MUSÍ BÝT FENA VYKASTROVANÁ????

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
10.11.2013 19:20
denisa.

XXX.XXX.96.65

Dobrý den, prosím chci vědět když musí být fena vykastrovaná nebo ne??? a předem děkují za odpovědi :)

10.11.2013 20:20
rapotacka11

XXX.XXX.73.135

Proč ?

10.11.2013 20:47
darrayer

XXX.XXX.109.11

Fena rozhodně vykastrovaná být nemusí, pokud o kastraci uvažujete, rozhodně ji proberte s veterinářem, určitě vám poradí.

10.11.2013 23:52
Inspektor Pišišvor

XXX.XXX.42.7

denisa. napsal(a):
Dobrý den, prosím chci vědět když musí být fena vykastrovaná nebo ne??? a předem děkují za odpovědi :)

Ne, vykastrovaná opravdu být nemusí, jen se v době hárání musí hlídat, aby nedošlo k nežádoucímu nakrytí.

19.11.2013 14:38
kykyna

XXX.XXX.148.183

Kastrací feny, pokud neplánujete množení, snížíte mnohá rizika zhoubných i jiných onemocnění např.pohlavních orgánů - takže rozhodně její zvážení je na místě. Ale pokud to uděláte déle než do jejího prvního roka, tak se tím snížení rizik odráží méně. Má to i mnohé jiné dobré důvody, ale chce to opravdu zvážit, protože je to NEVRATNÉ. Rozhodně kastrované fenky jsou klidnější. Ale je možné si o tom přečíst mnoho zajímavých článků a diskuze vynechte ;-)

19.11.2013 14:38
kykyna

XXX.XXX.148.183

Kastrací feny, pokud neplánujete množení, snížíte mnohá rizika zhoubných i jiných onemocnění např.pohlavních orgánů - takže rozhodně její zvážení je na místě. Ale pokud to uděláte déle než do jejího prvního roka, tak se tím snížení rizik odráží méně. Má to i mnohé jiné dobré důvody, ale chce to opravdu zvážit, protože je to NEVRATNÉ. Rozhodně kastrované fenky jsou klidnější. Ale je možné si o tom přečíst mnoho zajímavých článků a diskuze vynechte ;-)

19.11.2013 16:21
impact

XXX.XXX.211.173

kykyna napsal(a):

Rozhodně kastrované fenky jsou klidnější.
Fakt? Budu se muset toho mýho hyperáka zeptat, jestli se po dvou a půl letech od kastrace nechce konečně uklidnit. smajlík

19.11.2013 18:16
bondi28

XXX.XXX.8.42

kykyna napsal(a):

Nedá se rozhodně napsat, že jsou častější zhoubné nádory, je to tak půl na půl, i když osobně jsem zažila víc fen s nezhoubnými.
Nejčastěji se nádory vyskytují na mléčných lištách a tam Vám kastrace rozhodně nepomůže.

Klidnější? Vážně? smajlík

19.11.2013 18:35
kykyna

XXX.XXX.148.183

impact napsal(a):
Rozhodně kastrované fenky jsou klidnější.
Fakt? Budu se muset toho mýho hyperáka zeptat, jestli se po dvou a půl letech od kastrace nechce konečně uklidnit. smajlík

Já mám taky hyperaktivní fenku a kastrovanousmajlík Neustále běhá s míčem v hubě každýmu ho nabízí a když nemá co na práci, jen tak si skáče přes balíky slámy nebo hodinu za hlasitého štěkotu honí po zahradě balon smajlík víte já rozhodně nemyslela klidnější, co se týče aktivity, ale klidnější co se týče psychiky.

19.11.2013 18:38
kykyna

XXX.XXX.148.183

bondi28 napsal(a):
Nedá se rozhodně napsat, že jsou častější zhoubné nádory, je to tak půl na půl, i když osobně jsem zažila víc fen s nezhoubnými.
Nejčastěji se nádory vyskytují na mléčných lištách a tam Vám kastrace rozhodně nepomůže.

Klidnější? Vážně? smajlík

Opravu jsem četla a následně i doktory byla přesvědčena, že rizika se zmenšují až o 90%.. Tak já nevím, komu jinému než studiím a doktorům věřit?
Klidnější myslím psychiku - ale rovněž se uvádí, že feny mohou ztratit aktivitu a tím i tloustnout. Nám se to ovšem u mojí holky nestalo, my jsme štíhlí a únavy by se člověk u ní nedořezal ;-)

19.11.2013 20:11
Inspektor Pišišvor

XXX.XXX.42.7

kykyna napsal(a):
Opravu jsem četla a následně i doktory byla přesvědčena, že rizika se zmenšují až o 90%.. Tak já nevím, komu jinému než studiím a doktorům věřit?
Klidnější myslím psychiku - ale rovněž se uvádí, že feny mohou ztratit aktivitu a tím i tloustnout. Nám se to ovšem u mojí holky nestalo, my jsme štíhlí a únavy by se člověk u ní nedořezal ;-)

Samosebou, že vám 90% vetů doporučí kastrace, ale důvod je daleko prostější - mají z toho prachy!
... a u velkých plemen často i 2x, protože vám pak doživotně prodávají léky na inkontinenci.
Měla jsem kastrovanou fenu, a byla ještě v 11 letech stejně aktivní a střelená, jako před kastracísmajlík

23.11.2013 10:26
nadar

XXX.XXX.89.193

Ketty scharp
Máte bod, byla jste rychlejší. K tomu není co dodat.smajlík

23.11.2013 11:28
scylla

XXX.XXX.147.85

kykyna napsal(a):

Kastrovat štěňata ke blbost, nemají dovyvinutou kostru a jsou z toho pak problémy s pohybovým ústrojím. U některých plemen se zvyšuje riziko osteosarkomu, riskujete selhávání ledvin, ledvinové kameny, inkontinenci, problémy se štítnou žlázou a další zdravotní komplikace. Kastrace zdravých zvířat je kokotina.

23.11.2013 19:25
fríský

XXX.XXX.64.144

Pokud paní zadavatelka nemá od nějakého sdružení,tak nemusí,ale některá sdružení to dělají nebo chtějí po novém majiteli aby se nechala kastrovat zvířata.

24.11.2013 06:36
scylla

XXX.XXX.147.85

fríský napsal(a):
Pokud paní zadavatelka nemá od nějakého sdružení,tak nemusí,ale některá sdružení to dělají nebo chtějí po novém majiteli aby se nechala kastrovat zvířata.

Tento požadavek není právně podložený a když nový majitel je schopen se o zvíře dobře postarat, nemusí ho dodržet. Jestli OS jde o dobro psa, určitě bude rádo, že mu našlo tak dobrý domov a odpovědného majitele otravovat nebude.

plisak1

24.11.2013 07:58
plisak1

XXX.XXX.236.4

kykyna napsal(a):
Já mám taky hyperaktivní fenku a kastrovanousmajlík Neustále běhá s míčem v hubě každýmu ho nabízí a když nemá co na práci, jen tak si skáče přes balíky slámy nebo hodinu za hlasitého štěkotu honí po zahradě balon smajlík víte já rozhodně nemyslela klidnější, co se týče aktivity, ale klidnější co se týče psychiky.

nerozumím, co znamená "klidnější co se týče psychiky"?

plisak1

24.11.2013 08:00
plisak1

XXX.XXX.236.4

scylla napsal(a):
Tento požadavek není právně podložený a když nový majitel je schopen se o zvíře dobře postarat, nemusí ho dodržet. Jestli OS jde o dobro psa, určitě bude rádo, že mu našlo tak dobrý domov a odpovědného majitele otravovat nebude.

takový požadavek je velice dobře zařaditelný do platné smlouvy o převzetí psa, stačí, pokud vlastnictví psa na nového majitele přejde až po nějaké době a právě v ní je nutno kastraci provést, jinak je povinnost psa vrátit.

24.11.2013 15:34
kykyna

XXX.XXX.148.183

plisak1 napsal(a):
nerozumím, co znamená "klidnější co se týče psychiky"?

No feny před i během hárání se chovají jinak (né všechny - zase pro ty co rádi berou doslova). Kdysi jsme třeba museli vykastrovat malamutku, protože ji nezadržel žádný plot a utíkala nám. Navíc falešnými březostmi trpí čím dál více nepřipouštěných fen - aspoň já o tom čím dál víc od známých slyším. Moje fenka byla během hárání dost agresivní vůči psům (hlavně vůči starouškovi, se kterým sdílela byt) a navíc mě zlákalo i to, že ji můžu ochránit před tou rakovinou - aspoň více procenty. Navíc produkce nechtěných štěňat často vede k jejich špatným koncům, pokud je chytrolíni hned po porodu neutopí smajlík Takhle máte klid a se svou holkou můžete v pohodě kdykoliv kdekoliv být.
Rozhodně ale kastraci nijak nepropaguji - já například dnes lituji, že jsem jí musela vykastrovat. Ale bydlela jsem tenkrát u mámy a řekla mi, že jí klidně odveze v mojí nepozornosti na kastraci sama smajlík Proto zdůrazňuji, že je to NEVRATNÉ.

Přidejte reakci

Přidat smajlík