Nechutenství 5ti měsíčního Jorkšíra

Přidejte téma Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
30.3.2014 10:10
bukefalos

XXX.XXX.135.22

Ahoj všichni, prosím poraďte mi. Můj Jorkšír do 4a1/2 měsíce bezvadně jedl. Najednou, jak vidí granulky - odchází otráveně od misky. Když mu uvařím rýži s kuřecím prsem, žere, ovšem jen jednou. Máte někdo zkušenosti s takovým problémem? Díky za radu

30.3.2014 11:20
elaphka

XXX.XXX.199.30

bukefalos napsal(a):
Ahoj všichni, prosím poraďte mi. Můj Jorkšír do 4a1/2 měsíce bezvadně jedl. Najednou, jak vidí granulky - odchází otráveně od misky. Když mu uvařím rýži s kuřecím prsem, žere, ovšem jen jednou. Máte někdo zkušenosti s takovým problémem? Díky za radu

Čím krmíte? Nastala v jeho životě nějaká změna - cokoliv?

2.4.2014 07:28
bukefalos

XXX.XXX.109.60

Dobrý den, krmím granulema Royal Canin. Změna nastala možná ostříháním. Také již má sexuální choutky na hračkách, zatím není přezubený. Jinak žije stále v pohodovém domácím prostředí.

3.4.2014 12:16
elaphka

XXX.XXX.199.30

bukefalos napsal(a):
Dobrý den, krmím granulema Royal Canin. Změna nastala možná ostříháním. Také již má sexuální choutky na hračkách, zatím není přezubený. Jinak žije stále v pohodovém domácím prostředí.

Tak to se nedivím, že Vám zrovna RC nechce žrát obsahem to totiž není krmivo pro psy, to ať se na mě nikdo nezlobí... doporučovala bych přejít - pomalu, ať to není rána pro organismus a střeva - na nějakou jinou značku. Něco, v čem je doopravdy maso
Takže např. Taste of the Wild, Acana (bezobilné), Orijen, Essential (bezobilné; supr cena a dobrá kvalita)...

3.4.2014 12:29
elaphka

XXX.XXX.199.30

Jen pro představu: www.spokojenypes.cz

RC Mini Junior - dehydratované drůbeží maso,rýže, živočišné tuky, izolát rostlinných proteinů*, kukuřice, řepné řízky, kukuřičná moučka, hydrolyzované živočišné proteiny, kukuřičný gluten, minerální látky, sojový olej, rybí tuk, frukto-oligosacharidy, hydrolyzát droždí (zdroj manno-oligosacharidů), výtažek z měsíčku lékařského (zdroj luteinu).
- pytel 4 kg ... 619 Kč, přepočet ... 619/4= 155 Kč za 1 kg (zaokrouhleno)

Essentialfoods Begginning (štěně do 15 kg) - čerstvé kuře & kachna, sušené kuře & kachna, sladké brambory, kuřecí tuk, hrách, čerstvý losos a pstruh, čerstvá celá vejce, lněné semínko, brambory, játrový vývar, klíčky vojtěšky, vitamíny a minerální látky, probiotické kultury MOS, FOS, glukosamin*, chondroitin*, MSM* (*vše z přírodních zdrojů), brusinky, acai, borůvky, moruše, jablka, rajčata, pomeranče, hrušky, mrkev, špenát, květák, mořské řasy, měsíček lékařský, ženšen, zelený čaj, zázvor
- pytel 12,5 kg ... 1290 Kč, přepočet .... 1290/12,5=103,2 Kč za 1 kg.

3.4.2014 13:25
bukefalos

XXX.XXX.233.12

Díky, také jsem se dívala na složení produktu RC. VT mi to ovšem vřele doporučuje . Jsem novic, ale když čtu příspěvky Vás zkušených , docházím k závěru, že na VT člověk nemůže moc spoléhat. Oni doporučují krmiva, na které, nechci žádného VT urážet, mají nějaké smouvy, případně podpory svých ordinací od výrobců, jejichž výrobky doporučují. Vyzkouším Acanu, ještě jsem se dívala na produkt Calibra a Artemis. Máte někdo s tím krmivem zkušenosti? Je pravdou, že to není nechutenství, jako takové, ale je to vzdor nad jídlem, které ho neosloví čichem, nemá jinou možnost jídlo posoudit. Také jsem si k tomu krmivu RC čichla, nenašla jsem odvahu ho ochutnat, ale pouhým čichem bych to také odmítla. Přitom to je nejdoporučovanější značka!? Jsem všem vděčná za každou radu, návod jak na to, aby můj pes opět při položení misky s jídle , opět přiběhl s vrtícím ocáskem a rád spořádal její obsah. Všechny Vás zdravím a děkuji předem za nalejvárnu.

3.4.2014 16:17
beruškaaa22

XXX.XXX.228.1

Prosím, nevíte někdo jak jsou granule Essentialfoods Begginning velké?
Byly v hodné opravdu pro malé prcky?
děkujiii

3.4.2014 18:40
bukefalos

XXX.XXX.233.12

beruško - nevím, také jsem je ještě neměla a nekoupila. Také máte takového nejedícího pejska?

3.4.2014 20:14
beruškaaa22

XXX.XXX.228.1

bukefalos napsal(a):
beruško - nevím, také jsem je ještě neměla a nekoupila. Také máte takového nejedícího pejska?

ano, já od ledna krmím Test od the wild, a naše fenečka už ho nechce baštit, je strašně vybíravá.
Ale vařený masiko a červená paprika, okurka to ji šmakuje
Když nám jednou nechtěla žrat koupila jsem ji RC ale nebylo to přímo pro jorky, bylo to pro malá toy plemena a to jí opravdu šmakovala.
Teď řeším jaké granulky ji koupit ....

4.4.2014 09:28
bukefalos

XXX.XXX.233.12

Ten můj malý prevít je také vybíravý. Uvařím mu kuřecí prso s mrkví. Jednou ho laskavě sní a pak zase né. Jaké dáváte vašemu strávníkovi maso? Pro mne není problém vařit tomu mému, ale hlavně aby to k něčemu bylo. Dáváte k masu nějaké přílohy? Promiňte mé blbé otázky, ale již nevím co. Také doporučují VT Omega Pets 3-lososový olej. Podle návodu kápnout na granule. Zakoupila jsem to a to jsem si dala. Tak opovržlivý pohled jsem od něj ještě neviděla. No je fakt, že to je šíleně cítit rybinou. Nejde o peníze, ale doma se hromadí doporučené VT granule, přípravky a je to tak na darování psům v útulku. Ach jo co dál. Včera jsem v obchodě ZOOHappy získala vzorek krmiva (dokonce zdarma) Samś Field - kuře+zelenina, ovoce. Pokusím se mu to dát ochutnat.Přeji krásný den.

4.4.2014 09:46
pidla

XXX.XXX.106.11

Blbá otázka: a je tak nutné, aby jedl tolik, co předtím? Je vyhublý? S minipsy tedy nemám zkušenost, ale u velkých psů je potřeba znatelně snížit dávku někdy kolem půl roku věku, kdy končí ten největší růstový spurt, a předpokládám, že u malých psů toto nastává ještě o něco dřív. Takže bych hned neplašila.

Jinak já se psům nedivím, že se jim nechce žrát pořád tytéž granule. Já psy krmím masem (syrovým) a nemůžu si stěžovat. Ovšem chce to trošku větší pestrost než jen prsíčka s mrkví. Pes potřebuje nejen libovou svalovinu, ale i tuk, šlachy, chrupavky, kosti, vnitřnosti, ryby... Doporučuju počíst si na stránkách http://manwe.eu/ - po pravé straně pod hlavičkou BARF. Na Facebooku je skupina Barfování, chodí tam i lidi s jorky, čivavami a podobnými miniplemeny, určitě se rádi podělí o zkušenosti s krmením těchto plemen přirozenou stravou.

4.4.2014 09:55
bukefalos

XXX.XXX.233.12

Né, to není blbá otázka! Není vyhublý, nesní ani předepsanou dávku, ale nedivím se, když si představím jeho žaludek. Je to malé štěně. Jasně, pestrost stravy je jako u lidí nutná. Souhlas!.Je to štěně vážící 1,300kg, takže kosti a další, co bylo uvedeno v odpovědi zatím nepřipadá v úvahu. Jde jen o to, aby alespoň něco denně sežral. Jinak díky na kontakty , které mi byly zaslány. Vlítnu na to. Krásný den a ještě jednou dík za odpověď.

Uživatel s deaktivovaným účtem

4.4.2014 09:59
Uživatel s deaktivovaným účtem

"Je to štěně vážící 1,300kg, takže kosti a další, co bylo uvedeno v odpovědi zatím nepřipadá v úvahu"
můžete zkusit kuřecí krky, ze začátku lepší roztlouct paličkou na maso....

4.4.2014 10:05
pidla

XXX.XXX.106.11

bukefalos napsal(a):
Né, to není blbá otázka! Není vyhublý, nesní ani předepsanou dávku, ale nedivím se, když si představím jeho žaludek. Je to malé štěně. Jasně, pestrost stravy je jako u lidí nutná. Souhlas!.Je to štěně vážící 1,300kg, takže kosti a další, co bylo uvedeno v odpovědi zatím nepřipadá v úvahu. Jde jen o to, aby alespoň něco denně sežral. Jinak díky na kontakty , které mi byly zaslány. Vlítnu na to. Krásný den a ještě jednou dík za odpověď.

Naopak, právě štěňata v růstu potřebují kosti nejvíc, kvůli vápníku a dalším minerálům. Vhodné jsou třeba kuřecí krky a skelety (měkkoučké kosti, které se neštěpí na ostré úlomky). Nebo naopak velké kosti - vepřové, telecí apod., ze kterých štěndo jen "ožužlá" konce kloubů.
Kosti se běžně dávají už čtyřtýdenním štěndům, není třeba se jich bát. Při krmení jen svalovinou by pes brzy onemocněl z nedostatku důležitých vitamínů a minerálů.

Přidejte reakci

Přidat smajlík