Jak naučit dva psíky být každý doma sám

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
3.2.2014 09:05
xanti

XXX.XXX.40.135

Dobrý den, ráda bych se zeptala zkušenějších chovatelů, než jsem já, na tuto věc. S přítelem si pořizujeme dvě štěňata - křížence a sheltii. Budou stejně staré, snad přibližně stejně velké v dospělosti. Bydlíme v nájemním bytě. Máte někdo zkušenosti s tím, jak smečku naučit, aby doma sborově nebrečela, a tím pádem aby nebyly problémy se sousedy? A co by mně zajímalo dále: jak naučit psa, který je zvyklý být v domácnosti ve dvou, aby zvládal v klidu úplnou samotu doma bez svého kolegy a pámíčků? Jde to vůbec?

Děkuji za jakékoli podnětné názory:)

3.2.2014 10:15
Inspektor Pišišvor

XXX.XXX.42.7

xanti napsal(a):
Dobrý den, ráda bych se zeptala zkušenějších chovatelů, než jsem já, na tuto věc. S přítelem si pořizujeme dvě štěňata - křížence a sheltii. Budou stejně staré, snad přibližně stejně velké v dospělosti. Bydlíme v nájemním bytě. Máte někdo zkušenosti s tím, jak smečku naučit, aby doma sborově nebrečela, a tím pádem aby nebyly problémy se sousedy? A co by mně zajímalo dále: jak naučit psa, který je zvyklý být v domácnosti ve dvou, aby zvládal v klidu úplnou samotu doma bez svého kolegy a pámíčků? Jde to vůbec?

Děkuji za jakékoli podnětné názory:)

pokud budou spolu, tak asi brečet nebudou - zabaví se spolu, ale nejspíš takovým způsobem, jaký se vám určitě líbit nebude (tzn. že vám z bytu udělají kůlničku na dříví). Dvě stejně stará štěňata vyžadují hodně času a aspoň první rok individuální přístup, jinak budete mít na sebe nafixovanou likvidační četu, která vás bude potřebovat jenom na krmení.
Já mám 2 sestry z jednoho vrhu - obě jsou fixované na mě, nemají problém být jedna bez druhé o samotě, ale první cca rok a půl jsem je venčila i cvičila odděleně, střídala jsem je obden v domě (jedna doma, druhá v psinci), a věnovala se jim každé zvlášť. Teď jsou bezproblémové a už je mám společně, ale ten 1,5 roku to byla docela fuška!

3.2.2014 15:47
ewelýna

XXX.XXX.111.6

Dobrý den, přidávám se k předchozí reakci - budete se jim muset věnovat hodně individuálně, to znamená samostatné vycházky, samostatné cvičení, aby pejskové měli vazbu především na Vás. Já nemám stejně staré psy, ale matku s dcerou, mladé je rok a měsíc a venčila a cvičila jsem ji až do roka odděleně - prostě aby se nestarala, co dělá máma, ale co dělám jásmajlík. Doma skutečně neřvou, nicméně občas nějaké škody spáchaly. Když mladá začla tahat knížky z knihovny, stará se přidala, přestože sama takové věci už dávno nedělá. Natož dvě štěňata, zabaví se, brečet nebudou, ale ten masakr bych nechtěla vidětsmajlík. Samostatnosti je budete muset učit tak, že budete odcházet pravidelně s jedním psem, druhého nechávat doma a dobu postupně prodlužovat. Doufám, že jste to dobře promysleli, já bych si dvě štěňata nepořídila a rozhodně ne stejného pohlaví, je to velkej záběr, skoro aby byl člověk tak na půl úvazku doma.

Přidejte reakci

Přidat smajlík