Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
9.1.2014 09:40
maron

XXX.XXX.146.18

Dobrý den, nechali jsme nakrýt naši fenku yorkšíra(bez PP) pejskem od známého. Dohodli jsme se, že si vezme jedno štěně. Bez sepsání, prostě jen ústně. Dopadlo to tak, že nám fenka doma porodila bez komplikací jedno štěňátko a po několika hodinách jsme museli k veterináři, protože se porod zkomplikoval. Veterinář musel udělat císařský řez, z toho byly další 3 pejsci, ale bohužel 2 umřeli. Takže nám zůstali 2. Jak tedy postupovat dál, když jsme za císařák dali 4.500 kč? Tyto náklady jdou mimo dohodu a my musíme přesto to jedno štěňátko dát majiteli psa?

9.1.2014 09:48
Inspektor Pišišvor

XXX.XXX.42.7

maron napsal(a):
Dobrý den, nechali jsme nakrýt naši fenku yorkšíra(bez PP) pejskem od známého. Dohodli jsme se, že si vezme jedno štěně. Bez sepsání, prostě jen ústně. Dopadlo to tak, že nám fenka doma porodila bez komplikací jedno štěňátko a po několika hodinách jsme museli k veterináři, protože se porod zkomplikoval. Veterinář musel udělat císařský řez, z toho byly další 3 pejsci, ale bohužel 2 umřeli. Takže nám zůstali 2. Jak tedy postupovat dál, když jsme za císařák dali 4.500 kč? Tyto náklady jdou mimo dohodu a my musíme přesto to jedno štěňátko dát majiteli psa?

dodržte, co jste slíbili - u psů s PP jede kolikrát chovatel přes půl Evropy, zaplatí předem 1000 - 1200 eur za krytí, a nikoho nezajímá kolik měl štěňat, jestli vůbec nějaký měl, nebo kolik ho stály komplikace při porodu. Takhle to prostě chodí, a každý chovatel nese riziko spojené s odchovem.

9.1.2014 10:04
maron

XXX.XXX.146.18

A co v případě, že by zůstalo štěně jen jednno? To bychom mu ho taky dali?

9.1.2014 10:19
leprechaunek

XXX.XXX.244.126

Upřímně mi trochu zůstává rozum stát. Takže polopatě:
Majitel chce připustit samici, zaplatí poplatek za připuštění - či se dohodne, ve vašem případě, jakkoliv to nepovažuju za moudré... - a tím to z hlediska majitele samce hasne.
Všechno ostatní je vaše fena, vaše péče, vaše zodpovědnost, vaše náklady. To není o čem diskutovat.

Pokud jde o to "musíme dát štěně majiteli", tak na základě ústní dohody? To záleží na tom, jestli budete hulvát, a štěně nedáte, nebo se zachováte jako normální člověk a dohodu dodržíte.
Jedno, dvě či deset štěňat, dohodli jste si jedno majiteli, tak nevím, co řešíte.
Chápala bych, kdyby vám zůstal jeden pejsek, že by vám ho majitel otce nechal, ale máte dvě, není snad problém to splnit.

Buďte rádi, že jste o fenku nepřišli; to, co jste podstoupili, je klasické riziko každého odchovu. Nevyšlo to nejlíp, tak to chodí. Odchov mláďat není továrna na zisky.

9.1.2014 12:18
bohemica

XXX.XXX.168.11

Kdybyste se nezabývali množením bezpapíráků, měli byste oporu v chovatelských předpisech (chovatelském řádu) případně v chovatelském klubu atd.
Jinak naprosto souhlasím s uvedenými příspěvky.
Pes a jeho majitel si svou část dohody plně splnil a dodržení zbývající části dohody je na Vás. Někdy se platí poměrná částka z odchovaného štěněte, ale protože je okolo poplatků právě spousta dohadů (hlavně ze strany majitelů fen) častěji se dohodne platba jednorázová. Ta je podle dohody splatná hned při krytí ve finančním ohodnocení krytí nebo později formou štěněte/štěňat.
Také se mohlo stát, že neodchováte žádné štěně a majitel psa by nedostal nic ačkoliv svoje splnil
a na způsobu vedení porodu a odchovu štěňat nemá žádný vliv.

Uživatel s deaktivovaným účtem

9.1.2014 13:40

V každém případě je lepší mít písemnou smlouvu. A do té postihnout všechny možné situace. Např. často se při jednorázové poplatku dává do smlouvy opakované krytí zdarma při nezabřeznutí feny. Stejně tak se řeší i situace, kdy je ve smlouvě za krytí štěně, co v případě, že štěňátko bude jen jedno. Uvádí se štěně, nebo cena štěněte, pro případ, kdy majitel psa má zájem třeba o fenku a narodí se samí kluci.
Zadavatelka by měla dohodu s majitelem psa upřesnit a jestli má štěňata dvě, jedno mu nechat. Kolik jí stál porod a poporodní péče, na tom až tolik nezáleží.
( Asapoň všichni vidí, oč lepší je mít krycího psa, než chovnou fenu smajlík

9.1.2014 18:19
conie

XXX.XXX.196.13

Tak o obvyklou úhradu za krytí jste se hlavně měli zajímat předem. Štěně za krytí je přežitek přežívají z doby, kdy se smělo ve vrhu nechat pouze 6 štěňat a ostatní se měla utratit. V dnešní době bývá obvyklé u krytí bez PP domluva na jednorázovém poplatku za krytí (co vím, tak u jorka 1000 - 2000,- Kč), pokud je majitel psa slušný, nabídne v případě nezabřeznutí další krytí zdarma, ale není to jeho povinnost. U chovu s PP je to také na domluvě mezi majitelem psa a chovatelem. Nejsolidnější domluva je stanovený poplatek za jedno zapsané štěně. JInak bych se se známými zkusila domluvit, vysvětlit jim situaci a hledat oboustranně přijatelnou domluvu.

9.1.2014 23:44
danis

XXX.XXX.188.108

maron napsal(a):
A co v případě, že by zůstalo štěně jen jednno? To bychom mu ho taky dali?

Ano, dali.
Vy jste chtěli krýt. Majitel psa Vám poskytl službu, za kterou chce slíbenou odměnu, tak to v životě chodí.
Jak tu již psali jiní, smlouva je smlouva a Vy jste se zavázali dát za krytí štěně. Kolik a jak se jich narodí, to nikdo dopředu neví a náklady na porod a odchov jsou čistě v režii majitele feny.
Měli jste si uvědomit, že krytím své feny podstupujete jistá rizika a je Vaší povinností se o fenu postarat, i když z toho nebudete mít žádný zisk.
A taky to, že fena je živý tvor a ne nástroj na vydělávání peněz.

Štěňata máte dvě. Jedno dáte majiteli psa a jedno Vám zbyde, to není tak špatný výsledek.
A že Vás to vyšlo dráž, než si to štěně koupit? Riziko podnikání vážení.
Příště si snad rozmyslíte, pokoušet se vydělávat na psech.

plisak1

10.1.2014 05:59
plisak1

XXX.XXX.236.4

koukám, zase šílenství proti psům bez PP, Nazvat množiteli lidi, kteří mají poprvé a naposledy dvě štěňata od své jediné fenky, to chce odvahu . Já na vašem místě bych se domluvila s majiteli psa, seznámila bych je s tím, co se stalo a požádala o slevu, případně o náhradní řešení.

10.1.2014 08:56
utahraptor

XXX.XXX.80.130

maron napsal(a):

Nechápu váš problém. Jak souvisí cena císařského řezu s tím, jestli dáte nebo nedáte majiteli psa štěně? S majitelem jste se jasně dohodli, tak buď jste čestní lidé a dohodu dodržíte, nebo nečestní lidé nejste a na dohodu se vykašlete, ústí dohoda se bude jemu dokazovat dost špatně.

Jo, že tím pádem budete moct prodat jedno štěně a stěží vám to pokryje náklady na samotný císařský řez, co už tak nějak patří k věci... Buďte rádi, že vám fenka neumřela na ty komplikace.

10.1.2014 09:13
maron

XXX.XXX.146.18

conie napsal(a):
Tak o obvyklou úhradu za krytí jste se hlavně měli zajímat předem. Štěně za krytí je přežitek přežívají z doby, kdy se smělo ve vrhu nechat pouze 6 štěňat a ostatní se měla utratit. V dnešní době bývá obvyklé u krytí bez PP domluva na jednorázovém poplatku za krytí (co vím, tak u jorka 1000 - 2000,- Kč), pokud je majitel psa slušný, nabídne v případě nezabřeznutí další krytí zdarma, ale není to jeho povinnost. U chovu s PP je to také na domluvě mezi majitelem psa a chovatelem. Nejsolidnější domluva je stanovený poplatek za jedno zapsané štěně. JInak bych se se známými zkusila domluvit, vysvětlit jim situaci a hledat oboustranně přijatelnou domluvu.

To je pravda, měla jsem se zajímat o toto dřív. Napsala bych, že příště už budu vědět, ale žádné příště nebude. Už ji nakrýt nenechám!Jsem ráda, že to všechno přežila a je v pořádku. My jsme nějak ani neuvažovali nad tím, že to takto dopadne. Asi proto, že si to určitě žádný majitel pejska nechce připustit. Nejraději bych majiteli psa dala klidně i víc, než 2000kč, jen aby nám toho prcka nechal. No, zkusíme mu to navrhnout a uvidímesmajlík

10.1.2014 09:21
maron

XXX.XXX.146.18

danis napsal(a):
Ano, dali.
Vy jste chtěli krýt. Majitel psa Vám poskytl službu, za kterou chce slíbenou odměnu, tak to v životě chodí.
Jak tu již psali jiní, smlouva je smlouva a Vy jste se zavázali dát za krytí štěně. Kolik a jak se jich narodí, to nikdo dopředu neví a náklady na porod a odchov jsou čistě v režii majitele feny.
Měli jste si uvědomit, že krytím své feny podstupujete jistá rizika a je Vaší povinností se o fenu postarat, i když z toho nebudete mít žádný zisk.
A taky to, že fena je živý tvor a ne nástroj na vydělávání peněz.

Štěňata máte dvě. Jedno dáte majiteli psa a jedno Vám zbyde, to není tak špatný výsledek.
A že Vás to vyšlo dráž, než si to štěně koupit? Riziko podnikání vážení.
Příště si snad rozmyslíte, pokoušet se vydělávat na psech.

Naši fenku jsme si nepořídili proto, abych na ni vydělávala. To jsou jen doměnky některých z Vás...

10.1.2014 09:32
maron

XXX.XXX.146.18

plisak1 napsal(a):
koukám, zase šílenství proti psům bez PP, Nazvat množiteli lidi, kteří mají poprvé a naposledy dvě štěňata od své jediné fenky, to chce odvahu . Já na vašem místě bych se domluvila s majiteli psa, seznámila bych je s tím, co se stalo a požádala o slevu, případně o náhradní řešení.

Zkusíme jim navrhnout místo pejska penízesmajlík . A já taky nechápu, proč se někdo hned pustí do někoho, kdo nechá nakrýt fenu bez PP. My jsme na těch štěňatech nechtěli vydělat. Chtěli jsme si jedno nechat, druhé chtěla mamka a pokud by se poštěstilo a bylo jich víc, tak bylo zamluvené u švagrové. Mělo to zůstat v rodině a žádný prodej! Co jsme tak vyčetli, většinou mívají Yorkšíři 4 mladé, tak by to bylo akorát.

10.1.2014 09:32
Inspektor Pišišvor

XXX.XXX.42.7

maron napsal(a):
To je pravda, měla jsem se zajímat o toto dřív. Napsala bych, že příště už budu vědět, ale žádné příště nebude. Už ji nakrýt nenechám!Jsem ráda, že to všechno přežila a je v pořádku. My jsme nějak ani neuvažovali nad tím, že to takto dopadne. Asi proto, že si to určitě žádný majitel pejska nechce připustit. Nejraději bych majiteli psa dala klidně i víc, než 2000kč, jen aby nám toho prcka nechal. No, zkusíme mu to navrhnout a uvidímesmajlík

Ale vždyť máte přece ještě jedno štěně, tak nebuďte sobci a dodržte dohodu - on určitě majitel toho psa co obskočil Vaši fenu o štěně po svém pejskovi taky hodně stojí!
btw.: za dva tisíce si stejně jiný štěně nekoupí, takže by musel být úplně blbej, aby na to přistoupil.

10.1.2014 09:43
maron

XXX.XXX.146.18

utahraptor napsal(a):
Nechápu váš problém. Jak souvisí cena císařského řezu s tím, jestli dáte nebo nedáte majiteli psa štěně? S majitelem jste se jasně dohodli, tak buď jste čestní lidé a dohodu dodržíte, nebo nečestní lidé nejste a na dohodu se vykašlete, ústí dohoda se bude jemu dokazovat dost špatně.

Jo, že tím pádem budete moct prodat jedno štěně a stěží vám to pokryje náklady na samotný císařský řez, co už tak nějak patří k věci... Buďte rádi, že vám fenka neumřela na ty komplikace.

Chtěla jsem jen vědět, jestli se třeba náklady u případného porodu u veterináře nedělí mezi majiteli psů, protože to jedno štěně se narodilo úplně v pořádku a bez komplikací doma, ale to druhé přežilo jen díky tomu zákroku. Tím pádem mě třeba napadlo, že majiteli psa dáme místo štěněte peníze. Neměla jsem ponětí, jak to je, tak jsem se tady zeptala. Kdo se nezeptá, nic se nedozvísmajlík.

10.1.2014 09:50
maron

XXX.XXX.146.18

Inspektor Pišišvor napsal(a):
Ale vždyť máte přece ještě jedno štěně, tak nebuďte sobci a dodržte dohodu - on určitě majitel toho psa co obskočil Vaši fenu o štěně po svém pejskovi taky hodně stojí!
btw.: za dva tisíce si stejně jiný štěně nekoupí, takže by musel být úplně blbej, aby na to přistoupil.

Ale já právě nechci být sv.ně! Kdyby tomu tak bylo, tak nic neřeším a nic bychom mu nedali a on by s tím nic neudělal. Chtěla jsem jen vědět, jestli třeba není u tohoto případu nějaké řešení. My jsme si ty pejsky chtěli nechat všechny. Ale bohužel je jich pro nás všechny málo...

10.1.2014 09:56
Inspektor Pišišvor

XXX.XXX.42.7

maron napsal(a):
Ale já právě nechci být sv.ně! Kdyby tomu tak bylo, tak nic neřeším a nic bychom mu nedali a on by s tím nic neudělal. Chtěla jsem jen vědět, jestli třeba není u tohoto případu nějaké řešení. My jsme si ty pejsky chtěli nechat všechny. Ale bohužel je jich pro nás všechny málo...

není, a vy jste ještě dopadli docela dobře - o fenku jste nepřišli, jedno štěně zůstane doma, a náklady se vám taky víceméně pokryjí, protože cena císaře tak nějak odpovídá ceně jorka bez PP.
Majitel psa nemůže za to, že jste naslibovali příbuzným hory doly, aniž byste dopředu věděli, že to můžete splnit.

10.1.2014 10:07
davidka

XXX.XXX.213.188

U jorků je dost časté, že se narodí málo štěňat a že mají problém při porodu. S tím jste mohla počítat.
Při krytí v zahraničí je obvyklé, že se platí hned bez toho, jestli fena zabřezne a kolik štěňat bude. To je riziko, které chovatelé podstupují. U vás je to podobné.
Navíc jste chtěla potomka své feny, kdybyste chtěla jakéhokoli jorka, určitě by vás přišlo levněji si koupit štěně od jiného chovatele. Tak vám ty peníze za to stojí a dohodu dodržte a jedno štěně za krytí dejte.

Většinou se za krytí bez PP platí nějaká určitá částka (cca 1000,- Kč). Nebo se domluví, že do X štěňat je to tolik a za každé další narozené a přeživší štěně se připlatí.

plisak1

10.1.2014 10:09
plisak1

XXX.XXX.236.4

není, a vy jste ještě dopadli docela dobře - o fenku jste nepřišli, jedno štěně zůstane doma, a náklady se vám taky víceméně pokryjí, protože cena císaře tak nějak odpovídá ceně jorka bez PP.
Majitel psa nemůže za to, že jste naslibovali příbuzným hory doly, aniž byste dopředu věděli, že to můžete splnit.

nechte si ta hodnocení, jistě to není případ ani v chovech s PP, že štěňat je pro zájemce málo. Jednou vám vadí, že chovatelé bez PP nemají zajištěný odběr a přes to chovají - a co pak ty nebohé útulky, teď kritizujete, že zajištěný odběr měli a není štěňátek dost - já bych řekla, kdo chce psa bít, hůl si najde. Možná majitel psa se zase tak strašně na štětě netěší, třeba měl více krytí, více možností s spokojí se s penězi, za zkoušku to určitě stojí.

10.1.2014 10:18
danis

XXX.XXX.188.108

maron napsal(a):
Naši fenku jsme si nepořídili proto, abych na ni vydělávala. To jsou jen doměnky některých z Vás...

Žádné domněnky. Pouze to, co jste napsala Vy sama.
Vy píšete, že vás porod, tedy císař stál peníze a že Vám nic nezbyde!
Zbyla Vám dvě zdravá štěňata, to je Vám málo?! smajlík
Slušný člověk dodrží dohodu.

10.1.2014 10:21
maron

XXX.XXX.146.18

Já vím, že majitel psa za to nemůže, co jsme plánovali s mladýma. Každopádně se ho ještě ale zeptáme, co plánuje s tím pejskem. Pokud ho chce prodat, tak ho koupíme my a bude! Jinak děkuji za názory a chci ze zeptat, jestli nevíte, proč ta naše fanka pořád od toho porodu hrabe!? To, že to dělala před tím, než začla rodit, jsem věděla, že si "staví pelíšek". Ale poslední dva dny hrabe, jak zběsilá do polštářů, do koberce, v bedýnce u štěňat(mám strach, ať jim neublíží) ona se úplně vzteká, že ji to nejde! Co to může být? Má v bedýnce deky, ručníky, aby si nadestlala, ale ona to dělá třeba i na sedačce.

10.1.2014 10:24
awake

XXX.XXX.115.136

maron napsal(a):
Chtěla jsem jen vědět, jestli se třeba náklady u případného porodu u veterináře nedělí mezi majiteli psů, protože to jedno štěně se narodilo úplně v pořádku a bez komplikací doma, ale to druhé přežilo jen díky tomu zákroku. Tím pádem mě třeba napadlo, že majiteli psa dáme místo štěněte peníze. Neměla jsem ponětí, jak to je, tak jsem se tady zeptala. Kdo se nezeptá, nic se nedozvísmajlík.

majitel psa "jen" připustí svým psem Vaší fenu a dostane dohodnutou odměnu (jedno štěně dle vaší domluvy). O nic víc se nestará. Vy máte fenu, Vy se o ní staráte a proč by Vám někdo cizí měl něco platit?
Nikdy nevíte kolik se narodí štěňat a musíte počítat s tím, že může být jedno a může jich být třeba 6. Od toho se píše smlouva při krytí,a tam se píše jak postupovat při narození jednoho štěněte / v případě že dáváte štěně za krytí/. Můžete dávat peníze za krytí, nebo za každé narozené štěně.
Mám plemeno kdy se rodí hodně štěňat (průměr cca. 10) a představte si, že řada majitelů kryje v zahraničí kde stojí krytí i 1000 euro (platí se hned při krytí) a několikrát se jim narodilo jedno štěně které prodají za 10 - 15 tisíc. Majitele psa to ale vůbec nezajímá. Své splnil a zaplaceno dostal. Ostatní je věcí majitele feny.
Takže Vy jste ještě dopadli dobře. Vám jedno štěně zůstane.

10.1.2014 10:24
danis

XXX.XXX.188.108

maron napsal(a):

Nějak nechápu Vaše uvažování. Proč by se měly náklady dělit mezi majitele psů?
Majitel feny jste Vy, Vy nesete riziko porodu! Majitel psa s tím nemá co dělat, jeho pes nerodil.
Zkuste se majitele psa zeptat, jestli bude souhlasit s penězi místo štěněte, ale uvědomte si, že jork bez PP se prodává kolem 5000,-, takže takovou částku byste mu měli dát.

10.1.2014 10:25
maron

XXX.XXX.146.18

danis napsal(a):
Žádné domněnky. Pouze to, co jste napsala Vy sama.
Vy píšete, že vás porod, tedy císař stál peníze a že Vám nic nezbyde!
Zbyla Vám dvě zdravá štěňata, to je Vám málo?! smajlík
Slušný člověk dodrží dohodu.

Prosím??? Já jsem psala, že nás stál císař peníze a nám nic nezbyde? Naučte se prosím Vás číst. Nic takového z mé strany nezaznělo. Já jsem se ptala na úplně jinou věc.

10.1.2014 10:31
maron

XXX.XXX.146.18

danis napsal(a):
Nějak nechápu Vaše uvažování. Proč by se měly náklady dělit mezi majitele psů?
Majitel feny jste Vy, Vy nesete riziko porodu! Majitel psa s tím nemá co dělat, jeho pes nerodil.
Zkuste se majitele psa zeptat, jestli bude souhlasit s penězi místo štěněte, ale uvědomte si, že jork bez PP se prodává kolem 5000,-, takže takovou částku byste mu měli dát.

Ale však já jsem to tady už psala, že mu dám i víc než 2000kč. A těch 5tis. klidně taky, protože prostě chceme mít potomky od naší fenky. Teď záleží, jestli majitel psa na to kývne.

10.1.2014 10:41
pinoha

XXX.XXX.101.12

Chtěla jsem jen vědět, jestli se třeba náklady u případného porodu u veterináře nedělí mezi majiteli psů

To je fantastický nápad! My jsme kryli v zahraničí, najeli 5500 kilometrů (plus ubytování a jídlo samozřejmě), za skok zaplatili 700 euro. Narodilo se jedno štěně, císařem v neděli v noci, takže i s komplikacemi sakumprásk dalších10 tisíc korun.
Budu muset poslat majitelce psa všechny účty, ať nám půlku proplatí, ať nejsme škodní jen my. :-D :-D
Lucie

10.1.2014 10:43
Inspektor Pišišvor

XXX.XXX.42.7

pinoha napsal(a):
Chtěla jsem jen vědět, jestli se třeba náklady u případného porodu u veterináře nedělí mezi majiteli psů

To je fantastický nápad! My jsme kryli v zahraničí, najeli 5500 kilometrů (plus ubytování a jídlo samozřejmě), za skok zaplatili 700 euro. Narodilo se jedno štěně, císařem v neděli v noci, takže i s komplikacemi sakumprásk dalších10 tisíc korun.
Budu muset poslat majitelce psa všechny účty, ať nám půlku proplatí, ať nejsme škodní jen my. :-D :-D
Lucie

Good idea!!!smajlíksmajlík

10.1.2014 10:45
maron

XXX.XXX.146.18

pinoha napsal(a):

Lucie

Dokážete pochopit, že jsem toto nevěděla, tak jsem se úplně normálně zeptala, nebo je to pro Vás moc složité!?

10.1.2014 10:49
maron

XXX.XXX.146.18

plisak1 napsal(a):
nechte si ta hodnocení, jistě to není případ ani v chovech s PP, že štěňat je pro zájemce málo. Jednou vám vadí, že chovatelé bez PP nemají zajištěný odběr a přes to chovají - a co pak ty nebohé útulky, teď kritizujete, že zajištěný odběr měli a není štěňátek dost - já bych řekla, kdo chce psa bít, hůl si najde. Možná majitel psa se zase tak strašně na štětě netěší, třeba měl více krytí, více možností s spokojí se s penězi, za zkoušku to určitě stojí.

Ono je to s některýma lidma fak těžké. Ať tak a nebo tak, všechno je špatně! No, co už...smajlík

10.1.2014 11:04
pinoha

XXX.XXX.101.12

maron napsal(a):
Dokážete pochopit, že jsem toto nevěděla, tak jsem se úplně normálně zeptala, nebo je to pro Vás moc složité!?

A dokážete pochopit Vy, že tu pár lidí nerozumí tomu, proč jste takhle základní informace nesháněla PŘED krytím?
Lucie

10.1.2014 11:15
maron

XXX.XXX.146.18

pinoha napsal(a):
A dokážete pochopit Vy, že tu pár lidí nerozumí tomu, proč jste takhle základní informace nesháněla PŘED krytím?
Lucie

Tak se prostě stalo a taky jsem to tady zmiňovala,že je moje chyba, že jsem si toto nezjistila dřív. Myslím, že všichni moc dobře ví, na co jsem se ptala, někteří i adekvátně odpověděli. Ale hold se vždycky najde někdo, kdo místo toho,aby NORMÁLNĚ poradil, tak se bude navážet a nechápavě se ptát, jak je možné, že to a tamto nevím.

plisak1

10.1.2014 12:07
plisak1

XXX.XXX.236.4

pinoha napsal(a):
Lucie

ale snad i ti, kteří tomu nerozumějí pochopili, že to zadavatelka prostě neudělala, takže ty jejich dotazy kromě toho, že mají za úkol si do někoho rejpnout, mají ještě jiný cíl?Dnes, kdy je po všem?

10.1.2014 18:47

maron napsal(a):
Tak se prostě stalo a taky jsem to tady zmiňovala,že je moje chyba, že jsem si toto nezjistila dřív. Myslím, že všichni moc dobře ví, na co jsem se ptala, někteří i adekvátně odpověděli. Ale hold se vždycky najde někdo, kdo místo toho,aby NORMÁLNĚ poradil, tak se bude navážet a nechápavě se ptát, jak je možné, že to a tamto nevím.

Nemá cenu věštit tady z koule a nebo rýpat, co by bylo, kdyby bylo. Normálně se zeptejte, jestli pánovi psa záleží zrovna na štěněti od vás. Třeba pes kryl 5 fen a co by pán s těmi štěňaty dělal.
A na všechny ty "chytré" tady vůbec nedejte. Když jsme měli 1. vrh ( s PP ), tak jsme měli dohodnuto
ústně "až jak to dopadne" a "podle obvyklých pravidel". (Fakt je, že to bylo v době, kdy se smlouvy stvrzovaly rukoudáním a ani my, ani majitelé psa by nestáli o negativní reklamu - a to nebyl inetrnet.)
Nakonec to dopadlo tak, že jsme se dohodli na ceně štěnte v penězích, protože o štěně zájem neměli, peníze měli hned a pro štěně by museli hledat kupce.

11.1.2014 10:46
maron

XXX.XXX.146.18

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
Nemá cenu věštit tady z koule a nebo rýpat, co by bylo, kdyby bylo. Normálně se zeptejte, jestli pánovi psa záleží zrovna na štěněti od vás. Třeba pes kryl 5 fen a co by pán s těmi štěňaty dělal.
A na všechny ty "chytré" tady vůbec nedejte. Když jsme měli 1. vrh ( s PP ), tak jsme měli dohodnuto
ústně "až jak to dopadne" a "podle obvyklých pravidel". (Fakt je, že to bylo v době, kdy se smlouvy stvrzovaly rukoudáním a ani my, ani majitelé psa by nestáli o negativní reklamu - a to nebyl inetrnet.)
Nakonec to dopadlo tak, že jsme se dohodli na ceně štěnte v penězích, protože o štěně zájem neměli, peníze měli hned a pro štěně by museli hledat kupce.

Děkuji za názorsmajlík Uvidíme, co na to majitel psa řekne a snad to dopadne pro obě strany dobře.

11.1.2014 20:55
vikyy

XXX.XXX.72.69

My jeli krýt do Německa, ústní dohoda za krytí štěně. Na jedno štěně se už těšila kamarádka s rodinou. Štěně se narodilo jedno. Majitelé psa sami řekli, že štěně samozřejmě za krytí nechtějí. Kryli jsme u nich ještě jednou, vzali si dvě štěňata, ale jedno nám zaplatili. Myslím, že je všechno o lidech. Na místě pána s jorkšírem bych chtěla maximálně lahvinku, může být rád, že si nechovný pes užil.

12.1.2014 11:30
maron

XXX.XXX.146.18

vikyy napsal(a):
My jeli krýt do Německa, ústní dohoda za krytí štěně. Na jedno štěně se už těšila kamarádka s rodinou. Štěně se narodilo jedno. Majitelé psa sami řekli, že štěně samozřejmě za krytí nechtějí. Kryli jsme u nich ještě jednou, vzali si dvě štěňata, ale jedno nám zaplatili. Myslím, že je všechno o lidech. Na místě pána s jorkšírem bych chtěla maximálně lahvinku, může být rád, že si nechovný pes užil.

Taky si myslím, že je to všechno o lidech. Vy jste natrefili na rozumné majitele psa. Myslím, že takto by to mělo být, ale je to každého věc, jak se k tomu postaví. U nás chce pán od pejska každopádně štěně, tak mu ho dáme. Už je to rozhodnuto. Druhého drobka dáme mamce a budeme ho mít aspoň kdykoliv k viděnísmajlík

Přidejte reakci

Přidat smajlík