Dobrý den, poradil by mi někdo ohledně přehlášení čipu psa? Koupili jsme si psa s přítelkyní a napsali ho na ní, jak čip , tak očkovací průkaz. Jenže přítelkyně odešla a mazel mi zůstal. Chtěl bych si ho přehlásit na sebe. Kam mám zajít a musí být k tomu potřeba i ona?? Děkuji za odpověď
Můžete ho zaregistrovat na - www.backhome.cz
Pokud je pejsek s PP je nutné "papíry" vyplnit o předání psa novému majiteli - už by tam mělo být zapsáno předání od chovatele, čili by jste byl uveden jako 2. majitel, taktéž v očkováku, pokud máte čip registrovaný v národním registru, taktéž ho budete muset přeregistrovat, stejně tak na obecním úřadě krze poplatky. Jde o to, že ať už by se psovi něco stalo, ztratil se, nebo naopak provedl, tak aby jste byl jako majitel uveden vy a né původní majitelka - jinak by vše padalo na její hlavu...
enniekleka
napsal(a):
Pokud je pejsek s PP je nutné "papíry" vyplnit o předání psa novému majiteli - už by tam mělo být zapsáno předání od chovatele, čili by jste byl uveden jako 2. majitel, taktéž v očkováku, pokud máte čip registrovaný v národním registru, taktéž ho budete muset přeregistrovat, stejně tak na obecním úřadě krze poplatky. Jde o to, že ať už by se psovi něco stalo, ztratil se, nebo naopak provedl, tak aby jste byl jako majitel uveden vy a né původní majitelka - jinak by vše padalo na její hlavu...
Ale původní majitelka snadno ukáže v případě nutnosti kupní smlouvu komu psa prodala a adresu a kontakt na něj a nepadá na ní nic ani když se to nepřehlásí - když prokáže komu psa prodala a má na to doklad - smlouvu. To samé když se pejsek dalšímu masjiteli ztratí, tak třeba dohledají původního majitele ( nebo chovatele ) a ten jim dá adresu a kontakt na současného majitele. Není to zas takový problém, ani když není čip přehlášen, jen si to chce nechat podepsat při prodeji kupní smlouvu, kde je adresa a telefon nebo e-mail na nového majitele.