Prosím Vás o pár rad

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
18.5.2013 19:23
prateta

XXX.XXX.11.192

Zdravím Vás všechny. Jsem starší tetička, už jsem v minulosti pochovala dva moc hodné pejsky (věk 14 a 17,5 roku). Krmila jsem oba tehdejším Britem, tomu druhému několikrát vynechaly ledviny, ale Hill´s dieta ho po uzdravení udržela až do chvíle, kdy ho zabila rakovina v krku. Bohužel před Vánoci, bylo to smutné.
Teď mám 3,5 měs. štěně-holčičku, máma anglický setr, táta boxer. Dostala jsem ji v necelých 2 měs. a vážila 3,5 kg. (Ve třech měs. už vážila 7 kg.) Podobná je na boxera tělem a srstí, čumák a uši má po mámě a taky je po ní trochu vzteklá. No, je to takové větší mimino. Když jsem ji dostala, byla podvyživená, lezly z ní snad všechny kosti a ohýbaly se jí zadní nožky. Cestou domů jsme stavili v OBI, protože jsem jela narychlo a nemohla se připravit, co jí dám k jídlu. V tom OBI měli pro štěňata větších ras Eukanubu. Nejdřív jsem ve fofru koupila tu pro malé rasy, snad to bylo jedno, 2,5 kila nic moc. Malá je baštila s chutí a velmi rychle se po nich spravila. Dávala jsem jí večer půlku měkkého tvarohu, snad i to trochu pomohlo. Pak jsem jí koupila ty správné granule také od Eukanuby, je v pořádku a má krásnou srst. Divné je, že jí chutnaly, když byly z malého pytle, a když jsem koupila 15 kg, od začátku jí moc nejedou a sní je jenom když do nich zamíchám lžíci jogurtu nebo měkkého tvarohu, No, proč ne. Veterinář mi tento výběr pochválil, malá má granule raději namočené než suché, protože jsou hodně tvrdé na ty její první zoubky.
Dnes si u mého počítače stoupla na zadní a plácla mi packami do klávesnice, když jsem psala někam jinam - objevila se přesně tato adresa, tak mám dojem, že to byla opravdu potřebná náhoda. Tady teď udiveně koukám, když existuje taková spousta značek psího krmiva, že porovnáváte Acanu (neznám) a Brit (nový neznám,ale nevěřím té firmě, když okolo ní jedu, jsou všude a daleko cítit vařené brambory ve slupce a nic jiného).
Proto bych se Vás ráda zeptala, jestli diskutujete o těch dvou značkách jen proto, že jsou podle Vašich zkušeností nejlepší. Jestli ano, ráda bych to zkusila také, i když štěně pěkně roste, je dobře osvalené, protože sní dost a celý den lítá venku, hrozně řádí a tak třikrát denně si přijde schrupnout a pak už zase vymýšli lotroviny. Po mamince bude asi pěkně vzteklá, nikdy jsem neměla fenku a nikdy tuto rasu, ale chtěla jsem opravdu "živého" psa a ne hromádku bílé srsti na polštář.
Můžete mi prosím poradit, jestli bych s ní měla přejít na tu Acanu? Je Eukanuba super premium pro štěňata velkých ras tak nekvalitní, že by nebylo dobré ji tím krmit? Nechci udělat chybu, pes vypadá dobře a veterinář nás chváli, už má rovné a pevné dlouhé nohy, hodně přibírá, ale hlavně roste a žebra jsou jí vidět pořád, Ale už z ní nečouhá páteř jak hřeben a pánevní kosti. Asi to vyběhá a taky vykaká, to je mi trochu divné, snad čtyřikrát za den vyrobí hromadu pevných hladkých šišek téměř černých, až se mi zdá, že vykadí víc než kolik snědla. To by zas napovídalo, že krmivo obsahuje hodně nestravitelných částí. Třeba je to tak správně? Můžete mi prosím poradit, kudy na to?
Moc všem děkuji za radu, zkusím sem přidat obrázek, jak vypadala mezi 2 a 3 měsíci, když už se spravila z toho horroru.

18.5.2013 20:01
herrhund

XXX.XXX.181.112

Tak Acana je rozhodně kvalitnější než EU, a to o hodně (čtěte složení, ajk zde všichni nabádají). Zkusit to určitě můžete a když bude sedět, tak jedině dobře.

18.5.2013 22:44
assil

XXX.XXX.31.14

Značek granulí pro psy existují desítky. Brit je spíš průměr srovnatelný s Eukanubou. Acana je mnohem lepší, ale rozhodně není nejlepší, to existují ještě lepší značky. Ovšem taky finančně náročnější a nekoupíte je obvykle ve zverimexu ani u veterináře.
Pokud fenka kadí velké hromady navíc pochybné barvy, tak jí krmení co má nevyhovuje a chtělo by to změnu. Hlavně aby byla kvalitně odčervená a teda popravdě, pokud má bobky skoro černé, tak bych je asi nechala vyšetřit u veterináře, jestli v nich nemá krev.

19.5.2013 09:00
rapotacka11

XXX.XXX.73.135

Acana je - jak tu stále čtu - víc než dobrá . . . .
Ted' ještě , aby ji pes bral . . . smajlík

20.5.2013 21:48
wrutovo

XXX.XXX.150.38

My krmili psa Acanou (obyč adult - modrý pytel), a byli jsme velice spokojení (i s cenou - 18 kg za 1075 kč), i pěkné malé bobky (fena s dietou Hills má dvojnásobné a dostává půlku, co pes Acany) proto věřím, že i ostatní řady Acany budou v podobné kvalitě. Náš pes je jako jedny z mála značek dojídal.. Bohužel mi můj prodejce granulí tvrdí, že Acaně vyhořela fabrika a proto téměř nejsou k dostání (tedy ty adult) nevíte o tom někdo něco?

20.5.2013 21:50
wrutovo

XXX.XXX.150.38

Jinak fenečka je moc pěkná, ať Vám prospívá smajlíksmajlík

Přidejte reakci

Přidat smajlík