rocky13

XXX.XXX.143.214
Výchova rotvajlera kdy a jak začít..? Děkuji za rady
rocky13

XXX.XXX.143.214
Chápu že nemá smysl na nic čekat, jelikož je to náš první pejsek rasy rotvajlera tak prosím o rady, Jak ho třeba začít učit aby si nebral nic od cizích lidí, apod...?
rocky13

XXX.XXX.143.214
8 týdnů....
rocky13

XXX.XXX.143.214
Místo knížky právě píšu sem....
Třeba Jan Dubový
http://www.vycvikpsa.cz/articles/000173.shtml
rocky13

XXX.XXX.143.214
Četla jsem to zatím zběžně ale, nějak jsem tam nenašla třeba jak ho učit aby od vizích nic nebral...
rocky13
napsal(a):
Četla jsem to zatím zběžně ale, nějak jsem tam nenašla třeba jak ho učit aby od vizích nic nebral...
Je to osmitýdenní mimino, proboha!
Hrajte si s ním, budujte si vztah, ukazujte mu svět. Jediné dvě věci, které ho teď skutečně potřebujete začít pomaličku učit, jsou přivolání a zůstávání o samotě.
rocky13

XXX.XXX.143.214
Jasně psa je vám předběžně líto ale, vlastně jste mi tu ještě neodpověděla na žádnou otázku, píšu jsem aby mi lidi napsaly své rady a zkušenosti a ne aby mi posílaly odkazy, to si umím najít taky... Psa vám je líto že se tu informuji...? Od toho to tu snad je ne...?!
rocky13

XXX.XXX.143.214
Díky, tyhle rady přesně čekám ;-) Myslím si taky že je hlavní si vybudovat vztah se psem..
rocky13

XXX.XXX.143.214
Děkuji ;-)
rocky13
napsal(a):
Jasně psa je vám předběžně líto ale, vlastně jste mi tu ještě neodpověděla na žádnou otázku, píšu jsem aby mi lidi napsaly své rady a zkušenosti a ne aby mi posílaly odkazy, to si umím najít taky... Psa vám je líto že se tu informuji...? Od toho to tu snad je ne...?!
Tedy, páni.... koupíte si rotvíka (to opravdu nebejvají žádné fifinky) VŮBEC NIC (!) si o tom, co znamená mít psa, nepřečtete a chcete, aby vás tady lidi učili úplné základy????? To je docela neomalenost a jsem v šoku, že vám to tak nepřijde. Lidi tu s vámi mají ztrácet hromadu času a vy jste líný (líná) otevřít knížku?
Nezdá se vám, že by bylo férovější vše nastudovat a sem se obracet, až vám nebude něco jasné nebo případně s nějakým konkrétním dotazem?
Zasluhujete, aby váš "dotaz" lidi úplně ignorovali a místo toho se každý radši věnoval svému psovi.
Já to tak aspoň udělám.
PS: a je mi líto nejen vašeho psa, ale i vašeho okolí, protože to si s vámi a vaším rotwailerem fakt ještě užije
výborná na výchovu psa, péči o něj a všechno ostatní je tahle e-kniha, je na ní jen chvála. Je tam výchova od mimina, jakých chyb se vyvarovat, jak krmit, první pomoc a spousta dalších užitečných informaci.
www.clovekpritelpsa.cz
Šarina
napsal(a):
Tedy, páni.... koupíte si rotvíka (to opravdu nebejvají žádné fifinky) VŮBEC NIC (!) si o tom, co znamená mít psa, nepřečtete a chcete, aby vás tady lidi učili úplné základy????? To je docela neomalenost a jsem v šoku, že vám to tak nepřijde. Lidi tu s vámi mají ztrácet hromadu času a vy jste líný (líná) otevřít knížku?
Nezdá se vám, že by bylo férovější vše nastudovat a sem se obracet, až vám nebude něco jasné nebo případně s nějakým konkrétním dotazem?
Zasluhujete, aby váš "dotaz" lidi úplně ignorovali a místo toho se každý radši věnoval svému psovi.
Já to tak aspoň udělám.
PS: a je mi líto nejen vašeho psa, ale i vašeho okolí, protože to si s vámi a vaším rotwailerem fakt ještě užije
mluvíte mi z duše!
Šarina
napsal(a):
Já to tak aspoň udělám.
To je hloupost, lepší je se zeptat. A nejlepší je poradit se s citem, rozumem a s poučkou -. co nechceš, aby dělali tobě, nedělej svému psovi.
rocky13

XXX.XXX.143.214
Děkuji, aspoň někdo tu má inteligentní uvažování, dámy jsou velmi chytré ale, poradit neumí... Neměla jsem zájem o odkazy ale, pouze vlastní zkušenosti a to dámy viz pár komentářů na horu asi nepochopily...
rocky13
napsal(a):
Děkuji, aspoň někdo tu má inteligentní uvažování, dámy jsou velmi chytré ale, poradit neumí... Neměla jsem zájem o odkazy ale, pouze vlastní zkušenosti a to dámy viz pár komentářů na horu asi nepochopily...
Ale pochopily, pochopily... to není nic těžkého na pochopení. Nechcete se samovzdělávat, jenom chcete zaměstnávat své okolí. Chcete získávat, aniž byste něco "investovala" (tedy investovala sama do sebe). Protože dát dotaz typu: "Kdy a jak začít vychovávat psa", to značí, že jste si pořídila psa ( navíc rotwajlera!) aniž byste vůbec tušila, co znamená psa mít. A ještě vám to přijde normální.
To k tomu rotvíkovi je vskutku smrtící kombinace.
jak říkám, přidejte se do té skupiny na facebooku. Probíhají tam živé diskuse a vždycky Vám na konkrétní dotaz někdo odpoví. Jinak dotaz typu "jak a kdy začít vychovávat".....
No odpovím Vám jednoduše - začněte vychovávat hned, s důsledností, spravedlivě a hlavně selským rozumem tak, aby Vám pes za všech okolností rozuměl, věděl přesně zač je kárán a zač je chválen. Neztrácet s ním trpělivost, protože jim to všechno trvá "déle", zato si to pamatují již napořád (čili i zlozvyky - ty především).
Vědět co je reflexní oblouk, co znamená povel-podnět, zaměřit se na správnou a v daných chvílích vždy stejnou intonaci (jinak chválím, jinak kárám).
A mít na mysli, že vše do dvou vteřin spojuje a nad pět vteřin rozděluje. PŘÍKLAD: nechci-li, aby pes automaticky vyskakoval z kufru auta, otevřu kufr, vyčkám pět vteřin a vydám povel HOP (nebo něco, do té doby musím psa uvnitř nějak "udržet"). Tím, že dodržím za této situace čas nad pět vteřin rozdělím pejskovi v hlavě spojení: otevře se kufr - skáču ven. Pokud chci, aby pes při každém otevření kufru auta hned automaticky vyskakoval, zvolím postup: otevřu kufr, ihned dávám povel HOP. Tím velmi rychle docílím toho, že pes již nebude na povel HOP čekat a sám automaticky bude z auta vyskakovat. Doufám, že vysvětlení na tomto jednoduchém příkladu postačilo. A hlavně - d ů s l e d n o s t. Alfa a omega všeho. 100x zakážete, 1x dovolíte = můžete začít znovu od nuly. Nedovolit pejskovi, aby zjistil, že lze na přivolání nepřijít, navázat si štěně hned od mala na sebe. Nebimcat se na procházkách jen tak a čuchej si, ale ukázat psovi, že veškerá zábava jde od vás. Již od štěněte vyhledávat obory se zvěří, ať v budoucnu nemáte problém s lovením. Tohle jsou naprosté základy a je toho mnohem více. Jistě chápete, že ne každý se tím ve svém volném čase chce zabývat, když navíc ví, že psané slovo může vyznít jinak a průšvih je hned na světě.
Kupte si vhodnou literaturu, navštivte NORMÁLNÍ cvičák, ať na Vás někdo dohlíží a může radit operativně a nezapomínejte - vše co Váš pes umí nebo neumí je VAŠE záležitost. Pokud se Vám stále něco nebude dařit je nejpravděpodobnější, že to svému psovi neumíte dostatečně jasně vysvětlit. U RTW nepoužívejte zbytečného násilí, ale hlavně buďte důslední a SOCIALIZUJTE, SOCIALIZUJTE a znovu SOCIALIZUJTE.
Uff....
rocky13

XXX.XXX.143.214
Co prosím tak nevím jestli se bavím s člověkem nebo s kým s prominutím vám je hovno po tom, psi mám doma ještě 3... Tak tu nepište nepravdivé info... Ptala jsem se na vlastní zkušenosti nic jiného vůbec nevíte co s tím psem máme v plánu ten bude chodit na cvičáky apod.... tak si tady nehrajte na mistra když jste mi ani s ničím neporadila, na vlastní zkušenost nevypadáte tak mi k tomu nic nepiště chci radu a néé kritiku...
rocky13

XXX.XXX.143.214
Děkuji za radu, hodně vše pročítáme atd... Učíme se apod.... Vaší radou jste mi pomohla, díky...
rocky13
napsal(a):
Co prosím tak nevím jestli se bavím s člověkem nebo s kým s prominutím vám je hovno po tom, psi mám doma ještě 3... Tak tu nepište nepravdivé info... Ptala jsem se na vlastní zkušenosti nic jiného vůbec nevíte co s tím psem máme v plánu ten bude chodit na cvičáky apod.... tak si tady nehrajte na mistra když jste mi ani s ničím neporadila, na vlastní zkušenost nevypadáte tak mi k tomu nic nepiště chci radu a néé kritiku...
No, slovník máte pěkný, jen do je pravda...
ovšem nechápu, jestli máte opravdu (?) doma už tři psy, proč jste se ptala, kdy a jak začít s výchovou? To už byste tedy opravdu měla vědět.
rocky13

XXX.XXX.143.214
To jistě ale, jak už tu padlo jelikož je to rotvajler ptala jsem se jestli je to to samé, vidím že nechápete moje otázky...
Inspektor Pišišvor
napsal(a):
já se divím, že kvůli nějakýmu ignorantovi, co se neumí chovat, a je zhnilej si zjistit základní informace o plemeni co si pořizuje, vůbec plýtváte energií ... .
Radit něco takovým lidem je házení perel sviním.
Tak za mě mohu říci, že třeba takovýmto lidem radím ne kvůli nim, ale kvůli psovi, který je tak s vysokou pravděpodobností dalším adeptem na budoucí darování či umístění v útulku. V podstatě chci tomu předejít, alespoň minimálně, když už vůbec. A hlavně když jde o rotvíky, protože vím co s tímto plemenem může udělat nerozum či špatné - nevhodné zacházení....
Lidi, co je to s Váma?! Paní chtěla jen vědět jestli nemá někdo zkušenost s cvičením a nepodělí se s nimi o ně! Proto tenhle portál taky slouží a né aby jste jí tu zkritizovali jak je úplně neschopná a že vy jste ty nej a víte jak nejlíp vychovat a vycvičit psa! Vůbec ji neznáte a psa jste nikdy neviděli tak jak můžete tak soudit? NEBO MÁTEVĚŠTECKOU KOULI DOMA?! POKUD JO RÁDA BYCH SI TAKY JEDNU POŘÍDILA AŤ JSEM NEJCHYTŘEJŠÍ NA SVĚTĚ!!
manhalterova
napsal(a):
Lidi, co je to s Váma?! Paní chtěla jen vědět jestli nemá někdo zkušenost s cvičením a nepodělí se s nimi o ně! Proto tenhle portál taky slouží a né aby jste jí tu zkritizovali jak je úplně neschopná a že vy jste ty nej a víte jak nejlíp vychovat a vycvičit psa! Vůbec ji neznáte a psa jste nikdy neviděli tak jak můžete tak soudit? NEBO MÁTEVĚŠTECKOU KOULI DOMA?! POKUD JO RÁDA BYCH SI TAKY JEDNU POŘÍDILA AŤ JSEM NEJCHYTŘEJŠÍ NA SVĚTĚ!!
Promiňte, četla jste vůbec tuto diskuzi?
Mám pocit, že jste úplně mimo.
Myslím, že tady nikdo netvrdil, že "my ostatní víme, jak nejlíp vychovat a vycvičit psa". Většina příspěvků byla o tom, jak diskutující zarazilo, že zadavatelka dala zcela obecný dotaz, svědčící o naprosté základní neznalosti (= kdy začít vychovávat psa), přičemž jedním dechem odmítala doporučenou literaturu či nabízené odkazy.
Nač tady potřebujete většeckou kouli?
rocky13

XXX.XXX.143.214
Už mám plné zuby VAŠICH zbytečných keců, ti co nejvíc rejpají největší hovno poradily... S prominutím běžte do prdele... Ať mě třeba ifauna smaže... je mi to jedno NAZDAR ;-)))
rocky13

XXX.XXX.143.214
manhalterova
napsal(a):
Díky, jeden z mála normální, ukončuji to tady asi u pc většina sedí jen z nudy a rejpají ;-)
rocky13

XXX.XXX.143.214
Šarina
napsal(a):
Promiňte, četla jste vůbec tuto diskuzi?
Mám pocit, že jste úplně mimo.
Myslím, že tady nikdo netvrdil, že "my ostatní víme, jak nejlíp vychovat a vycvičit psa". Většina příspěvků byla o tom, jak diskutující zarazilo, že zadavatelka dala zcela obecný dotaz, svědčící o naprosté základní neznalosti (= kdy začít vychovávat psa), přičemž jedním dechem odmítala doporučenou literaturu či nabízené odkazy.
Nač tady potřebujete většeckou kouli?
Na to třeba že do 2 let je to mimino... a jsme u toho ale, chytrá jste až na půdu...
rocky13
napsal(a):
Díky, jeden z mála normální, ukončuji to tady asi u pc většina sedí jen z nudy a rejpají ;-)
souhlasím s vámi taky mě dali pěknou sadu a to jsem žádala jen o osobní zkušenosti jiných lidí a ve finále jsem se dozvěděla, že jsem zkazila povahu svého pejska a že jsem úplně nemožná, jak si můžu vůbec ňákýho pořídit.. Asi tu sedí opravdu jen samý na slovo vzatý odborník a chytrolín
.
rocky13
napsal(a):
Na to třeba že do 2 let je to mimino... a jsme u toho ale, chytrá jste až na půdu...
Promiňte, nerozumím. Jako že rotwailer je do dvou let mimino? To byste se taky dočetla v knihách, které podle vašich slov číst nechcete... To jsou přesně ty základní informace, na které se nemáte co ptát tady, které máte nastudovat, ještě než si vůbec jedete pro štěně. Ptát se pak máte na naprosto konkrétní situace, se kterými si nevíte rady a o kterých jste se nikde nedočetla... a ještě lépe je neptat se tady, ale ptát se u svého chovatele, či na nějakých specializovaných rotwajléřích diskuzích. Tady vám přece radí naprosto anonymní lidi, takže jak zjistíte, jestli ty rady jsou k něčemu?
A nevím, kolik vám je, ale tu agresi byste si mohla odpustit, je úplně zbytečná, jenom toho o vás bohužel dost vypovídá.
rocky13

XXX.XXX.143.214
Přesně tak, čtete my myšlenky, ale nikdo mi vlastně neporadil ani slovo ;-)
rocky13

XXX.XXX.143.214
Šarina
napsal(a):
Promiňte, nerozumím. Jako že rotwailer je do dvou let mimino? To byste se taky dočetla v knihách, které podle vašich slov číst nechcete... To jsou přesně ty základní informace, na které se nemáte co ptát tady, které máte nastudovat, ještě než si vůbec jedete pro štěně. Ptát se pak máte na naprosto konkrétní situace, se kterými si nevíte rady a o kterých jste se nikde nedočetla... a ještě lépe je neptat se tady, ale ptát se u svého chovatele, či na nějakých specializovaných rotwajléřích diskuzích. Tady vám přece radí naprosto anonymní lidi, takže jak zjistíte, jestli ty rady jsou k něčemu?
A nevím, kolik vám je, ale tu agresi byste si mohla odpustit, je úplně zbytečná, jenom toho o vás bohužel dost vypovídá.
Jak říkám nepřeji si aby jste mi to komentovala pokud nerádíte nemáte to co komentovat, Vůbec nevíte kde co čtu do prdele tak tu nepiště jako by jste byla ůj anděl strážný... Jelikož je tu diskuze můžu si tu psát a ptát e na co chci vy rozhodně ty zkušenosti nemáte tak na to nereagujte... Kolik mi je..? Po to vám je prd stejně jako po našem psovi, Takže Paní nejchytřejší pokud nemáte vlst. zkušenosti nereagujte na můj příspěvěk... Aby jste mohla klidně spát pročteno mám tolik co vy určitě ne, pochybuji že máte RTW... Pes je naprosto v pohodě a umí toho dostatečně na to jak je u nás dlouho tak nestrkejte čumák kam nemáte nebo vás někdo jednou přes něj vezme ;-)
vera.va

XXX.XXX.118.1
Pročetla jsem tuto diskuzi a moc dobře nechápu, co chce zadavatelka slyšet?
Proto reaguji na úplně původní dotaz...
"Výchova rotvajlera kdy a jak začít..?"
Výchova začíná hned, jakmile štěně přeleze práh Vašeho domova. Učit hned od prvního dne, že se louže dějí venku, že on spí na své dece, že se boty nepapaj, že má své hračky, že na žrádlo má danný čas, atd... Výcvik by pak měl začít po týdnu (až 14 dnech), co se u Vás doma štěně rozkoukalo. Začít jménem, základním povelem ke mně. Cvičit krátce, ale často, ideálně na pamlsek (pokud je štěně hravější, tak na hračku - míček na provázku). Postupně povel upevňovat, kde vás napadne - od zahrady, přes zoo, po autobusovou zastávku, štěně by se mělo učit, že váš povel platí kdekoliv! Samozřejmě psa tahat mezi lidi - ideální socializace jsou psí výstavy
rocky13

XXX.XXX.143.214
Přesně tohle jsem chtěla slyšet třeba že se má začít cca po 14 dnech apod,.... Teď už je to jedno...
vera.va

XXX.XXX.118.1
Proč by to mělo být jedno?
Jedno je kolečko od trakaře...
rocky13

XXX.XXX.143.214
Protože už mě přešla chuť to řešit v téhle sqvadře, tím nemyslím vás.... Poradily jsme si sami ;-) Ale i tak děkuji ;-)
rocky13
napsal(a):
Jak říkám nepřeji si aby jste mi to komentovala pokud nerádíte nemáte to co komentovat, Vůbec nevíte kde co čtu do prdele tak tu nepiště jako by jste byla ůj anděl strážný... Jelikož je tu diskuze můžu si tu psát a ptát e na co chci vy rozhodně ty zkušenosti nemáte tak na to nereagujte... Kolik mi je..? Po to vám je prd stejně jako po našem psovi, Takže Paní nejchytřejší pokud nemáte vlst. zkušenosti nereagujte na můj příspěvěk... Aby jste mohla klidně spát pročteno mám tolik co vy určitě ne, pochybuji že máte RTW... Pes je naprosto v pohodě a umí toho dostatečně na to jak je u nás dlouho tak nestrkejte čumák kam nemáte nebo vás někdo jednou přes něj vezme ;-)
Stejně jako sem můžeš psát ty co chceš, tak i jiní, je to totiž diskuzní fórum.