Dobrý den, momentálně u svého, v březnu teprve dvouletého, toy pudlíka řeším problém, který nás trápí již skoro rok. Začala to v loňském jaru/létu, kdy nám venku na chatě začal jakoby lapat a chytat mouchy. Venku jsme tomu nevěnovali žádnou pozornost,ale když se takto začal chovat i doma, tak už mě jeho jednání zarazilo, žádný hmyz nám doma nelítal a přesto pes několikrát za den seděl na místě, trhaně škubal hlavou a přitom jakoby něco chytal - takový stav trvá cca 2 minuty a poté si pes vždy vlezl jen k nohám a klepal se,nevydržel u mě v náručí. Máme za sebou již oční vyšetření s negativním výsledkem - oči má naprosto v pořádku. Také jsme v Praze podstoupili neurologické vyšetření, které také nic neukázalo a také kompletní rozbor krve byl naprosto v pořádku. Podle veterinářky se jedná o "idiopatickou epilepsii" ale nemůže to říci na 100% jelikož nebyla udělaná magnetická rezonance mozku,aby se vyloučil případný nádor nebo cysta (bohužel si ho finančně nemůžeme dovolit). Ráda bych se tímto zeptala na názor, jak bych měla dále postupovat v léčení? Měl by začít brát po 12h prášky phenemaleten nebo phenemal. Ale v diskuzi mi bylo doporučeno, abych před zkoušením prášků vyzkoušela léčbu přírodními přípravky, konkrétně mi byl doporučen Korovet. Případně mám v plánu zajet ještě na jinou pražskou kliniku a nechat ho takto vyšetřit i jiným veterinářem, než začnu s léčbou, které bych mohla případně časem litovat. Předem moc děkuji za čas, který věnujete přečtení a případné odpovědi na můj dotaz.
S přáním hezkého dne Markéta, Plzeň
plisak1
XXX.XXX.236.4
já bych na přírodní léky nesázela, ale konzultace s jiným veterinářem by byla na místě. Nevím, kolik stojí MR a jak by se změnila léčba při jejím absolvování, zda a jak by měl vliv její výsledek na prognózu psa, to musíte zvážit vy. Faktem je, že veterinární služby jsou čím dál tím dražší a někdy skoro nedostupné, ale vím, že v případě nutnosti zejména větší pracoviště, jsou ochotna přistoupit na splátkový kalendář
Podívejte se sem:
http://sunlightstar.webnode.cz/news/syringomyelie-sm-syringohydromyelie-arnold-chiari-syndrom-/
Tato choroba sice postihuje nejčastěji kavalíry, ale byla diagnostikována i u jiných plemen, včetně pudlů.
Příznaky odpovídají. léčit bohužel nelze.