Mám problém přešla jsem u svých psů na krmení masem,protože jsem jen těžko hledala granule,které by byly pro nás finančně dostupné a přitom kvalitní.Feny maso přijímají nadšeně,přechod na toto krmení zvládly v pohodě(žádný průjem nic takového), ale vyskytl se jiný problém.Od doby co jsou na mase tak zvýšeně močí.I když je venčím a tři hodiny tak každou chvílu vytírám v bytě louži.Do rána plave celá chodba,i když jdou naposled ven po půlnoci a pouštím je pak kolem šesté ráno.Maso dostávají vařené,k tomu ryží ,zeleninu. Maso kupuji celé nemleté .Můžete mi prosím někdo poradit v čem může být problém,kde můžu dělat chybu? Nerada bych se krmením masem vzdávala.
arsiela
napsal(a):
Mám problém přešla jsem u svých psů na krmení masem,protože jsem jen těžko hledala granule,které by byly pro nás finančně dostupné a přitom kvalitní.Feny maso přijímají nadšeně,přechod na toto krmení zvládly v pohodě(žádný průjem nic takového), ale vyskytl se jiný problém.Od doby co jsou na mase tak zvýšeně močí.I když je venčím a tři hodiny tak každou chvílu vytírám v bytě louži.Do rána plave celá chodba,i když jdou naposled ven po půlnoci a pouštím je pak kolem šesté ráno.Maso dostávají vařené,k tomu ryží ,zeleninu. Maso kupuji celé nemleté .Můžete mi prosím někdo poradit v čem může být problém,kde můžu dělat chybu? Nerada bych se krmením masem vzdávala.
Zatím, bych v tom nic závažného neviděla. Pokud jste davala granulky a teď jste přešly na maso, může to být známka čištění. Pracují ledviny. přece jenom v samotném mase je více živin než v suchém krmení.
Zatím bych to neřešila. Pokud by to neustálo do pár dnů, zajít k vetovi.
Ale samozřejmě k němu můžete zajít hned
arsiela
napsal(a):
Díky ještě počkám ,fenky vypadaj jinak naprosto ok,a vzhledem k tomu,že čůraj všechny tak asi zdravotní problém mít nebudou.Teda doufám,že bych byla takovej smolař a celá smečka měla problém s ledvinama no doufám,že to ne.
Doufejte, že nemají
Ale podle toho, by neměly. Přece jenom maso má v sobě nějaké to větší procento vody, než granulky.
Ani se Vám nemusí zdát, ale mohou díky masu a rýži více čerpat vodu jak u samotného masa, tak i při denních dávkách přísunu čerstvé vody ....
Ovšem, pokud by to opravdu přetrvávalo, optat se u Veta, bude na místě
Hezký den V.
Mně se to teda nezdá normální. Sice samozřejmě že v doma dělané stravě je vody víc, ale i u granulí by měl pes dostatečně pít. A tělo by si mělo samo říct, kolik vody potřebuje. Aby dospělý pes nevydržel 3 hodiny... to v pořádku určitě není.
Mám psy na granulích i na mase. Jednoho jsem převedla na maso až po roce věku a žádnou louži doma neudělal. Začal pít o trošku míň, než když byl na suchém krmení, to bylo vše, jinak žádný rozdíl. A co vím ze svého okolí, tak se žádný pes nezačal po mase počurávat.
davidka
napsal(a):
Mně se to teda nezdá normální. Sice samozřejmě že v doma dělané stravě je vody víc, ale i u granulí by měl pes dostatečně pít. A tělo by si mělo samo říct, kolik vody potřebuje. Aby dospělý pes nevydržel 3 hodiny... to v pořádku určitě není.
Mám psy na granulích i na mase. Jednoho jsem převedla na maso až po roce věku a žádnou louži doma neudělal. Začal pít o trošku míň, než když byl na suchém krmení, to bylo vše, jinak žádný rozdíl. A co vím ze svého okolí, tak se žádný pes nezačal po mase počurávat.
Proto, jsem také uváděla, že nejlépe by, Zadavatelka udělala, kdyby šla k vetovi ....
davidka
napsal(a):
Mně to taky nepřijde normální... náš pes po přechodu na barf naopak pít přestal, protože v mase je víc vody než v granulích. Ovšem krmíme syrovým (to pro přesnost). Pokud problém vašich pejsků veterinář svede na krmení masem a doporučí nějaké granule, vyměnila bych veterináře. Není důvodu, proč by se pes na mase začal počůrávat, nedejbože psů víc- naráz...
Začala bych přemýšlela o nějaké psychosomatické příčině
Maso vařené s rýží a zeleninou... kolik je v tom přidané vody? Jestli je to jak polívka, tak se nedivím, že se jim chce čůrat. Moji psi když jim dám na pití vývar, tak jsou schopní vychlemtat klidně dva litry v kuse, protože jim to prostě děsně chutná. A pak čůrají, kudy chodí
Osobně bych přešla na syrové, bez rýže a bez přidané vody.
pidla
napsal(a):
Maso vařené s rýží a zeleninou... kolik je v tom přidané vody? Jestli je to jak polívka, tak se nedivím, že se jim chce čůrat. Moji psi když jim dám na pití vývar, tak jsou schopní vychlemtat klidně dva litry v kuse, protože jim to prostě děsně chutná. A pak čůrají, kudy chodí
Osobně bych přešla na syrové, bez rýže a bez přidané vody.
Svatá pravda...
Ne není to jako polívka,maso je uvařený,umletý(půlka seniorek je skoro bez zubů),rýže vařená ve varným sáčku a okapaná na sítě.Když to nabírám tak to má konzistenci že rýže se od masa odděluje -nevím jak hodně suchý rizoto.Nicméně od včera se nepočůraly,asi sem na problém přišla a nesouviselo to s krmením.