Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
15.6.2013 09:27
gavottka

XXX.XXX.253.95

Zdravím.Máte někdo osvědčený prostředek, jak zabránit psům značkovat v domě?

16.6.2013 17:58
bohemica

XXX.XXX.168.11

Napřed musíte společné prostory, kde dochází ke značkování řádně vymýt dezinfekčním prostředkem a všichni psi se mohou nadále pohybovat v těchto prostorách pouze na vodítku. Snad není tak složité zabránit psovi na vodítku aby značkoval v uzavřených prostorách, ne?

19.6.2013 14:04
gavottka

XXX.XXX.253.95

Měla jsem na mysli náš rodinný dům.Máme doma labradora, malou kříženku a dovezli jsme z útulku dalšího pejska.Od té doby je chodba a schodiště neustále značkováno buď labradorem, nebo tím druhým psíkem.A když někam jedeme, na pár hodin maximálně, je opravdu problém tomu zabránit.Čekala jsem spíš odpověď, že mi někdo poradí nějaký prostředek na postříkání míst, s kterými má zkušenosti.Ale je to zas klasika, obviňovat druhé z neschopnosti je populárnější a jednodušší.Ať se vám daří.

19.6.2013 14:37
bohemica

XXX.XXX.168.11

Nikdo vás neobviňuje, je třeba se správně vyjádřit a je po problému. Tedy- komunikačním, ten Váš problém se značkováním asi nevyřešíte. Vám nejde o to, zabránit psům značkovat v baráku
a event. je to odnaučit. Vám jde spíš o to, čím to značkování postříkat aby to nebylo cítit
po baráku močí? Chcete říct, že psi Vám močí na zdi jen ve vaší nepřítomnosti?

19.6.2013 16:48
gavottka

XXX.XXX.253.123

Existují přípravky ,,stop pes,, ,,stop kočka,, , měly by zvířatům zabraňovat značkování na postříkaném místě.V chovatelských potřebách mi nebyli schopni říci, jak dalece je to účinné, tak bych ráda něco, s čím má někdo zkušenosti.
Samozřejmě, že přede mnou se pes nevyčůrá, ale jak ho nikdo nevidí, je problém a psi si přeznačkovávají svá teritoria.Zápach ,,odstraním,, , ale tím problém nevyřeším.

Uživatel s deaktivovaným účtem

19.6.2013 23:40
Uživatel s deaktivovaným účtem

gavottka napsal(a):
Existují přípravky ,,stop pes,, ,,stop kočka,, , měly by zvířatům zabraňovat značkování na postříkaném místě.V chovatelských potřebách mi nebyli schopni říci, jak dalece je to účinné, tak bych ráda něco, s čím má někdo zkušenosti.
Samozřejmě, že přede mnou se pes nevyčůrá, ale jak ho nikdo nevidí, je problém a psi si přeznačkovávají svá teritoria.Zápach ,,odstraním,, , ale tím problém nevyřeším.

Ty postřiky, co já vím, k odrazení značkování moc nefungují. Případně pes očurá zeď o 10 cm vedle. Funguje jen důkladná výchova k čistotnosti. Chápu to dobře, že labrador to dříve nedělal a začal když mu přibyla "konkurence"?

Označkovaná místa je samozřejmě potřeba důkladně vyčistit, vydesinfikovat a klidně i postříkat nějakým pohlcovačem pachů. Hlavní ale je, aby už psi nikdy nedostali šanci nic dalšího v domě občurat. Venčete je jak často je to možné a pokud jsou v domě, ať jsou: a) na šňůře s vámi za zadkem jako dozorem (pomáhá např. mít konec šňůry uvázaný u pasu, tak ze psa zaručeně nespustíte oči), který zakročí než stačí zvednout nožku, nebo b) v omezeném prostoru (opravdu malém např. klec = normální pes si do pelechu nečurá; o to více se jim ale budete muset aktivně věnovat, aby tam nebyli zavření zbytečně dlouho a po dobu, kdy tam jsou byli unavení z procházek tak, že to z většiny prospí), kde není nic označkovaného co by je vábilo k přečůrání a každý zvlášť, protože to z popisu vypadá, že se čuráním vzájemně trumfují. Pokud se jim už nepodaří se v domě znova vyvenčit a naopak se venku budou venčit do sytosti, časem toto chování vyhasne. Pokud byli oba psi dříve čistotní, nemělo by to trvat až tak dlouho, jako když by je to člověk učil od nuly. Jinak doporučuji přečíst knihu Jean Donaldsonové Lidé a psi: Střet kultur (mimo jiných užitečných věcí je tam i dost detailně zpracováno toto téma smajlík).

Třeba Vám tu někdo poradí jiný způsob, který fungoval jemu, obávám se ale, že žádný rychlý, snadný a bezpracný způsob jak se tohoto chování zbavit neexistuje. Leda snad "počuránky" vystěhovat z domu trvale ven a to předpokládám nechcete.

Přidejte reakci

Přidat smajlík