky jsem přemýšlela o těch Hills, nikdy jsem Hills moc nevěřila, ale jak říkáte, dělají to hodně dlouho a jsou s touhle dietou asi na prvním místě, mezi všemi. Zkusím koupit menší pytel a nějakou konzervu. Jinak moje holčička je Výmarský ohař, takže taky nic malého :) O lapači fosforu jsem ještě nečetla, jak se to jmenuje? to je asi potřeba do vařené stravy, protože i když se snažíte sebevíce krmit potravinami s malým obsahem fosforu, stejně tam vždycky nějaká bude a v těch Hillskách není skoro žádný.. Užíváte nějaké léky? my jsme dostali Fortekor tabletky..přeju vám hodně štěstí v boji s touhle hnusnou nemocí..

23.4.2013 18:13

vaše čubinka je výmar ,můj pes kříženec labradora takže velikostně a na spotřebu krmiva to asi bude to samé. jinak léky žádné neužívá pouze ten ipakitine což je vlastně ten lapač fosforu je to přírodní látka který přidávám právě do vařené potravy ,teoreticky pokud by se krmilo jenom tím hills tak by se to dávat nemuselo, pak mě veterinář nabízel ještě jeden obdobný přípravek ale nepamatuji si název , v podstatě to bylo na té samé bázi ale vyšlo to dráž. jinak t těm dietám dělá je Hills a trovet co sem tak pátrala hils by měl být lepší a dělá to mnohem déle , nic jiného mě doporučeno nebylo , naopak sem byla upozorněna že i když to mnohé firmy na obalech píšou je to jen reklamní tah a není to veterinární dieta, jinak vím že pes nemá šanci na uzdravení ,dietou by se to dalo zpomalit nebo možná zastavit ,je to už starej kluk 12 let a má i problémy sp ohybem ale budu ráda za každý měsíc který tu se mnou bude , na podzim zkusíme znovu kontrolní odběr krve abychom věděli co se v něm děje ,můžu se zeptat věk vaší fenky a jaké jste měli krevní hodnoty ?

23.4.2013 18:23

ještě sem koukala ted na ten royal canin no asi se taky už o něco pokusili , ale nevim já prostě věřím tomu hillsu už pro to že sem na něm měla nemocného psa před 20 lety, což tenkrát vycházelo hodně hodně draho ale docela se osvědčilo, tenkrát to byla pro změnu slinivka

20.5.2013 18:13

tak už jste se neozvala chtěla sem se jen zeptat jak pokračujete?

22.5.2013 16:48
smajla

XXX.XXX.244.12

To jste hodná, že se ptáte :) Smajlinka je na tabletkách Fortekor a na dietě Hills. Musíme chodit každé dva měsíce na testy z krve a moči. Teď se nám do toho navíc připletla další záhada. Na krku se jí objevuje boule, která hned za několik hodin zmizí. Vet nechápe, co to může být, tak nás poslal na magnetickou rezonanci! Jdeme na ní právě zítra,tak se dost bojím. Bylo nám řečeno, že se prostě musí zjistit, co to je. Může to mít prý vliv i na ty ledviny a může je to tím zhoršovat. Každopádně dám hned vědět, co zjistili.. jsem z toho skoro už na prášky, to vám povím..smajlík

23.5.2013 12:02

to jsem ráda že jste se ozvala, ráda si vyměním zkušenosti a informace s někým kdo má podobné problémy jako my. doufám že ta rezonance dobře dopadne, ani nevím že se to u psů dělá ,asi máte z vás lepší vybavení. možná ta boule bude fakt od toho ,taky mě napadlo vetovi jsme to neříkala protože nevím jestli nejsem blázen ale některé dny se mě zdá pes hubenější a někdy tlustčí , jako by se někdy nějak nafukoval či co ,ale problémy žádné nemá je docela v dobrý kondici spíš se ted potýkáme s artrozou .jinak na krev půjdem asi až na podzim ,náš vet říkal že se ty hodnoty neměnmí tak rychle tak na podzim uvidíme jak to postupuje, ik dyž je jasný že zlepšit se to nedá takže je to spíš jen tak pro naší informaci , pes už je prostě dědek. jinak ta dieta hills je dobrá ale ten můj potvorák jí začal tvrdošíjně odmítat , z počátku jí žral normálně ,pak váhavě a ted se k tý misce ani nepřiblíží tak mu jí ochucuju čím se dá protože víckrát za sebou to nebere, takže vymýšlení co do toho dát aby tro omc neškodilo a aby žralsmajlík. tak držím faší fence palečky a budu ráda když se ozvete.

Přidejte reakci

Přidat smajlík