Granulky Essential Foods - máte nějaké zkušenosti?

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
9.3.2014 15:00
klubíčko

XXX.XXX.92.130

Dobré odpoledne pejskaři. :) Za necelé 2 měsíce si pojedeme pro nové štěňátko Labradora (už se moc těším). Nalezla jsem pro něj tuto značku granulí - Essential Foods. Máte s touto značkou prosím nějaké zkušenosti, jak jsou na tom chuťově a tak? Chci už rovnou koupit velké balení, aby to na nějakou dobu mělo. Prý se nemám bát, že mi to štěně nebude dlabat, labradoři jsou prý popelnice smajlík Krmíte tím Vaše pejsky? Papají to? Jak na tom prospívají? A na jak dlouho může štěňátku LR vydržet 12,5 kilový pytel? Děkuji a prosím o rychlé odpovědi. smajlík

vera.va

9.3.2014 18:00
vera.va

XXX.XXX.118.1

Já být tebou, nejdříve se zeptám, čím krmí chovatel a z té značky pak přecházím na EF. smajlík

9.3.2014 18:11
klubíčko

XXX.XXX.92.130

vera.va napsal(a):
Já být tebou, nejdříve se zeptám, čím krmí chovatel a z té značky pak přecházím na EF. smajlík

No samozřejmě, že se na to zeptám. Zapomněla jsem to napsat v mé otázce. A co si myslíte o Acaně? Chci to pejskovi totiž střídat, aby neměl pořád jen to stejné. Je v Acaně kloubní výživa (pro velká plemena)?

9.3.2014 22:22
manhalterova

XXX.XXX.16.254

klubíčko napsal(a):
No samozřejmě, že se na to zeptám. Zapomněla jsem to napsat v mé otázce. A co si myslíte o Acaně? Chci to pejskovi totiž střídat, aby neměl pořád jen to stejné. Je v Acaně kloubní výživa (pro velká plemena)?

Dobry vecer, urcite nedoporucuji stridani znacek granuli nevite jak na to pejsek bude reagovat vetsinou ikdyz se prechazi na jinou znacku doporucuje se postupne po dobu cá 7 az 10 ;-) jedine jak mu muzete spestrit stravu je nejlepsi v ramci jedne znacky. Mam taky labika a zatim krmim brit care. Je tam vic moznos

ti. Zakladni rozdeleni granulek je s prichuti jehne s ryzi ale jsou tam i varianty losos nebo zverina ;-) jinak co se tyce kloubu doporucuji ikdyz budete krmit superpremiovym krmenim dodavat jako doplnek stravy pripravek na klouby ale dejte pozor na mnozstvy vapniku at ho neprevapnite ja mam zkusenost s avecare slouzi zaroven i jako prevence a neni tam tolik vapniku takze uplne idealni a opravdu pomaha ;-)

9.3.2014 22:24
manhalterova

XXX.XXX.16.254

manhalterova napsal(a):
Dobry vecer, urcite nedoporucuji stridani znacek granuli nevite jak na to pejsek bude reagovat vetsinou ikdyz se prechazi na jinou znacku doporucuje se postupne po dobu cá 7 az 10 ;-) jedine jak mu muzete spestrit stravu je nejlepsi v ramci jedne znacky. Mam taky labika a zatim krmim brit care. Je tam vic moznos

ti. Zakladni rozdeleni granulek je s prichuti jehne s ryzi ale jsou tam i varianty losos nebo zverina ;-) jinak co se tyce kloubu doporucuji ikdyz budete krmit superpremiovym krmenim dodavat jako doplnek stravy pripravek na klouby ale dejte pozor na mnozstvy vapniku at ho neprevapnite ja mam zkusenost s avecare slouzi zaroven i jako prevence a neni tam tolik vapniku takze uplne idealni a opravdu pomaha ;-)

7 az 10 dnu smajlík

10.3.2014 08:35
pidla

XXX.XXX.184.13

A já zase naopak doporučuju střídat. A nejen značky granulí, ale i maso, tvaroh, zeleninu... Jednotvárná, stále stejně "vědecky vyvážená" strava je nejlepší způsob, jak si vyrobit psa s citlivým zažíváním. Navíc při pestré stravě si tělo "vybere", co zrovna potřebuje. Doporučuju pročíst článek MVDr. Štourače, který je odborník na výživu a zároveň dlouholetý chovatel německých dog:
http://www.jamservis.cz/eshop/testy-krmiv-pro-psy?&chapter=10
(článek je kousek níž na stránce)

Essentialfoods jsou dobré granule. Ale pořád jsou to jen granule - maso je maso. Na kloubní výživu bych se vybodla, její přidávání nemá u štěňat v růstu naprosto žádný smysl, to mi potvrdili i dva ortopedi. Kloubní výživa je určená pro regeneraci poškozené chrupavky při artróze, zdravé chrupavvce v růstu nijak neprospěje (ovšem neuškodí, takže jestli chcete mermomocí přidávat, proč ne). Co je pro prevenci kloubních onemocnění naprosto nejdůležitější (mimo genetiky, pochopitelně), je držet štěně štíhlé, žádný roztomilý baculáč. Překrmování přispívá ke vzniku DKK, DLK, OCD a dalších postižení až 50%. Dál pak volný pohyb v terénu a plavání - nasvalení je pro vývin kloubů velice důležité. Nejsem zastáncem drastického omezování procházek u štěňat, moje štěnda chodila s námi od začátku třeba i na dvouhodinové procházky (samozřejmě nešla celou dobu, část procházky jsme je nosili). Ale chce to s citem, hlídat i sebemenší známky únavy - štěndo moc únavu najevo nedá, takže to chce opravdu bedlivě sledovat. A samozřejmě žádné jednotvárné běhání u kola, dlouhé aportování (prudké nárazy a otočky) apod. Mám dva labradory, oba mají kyčle, lokty i ramena nulové smajlík

vera.va

10.3.2014 09:30
vera.va

XXX.XXX.118.1

Granule - značky mezi sebou nestřídat.
Každý výrobek má jinak vyvážen fosfor a vápník - což je důležité pro správný růst štěňat. Kloubní výživu samozřejmě dávat můžeš - obsahují ji granule pro všechna štěnda, akorát podle velikosti psa v různých poměrech. Dále každé granule mají svou unikátní recepturu, a každé granule si zažívání psa upravují jinak. Mícháním granulí si můžeš zadělat akorát tak na průšvih (průjmy, zbytečné dráždění žaludku, atd), to samo bude mít též vliv na růst štěnda.
Co lze, tak dávat granule a k nim doplňovat maso, klidně zeleninu, tvaroh, to ano, ale grancle mezi sebou nemíchat, jsou z toho většinou problémy...
Proto, jak tu již správně zaznělo, přecházet na jiné grancle se má v průběhu týdne až dvou.
"Věděcky vyváženou stravou" jsem odchovala všech svých 15 psů a DKK máme nulové (mám jak pastevce, tak ovčáky, tak labradory, tak čuvače, tak berňáky a problém s citlivým zažíváním se neobjevil, ani u jednoho psa. Spíše se setkávám s opakem u mých klientů, kteří psovi dávaj všechno možné - experimentují se vším, co vyčtou na netu a pak se divý, že jim pes chřadne...
Do 1 roku psa bych neexperimentovala, poraď se s chovatelem, na čem odchovali své vrhy, koukni, jak ti psi vypadaj a toho se drž... Přecházej na jiné grancle pouze, pokud psovi nesedí - má neustálý průjem, teče mu nadměrně z očí, srst má mastnou či plstnatou... Raď se s píše s chovateli, ti vědí co odchovali a zda se to povedlo či nikoliv, s veterináři se raď pouze o konkrétních věcech, vet doporučuje krmivo, na kterém od dodavatele má zrovna větší marži - proto jeden doporučuje jen Hills, druhý jen Acanu, třetí jen Calibru, atd...
smajlík

10.3.2014 18:41
klubíčko

XXX.XXX.92.130

vera.va napsal(a):
Granule - značky mezi sebou nestřídat.
Každý výrobek má jinak vyvážen fosfor a vápník - což je důležité pro správný růst štěňat. Kloubní výživu samozřejmě dávat můžeš - obsahují ji granule pro všechna štěnda, akorát podle velikosti psa v různých poměrech. Dále každé granule mají svou unikátní recepturu, a každé granule si zažívání psa upravují jinak. Mícháním granulí si můžeš zadělat akorát tak na průšvih (průjmy, zbytečné dráždění žaludku, atd), to samo bude mít též vliv na růst štěnda.
Co lze, tak dávat granule a k nim doplňovat maso, klidně zeleninu, tvaroh, to ano, ale grancle mezi sebou nemíchat, jsou z toho většinou problémy...
Proto, jak tu již správně zaznělo, přecházet na jiné grancle se má v průběhu týdne až dvou.
"Věděcky vyváženou stravou" jsem odchovala všech svých 15 psů a DKK máme nulové (mám jak pastevce, tak ovčáky, tak labradory, tak čuvače, tak berňáky a problém s citlivým zažíváním se neobjevil, ani u jednoho psa. Spíše se setkávám s opakem u mých klientů, kteří psovi dávaj všechno možné - experimentují se vším, co vyčtou na netu a pak se divý, že jim pes chřadne...
Do 1 roku psa bych neexperimentovala, poraď se s chovatelem, na čem odchovali své vrhy, koukni, jak ti psi vypadaj a toho se drž... Přecházej na jiné grancle pouze, pokud psovi nesedí - má neustálý průjem, teče mu nadměrně z očí, srst má mastnou či plstnatou... Raď se s píše s chovateli, ti vědí co odchovali a zda se to povedlo či nikoliv, s veterináři se raď pouze o konkrétních věcech, vet doporučuje krmivo, na kterém od dodavatele má zrovna větší marži - proto jeden doporučuje jen Hills, druhý jen Acanu, třetí jen Calibru, atd...
smajlík

No nejsem žádný odborník, ale Vím, že maso a granule není moc dobrá kombinace. Buď musíte krmit jen masem a nebo jen granulemi. Psům to většinou nesedne. A není to nějaký divný, že bude jíst pořád jen to stejné? To mu třeba střídat nějaké jiné značky, ne? Aspoň si zvykne........

vera.va

10.3.2014 19:30
vera.va

XXX.XXX.118.1

Pes nemá toliko chuťových pohárků, jako má kočka či člověk, proto mu nepřijde divné, že denně dlabe jedno a totéž. Maso s granulema je dobré mixovat, pokud to pes přijme, ano, některým psům to nesedne, ale některým naopak ano - každý pes je jiný a je potřeba to zkusit. Je to rozhodně lepší než zbytečně míchat mezi sebou značky granulí, z toho jsou větší problémy, než s čistým masem... smajlík
Častá odpověď "ať si zvykne" ono si to psí tělo většinou nezvykne, ale nějak zareaguje, u většiny psů je to tak, že tělo se samozřejmě s tim nějak popasuje - třeba tak, že pes zůstává trvale hubený a když člověk potřebuje, aby přibral, tak i kdybyste mu nandali vagón, tak nic, nebo naopak, aby pes zhubnul...

11.3.2014 07:56
inusanka

XXX.XXX.175.12

Jak má každý zkušenost, podle toho radí. Já krmím kombinovaně jednu porci granulí, jednu maso, štěně mělo dvě a dvě, nikdy jsme problémy neměli a že máme obříky opravdu obříky. Kvalitní granule je dobrá když se někam jede, když jedu já a doma zůstává manžel, je dobré, když je pejsek zvyklý granule přijímat společně s masem. U nás jsou granule na posledním místě, když má hlad, tak je večer vezme, teď třeba tři dny do nich ani nekoukla. Momentálně tam má Wolfsblut a pojídá je s chutí. Ale masénko s kostičkama nám teda nezbyde skoro nikdy, jen když hárá má k jídlu podivný vztah

11.3.2014 17:09
noemi

XXX.XXX.64.236

vera.va napsal(a):
Pes nemá toliko chuťových pohárků, jako má kočka či člověk, proto mu nepřijde divné, že denně dlabe jedno a totéž. Maso s granulema je dobré mixovat, pokud to pes přijme, ano, některým psům to nesedne, ale některým naopak ano - každý pes je jiný a je potřeba to zkusit. Je to rozhodně lepší než zbytečně míchat mezi sebou značky granulí, z toho jsou větší problémy, než s čistým masem... smajlík
Častá odpověď "ať si zvykne" ono si to psí tělo většinou nezvykne, ale nějak zareaguje, u většiny psů je to tak, že tělo se samozřejmě s tim nějak popasuje - třeba tak, že pes zůstává trvale hubený a když člověk potřebuje, aby přibral, tak i kdybyste mu nandali vagón, tak nic, nebo naopak, aby pes zhubnul...

Můžete mně sdělit, kde jste k těmto informacím přišla? smajlík...začínám si myslet, že si tady jen děláte legraci.

11.3.2014 18:27
manhalterova

XXX.XXX.72.193

noemi napsal(a):
Můžete mně sdělit, kde jste k těmto informacím přišla? smajlík...začínám si myslet, že si tady jen děláte legraci.

souhlasím s verou.va. Vyvraďte mi to ňákým argumentem? smajlík

11.3.2014 19:05
klubíčko

XXX.XXX.92.130

vera.va napsal(a):

Granule a mixovat...? To už se psům vůbec nemůže dělat... Jinak se z toho po... :( No já nevím, já asi budu střídat Essentials, Acanu, TOTW, Nutra Gold atd. prostě značky, které jsou špičkové a bezobilné...

vera.va

12.3.2014 13:53
vera.va

XXX.XXX.48.5

Pozor na to, čti pečlivě složýení, celá slavná Acana není bezobilná.. obsahuje oves, což je obilí smajlík

vera.va

12.3.2014 13:53
vera.va

XXX.XXX.48.5

noemi napsal(a):

Jak jsem na to přišla? 15 let praxe...

vera.va

12.3.2014 13:56
vera.va

XXX.XXX.48.5

klubíčko napsal(a):
Granule a mixovat...? To už se psům vůbec nemůže dělat... Jinak se z toho po... :( No já nevím, já asi budu střídat Essentials, Acanu, TOTW, Nutra Gold atd. prostě značky, které jsou špičkové a bezobilné...

Mixovat nemyslím tím to vše prdnout do mixéru a udělat kaši. Ne, myslela jsem tím dát granule a občas k nim maso smajlík
Spí se pes po** z nesmyslného míchání značek...
Projdi si složení, všech tvých jmenovaných značek a uvidíš, jaké jsou mezi tím rozdíly... Tyto rozdíly nepřispívají ani trošku k dobrému růstu psa... smajlík

12.3.2014 15:24
klubíčko

XXX.XXX.92.130

vera.va napsal(a):
Pozor na to, čti pečlivě složýení, celá slavná Acana není bezobilná.. obsahuje oves, což je obilí smajlík

Oves nemůže psovi ublížit, je téměř neškodný. Ano, je to sice obilovina, ale ne taková jako kukuřice, pšenice atd. atd... Nezpůsobuje alergické reakce.

12.3.2014 15:26
klubíčko

XXX.XXX.92.130

vera.va napsal(a):
Mixovat nemyslím tím to vše prdnout do mixéru a udělat kaši. Ne, myslela jsem tím dát granule a občas k nim maso smajlík
Spí se pes po** z nesmyslného míchání značek...
Projdi si složení, všech tvých jmenovaných značek a uvidíš, jaké jsou mezi tím rozdíly... Tyto rozdíly nepřispívají ani trošku k dobrému růstu psa... smajlík

Každý pes je individuální a každému sedne něco jinému... Ale většina psů se po mase a granulích po... Ale bývají výjimky, že jim to nic neudělá.

vera.va

12.3.2014 17:37
vera.va

XXX.XXX.48.5

klubíčko napsal(a):
Oves nemůže psovi ublížit, je téměř neškodný. Ano, je to sice obilovina, ale ne taková jako kukuřice, pšenice atd. atd... Nezpůsobuje alergické reakce.

Kukuřice nemůže způsobovat alergické reakce, kdyby je způsobovala, tak celiakáři se budou chodit pást... smajlík
Pšenice a sója, ano, to je alergen, kukuřice a rýže nikoliv...

vera.va

12.3.2014 17:55
vera.va

XXX.XXX.48.5

klubíčko napsal(a):
Každý pes je individuální a každému sedne něco jinému... Ale většina psů se po mase a granulích po... Ale bývají výjimky, že jim to nic neudělá.

Přesně tak, každej pes je jiný...
Jen pro tvou představu jsem brouzdala v mých albách a něco ti ukážu...
První je můj Berňák, který vyrostl na Brit Caru LB, krmila tím chovatelka, krmila jsem ho tím také a to do jeho 3 let, pak jsme přešli na Magnussona.

vera.va

12.3.2014 17:59
vera.va

XXX.XXX.48.5

Toto je Berňák, který vyrostl na kdečem...
Každý týden něco jiného, každý týden jiný typ granulí...
Dnes je pes cca 25 kilový (místo standardních 50kilo) a je na dietě, protože jeho zažívací systém je naprosto v háji, klouby jakbysmet...

Proto samozřejmě, krm si, jak tvé svědomí uzná za vhodné, ale pamatuj, že ty máš v rukách osud svého psa a to, jak bude či nebude vypadat... smajlík

12.3.2014 19:30
klubíčko

XXX.XXX.92.130

vera.va napsal(a):
Toto je Berňák, který vyrostl na kdečem...
Každý týden něco jiného, každý týden jiný typ granulí...
Dnes je pes cca 25 kilový (místo standardních 50kilo) a je na dietě, protože jeho zažívací systém je naprosto v háji, klouby jakbysmet...

Proto samozřejmě, krm si, jak tvé svědomí uzná za vhodné, ale pamatuj, že ty máš v rukách osud svého psa a to, jak bude či nebude vypadat... smajlík

Asi nejsem tak blbá, a nekoupím si psa jen tak pro něco, že. Jasně, že jeho osud bude v mých rukách, u sebe mám i osud své kočky i křečka. :) Myslím, že z něho bude pořádnej Labrador, když budu krmit tak kvalitními krmivy. Brit Care krmit nechci, není to určitě žádnej šunt, ale chci štěndovi dát něco lepšího. A taky nechci psovi rozházet žaludek, střeva a taky mu nechci způsobit žádné kloubní problémy, tak asi tak... ;)

12.3.2014 21:32
Šarina

XXX.XXX.231.146

vera.va napsal(a):
Kukuřice nemůže způsobovat alergické reakce, kdyby je způsobovala, tak celiakáři se budou chodit pást... smajlík
Pšenice a sója, ano, to je alergen, kukuřice a rýže nikoliv...

Kukuřice je potencionální alergen pro psy, ne pro lidi

12.3.2014 21:47
manhalterova

XXX.XXX.72.193

Šarina napsal(a):
Kukuřice je potencionální alergen pro psy, ne pro lidi

Jak jste na to prisla? Alergeny jsou ruzne druhy obili ale kukuricny a bramborovy skrob urcite ne a ani pro psy ;-) naopak

13.3.2014 07:57
Šarina

XXX.XXX.231.146

manhalterova napsal(a):
Jak jste na to prisla? Alergeny jsou ruzne druhy obili ale kukuricny a bramborovy skrob urcite ne a ani pro psy ;-) naopak

Přišla jsem na to studiem různých relevantních zdrojů .
Za všechny např. zde: http://www.dogfoodanalysis.com/

13.3.2014 08:06
Šarina

XXX.XXX.231.146

Ovšem, jsou stránky, třeba stránky výrobců granulí, kde máte napsáno, jak úžasně psi kukuřici tráví a jak je jim všestranně prospěšná. Pak třeba s malým dovětkem, že POKUD PŘECE JENOM má váš pejsek NÁHODOU na kukuřici alergii, abyste vybrali řadu bez kukuřice (ukázka: http://www.nutram.cz/sites/default/files/soubory/stranka/kukurice_v_krmivech.pdf)....
ovšem těmhle zdrojům si z prosté logiky dovolím spíše nedůvěřovat.

13.3.2014 15:22
taiza222

XXX.XXX.74.7

"Kukuřice sice neobsahuje lepek jako např. pšenice, ale její bílkovinné složky jsou beztoho podobně "úspěšným" alergenem jako bílkoviny obsažené např. - v pšeničném lepku." - citace z wikipedie.
Skladba proteinů v kukuřici je opravdu špatná...bohužel. Pokud však člověk není citlivý na její problém, ale má potíže s pšeničným lepkem ( gliadin a glutenin), může samozřejmě kukuřici jíst......toto je citace od jednoho pana, který se problematikou výživy psů zabývá profesionálně.
Psi jsou od přírody uzpůsobeni k tomu, aby konzumovali celou škálu různých druhů potravin a získávali tak z každé z nich potřebné látky pro svůj vývoj a zdraví. Je nepřirozené je stále krmit jedním druhem stravy. Pravidelná změna potravy vám pomůže zajistit, aby žádná složka výživy dlouhodobě nescházela nebo jí nebyl nadbytek.Budete-li pravidelně střídat granule, váš pes nebude vybíravý ani frustrovaný. Nejdůležitější ale je, že tato jednoduchá věc pomáhá zabránit rozvoji alergií. Většina alergických reakcí vzniká během dlouhé doby. Nejjistější způsob jak rozvíjet alergii například na kuřecí maso je každodenní a dlouhodobá konzumace granulí s kuřecím masem. To znamená, že nejlepší způsob jak předejít alergickým reakcím je pravidelná změna krmiva.

13.3.2014 15:25
taiza222

XXX.XXX.74.7

klubíčko napsal(a):
Dobré odpoledne pejskaři. :) Za necelé 2 měsíce si pojedeme pro nové štěňátko Labradora (už se moc těším). Nalezla jsem pro něj tuto značku granulí - Essential Foods. Máte s touto značkou prosím nějaké zkušenosti, jak jsou na tom chuťově a tak? Chci už rovnou koupit velké balení, aby to na nějakou dobu mělo. Prý se nemám bát, že mi to štěně nebude dlabat, labradoři jsou prý popelnice smajlík Krmíte tím Vaše pejsky? Papají to? Jak na tom prospívají? A na jak dlouho může štěňátku LR vydržet 12,5 kilový pytel? Děkuji a prosím o rychlé odpovědi. smajlík

Zrovna krmím granulemi essential beginning large breed. Mám je na střídačku, před tím jsem krmila wolfsblut. Na anonymní diskuzi nedavno dělal pan Miloš rozbor těchto granulí, tak si ho můžete najít. Vyšly z toho velmi slušně. Mým psům chutnají, což není úplně měřítko, jelikož jim chutnají i koňské bobkysmajlík

vera.va

13.3.2014 16:28
vera.va

XXX.XXX.118.1

"Nejjistější způsob jak rozvíjet alergii například na kuřecí maso je každodenní a dlouhodobá konzumace granulí s kuřecím masem."

S tímto se neztotožňuji...
Protože podle této teorie by musela být více než 50% psů léčena na alergii...

Moji psi, všicí bez alergie:
NO - 10 let na Pro Planu - kuřecí
Labrouš Jim - 12 let, na Britu - kuřecí
Labrouš Jack - 12 let na Britu - kuřecí
Čuvač Douglass - 14 let - barf - kuřecí + příloha
Toto jsou nejstarší psy naší smečky a tedy mám doma zázračné psy, když ani jeden po 12 letech na jedněch granulích netrpí žádnou alergií?? smajlík
Asi náhoda...

13.3.2014 22:30
taiza222

XXX.XXX.74.7

vera.va napsal(a):
"Nejjistější způsob jak rozvíjet alergii například na kuřecí maso je každodenní a dlouhodobá konzumace granulí s kuřecím masem."

S tímto se neztotožňuji...
Protože podle této teorie by musela být více než 50% psů léčena na alergii...

Moji psi, všicí bez alergie:
NO - 10 let na Pro Planu - kuřecí
Labrouš Jim - 12 let, na Britu - kuřecí
Labrouš Jack - 12 let na Britu - kuřecí
Čuvač Douglass - 14 let - barf - kuřecí + příloha
Toto jsou nejstarší psy naší smečky a tedy mám doma zázračné psy, když ani jeden po 12 letech na jedněch granulích netrpí žádnou alergií?? smajlík
Asi náhoda...

Jde o to, že krmení tímto způsobem, v případě citlivého jedince, riziko alergie zvyšujete. Děda kuřák chodí do hospody s dalšími třemi kamarády, všichni kouřej, ale nikdo z nich rakovinu plic nemá. Chcete tedy tvrdit, že kouření je zdravé?
Už vidím toho vlka, jak si pokaždý jde ulovit toho stejného zajíce, protože by si mohl rozhodit trávicí systém. A když má náhodou chuť na něco jiného, tak si dá pořádnou facku.

vera.va

14.3.2014 09:15
vera.va

XXX.XXX.118.1

Je nesmysl srovnávat vlka a zdomácnělého psa... to je jako srovnávat nás a gorily...
Obě evoluční stádia už jsou jaxi úplně někde jinde... smajlík

14.3.2014 12:08
taiza222

XXX.XXX.74.7

vera.va napsal(a):
Je nesmysl srovnávat vlka a zdomácnělého psa... to je jako srovnávat nás a gorily...

To se velmi pletete, přestože se naši psi vzhledově vlkovi příliš nepodobají, obzvláště některé rasy, tak trávicí systém je víceméně stejný. Na to, že chováte tolik psů byste o těhle věcech teda měla něco vědět. Mrkněte do odborné literatury na trávicí, zažívací systém. Na zoomu o tom chodí každou chvíli taky různé dokumenty, tak zkuste méně užívat smajlíky a více studovat.

vera.va

14.3.2014 13:26
vera.va

XXX.XXX.118.1

Ano, právě proto, že mám tolik psů vím, že trávicí systém psa a vlka je již v hodně věcech odlišný...
Např. v té citlivosti. Vlk neřeší, co žere, ten žere, aby přežil, pes žere to, co mu člověk dá a ouha, né vše mu sedne... Kdyby byl trávicí systém psa a vlka stejný, tak všichni krmí masem a asi nemáme nepřeberné množství granulí - ať už pro citlivé nebo jinak "nemocné" psy, stejně tak veterinárních diet...
A to poučování si nechte pro někoho, kdo je na to zvědavý...

14.3.2014 19:03
klubíčko

XXX.XXX.92.130

vera.va napsal(a):

Copak pes nepochází z vlka? smajlík Kdyby pes žil ve volné přírodě, tak si jistě taky uloví nějakou zvěř...

14.3.2014 19:27
Šarina

XXX.XXX.231.146

vera.va napsal(a):
Ano, právě proto, že mám tolik psů vím, že trávicí systém psa a vlka je již v hodně věcech odlišný...
Např. v té citlivosti. Vlk neřeší, co žere, ten žere, aby přežil, pes žere to, co mu člověk dá a ouha, né vše mu sedne... Kdyby byl trávicí systém psa a vlka stejný, tak všichni krmí masem a asi nemáme nepřeberné množství granulí - ať už pro citlivé nebo jinak "nemocné" psy, stejně tak veterinárních diet...

V době předgranulové, kterou možná vy nepamatujete (?), se nijak extra neřešilo, co pes žere, krmilo se vařeným, většinou dost hnusným masem, a o alergiích nikdo nic nevěděl. O citlivém zažívání psů taky ne... to vše začalo až s příchodem granulí.
A za těch pár desítek let se ze psa granuložravec fakt nestal, to z něj dělají výhradně jeho majitelé.

Ani jinak vašim argumentům nerozumím- toulavý pes "neřeší", co žere, naopak vlk v ZOO je odkázaný na to, co mu předloží chovatelé....

Přibývá lidí, co se vrací ke krmení masem a drtivá většina je výsledky nadšená. Naopak o to, že existuje nepřeberné množství granulí, o to se starají výrobci, kterým pochopitelně nevadí, že některé způsobují alergie, protože pak mohou vyrábět stále nové a "ještě lepší" granule proti těmto alergiím. A drtivá většina granulí (ne všechny) vzniká z jinak nevyužitelného odpadu z výroby pro lidi, tedy je to fakt hodně výnosný byznys.

Ale opravdu si myslím, že ve vašem případě nemá poučování smysl.

vera.va

14.3.2014 20:00
vera.va

XXX.XXX.118.1

klubíčko napsal(a):
Copak pes nepochází z vlka? smajlík Kdyby pes žil ve volné přírodě, tak si jistě taky uloví nějakou zvěř...

Samozřejmě, stejně, jako my z opice... Ale jelikož u nás i u vlka proběhla nějaká evoluce, tak již každý jsme na jiné úrovni - pes na rozdíl od vlka důvěřuje člověku, nechá si od člověka doslova šlapat po hlavě a učí se věcem, co ho člověk naučí...

vera.va

14.3.2014 20:11
vera.va

XXX.XXX.118.1

Dobu před granulovou si pamatuji velmi dobře, krmily jsme vařeným a naši ovčáci se nedožívali ani zdaleka tolik, co dneska, co jsou odchováváni na granulích... smajlík

No, celé bych to asi uzavřela tak, ať si každý krmí podle svého nejlepšího vědomí a svědomí...
Já tu předala pouze své poznatky a myslím, že foto jak vypadá zmršený pes naprosto stačí...

Když se vrátím k původní otázce zadavatelky, tady je v celku pěkně napsaný článek...
http://www.muj-pes.cz/vyziva/jak-vybirat-granule--698.html

14.3.2014 20:37
Šarina

XXX.XXX.231.146

vera.va napsal(a):
Dobu před granulovou si pamatuji velmi dobře, krmily jsme vařeným a naši ovčáci se nedožívali ani zdaleka tolik, co dneska, co jsou odchováváni na granulích... smajlík

No, celé bych to asi uzavřela tak, ať si každý krmí podle svého nejlepšího vědomí a svědomí...
Já tu předala pouze své poznatky a myslím, že foto jak vypadá zmršený pes naprosto stačí...

Když se vrátím k původní otázce zadavatelky, tady je v celku pěkně napsaný článek...
http://www.muj-pes.cz/vyziva/jak-vybirat-granule--698.html

no vidíte, a já mám zkušenost přesně opačnou... takže osobní zkušenosti nelze paušalizovat. Ano, uzavřeme to, každý může krmit, čím chce- a to je úchvatné.
K původnímu dotazu- i ke střídání granulí se objevují zcela opačné názory. Zvláště na anonymním fóru se asi absolutní pravdy nedobereme. Prostě to nakonec je na rozhodnutí každého...

15.3.2014 08:25
pidla

XXX.XXX.96.38

vera.va napsal(a):

Zaměňujete příčinu s následkem. Ty spousty "citlivých" psů jsou tu právě díky granulím. Ne naopak. Mimochodem, osobně znám jednoho "citlivého" psa. Nesnesl nic jiného než hypersuperantialergenní granule, po čemkoliv jiném (třeba centimetrové kostičce sýra) měl krvavé průjmy. Snad každý měsíc byl na klinice na kapačkách. Pak přešli na maso a od té doby je naprosto zdravej.

Pokud se vám psi na vařeném dožívali nižšího věku než na průměrných granulích, tak si troufnu tvrdit, že krmná dávka nebyla sestavená správně a psům něco chybělo.

Co se týče toho podvyživeného berňáka, tak podle byl hlavní problém v tom, že krmili psa "kdečím", což zpravidla znamená "co zrovna měli v supermarketu v akci za dvě stovky". Není problém ve střídání granulí, ale v tom, co střídáte. Ten pes by vypadal stejně, i kdyby ty s***ky nestřídali.
(mimochodem, je to skutečně čistý berňák?smajlík)

15.3.2014 08:35
carries

XXX.XXX.107.15

Zdravím mi krmíme Essential food beggining large breed a psíkovi chutnají smajlík Předtím jsme na rady chovatelské stanice krmili Taste of the wild puppy. Asuki (akita inu 4 měsíce) vůbec nechutnaly (sežrala je jen zalité vývarem) a k tomu měla velké a časté bobky (i 6x denně). Essential ji moc chutnají, bobky jsou po nich lepší. Takže můžu jen doporučit. Ale je to pes od psa, každému chutná a sedne něco jiného.

vera.va

16.3.2014 10:47
vera.va

XXX.XXX.48.5

pidla napsal(a):
Zaměňujete příčinu s následkem. Ty spousty "citlivých" psů jsou tu právě díky granulím. Ne naopak. Mimochodem, osobně znám jednoho "citlivého" psa. Nesnesl nic jiného než hypersuperantialergenní granule, po čemkoliv jiném (třeba centimetrové kostičce sýra) měl krvavé průjmy. Snad každý měsíc byl na klinice na kapačkách. Pak přešli na maso a od té doby je naprosto zdravej.

Pokud se vám psi na vařeném dožívali nižšího věku než na průměrných granulích, tak si troufnu tvrdit, že krmná dávka nebyla sestavená správně a psům něco chybělo.

Co se týče toho podvyživeného berňáka, tak podle byl hlavní problém v tom, že krmili psa "kdečím", což zpravidla znamená "co zrovna měli v supermarketu v akci za dvě stovky". Není problém ve střídání granulí, ale v tom, co střídáte. Ten pes by vypadal stejně, i kdyby ty s***ky nestřídali.
(mimochodem, je to skutečně čistý berňák?smajlík)

Ano, je to PP berňák, a krmili ho kvalitními granulemi, nikoliv s*ačkama z Tecsa... Kdyby vyrostl an těchto s*** tak ten pes už je po smrti...
Tento pes "vyrostl" na Acaně, Brit caru, FirstMade, Taste Of The Wild, Eukanubě, Royalu... Samé superprémiovky a vypadá takto... Proč? Zas jsme u mezer, které mají jednotlivé značky vůči sobě... smajlík

16.3.2014 10:54
taiza222

XXX.XXX.74.7

vera.va napsal(a):
Ano, je to PP berňák, a krmili ho kvalitními granulemi, nikoliv s*ačkama z Tecsa... Kdyby vyrostl an těchto s*** tak ten pes už je po smrti...
Tento pes "vyrostl" na Acaně, Brit caru, FirstMade, Taste Of The Wild, Eukanubě, Royalu... Samé superprémiovky a vypadá takto... Proč? Zas jsme u mezer, které mají jednotlivé značky vůči sobě... smajlík

Brit care, Eukanuba a Royal rozhodně nejsou superprémiovky, nejsou na tom sice tak špatně jako granule s Tesca, ale nějaký zázrak to teda opravdu není. Pokud nebudu počítat granule z Tesca mezi granule, tak výše zmíněné značky jsou spíše průměrné. U First mate a Acany je potřeba vzít bezobilnou řadu, ty obilné taky žádná sláva. Mám pocit, že first mate obilné řady dokonce obsahují syntetický vitamín K3.

16.3.2014 12:55
noemi

XXX.XXX.64.236

vera.va napsal(a):

Tak tohle je dost dobrá kombinace šuntu s něčím lepším...fakt nechápu smajlík a zajímal by mě zdroj Vašich informací o kvalitě granulí smajlíksmajlíksmajlík.

16.3.2014 15:11
klubíčko

XXX.XXX.92.130

vera.va napsal(a):

RC a kvalitní superprémiovka? Není to náhodou kvalitní šunt? smajlík To samé i u Eukanuby. Brit ujde, ale střídat ho s Acanou a jinými kvalitními krmivy nemá vůbec žádný význam. Buď si vyberu kvalitu na úrovni Britu a krmím granulemi v této cenové relaci, nebo sáhnu prostě na špičkové granule a měním značky taky špičkových krmiv.

vera.va

17.3.2014 10:45
vera.va

XXX.XXX.118.1

taiza222 napsal(a):
Brit care, Eukanuba a Royal rozhodně nejsou superprémiovky, nejsou na tom sice tak špatně jako granule s Tesca, ale nějaký zázrak to teda opravdu není. Pokud nebudu počítat granule z Tesca mezi granule, tak výše zmíněné značky jsou spíše průměrné. U First mate a Acany je potřeba vzít bezobilnou řadu, ty obilné taky žádná sláva. Mám pocit, že first mate obilné řady dokonce obsahují syntetický vitamín K3.

Nejsou na tom tak špatně, ale superpremiovky to podle jejich výrobců jsou...

vera.va

17.3.2014 10:48
vera.va

XXX.XXX.118.1

noemi napsal(a):
Tak tohle je dost dobrá kombinace šuntu s něčím lepším...fakt nechápu smajlík a zajímal by mě zdroj Vašich informací o kvalitě granulí smajlíksmajlíksmajlík.

V tomto případě se obraťte na výrobce. Výrobce deklaruje, že jsou to superpremiovky, tak jsou...
Ikdyž složením vůbec nějaké superprémiovce neodpovídají... viz třeba RC.
smajlík

17.3.2014 11:01
pidla

XXX.XXX.106.11

vera.va napsal(a):
V tomto případě se obraťte na výrobce. Výrobce deklaruje, že jsou to superpremiovky, tak jsou...
Ikdyž složením vůbec nějaké superprémiovce neodpovídají... viz třeba RC.
smajlík

Proč bychom se měli obracet na výrobce? Označení "superprémiovka" nemá absolutně žádný význam, neexistují žádná pravidla a normy, takže si ho může deklarovat kdo chce jak chce, naprosto bez ohledu na složení a kvalitu krmiva. Což jistě víte, když máte tak bohaté zkušenosti a znalosti z oblasti výživy masožravých zvířat.

vera.va

17.3.2014 11:12
vera.va

XXX.XXX.118.1

Já si pojem "superprémiovka" nevymyslela, proto je to toto dotaz na výrobce... smajlík

17.3.2014 11:22
pidla

XXX.XXX.106.11

vera.va napsal(a):
Já si pojem "superprémiovka" nevymyslela, proto je to toto dotaz na výrobce... smajlík

Superprémiovka není pojem. Neznamená to vůbec nic. Když to trochu přirovnám, je to jako by výrobci jogurtů začali na své výrobky hromadně psát dejme tomu "jemný jogurt" - budete se s někým hádat, jestli je tenhle jogurt jemný, nebo ne? A stejně nesmyslný je dotaz, jestli jsou tyhle granule superprémium.

Podstatné je složení. Ne to, jestli si výrobce na pytel napíše, že jsou tyhle granule superprémiové nebo jemné smajlík

17.3.2014 11:33
pidla

XXX.XXX.106.11

A mimochodem, ten váš výčet značek, kterým toho berňáka krmili, mi přijde tak trošku... jak to říct a neurazit... vycucaný z prstu? smajlík
A hlavně nemůžete dělat soudy z jednoho jediného případu. Ono je taky dost dobře možné, že jeho problémy nejsou způsobené jen krmením - může mít nějakou vadu, skryté onemocnění... Čímž nechci říct, že bylo jeho krmení v pořádku, to jistě ne. Ovšem zdravý organizmus by se do značné míry vyrovnal i s krmením ještě mnohem horšími šroty než je třeba RC. To, že má pes v dospělosti poloviční hmotnost, než by měl být, určitě není dané čistě jen krmením. To by musel pes být vysloveně brutálně týraný hlady.

vera.va

17.3.2014 15:56
vera.va

XXX.XXX.118.1

pidla napsal(a):
Superprémiovka není pojem. Neznamená to vůbec nic. Když to trochu přirovnám, je to jako by výrobci jogurtů začali na své výrobky hromadně psát dejme tomu "jemný jogurt" - budete se s někým hádat, jestli je tenhle jogurt jemný, nebo ne? A stejně nesmyslný je dotaz, jestli jsou tyhle granule superprémium.

Podstatné je složení. Ne to, jestli si výrobce na pytel napíše, že jsou tyhle granule superprémiové nebo jemné smajlík

Ano, souhlasím, že podstatné je složení, to bezesporu...
Ale pokud si výrobce pojmenuje pytel superpremium či ne, už je též jeho věc, neboť, jak již zaznělo nejsou na toto označení žádné normy...

Nicméně se hojně toto pojmenování využívá...
http://www.muj-pes.cz/rozhovory/rozhovor-s-veterinarkou-nejen-o-vyzive-541.html
A s tím asi člověk nic neudělá...

18.3.2014 14:52
klubíčko

XXX.XXX.92.130

Takže, včera jsme byli na první návštěvě u štěňátek a paní je krmí Brit Premium. Ten 1 týden s nimi asi budu krmit, a pak přejdu na ty lepší a špičkové. :)

18.3.2014 21:02
taiza222

XXX.XXX.74.7

klubíčko napsal(a):
Takže, včera jsme byli na první návštěvě u štěňátek a paní je krmí Brit Premium. Ten 1 týden s nimi asi budu krmit, a pak přejdu na ty lepší a špičkové. :)

Pokud máte na mysli ty essential foods, tak ty se s Britem vůbec nedají kvalitativně srovnat a určitě doporučuji. Já si taky se štěnětem přivezla 5 kg pro změnu Josery, takže jsme po pár dnech začali přechod na Canidae, potom wolfsblut, teď Essential foods, no a co bude následovat ještě uvidíme smajlík Tak ať se vám se štěndem daří.

21.3.2014 14:55
scanmam

XXX.XXX.183.252

Ahoj,mám doma štěně křížence Labradora,krmím TOTW a musím říct že jsme spokojeni.Já i pes,miska vždy vylízaná a nemůže se jich dočkat. smajlík
Jsou bezobilné a vydrží asi 5 týdnů,myslím tím ten velký pytel. smajlík

Přidejte reakci

Přidat smajlík