Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
17.12.2013 14:25
lída1

XXX.XXX.64.74

Ahoj, mám dlouhosrstou čivavu, a teď, před zimou začala hodně línat. Je mi to divný, kdyby na jaře nebo v létě, ale teď? Pejska mám dva měsíce, takže zkušenosti moc nemám. Dá se s tím něco dělat? Děkuju za rady.

17.12.2013 15:29
pidla

XXX.XXX.106.11

Psi chovaní v bytě často línají v nejpodivnějších ročních obdobích. Dělat se s tím nedá nic.

Taky by to ovšem mohl být příznak stresu nebo zdravotního problému. Takhle na dálku těžko říct.

17.12.2013 20:59
noemi

XXX.XXX.64.236

lída1 napsal(a):
Ahoj, mám dlouhosrstou čivavu, a teď, před zimou začala hodně línat. Je mi to divný, kdyby na jaře nebo v létě, ale teď? Pejska mám dva měsíce, takže zkušenosti moc nemám. Dá se s tím něco dělat? Děkuju za rady.

Nezměnila jste krmení?...u nás to byla občas příčina nadměrného línání zcela mimo "sezónu".
Čím mrňouse krmíte?

17.12.2013 21:47
kykyna

XXX.XXX.148.183

lída1 napsal(a):

Kamarádka bydlí v 1+1 s krbovkama. A psi se jí rozlínají jako prase, když začne více topit (takže více méně až když začne zima. Nic s tím dělat nejde, na jaře mají úplně holá růžová bříška a začnou zarůstat až v létě. Možná je to tím.. U ní to veterinář potvrdil. Musí pořád psy ven oblékat.

17.12.2013 23:02
fram

XXX.XXX.70.158

lída1 napsal(a):

Kde byl pejsek před těmi dvěma měsíci .Měli ho bývalí majitelé venku nebo v bytě?smajlík

18.12.2013 06:37
lída1

XXX.XXX.64.74

Krmím granulema, občas přidám vařené kuřecí. Teď zrovna mám Fitmin, na nejdražší krmení nemám.

18.12.2013 06:39
lída1

XXX.XXX.64.74

Doma mám docela chladno, moc netopím, tím to asi nebude, předchozí majitelka měla taky pejsky v bytě. Jestli přece jen není ve stresu ze změny prostředí, i když se tváří naprosto v pohodě a zdá se spokojená. V mrazech bude nosit obleček, už je mám nakoupené.

18.12.2013 08:14
noemi

XXX.XXX.209.210

lída1 napsal(a):
Krmím granulema, občas přidám vařené kuřecí. Teď zrovna mám Fitmin, na nejdražší krmení nemám.

Chcete říct, že nemáte na dražší granule pro čivavu? smajlík...proboha kolik toho denně sní? 15 granulí? Kdybyste byla z Ostravy, klidně Vám každý měsíc kilo granulí věnuji...
Jen mě napadlo - Co budete dělat, kdyby onemocněla?...výdaje na veterině jsou docela výrazný zásah do rozpočtu.

Můžu Vám maximálně poradit, ať granulky po spotřebování změníte za jiné (změny se doporučují) a sama uvidíte, jestli bude línání (pes je krátkosrstý, a padá to z něj opravdu po hromadách) pokračovat. U nás spustil nadměrné línání třeba Annamaet, teď máme Wolfsblut, tak uvidíme, zda línání přestane, či máme hledat příčinu někde jinde.
Je opravdu možné, že se takto projevila změna stravy...nevíte, čím byla krmena předtím?
Může to být ale i stres ze změny - do psích pocitů a psychiky asi moc nepronikneme.

14.1.2014 11:11
ivuška005

XXX.XXX.75.83

Ahoj, také jsem řešila dlouhou dobu problém s línání a nejvíce mi pomohla LAVETA od Beapharu, kterou mi doporučil veterinář. Pejsek se krásně přesrstil a línání skončilo. Na sezónní línání ideální věc!! smajlík Iva

Přidejte reakci

Přidat smajlík