Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

Uživatel s deaktivovaným účtem

29.4.2013 11:07

Ahoj, mám problém. V rodině máme psa, peruánského naháče. Pochází od množitelky. Je mu asi 8 let.
Ten problém je, že jakmile kdokoliv jiný než mamka mu něco už naštvaně přikáže začne cenit zuby a vrčet. Dříve ho můj bratr (24) zlobil smajlík a od té doby se takhle chová. Já jsem ho měla vždy velmi ráda, ale od té doby co na mě poprvé zavrčel mi bylo asi 8/9 a já ho od té doby prostě nenávidím. Nyní mi je 14 a vyhrožoval mi takto už několikrát. Nejvíce si dovoluje (A vůbec neposlechne) v přítomnosti matky, tu už začíná ignorovat též, ale na ní nezavrčel nikdy. Když jsme sami (Já a on, bratr a on...) tak poslechne, sice typickým líným stylem (A čekajícím na změnu názoru) se odplazí asi metr koukne jestli to myslíme vážně a udělá to co jsme po něm chtěli.
Dá se mu nějak ukázat, když není v blízkosti matka, že já jsem prostě nad ním a klidně mu to i dokážu? Samozřejmě bez pokousání? Děkuji...

29.4.2013 12:18
hankaapes

XXX.XXX.252.221

Ten pes není agresivní, ten pes je nevychovanej. Začít s převýchovou musí maminka jako jeho "paní". Pokud ho "nenávidíš" cítí to z tebe, pokus se ho ignorovat a promluv s maminkou ať se poradí na nějakém psím cvičišti.

29.4.2013 13:03

přečti si to po sobě a zamysli se nad sebou ,je ti 14 , nejsi už moc malá holka . jak můžeš napsat nenávidím psa? ty ho nenávidíš a on tě má za to mít rád ? nenávidíš ho pro to že jste ho nedokázali normálně vychovat. opravdu se nad sebou a svým přístupem ke psovi zamysli. a pak až na něco přijdeš si uvědom že jsi člověk a že bys měla mít víc rozumu než pes , tudíž ho můžeš přesvědčit aby udělal to co chceš tím že nad ním máš rozumovou převahu ,ne po zlém ale po dobrém formou pamlsků , pochval her a odměn ,každý pes má nejraději toho kdo si s ním hraje ,chodí s ním ven až k sobě najdete společný vztah potom sem můžeš pokusit s ním pracovat ,něco ho naučit aby tě poslechl, takové to já sem nad ním to bylo myšleno že ho seřežeš když se mamka nedívá? sama píšeš že ho bratr škádlil, vlastně jste ho to naučili ,toho psa jste si zkazili vy a ty ho ted za to nenávidíš, není ti trochu trapně?

29.4.2013 13:36
plisak

XXX.XXX.236.4

no, za on je dospělý a ty ještě dítě - mládě, z jeho hlediska nejsi nad ním, a navíc, asi mu dáváš svou nelásku znát, zkus ho trochu rozmazlovat, dej mu pamlsek, mazli se, hrej si s ním, jak on chce a uvidíš, jak si tě oblíbí

30.4.2013 08:57
impact

XXX.XXX.195.92

Znala jsem jednu rodinu, s podobně agresívním psem. Taky měli dceru a syna. Syn už je starší, dcera měla v té době právě kolem čtrnácti. Byla to hodně podobná situace, jen pes nepocházel z množírny, ale byl s PP. A bylo to jiné plemeno, i když naháči podobné (povahou..). Byla jsem u nich na návštěvě, v kuchyni. Když dcera přišla ze školy. Klaply dveře, pes se rozběhl do chodby (vždy musel kontrolovat, kdo přišel) a dcera zaječela leknutím. Byla od něj několikrát napadena, byla svědkem, jak napadl jiné lidi. To leknutí nebylo hrané.. Bylo syrové a vyšlo přirozeně z ní, když uviděla psa, jak se k ní žene.. Přiznám se, že mě v ten moment bodlo u srdce a myslím, že majitelku (matku rodiny) také..

Není jednoduché být dítětem v rodině s agresívním psem.. A rozhodně bych tuto slečnu neodsuzovala za nenávist (ona se ho spíše jen panicky bojí a neumí to rozlišit...).

30.4.2013 09:23
scylla

XXX.XXX.147.85

Chápu, že se někdo může bát rotvíka, ale naháče? Ten pejsek jen potřebuje vědět, co se po něm chce. Podle popisu z té rodiny ten pes musí být na prášky. Vidím to na strachovou agresi.

30.4.2013 09:23
scylla

XXX.XXX.147.85

Chápu, že se někdo může bát rotvíka, ale naháče? Ten pejsek jen potřebuje vědět, co se po něm chce. Podle popisu z té rodiny ten pes musí být na prášky. Vidím to na strachovou agresi.

30.4.2013 12:10

no trošku z kušenosti jako dítě s agresivním psem mám. ve čtyřech letech jsme dostala k narozeninám štěně voříška od tety ,nebyl to ten nejlepší nápad ,přesto že se mě pejsek líbil a měla sem ho ráda tak prostě malé dítě a pes ,občas se mě připletl pod nohy a já ho šlápla sice nerada ale jeho to bolelo a pamatoval si to ,občas sem mu nevědomky asi způsobila i něco jíného, ten pes mě prostě neměl moc rád ,pamatuju si jak jednou zdrhl k sousedům a žral tam nějaké kosti ,mě z rozumem šestiletý holky napadlo že sousedi budou nadávat a že mu ty kosti teda přenesu na zahradu k nám , ošklivě mě pokousal ale pamatuju jak sem pokousanou ruku schovávala v hadru před mámou aby Míša nebyl bit. bylo mě to líto že na mě vrčí a nemá mě rád ale něco jako nenávist mě nikdy nenapadlo , palk máma onemocněla a nevím už přesně proč z nějakého důvodu jme Míšu dali dědovi který bydlel s náma ale o patro výš. když mě bylo devět dostala sem nového psa štěně boxera s ním sem začala cvičit a začala sem brát ven i Míšu , vodila sem psy oba dva ,skamarádili jsme se a ten Míša mě začal mít rád , ono to jde ,po dobrém jde všechno ale chve to hlavně přístup tý holky, naši taky chování psa moc neřešili ,prostě vrčí na tebe tak ho neotravuj , byla sem mnohem menší jí už je 14 takže už by to v hlavě měla mít tak nějak srovnané. na tohle je jediná rada domluvit se s mámou ,chodit psa venčit ,nejdřív jen na vodítku na procházky a pomalu ho na sebe zvykat ,všechno jen po dobrém a úspěch se jistě dostaví.

15.5.2013 19:11

Ono když na vás pes, kterého jste celý život zbožňovala a nikdy mu nic neudělala, brečela když kulhal atd., zavrčí bez nějakého důvodu tak to zamrzí...smajlík

15.5.2013 19:27
mata

XXX.XXX.80.144

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
Ono když na vás pes, kterého jste celý život zbožňovala a nikdy mu nic neudělala, brečela když kulhal atd., zavrčí bez nějakého důvodu tak to zamrzí...smajlík

zavrčí bez nějakého důvodu

A to je právě omyl. Vše má svůj důvod. Je-li pes psychicky v pořádku ( a pokud by byl retardovaný, i to je právě onen důvod ), nikdy BEZ důvodu nezavrčí a nekousne smajlík VŽDY to svůj důvod má, a ten vznikne právě u člověka. To jen člověk jako takovej si myslí, že dělá vše stále správně, nevnímá, nechce, i drobné nuance, chyby, a pak to přesně takto dopadá.
Dává se pryč pes se slovy: ON útočí bezdůvodně! Je nevyzpytatelný! apod.! Ale PES NIKDY není nevyzpytatelný, a nikdy nic nedělá bezdůvodně.

15.5.2013 20:39

...kterého jste celý život zbožňovala....
Co to pro toho psa znamenalo ? Jak jste mu dávala najevo, že ho zbožňujete ?
....brečela, když kulhal....
Jaký to pro něj mělo význam ? Co z vašeho pláče měl ?
Je to pes, zvíře, ne člověk. Zkuste se zamyslet, proč vrčí, co po vás chce, něco vyjadřuje.
Jednou jsem hlídala známému psa. Vrčel na mě, když se uvelebil v mé posteli a nechtěl dolů. Jasně mi dával najevo, že když nemá svou postel, bude spát v mé.
Možná na vás vrčí, protože cítí, že se ho bojíte. Ale není to bez důvodu. Třeba jste ho někdy plácla a on vám říká, že to tedy ne, to ať si nedovolujete.

15.5.2013 22:04

Já neříkám, že brečení má nějaký vliv na toho psa (navíc díky tomu brečení ho matka nedala tenkrát pryč). Odpovídám na narážky na mou nenávist vůči němu! Jak jsem mu dávala najevo lásku? Mazlení, pusy, mlsoty, hlazení, chození ven...

Nebojím se NO, natož aby si na mě dovoloval či mi říkal peruán, že ho plácat nebudu. Není to můj pán, není nade mnou, je pode mnou, a to i zmiňovaný NO (A on to respektuje - žádné, že ho dennodenně mlátím + je to hravý mazel) a spousta jiných našich psů (kteří jsou mazlíci celé rodiny), jsem páníčkem (nejsem jen chůva, ale jejich Alfa) pro mé dva pejsany, kteří by si nikdy nedovolili vyjet.

Vím, že vše u psa má svůj důvod. Pamatuji si jen, že jsem mu řekla už naštvaňejc ať jde na místo (jelikož ani v té době neposlouchal) a on zavrčel.

15.5.2013 22:28

.....natož aby si na mě dovoloval či mi říkal peruán, že ho plácat nebudu. Není to můj pán, není nade mnou, je pode mnou.....
Pak ale váš dotaz nechápu. Pak je u vás jistě všechno v pořádku.

16.5.2013 06:17
scylla

XXX.XXX.147.85

Co teda od toho pa vlastně chceš? Kde konkrétně vidíš problém? On zavrčel - a co má být? Vrčení je forma psí komunikace a když není možné domluvit se s vámi jinými prostředky, tak zavrčel. Víš proč to udělal? Jak jsi reagovala?

Přidejte reakci

Přidat smajlík