Jak naučit psa, aby neutekl i přes otevřené vrata?

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
22.12.2013 08:15
veronique89

XXX.XXX.92.146

Dobrý den, máme ročního labradora, cvičím ho, ale ještě bez vodítka si netroufáme. Dvakrat nám utekl přes otevřené vrata. Chci ho naučit aby vůbec přes ně nepřekročil. O pár domu dál je barák který nemá plot a je tam labrador který se drží u toho domu, je tam uplně sám a nedovolí si vkročit ani na jejich cestu. Jak se dá tohle naučit? Zkoušela jsem ruzné finty ale marně, pořád má chuť utéct.

22.12.2013 08:22
samain

XXX.XXX.135.229

veronique89 napsal(a):
Dobrý den, máme ročního labradora, cvičím ho, ale ještě bez vodítka si netroufáme. Dvakrat nám utekl přes otevřené vrata. Chci ho naučit aby vůbec přes ně nepřekročil. O pár domu dál je barák který nemá plot a je tam labrador který se drží u toho domu, je tam uplně sám a nedovolí si vkročit ani na jejich cestu. Jak se dá tohle naučit? Zkoušela jsem ruzné finty ale marně, pořád má chuť utéct.

Ono to tak vypadá, že ti vaši sousedi mají Neviditelný plot. Aby pes sám nevkročil ani na cestu k domu, to se mi nezdá

22.12.2013 08:42
veronique89

XXX.XXX.92.146

O tom jsem jeste neslysela, ale kdyz jdu se svym psem na prochazku a potkame ho tak se ocuchaji a neprijde mi ze tam je nejaky neviditelny plot.

22.12.2013 08:46
veronique89

XXX.XXX.92.146

samain napsal(a):
Ono to tak vypadá, že ti vaši sousedi mají Neviditelný plot. Aby pes sám nevkročil ani na cestu k domu, to se mi nezdá

Sam nevkroci ale kdyz se blizime tak na cestu vkroci a ocuchaji se a pak jde zase zpatky.

22.12.2013 09:02
koňadra

XXX.XXX.128.24

Jsem teprve ve fázi výcviku, ale už jsem docílila toho, že když máme otevřenou bránu, pes ven sám nejde. Tedy ještě nevím, co udělá, když půjde kolem jiný pes, na to ještě nesázím, že by neutekl za ním. Ale základ je ten, že od malička ho učím, že za bránu se prostě nesmí. Když jdu třeba vybrat schránku, jde pes se mnou, když měl snahu se cpát ven, dost tvrdě jsem ho odkázala od prostoru před bránou se slovy "NESMÍŠ", třeba jsem ho i kontrolovaně nakopla (samozřejmě abych mu nějak neublížila, ale kopanec je pořád lepší než kdyby ho přejelo auto). Ven přes bránu chodí jen tehdy, když mu dám obojek a držím vodítko. Dnes jsme tak daleko, že když je otevřená brána, tak prostě si toho nevšímá, když jdu pro poštu, tak jde sice se mnou, ale zcela v klidu zůstane stát 2 m před bránou. Totéž když vyjíždím s autem. Když ale dostane obojek... utíká celý radostný ven. Zásada je, aby pes prostě NIKDY nepřekročil práh brány když nechci. Plno lidí dělá tu chybu, že pejska třeba vypustí před bránu - však on si jenom očuchá nejbližší pangejt a přijde. Jenže to obyčejně takhle začíná a končí to tím, že lidi se musí přes bránu nějak proplížit, aby jim pes neutekl mezi nohama a necoural půlden po okolí.

22.12.2013 09:46
pidla

XXX.XXX.106.11

veronique89 napsal(a):

Myslím si, že tohle skutečně stoprocentně spolehlivě naučit nejde. Pes buď respektuje hranice pozemku sám od sebe... nebo se holt budete muset naučit zavírat vrata.

22.12.2013 09:49
veronique89

XXX.XXX.92.146

koňadra napsal(a):
Jsem teprve ve fázi výcviku, ale už jsem docílila toho, že když máme otevřenou bránu, pes ven sám nejde. Tedy ještě nevím, co udělá, když půjde kolem jiný pes, na to ještě nesázím, že by neutekl za ním. Ale základ je ten, že od malička ho učím, že za bránu se prostě nesmí. Když jdu třeba vybrat schránku, jde pes se mnou, když měl snahu se cpát ven, dost tvrdě jsem ho odkázala od prostoru před bránou se slovy "NESMÍŠ", třeba jsem ho i kontrolovaně nakopla (samozřejmě abych mu nějak neublížila, ale kopanec je pořád lepší než kdyby ho přejelo auto). Ven přes bránu chodí jen tehdy, když mu dám obojek a držím vodítko. Dnes jsme tak daleko, že když je otevřená brána, tak prostě si toho nevšímá, když jdu pro poštu, tak jde sice se mnou, ale zcela v klidu zůstane stát 2 m před bránou. Totéž když vyjíždím s autem. Když ale dostane obojek... utíká celý radostný ven. Zásada je, aby pes prostě NIKDY nepřekročil práh brány když nechci. Plno lidí dělá tu chybu, že pejska třeba vypustí před bránu - však on si jenom očuchá nejbližší pangejt a přijde. Jenže to obyčejně takhle začíná a končí to tím, že lidi se musí přes bránu nějak proplížit, aby jim pes neutekl mezi nohama a necoural půlden po okolí.

A to mam prave tedkom strach kdyz otevru branu tak mi muze hned zdrhnout pod rukama toto se mi uz taky stalo a musela ho chytit za ocas, nastesti. Kdyz tohle udelam s voditkem tak pres branu nejde ma sice tendenci ale drzi se. Ale to porad mluvim o tom ze jsem ja za branou a cokdyz to bude opacne? Ze on bude bliz k brane nez ja? To si nedovedu predstavit a nevim jak na to. Skusim stim vic zapracovat, je pravda ze jsem toto podcenila.

22.12.2013 09:55
veronique89

XXX.XXX.92.146

pidla napsal(a):
Myslím si, že tohle skutečně stoprocentně spolehlivě naučit nejde. Pes buď respektuje hranice pozemku sám od sebe... nebo se holt budete muset naučit zavírat vrata.

My vrata zavirame, ale vcera se stalo to ze muj bracha jel autem pryc pry rodicum rekl at nepousti psa ze jede pryc a nechava otevrenou branu ale oni pry nic neslyseli a zachvili sel otec pustit psa ven a jak si vsiml ze je brana otevrena tak uz bylo pozde. Mnohokrat jsme to resili ale bracha neni zodpovedny. Brana se bude zavirat porad, ale i tak ho to chci naucit kdyby nahodou se zase stala takovahle situace.

22.12.2013 12:46
jazzinka

XXX.XXX.65.196

A jak ho to učíte? Asi bych psa naučila nejprve "stůj" a poté vrata otevřela, čekala bych, až se k nim přiblíží a vždy ho zastavila. Až to ovládne, může třeba někdo z rodiny psa i lákal ven a vy ho budete zase zastavovat.
Někteří psi se takhle chovají přirozeně i bez výcviku, sousedi měli kolii, která běžně běhala po cestě před domem, ale nikdy nepřekročila pomyslnou hranici, kde domu končil plot. Pochybuji, že ji to někdo učil.

22.12.2013 16:03
veronique89

XXX.XXX.92.146

jazzinka napsal(a):
A jak ho to učíte? Asi bych psa naučila nejprve "stůj" a poté vrata otevřela, čekala bych, až se k nim přiblíží a vždy ho zastavila. Až to ovládne, může třeba někdo z rodiny psa i lákal ven a vy ho budete zase zastavovat.
Někteří psi se takhle chovají přirozeně i bez výcviku, sousedi měli kolii, která běžně běhala po cestě před domem, ale nikdy nepřekročila pomyslnou hranici, kde domu končil plot. Pochybuji, že ji to někdo učil.

Ja treba stojim na ceste a rikam zustan, kdyz se jde ke me reknu nesmis a zustan. Kdyz tohle nepomuze jdu radeji bliz k nemu a porad pouzivam zustan. A kdyz sedi pochvalim ho. Ale dal se nikam uz nehnem s timto cvicenim, kdybych sla treba dal nebo sla na kteroukoliv stranu pryc tak zdrhne

22.12.2013 17:44
v1k1

XXX.XXX.5.249

No,ja si myslím,aspon podle mych zkušeností,že se pejskovi moc nevěnujete.Mam psa je mu rok a 4 měsíce a ten se odemě nehne.Ještě se mi nestalo,aby mi utekl a to nemame plot.Pes čeka kdy vylezu z baraku a jdem si hrat,nebo ho jdu vyběhat.Vedle je soused,ktery ma psa,že když jde k němu navštěva přes branku,tak se taky jakymkoliv zpusobem chce dostat ven,ale je to tím,že na toho psa kašle a proto chce utect.Je to hodně o tom aby byl u vas pejsek spokojemy a proto by neměl utíkat.A samozdřejmě s mín chodit hodně na prochazky aby znal okolí a nelakalo ho utectsmajlík

Přidejte reakci

Přidat smajlík