Pes neustale staka a uteka

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
1.4.2014 15:20
larrr

XXX.XXX.66.206

Dobry den mam doma asi 2 rocneho krizenceka stafforda ktory je z utulku. Najskôr bol velmi dobry a chodil bez voditka počuval na meno a vonku ani v nutri nestekal. No po asi 3/4 roku zacal vonku hrozne vystekavat a utekať a vnutri ked spadne nico na zem a buchne to tak sa hrozne zlakne a niekedy sa mu az zacne triast
Za kazdy prispevok vopred dakujem.

1.4.2014 15:49
rennie1

XXX.XXX.180.30

A nemohol sa niečoho tak veľmi preľaknúť, že sa teraz bojí? Nám sa to stalo s našou sučkou keď mala pol roka, dovtedy sa nebála ničoho a raz keď bola na dvore tak susedia spustili ohňostroj (dementi podvečer bez varovania mali nejakú oslavu) a ona sa tak preľakla, že sme ju pol hodinu nemohli nájsť. Bola zalezená v šope pod stolom kam sa ledva vošla a celá sa klepala. Potom sa už bála všetkého aj doma keď mi niečo spadlo ako vy píšete tak sa hneď bežala ukryť, alebo keď išlo vonku veľké auto, hocičo.. museli sme ju postupne učiť, stále som s niečím buchotala a priateľ ju zabával hračkami a potom na to nejako zabudla. Naša bola ale ešte šteňa, dospelý pes to možno berie horšie a bude si to dlho pamätať. Možno sa niečo udialo kým ste neboli doma a ani o tom neviete..

1.4.2014 15:54
larrr

XXX.XXX.66.206

Asi v tom ma prsty pitbull kt. ho napadol a od vtedy bol bojazlyvejsi a stekal vonku a utekal ale nikny ani potom sa nebal vonkusmajlíksmajlík

2.4.2014 08:44
rennie1

XXX.XXX.180.30

larrr napsal(a):
Asi v tom ma prsty pitbull kt. ho napadol a od vtedy bol bojazlyvejsi a stekal vonku a utekal ale nikny ani potom sa nebal vonkusmajlíksmajlík

Určite to môže mať súvis, skúste ho nejako zabaviť keď sa bojí, nie ho ľutovať (to často majitelia robia a ešte tým psa vlastne podporia, že jeho chovanie je OK), ale povzbudiť, hodiť mu hračku, proste robiť niečo, aby zabudol, že sa má báť. Môžete to doma trénovať, že niekto sa s ním bude hrať a druhý bude búchať. Ideálne nie len doma, ale aj niekde vonku, treba ho postupne vystavovať rôznym situáciám (buchnúť balón, alebo zo začiatku len driblovať loptou o zem) a chváliť iba keď sa nebude báť, keď sa bojí vždy sa len snažiť zaujať jeho pozornosť. Vonku ho zatiaľ nepúšťajte, aby vám neušiel a niečo sa mu nestalo, radšej kúpte dlhšie vodítko (stopovačku) a majte ho zatiaľ na tom. A čo sa štekania týka tak za to by som ho karhala, samozrejme nie zbiť ako hada, ale rázne fuj, ak neposlúchne dať ho sadnúť, prípadne opäť niečím zabaviť, nejakým povelom, hračkou.. keď prestane hneď pochváliť a dať pamlsok, on si to spojí, že štekať je nežiaduce len to možno chíľu potrvá. Držím palce smajlík

Přidejte reakci

Přidat smajlík