Uživatel s deaktivovaným účtem

labradoodla sem v životě neviděla ,můžete vložit fotku ? jinak ted mám štěně labradora a krmím acanou .
Tak pokud zadáte ve vyhledávači "ladradoodle" tak vám vyskočí hromada fotek.
Ten můj zatím vypadá jako klasický Ladrador,jen už mi připadá že se mu prodlužuje srst...
scanmam
napsal(a):
Tak pokud zadáte ve vyhledávači "ladradoodle" tak vám vyskočí hromada fotek.
Ten můj zatím vypadá jako klasický Ladrador,jen už mi připadá že se mu prodlužuje srst...
Já se vsadím, že je to kříženec něčeho s labradorem, určitě není uznaný FCI a název bude čerství vymyšlený kdo ví čím - nemám pravdu?
Je to kříženec Ladradora a Pudla... Vymyšlené to není,ale to je jedno. Já se ptal na granule...
http://cs.wikipedia.org/wiki/Labradoodle

já o tomhle plemeni slyšela , snad sep oužívá jako asistenční pes ,ale nevěděla sem že u nás v republice je někdo má , máte ho s pp? aby to nebyl jen labradoří kříženec , jako labrador trochu vypadá na té druhé fotce na té první moc ne, dávám pro srovnání moje 3 měsíční štěně labradora
Labradoodle v ČR je - v Liberci se cíleným křížením zabývá sdružení Elvahelp,ale nejedná se určitě o nezmyšlenkové křížení labradora s pudlem jako je asi případ dotazujícího.
Pokud se chcete něco o tomto " projektu" dozvědět - http://www.doodle.estranky.cz/
Doporucuji precist par diskuzi zde, je toho tady hodne o granclich.
Pak vyhodnotit,kolik chcete do granuli investovat, podle toho si grancle v tech cenovych relacich vygooglit a procist slozeni a vybrat. Co sedne stenatum prispevatelu, vasemu vyhovovat nemusi. Chce to proste vyzkouset.
Osobne, pokud nemate financni limit bych zkusila nejake bezobilne granule, nemam vyzkousene, ale cetla jsem o tom jen vesmes dobre veci.
Ja objednavam granule z eshopu happypet. Maji tam dost znacek, ve vetsine pripadu vypsane slozeni a pokud se ve vyberu granuli neorientujete a nevite ceho se chytit doporucuji precist par clanku na netu, ono to neni na skodu. I kdyz by vam tu nekdo treba dobre poradil.
No právě že už jsem toho přečetl hromadu... .
Někde se chváli to,jinde tohle... Prostě už jsem z toho "jelen"...
Momentalně uvažuji o TASTE of the WILD Puppy High Prairie,asi je zkusím a uvidíme.
Je toho strašně mnoho druhu a výrobců,čert aby se v tom vyznal...
Chtěl jsem jen poradit od někoho kdo to má v hlavě,nějaké slušné granule v poměru složení/cena.
scanmam
napsal(a):
No právě že už jsem toho přečetl hromadu... .
Někde se chváli to,jinde tohle... Prostě už jsem z toho "jelen"...
Momentalně uvažuji o TASTE of the WILD Puppy High Prairie,asi je zkusím a uvidíme.
Je toho strašně mnoho druhu a výrobců,čert aby se v tom vyznal...
Chtěl jsem jen poradit od někoho kdo to má v hlavě,nějaké slušné granule v poměru složení/cena.
Tak to je pak jina.
Ja jsem toho uz take precetla docela dost a vyznat se v tom a vybrat je opravdu na metál.
Nejsem na tom financne nejak extra, takze my krmime Brit premium. Cena-slozeni, myslim slusne.
Ten taste bych sama rada vyzkousela ale na me zatim moc drahy.,. Ale myslim ze tohle je dobra volba.
Tak ono kvalitních granulí je spousta a jsou v tématech u Miloše...pokud se Vám nechce to studovat, tak tuším v nějakém napsal své TOP granule, které krmí. Troufám, si tvrdit, že když sáhnete po některé z jím preferovaných značek, tak neuděláte špatně. Má tam různé cenové skupiny...
Já krmila TOTW, starší pes v pohodě, mladší vypadal dobře, ale bobky nebyly úplně ideální, teď krmím chvíli Essential Food a vypadá to, že malému sedí trošku víc. Špatné zkušenosti mám s Brit Care, které nesedli jinému psovi velkého štěněte a nevyvíjelo se na něm dobře. Ti přešli na TOTW a pejsek se relativně dost srovnal...chce to prostě si vybrat své top značky a pak si hodit korunou :)

scanmam
napsal(a):
Jo už jsem to našel a stránku jsem si uložil.
Koupím buď TOTW nebo Essential Food`s.
A děkuji za info... ke granulím,ne k PP a podobným věcem na které jsem se neptal.
Nebuďte sobec a hoďte prosím odkaz na tu vámi uloženou stránku. Dík.
scanmam
napsal(a):
"kykyna" asi taky neni s PP....
Už podruhé upozorňuji že se ptám na granule... Pro ty méně chápavé...
Nereším jestli je čistokrevný nebo ne. Otec je Labrador,matka je Kralovská pudlice.
Pokud ale na tom tak bazírujete,budu mu říkat kříženec Ladradora a Pudla...
Já se omlouvám, já si musela rejpnout ;-) Nemám ráda, když se zvířata nenazývají pravým jménem, je to moje úchylka zní to pro mě jako lež..
Jako já mám doma nussteriérku - zní to hezky, ale je to vořech A já jsem opravdu Kykyna - protože Kikina je totiž psí jméno
Jinak k těm granulým - pan Miloš má opravdu luxusní rozbory a dá se vybrat.

bohemica
napsal(a):
Krmte ho jako každého jiného křížence předpokládané velikosti.
Myslíte že čistokrevní psi mají jiné zažívání ? Když už takovýhle komentář, tak snad jako každého jiného psa předpokládané velikosti.
darrayer
napsal(a):
Obyčejně také nemám rád tato uměle vytvořená plemena, ael labradoodle je výjimkou, protože byl vytvořen za účelem hypoalergeního slepeckého psa, ne jen jako "super roztomilý pejsánek", takže předchozí komentář považuji za hrubý a neuvážený.
DarRayer
Ono se vždycky najde nějaké zdůvodnění pro křížení a množení. Pokud je známo, tak v USA, kde toto křížení započalo, humánní pohnutky (hypoalergenní slepecký pes) zrovna v počátku křížení nebyly tím prvním popudem.
Zprvu náhoda, později kšeft a až teprve potom se ujali této "náhody" a čím dále populárnějšího křížence lidé, kteří chtěli upevnit vhodné vlastnosti a využít je.
darrayer
napsal(a):
Pokud je známo tak praví Labradoodlové pocházejí z Austrálie a na začátku opravdu stál záměr hypoalergeního psa, samozřejmě se nebavíme o puglech, snuglech, goldendoodlech, apod., to opravdu nejsou plemena, ale labradoodel už je relativně prošlechtěný a také velmi uznávaný.
Takže jestli to dobře chápu, nelze tedy křížence labradora a pudla považovat za labradodla, že ano? Ale pouze potomka dvou labradoodlu, že ano?
Nedá se to tak přesně říct, stále se vytváří nové linie více či méně příbuzné s australskými labradoodly, ale rozhodně si nemůže kdokoli říct, že dá dohromady labradora a pudla a najednou má 10 malých labradoodlů, nebo spíše, říct to může, ale nebudou labradoodlové v pravém slova smyslu.
darrayer
napsal(a):
Pokud je známo tak praví Labradoodlové pocházejí z Austrálie a na začátku opravdu stál záměr hypoalergeního psa, samozřejmě se nebavíme o puglech, snuglech, goldendoodlech, apod., to opravdu nejsou plemena, ale labradoodel už je relativně prošlechtěný a také velmi uznávaný.
Ano, labradoodl "vzniknul" v Austrálii, omlouvám se, to mi zkraje uniklo.
Všechna ostatní "plemena" jako bas-a-poo (baset x pudl), beag-a-poo (beagl x pudl), bi-tzu (bišonek x ši-tzu), bulmops, doxie-poo (kříženec různých pudlů), jorki-poo ( jork x pudl), jorki-vava, jorktézáček, kok-a-šel (kokršpaněl x šeltie), kokr-šon (kokr pekinéz x pomořanský špic), rot-a-dor (rotvajler x labrador), smallteze (mini maltézák), šelt-a-pu (šeltie x pudl), lhasa-poo, lhasa-šon, malti-pu, maltpudl, pek-a-pom (pekinéz x pomořanský špic), pom-a-poo (pomořanský špic x pudl), ši-pu (shihtzu x pudl), šelt-a-poo (šeltie x pudl), teacup pudl (kříženci nejmenších pudlů), teri-a-poo (neurčitý teriér x pudl), pen-lo (toy pekinéz) atd.(nevím, třeba zrovna v tomto okamžiku vzniká další "plemeno- kreativitě se meze nekladou) vznikla v USA.
Omlouvám se, poněkud mi uniklo v té záplavě novinek, že zrovna labradoodl se vykřížil
v Austrálii.
Je zcela nepochybné, že ke "šlechtění" těchto "plemen" vedou vždy jen ty nejušlechtilejší pohnutky. A nenechte se vysmát! Něco takového jako hyporalegenní pes neexistuje (a to ani v Austrálii).
Když už jsme u té Austrálie: Pardog- nové, počítačově naplánované plemeno, které "vymyslel" Luigi Langella v r.1986 na ochranu ovcí před dingy. Skládá se ze staforda, NO, bulteriéra, neapolského mastina, argentinské dogy a dinga. No, není to úžasné?
Pak nemá mít jeden starosti, jaké tomu dávat granule
Musím končit, dám si kafe a asi si půjdu vyšlechtit nějaké antistresové plemeno. To půjde jistě na dračku!
"A nacpu tam smajlíky, pak budu vypadat jako král!"
Zkuste si něco načíst, labradoodle je opravdu vyjímka, ne jen nějaký rozmar. A souhlasím, žádný hypoalergení pes neexistuje, existují ovšem plemena, která díky struktuře své srsti dráždí alergiky méně a proto se pro ně používá označení hypoalergení. A souhlasím i v tom, že všichni ostatní populární kříženci vznikli v USA a s takovýmto křížením opravdu nesouhlasím.