Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
7.8.2006 22:00

Ahoj,
najde se tu někdo, kdo má nějakou zkušenost nebo se svým retrívrem dělá WT?? Něco jsem o tom přečetla, ale zajímalo by to z pohledu toho, kdo se tomu věnuje. Jak se k tomu dostal, co na to pesan, jestli je to dobré vybití pro psa a jak je to třeba prospěšné. Díky..

7.8.2006 23:57

lucie x napsal(a):
Ahoj,
najde se tu někdo, kdo má nějakou zkušenost nebo se svým retrívrem dělá WT?? Něco jsem o tom přečetla, ale zajímalo by to z pohledu toho, kdo se tomu věnuje. Jak se k tomu dostal, co na to pesan, jestli je to dobré vybití pro psa a jak je to třeba prospěšné. Díky..

Jiste, najde se.

Jak jsem se k tomu dostal - jednoduse, na inzerat, a kdyz jsem se prijel podivat, zalibilo se mi to.

Pesan? No ten to miluje - stejne jako jakoukoliv praci, kterou mu dam. Je totiz uplne jedno, co se psem delate, pokud neco delate.

Vsechno je dobre pro vybiti psa.

Prospene - posesne k cemu? Najdete lidi, kteri to odsuzuji, ze se tim pes pro loveckou praxi kazi, a jine, kteri si to nemohou vynachvalit. Osobne se radim nekam trosku uprostred. Podle mne je to uzitecne pro loveckou praxi, pokud vite jak na to, a psa nebudete vest jen jako loutku na nitce - pes musi umet pracovat jak samostatne, tak i pod vedenim psovoda a podle jeho povelu.

8.8.2006 17:03

orin napsal(a):
Jiste, najde se.

Jak jsem se k tomu dostal - jednoduse, na inzerat, a kdyz jsem se prijel podivat, zalibilo se mi to.

Pesan? No ten to miluje - stejne jako jakoukoliv praci, kterou mu dam. Je totiz uplne jedno, co se psem delate, pokud neco delate.

Vsechno je dobre pro vybiti psa.

Prospene - posesne k cemu? Najdete lidi, kteri to odsuzuji, ze se tim pes pro loveckou praxi kazi, a jine, kteri si to nemohou vynachvalit. Osobne se radim nekam trosku uprostred. Podle mne je to uzitecne pro loveckou praxi, pokud vite jak na to, a psa nebudete vest jen jako loutku na nitce - pes musi umet pracovat jak samostatne, tak i pod vedenim psovoda a podle jeho povelu.

Takže vy děláte jak lovečinu, tak WT?
Já si právě myslím, že při WT se pes naučí lépe a samostatněji pracovat a to se pak využije při lovu, ale je to jen můj laický názor.
A je více výcvikových center, nebo jen jedno, kam se jezdí??

8.8.2006 18:50

lucie x napsal(a):
Já si právě myslím, že při WT se pes naučí lépe a samostatněji pracovat a to se pak využije při lovu, ale je to jen můj laický názor.

ASI SI SEDÍM NA VEDENÍ, ALE CO JE TO WT?

8.8.2006 19:10

lucie x napsal(a):

Tak tak, lovecinu delam, protoze chci psa pouzivat v honitbe pri praci. A WT mne k tomu v podstate dovedly - kdyz jsem videl, jakou radost ma eps z aportu a z prace, prislo mi lito, aby se porad honil jen za dumikama a nemel v morde zver.

Vysvetlivka - WT je zkratka pro Working Testy, coz je v podstate lovecky vycvik, ale bez zvere. U nas ho dela sdruzeni s nazvem "Retriever sport CZ" (nevim, jestli by se to nebralo jako reklama, tak sem nedam odkaz, ale neni problem to pod timhle nazvem najit).

"Vycvikovych center" je vic, kdyz se podivate na nalezene webovky, uvidite vic informaci...

Přidejte reakci

Přidat smajlík