Podkus, předkus Amstaf

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
29.10.2013 10:18
majlinka

XXX.XXX.246.15

Dobrý den, máme 4 měsíční pp fenku Staforky , ted si nejsem jistá jistá zda má podkus, nebo předkus , ale asi podkus ..chcem vystavovat , myslíte že se jí to ještě srovná, nebo jí to zůstane,?

29.10.2013 10:52
pidla

XXX.XXX.106.11

Fotka je dost z divného úhlu. Jestli dobře koukám, tak horní čelist je na fotce vpravo a spodní vlevo, v tom případě má štěně předkus.
Co vím, tak spíš se "dotáhne" podkus, než že by se srovnal předkus, ale možné je všechno. Uvidíte, až přezubí, třeba vás příjemně překvapí.

29.10.2013 11:15
conty

XXX.XXX.224.249

Jj,je to předkus a pochybuju,že přezubí a bude mít nůžky.A když jste si ji brali,tak jste se na zuby nekoukali?

29.10.2013 12:24
majlinka

XXX.XXX.246.15

máme jí od třetího měsíce ..všimli jsme si toho po 14dnech a ted jsme to 14dní sledovali, takže jak jsme si jí brali nás to nenapadlo smajlík myslíte že to má tak moc že se to nesrovná?

29.10.2013 12:32
nadja

XXX.XXX.213.74

majlinka napsal(a):
máme jí od třetího měsíce ..všimli jsme si toho po 14dnech a ted jsme to 14dní sledovali, takže jak jsme si jí brali nás to nenapadlo smajlík myslíte že to má tak moc že se to nesrovná?

neplašte, naš odchov při kontrole vrhu v 7,5 týdnu měl učebnicový předkus. Po komplet přezubení měl ve 4 měsích krásné kleště (nekde jsem to tu i řešila na if)

29.10.2013 12:45
majlinka

XXX.XXX.246.15

Děkuji trochu jste mě uklidnila :-D ...a kdy dochází k přezubení?

29.10.2013 14:03
rennie1

XXX.XXX.180.30

Počula som, že pri prezubovaní ak má pes len mierny predkus/podkus sa dá tie zúbky čo vyrastajú pravideľne masírovať a zatláčať a že to pomôže máte s tým niekto skúsenosť? Kamarátka tak "upravila" ale iba jeden zub ktorý rástol trocha do strany fakt to pomohlo.

29.10.2013 14:08
pidla

XXX.XXX.106.11

majlinka napsal(a):
Děkuji trochu jste mě uklidnila :-D ...a kdy dochází k přezubení?

http://lmgtfy.com/?q=pes+p%C5%99ezuben%C3%AD

29.10.2013 14:48
conty

XXX.XXX.224.249

No nevím,normálka je ten spodní špičák těsně za horním a v tomto případě je tam dost velká mezera a vůbec to nesedí.Ale je fakt,že jsme na cvičáku měli berňáka s podkusem a za nějakej čas měl kleště/ale po tom,co se vykousal na rukávu/,na což všichni docela čučeli.Byl s PP.smajlík

30.10.2013 10:28
pinoha

XXX.XXX.101.12

nadja napsal(a):
neplašte, naš odchov při kontrole vrhu v 7,5 týdnu měl učebnicový předkus. Po komplet přezubení měl ve 4 měsích krásné kleště (nekde jsem to tu i řešila na if)

Možná se pletu, ty fotky nejsou úplně jednoznačné, ale připadá mi, že fenka zadavatelky má už stálé řezáky. Špičáky jsou samozřejmě ještě dočasné, ale řezáky jsou, podle mého názoru přezubené.
Jestli má štěně stálé zuby, domnívám se, že se předkus už neupraví. Pokud jsou to mléčné, určitá šance je.
Lucie

30.10.2013 12:24
majlinka

XXX.XXX.246.15

ted se dívam na těch fotkách je to asi pochopeno špatně , není to podkus ???má spodní zuby více ve předu né přední. Jinak nepoznám zda špičáky už jsou přezubené. dám sem fotku jak patří(spodní zuby jsou více vepředu)

30.10.2013 12:37
pidla

XXX.XXX.106.11

majlinka napsal(a):
ted se dívam na těch fotkách je to asi pochopeno špatně , není to podkus ???má spodní zuby více ve předu né přední. Jinak nepoznám zda špičáky už jsou přezubené. dám sem fotku jak patří(spodní zuby jsou více vepředu)

Ano, spodní zuby jsou více vepředu, to se označuje termínem předkus. Podkus je, když jsou spodní zuby víc vzadu, než mají být - správně se mají horních řezáků téměř dotýkat (skus nůžkový), pokud je mezi horními a dolními řezáky větší mezera, brada je "zasunutá" dozadu, je to podkus.

Špičáky jsou jednoznačně ještě mléčné, trvalé mají jiný tvar. Navíc se mění později, až tak kolem půl roku. A hlavně bych řekla, že byste si snad všimli, které zuby má už vyměněné a které ne...

30.10.2013 13:47
pinoha

XXX.XXX.101.12

majlinka napsal(a):

Tak na téhle fotce je to jasné - řezáky jsou už stálé (krajní prořezávají), špičáky jsou ještě dočasné.
Vaše fenka má předkus a můj osobní tip je, že se to do nůžek stoprocentně nesrovná. Pravděpodobnější spíš je, že dolní čelist ještě kousek povyroste a předkus se zvětší.
Lucie

30.10.2013 14:47
majlinka

XXX.XXX.246.15

moc vám děkuji za odpovědi, moc potěšena nejsem, budu ted doufat , jinak bohužel no, máme po výstavách smajlík

30.10.2013 15:23
pidla

XXX.XXX.106.11

majlinka napsal(a):
moc vám děkuji za odpovědi, moc potěšena nejsem, budu ted doufat , jinak bohužel no, máme po výstavách smajlík

Mnohem podstatnější podle mého názoru je, aby jí chybný skus nevadil v běžném životě. Výstavy vzal čert, hlavně aby se jí dobře kousalo... Ale já jsem holt blázen, to už mi řeklo dost lidí, když jsem odmítla vykrmit své psy do obezity, aby získali na výstavě lepší hodnocení smajlík

1.11.2013 14:13
domcaast

XXX.XXX.41.220

Ano, to je předkus a ten se na 99,99% nesrovná. Srovná se podkus (horní řezáky kus před spodními), ale jen malý. Jinak k těm názvům. U psa se to jmenuje naopak. U člověka by Váš případ byl podkus. U psa je to předkus.

13.11.2013 19:55
majlinka

XXX.XXX.246.15

Mohu se jeste zeptat..v tom pripade ze se ji ten predkus nevyrovna by chovatelka mela vracet nejakou cast penez ne? Meli jsme s ni vice planu vystavy atd.

13.11.2013 20:11
majlinka

XXX.XXX.246.15

A jeste jedna otazka...tto ze ma predkus znamena ze ma vadu a uz nemuzeme mit papirove stenatka?

14.11.2013 16:11
emiel

XXX.XXX.31.114

majlinka napsal(a):
Mohu se jeste zeptat..v tom pripade ze se ji ten predkus nevyrovna by chovatelka mela vracet nejakou cast penez ne? Meli jsme s ni vice planu vystavy atd.

Když jste si ji kupovali, jaké měla zuby, kontrolovali jste to? Co je napsáno ve smlouvě?
No a když jste si toho všimli po 14 dnech, kontaktovali jste chovatelku?
Záruka na zvíře je 6 týdnů. Pak taky záleží na tom, co je prostě napsané ve smlouvě.

K tomu uchovnění a štěňatům - tohle musíte zjistit od někoho, kdo plemeno chová, nevím, jestli je to vylučující vada nebo ne. Podle toho se to bude odvíjet.

14.11.2013 16:30
pidla

XXX.XXX.106.11

majlinka napsal(a):

Ne. Zaplatili jste cenu za štěně takové, jak vypadalo v okamžiku prodeje, s tím, že z něj může vyrůst standardní "výstavní" jedinec, ale taky nemusí. Nikdo, ani sám pánbů vám nemůže garantovat, že štěně vyroste správně, že bude mít v pořádku skus, že se neukáže například vrozená vada kyčlí... Koupě štěněte je vždycky loterie - taky budete reklamovat los, že jste nevyhráli?

(Pro rejpaly - nejsem chovatelka, naopak "spotřebitelka". Mám doma dva psy s PP, oba nechovné, ten druhý je dokonce import ze zahraničí. Holt to nedopadlo. V životě by mě nenapadlo něco po chovatelkách chtít - vím, že udělaly, co mohly, a ten zbytek je už prostě riziko koupě štěněte. A nelituju, mám každopádně dva fantastické parťáky a to je to hlavní.)

Přidejte reakci

Přidat smajlík