Březost ve 13 letech ??

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
17.2.2014 11:11
marikas

XXX.XXX.153.1

Dobrý den, Ahoj....

Jak z názvu tématu, už někteří mohou poznat snad mou otázku.
Sousedka vlastní fenku jezevčici, její už 13 let a včera mi sdělila, že fence narostly dost cecíky spolu s tvrdým bříškem, jednak občas zvrací. Samozřejmě jsem sousedce doporučovala zajít co nejrychleji k vetovi, tak uvidíme zda tam dnes zašla. Mohu se optat, zda je vůbec možné, že by fena ve 13 letech mohla být březí ??? Jednak začala hodně žrát a i strašně pít.
Vím, že se může jednat o falešnou březost, ale ve světě psů se až tak tolik nevyznám a chtěla bych popřípadně sousedce pomoci, či jí nějak poradit smajlík

Děkuji za odpovědi.

17.2.2014 11:21
rennie1

XXX.XXX.180.30

Ak si nie sú na 100% istí, že nemôže byť kotná nech idú na veterinu. Ak by mala mať prvé šteňatá v tak vysokom veku tak by mohla byť v ohrození života. Rovnako ak nevedia čo za psa ju mohol obskočiť (mohol to byť veľký pes a nebude vedieť porodiť).
Taktiež sa môže jednať o falošku, ale ak ju predtým nemávala v tak vysokom veku je to divné, môže mať aj nejaký zápal, nádor.. hocičo. Nech prášia na veterinu.

18.2.2014 23:04
kavka

XXX.XXX.142.66

Může se jednat o zánět dělohy" Určitě navštívit veterináře!

11.3.2014 20:10
enniekleka

XXX.XXX.118.1

při jejím věku bych mazala k vetovi, může to být faleška + třeba zánět dělohy, nebo nějaký nádor v bříšku - u starého pejska už to může být cokoli, ale že by takto stará zabřezla se mi zdá spíš nepravděpodobné, nevím, nám jezevčice kolem 12ti let už ani skoro nehárala...

Přidejte reakci

Přidat smajlík