Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
1.1.2014 17:05
ančí98

XXX.XXX.25.128

Dobrý den,
máme fenu JRT s pp, které letos v únoru bude 5 let. Plánovali jsme štěňata, ale fena se k tomu nikdy neměla. Zkoušeli jsme to několikrát a nikdy to nevyšlo. Veterinář nám řekl, že první štěňata by měla mít nejpozději do 5 let,pak by to prý mohlo být nebezpečné. Tak jsme to s ní tedy vzdali a teď by mne zajímalo, jestli by bylo vhodné jí nechat vykastrovat. Četla jsem spoustu diskuzí, kde je někdo rozhodně pro kastraci a někde zase píší, že je to u malých plemen úplně jedno. Bojím se hlavně,aby pak nenastala falešná březost. Pokud by se tu našel nějaký chovatel, který má zkušenosti, byla bych moc vděčná za radu.
Děkuji za všechny komentáře a přeji šťastný nový rok.

Uživatel s deaktivovaným účtem

1.1.2014 19:52
Uživatel s deaktivovaným účtem

ančí98 napsal(a):
Dobrý den,
máme fenu JRT s pp, které letos v únoru bude 5 let. Plánovali jsme štěňata, ale fena se k tomu nikdy neměla. Zkoušeli jsme to několikrát a nikdy to nevyšlo. Veterinář nám řekl, že první štěňata by měla mít nejpozději do 5 let,pak by to prý mohlo být nebezpečné. Tak jsme to s ní tedy vzdali a teď by mne zajímalo, jestli by bylo vhodné jí nechat vykastrovat. Četla jsem spoustu diskuzí, kde je někdo rozhodně pro kastraci a někde zase píší, že je to u malých plemen úplně jedno. Bojím se hlavně,aby pak nenastala falešná březost. Pokud by se tu našel nějaký chovatel, který má zkušenosti, byla bych moc vděčná za radu.
Děkuji za všechny komentáře a přeji šťastný nový rok.

Je to celkem jedno. V pěti letech už vám kastrace nepřinese žádné výhody z hlediska snížení rizika vzniku nádorů na mléčné žláze, nicméně zbaví vás rizika vaječníkových cyst a pyometry.

Falešná březost není žádný strašák, fena je jenom po hárání ukňouraná a může spustit mléko, stačí ale sebrat hračky a vzít jí na pořádnou procházku. Není to nic, čeho byste se měli bát.

1.1.2014 20:15
ančí98

XXX.XXX.25.128

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
Je to celkem jedno. V pěti letech už vám kastrace nepřinese žádné výhody z hlediska snížení rizika vzniku nádorů na mléčné žláze, nicméně zbaví vás rizika vaječníkových cyst a pyometry.

Falešná březost není žádný strašák, fena je jenom po hárání ukňouraná a může spustit mléko, stačí ale sebrat hračky a vzít jí na pořádnou procházku. Není to nic, čeho byste se měli bát.

Falešné březosti se bojím z jediného důvodu. Jedna známá měla fenu, která kvůli falešné březosti dostala zánět mléčné žlázy a měla s tím docela problémy.
Děkuji za odpověď.

plisak1

1.1.2014 21:49
plisak1

XXX.XXX.236.4

ano s častou falešnou březostí se může objevit onemocnění mléčné lišty nebi i pohlavního ústrojí

2.1.2014 08:01
pidla

XXX.XXX.106.11

Jestli je fence pět let a doteď falešky neměla, tak je dost nepravděpodobné, že by jí najednou nějaké vážnější falešky začaly.

plisak1

2.1.2014 08:11
plisak1

XXX.XXX.236.4

souhlasím

4.1.2014 00:08
ančí98

XXX.XXX.25.128

Děkuji za všechny odpovědi smajlík

Přidejte reakci

Přidat smajlík