lída1
napsal(a):
Ahoj, mám dlouhosrstou čivavu, a teď, před zimou začala hodně línat. Je mi to divný, kdyby na jaře nebo v létě, ale teď? Pejska mám dva měsíce, takže zkušenosti moc nemám. Dá se s tím něco dělat? Děkuju za rady.
Nezměnila jste krmení?...u nás to byla občas příčina nadměrného línání zcela mimo "sezónu".
Čím mrňouse krmíte?
lída1
napsal(a):
Ahoj, mám dlouhosrstou čivavu, a teď, před zimou začala hodně línat. Je mi to divný, kdyby na jaře nebo v létě, ale teď? Pejska mám dva měsíce, takže zkušenosti moc nemám. Dá se s tím něco dělat? Děkuju za rady.
Kamarádka bydlí v 1+1 s krbovkama. A psi se jí rozlínají jako prase, když začne více topit (takže více méně až když začne zima. Nic s tím dělat nejde, na jaře mají úplně holá růžová bříška a začnou zarůstat až v létě. Možná je to tím.. U ní to veterinář potvrdil. Musí pořád psy ven oblékat.
lída1
napsal(a):
Kde byl pejsek před těmi dvěma měsíci .Měli ho bývalí majitelé venku nebo v bytě?
lída1
napsal(a):
Krmím granulema, občas přidám vařené kuřecí. Teď zrovna mám Fitmin, na nejdražší krmení nemám.
Chcete říct, že nemáte na dražší granule pro čivavu? ...proboha kolik toho denně sní? 15 granulí? Kdybyste byla z Ostravy, klidně Vám každý měsíc kilo granulí věnuji...
Jen mě napadlo - Co budete dělat, kdyby onemocněla?...výdaje na veterině jsou docela výrazný zásah do rozpočtu.
Můžu Vám maximálně poradit, ať granulky po spotřebování změníte za jiné (změny se doporučují) a sama uvidíte, jestli bude línání (pes je krátkosrstý, a padá to z něj opravdu po hromadách) pokračovat. U nás spustil nadměrné línání třeba Annamaet, teď máme Wolfsblut, tak uvidíme, zda línání přestane, či máme hledat příčinu někde jinde.
Je opravdu možné, že se takto projevila změna stravy...nevíte, čím byla krmena předtím?
Může to být ale i stres ze změny - do psích pocitů a psychiky asi moc nepronikneme.