klára0
napsal(a):
Dobrý den, na stránkách iFauny jsem narazila na článek že paní prodává z Belgie mopse. Inzerát tu už bohužel nemohu najít. Odpovídal jste už někdo na ten inzerát? Nevíte zda je to podvod prosím????? Psali jste si s tou paní? Byla bych vděčná za jakoukoliv odpověď. Děkuji
Pokud jde o chovatelskou stanici, tak mají určitě stránky, a jdou snadno dohledat a jde si na ně sehnat reference, ne?
Bohužel je to horší. moje teta před několika dny zde narazila na inzerát že paní prodává mopse za 4.000,- po několika emailech se dozvěděla že paní je z belgie, když už nákup psa chtěla zrušit, paní odepsala že ho předala dopravní agentuře a požaduje peníze. a stejně tak přišel email i od dopr. agentury. teta té paní poslala svou adresu. po několika emailech že pejska už nechce, paní požadovala 2.500,- za krmivo a dopravu - teta peníze poslala. nyní přišel email jak od paní, tak od agentury že požadují 6000,- protože přes víkend dopravní kancelář nefunguje, paní nema penize na uhradu a dokud se to nezaplati pejsek nebude dan zpet te pani do rukou, a je nutné zaplatit částku za uschovu pejska, je mi jasné že jde o podvod. Co ale ted když teta dala svou adresu? Máte někdo zkušenosti??? Psali jste si také s touto paní nebo s podobným člověkěm??? MOC PROSÍM O RADU STŘAŠNĚ MOC.
klára0
napsal(a):
Bohužel je to horší. moje teta před několika dny zde narazila na inzerát že paní prodává mopse za 4.000,- po několika emailech se dozvěděla že paní je z belgie, když už nákup psa chtěla zrušit, paní odepsala že ho předala dopravní agentuře a požaduje peníze. a stejně tak přišel email i od dopr. agentury. teta té paní poslala svou adresu. po několika emailech že pejska už nechce, paní požadovala 2.500,- za krmivo a dopravu - teta peníze poslala. nyní přišel email jak od paní, tak od agentury že požadují 6000,- protože přes víkend dopravní kancelář nefunguje, paní nema penize na uhradu a dokud se to nezaplati pejsek nebude dan zpet te pani do rukou, a je nutné zaplatit částku za uschovu pejska, je mi jasné že jde o podvod. Co ale ted když teta dala svou adresu? Máte někdo zkušenosti??? Psali jste si také s touto paní nebo s podobným člověkěm??? MOC PROSÍM O RADU STŘAŠNĚ MOC.
tak na tohle se asi nic napsat nedá - snad jen to, že bude mít teta ponaučení, že ne vždy platí, že kdo šetří má za tři, a příště si bude kupovat psa ze seriozní chovatelské stanice!
klára0
napsal(a):
Tohle je už dlouho proflaklej podvod ,neposilejte žadne penize pejsek stejně není a budou jen tahat dalši penize za nesmyslne poplatky
Inspektor Pišišvor
napsal(a):
Pokud jde o chovatelskou stanici, tak mají určitě stránky, a jdou snadno dohledat a jde si na ně sehnat reference, ne?
O jakou chovatelskou stanici by asi mělo jít ??? U mopse za 4 tisíce je to jasně bezpapírák. A u nás se bezpapíroví mopsové prodávají za ceny běžně kolem 6 tisíc Kč. Takže podvodníci ze zahraničí nasadí v inzerátu o dost nižší cenu, než je cena u bezpapíráků obvyklá a na to chytají blbečky, co si myslí, jak přijdou levně ke štěněti, jak jsou chytří, když se běžně prodávají za 6 a oni si myslí, že ho pořídí za 4 tisíce...
A to jim není ani trochu divné, že by v zahraničí prodávali bezpapíráky levněji než u nás, když jsou tam o hodně dražší než u nás. Je to celé podvod a naletět může opravdu jen blbec, co nechce dát normální běžnou cenu, vidina ušetřených dvou tisíc je zaslepí, že skočí na lep podvodníkům.
A některé kupující neodradí ani špatná čeština v těch podvodných inzerátech, kde je na první pohled zřejmé, že inzerát nedával nikdo Z ČR, ani to, že u žádných těchto podvodných inzerátů není ani telefon na který by se dalo volat. Vidí prostě nízkou cenu, než je běžná a už je skoro nic nezajímá, myslí si, jak levně pnakoupí, ale opak je pravdou ...
bilusik
napsal(a):
O jakou chovatelskou stanici by asi mělo jít ??? U mopse za 4 tisíce je to jasně bezpapírák. A u nás se bezpapíroví mopsové prodávají za ceny běžně kolem 6 tisíc Kč. Takže podvodníci ze zahraničí nasadí v inzerátu o dost nižší cenu, než je cena u bezpapíráků obvyklá a na to chytají blbečky, co si myslí, jak přijdou levně ke štěněti, jak jsou chytří, když se běžně prodávají za 6 a oni si myslí, že ho pořídí za 4 tisíce...
A to jim není ani trochu divné, že by v zahraničí prodávali bezpapíráky levněji než u nás, když jsou tam o hodně dražší než u nás. Je to celé podvod a naletět může opravdu jen blbec, co nechce dát normální běžnou cenu, vidina ušetřených dvou tisíc je zaslepí, že skočí na lep podvodníkům.
v zadání nebylo, že je to bezpapírák za 4 litry - to vyplynulo až později
Inspektor Pišišvor
napsal(a):
v zadání nebylo, že je to bezpapírák za 4 litry - to vyplynulo až později
Inzeruji spoustu jinych zviřat koně,štěnata,kotata,ptaky prostě vše atraktivni za super cenu už to tu bylo mockrat a myslim že u koni je o tom vic je tam napsane i s exportnima dokladama .takže neodepisovat a v ždnem připadě neposilat penize a pokud už je něco poslane tak dalši už určitě neposilat .Pokud budou nějak vyhrožovat či vydirat tim že zviče uvizlo někde cestou ignorovat nebo předat policii či pravnikum,
v zahraniči se i ti bezpapoši prodavaji teměř za dvojnasobek i trojnasobek ceny u nas .
ivulka2
napsal(a):
Inzeruji spoustu jinych zviřat koně,štěnata,kotata,ptaky prostě vše atraktivni za super cenu už to tu bylo mockrat a myslim že u koni je o tom vic je tam napsane i s exportnima dokladama .takže neodepisovat a v ždnem připadě neposilat penize a pokud už je něco poslane tak dalši už určitě neposilat .Pokud budou nějak vyhrožovat či vydirat tim že zviče uvizlo někde cestou ignorovat nebo předat policii či pravnikum,
v zahraniči se i ti bezpapoši prodavaji teměř za dvojnasobek i trojnasobek ceny u nas .
Jo, inzerují toho hodně a vše hooodně pod obvyklou cenou běžnou u nás, takže se chytí většinou vykukové, co si myslí, jak na to vyzrajou, a jak nakoupí levněji než je obvyklé ... Přesně, v zahraničí se ti bezpapíráci prodávají za dvojnásobek až trojnásobek ceny než u nás, takže je to na první pohled skoro všem jasné, že je to podvod, že jde jen o nalákání zájemců na nesmyslně nízkou cenu a vytahnout z nich nějakým způsobem penízky.
Já bych nebyla na tetu tak tvrdá! Samozřejmě netuším, kolik jí je let, ale mám vlastní zkušenost s tím, že střední a starší generace prostě neumí vyhodnotit rizika, která s sebou internet nese. Předpokládádm, že ta paní vůbec netušila, za kolik se běžně prodávají mopsí bezpapoši. Prostě se jí inzerát zdál seriózní, mopse chtěla, tak odpověděla. Už to, že po blbé, mailem psané vyhrůžce poslala někomu naprosto neoprávněné peníze, mě utvrzuje v přesvědčení, že to není žádná "vychčička", že je to slušný člověk, který jen hloupě naletěl. Bohužel na začátku nedohlédla důsledky...
Zadavatelko, NIKOMU nic neposílejte! Žádné peníze, žádné reakce. Na policii podejte oznámení (nebo jak se tomu říká). A pokud se Vám ti parchanti ještě ozvou, napište jim, že jste celou věc podala na polici, protože jde z jejich strany o zjevný podvod. Právníky potřebovat nebudete, oni to jen zkouší a když uvidí, že se nedáte, půjdou tahat prachy z jiných naivních lidí.
Lucie