Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
17.5.2013 21:47
nikola.robova

XXX.XXX.205.220

Mám čivavu, u které byla zjištěna potravní alergie. Sháním proto vhodné granule. Uvažuji o First Mate, AG sensitive, TOTW, Dog lovers gold fish and sweet potato, Club prrolife salmon and potato, Trainer fitness. Měla jsem pro něj Barking heads losos, ale to nechce žrát. Zatím jediné granule, co mu skutečně chutnaly jsou Belcando finest croc, ty ale už nemůže. Sháním nějaké malé, "voňavé". Nejvíce mě lákají ty dog lovers, ale 13 kg pytel je opravdu moc.
Děkuji moc za rady a tipy

17.5.2013 22:21
herrhund

XXX.XXX.181.112

co třeba nejdříve zjistit na co je pejsek alergický? Reagovat může prakticky na cokoliv a když nevíte na co, špatně se pak vybírají granule.

18.5.2013 11:45
davidka

XXX.XXX.107.205

Na co je alergický? Alergenů je plno, máš určenou alergizující složku přesně? Bez toho ti nikdo neporadí.

18.5.2013 12:03
amalka15

XXX.XXX.194.55

nikola.robova napsal(a):
Mám čivavu, u které byla zjištěna potravní alergie. Sháním proto vhodné granule. Uvažuji o First Mate, AG sensitive, TOTW, Dog lovers gold fish and sweet potato, Club prrolife salmon and potato, Trainer fitness. Měla jsem pro něj Barking heads losos, ale to nechce žrát. Zatím jediné granule, co mu skutečně chutnaly jsou Belcando finest croc, ty ale už nemůže. Sháním nějaké malé, "voňavé". Nejvíce mě lákají ty dog lovers, ale 13 kg pytel je opravdu moc.

Dobrý den First mate jsou větší,vlákno fota granulíííí.Kupte nějaké superprémiové,prémiové grancle bez obilí,kukuřice,soji ,kuřete?,kuřecího tuku,EEE konzervantů čtěte složení,žádné pamlsky.Některé hypoalergenní,senzitive atd....stejně obsahují co nemajííí.Za mě Thaste of the wild střed,menší oválky/tvarem proplan puppy.Balení si raději kupujte menší než to vychytáte,ryby vám asi nepojedou.Zkuste napsat dogdog poradna.Pěkný den. smajlík

18.5.2013 23:50
matoos70

XXX.XXX.250.158

nikola.robova napsal(a):

Zdravím,
mám také alergika. Krmím Barking Heads, ale skopový - Good hair day nebo tak nějak vtipně se to jmenuje. Skoro rok jsem testovala snad všechny u nás existující značky, ale po téhle nemáme žádné potíže, krásnou srst atd. Ten losos skutečně všem psům moc dobře nevoní a nejede jim.

19.5.2013 09:14
pavel.novotny

XXX.XXX.117.2

Tak já myslím, že fakt funkční hypoalergenní granule jsou Canine Caviar. Je to o trošku větších penězích, ale fungují špičkově.

19.5.2013 09:16
pidla

XXX.XXX.106.11

Granule můžou být sebevíc hypoalergenní a kvalitní, ale pokud náhodou obsahují zrovna tu konkrétní složku, na kterou je pes alergický, tak jsou nanic. Takže doporučení "hypoalergenních" granulí bez znalosti toho, na co je pes alergický, fakt nemá moc smysl.

20.5.2013 22:12
matoos70

XXX.XXX.73.144

pidla napsal(a):
Granule můžou být sebevíc hypoalergenní a kvalitní, ale pokud náhodou obsahují zrovna tu konkrétní složku, na kterou je pes alergický, tak jsou nanic. Takže doporučení "hypoalergenních" granulí bez znalosti toho, na co je pes alergický, fakt nemá moc smysl.

To ano, to je jistě pravda. Ale pokud obsahují skutečně skopové maso i tuk, neobsahují obiloviny nebo rýži a příměsi chemických látek neměly by vyvolat žádnou reakci. Ale jistě se dá praktikovat i to, že se nakoupí po pár kilech jednotlivých typů a značek - ale skutečně kvalitních - a prostě se to na pejskovi otestuje. Po čem není problém, u toho zůstat. Metoda pokus x omyl, asi je to nejúčinnější.

21.5.2013 15:15
nikola.robova

XXX.XXX.205.220

Nejspíš budu muset ty granule testovat a uvidím, co mu sedne. A na co je alergický přesně nevím, kdo pejska alergika má, asi sám ví, že to není jednoduché. Už víc než 3/4 roku s ním chodím po veterinářích a zjišťovalo se, co mu způsobuje problémy s kůží, srstí, často se drbe, apod. Poslední diagnóza je potravní alergie, nejprve se musí zjistit, zda to tak skutečně je a krmit něčím, co neobsahuje nejčastější alergeny, zda to nepomůže, pak se bude pátrat dál. Za odpovědi děkuji, ale rady, ať zjistím, na co je alergický, mi moc nepomohou, chtěla jsem poradit, čím krmíte...

25.5.2013 15:25
eninka

XXX.XXX.124.170

nikola.robova napsal(a):
Nejspíš budu muset ty granule testovat a uvidím, co mu sedne. A na co je alergický přesně nevím, kdo pejska alergika má, asi sám ví, že to není jednoduché. Už víc než 3/4 roku s ním chodím po veterinářích a zjišťovalo se, co mu způsobuje problémy s kůží, srstí, často se drbe, apod. Poslední diagnóza je potravní alergie, nejprve se musí zjistit, zda to tak skutečně je a krmit něčím, co neobsahuje nejčastější alergeny, zda to nepomůže, pak se bude pátrat dál. Za odpovědi děkuji, ale rady, ať zjistím, na co je alergický, mi moc nepomohou, chtěla jsem poradit, čím krmíte...

Já jsem si prošla tím stejným, trvalo dlouho, než jsem zjistila, v čem konkrétně potravní alergie u mého psa spočívá a je to lepek. Krmím dietou Hill´s řada d/d a máme klid, krmím tím od žačátku, co mi vet řekl, že jde o alergii a poradil tyhle granule.

27.5.2013 22:39
noemi

XXX.XXX.64.233

pavel.novotny napsal(a):
Tak já myslím, že fakt funkční hypoalergenní granule jsou Canine Caviar. Je to o trošku větších penězích, ale fungují špičkově.

U nás třeba zrovna tyto nesedly - měli jsme jehněčí.

28.5.2013 06:42
davidka

XXX.XXX.107.205

nikola.robova napsal(a):

Přesně tak. Pokud nevíš, na co alergii má, žádné rady kdo čím krmí ti nepomohou.
Jenže i když najdeš granule, které mu sednou, tak nemusíš alergen přesně vědět, ale aspoň budeš mít čím bezpečně krmit. Ani ze složení granulí totiž nemusíš na problémovou složku přijít.

Kamarádce veterinář doporučit pro alergického psa jehněčí s rýží, ale z těch plno druhů nedělala problém jen jediná značka, Calibra. Přestože i ostatní značky měly podobné složení. Doteď neví, co vlastně problém vyvolává.

28.5.2013 07:37
inusanka

XXX.XXX.175.12

Já vím, že je to kacířské, ale nebylo by nejlepší začít krmit masem? Nejčastější potravinové alergie u psů je lepek a kuřecí maso, takovej prcek toho mnoho nesežere a lépe se namíchá dávka tak, aby mu seděla

29.5.2013 19:31
nexxi

XXX.XXX.142.66

já jsem si s fenou prošla víc jak rok, možná skoro dva roky utrpení co se alergií týkalo.doted nevíme,co se dělo.. pomáhá nám granule často střídat. pak nám nezáleží na tom, jestli je tam kuřecí, pšenice,nebo soja. to je první bod. prostě měsíc a konec.. takže jednou švihnu levný chicopee,kde jsou snad všecky šílenosti, pak dám totw, pak třeba magnussona.. a druhá věc je, projděte si v bytě, jestli nemáte někde plíseň. u mojeho psa bylo velké podezření,že zrovna toto byl problém. a číslo tři.. i když je to blbost asi,ale levná relativně. zkusila bych psovi dávat měsíc balenou vodu..

Přidejte reakci

Přidat smajlík