vera.va

XXX.XXX.118.1
Z obojků máš na výběr: Kiltix, Scalibor, teď nejnovější Foresto, Arpalit, Beaphar Diaz, Bolfo, ...
Pipety: Fypryst, Advantix, Frontline, Fipron, Flevox, Exspot...
Ať vybereš cokoliv, stejně je vesměs jsou všude účinné látky stejné, buď to funguje na bázi metrinů (deltametrin, permetrin, flumetrin) nebo fypronilu či propoxuru... - většinou se to mezi sebou kombinuje...
Dobrý den,
co Vám zabere na Vašeho psa je lokalita od lokality a jedince od jedince. Jak už paní vera.va napsala, lze použít Beaphar DIAZ 65 cm pro psy. Vydrží až 6 měsíců a je na blechy a klíšťata. Obojek má výhodu ve vodoodolnosti i černé barvy obojku. Scalibor je také dobrý, ale jsou u něho časté kožní alergie.
Za sebe a svoje pesany můžu doporučit bylinný odpuzovač klíšťat od CDvetu, je přírodní a nám 100% funguje, po spotech se mi dycky dost drbali, a taky mi vadilo že dost mastil srst v místě aplikace, mám malé dlouhosrsté psy. Používám ho i pro sebe, a je fakt fajn, a to chodíme vycházky lesy, louky, k rybníku,podél potoků,ke koním atd....a hlavně je 100% přírodní což je super
vigen
napsal(a):
Za sebe a svoje pesany můžu doporučit bylinný odpuzovač klíšťat od CDvetu, je přírodní a nám 100% funguje, po spotech se mi dycky dost drbali, a taky mi vadilo že dost mastil srst v místě aplikace, mám malé dlouhosrsté psy. Používám ho i pro sebe, a je fakt fajn, a to chodíme vycházky lesy, louky, k rybníku,podél potoků,ke koním atd....a hlavně je 100% přírodní což je super
A jak často ho aplikujete? A jak se na to psi "tváří"? Já jsem zkoušela Arpalit neo - stříkací sprej, ten sice fungoval, ale psům to prostě vadilo.. i u toho slintali
Tak jsme se vrátili k Advantixu, ten funguje výborně, ale ta aplikace je složitější (mám velké psy, tak dávám velké množství roztoku a někdy to tu srst zmastí..
)
Ten CDvet funguje jen jako odpuzovač, nebo taky klíště po napití uschne jako třeba u pipet aj.?
kobroor
napsal(a):
A jak často ho aplikujete? A jak se na to psi "tváří"? Já jsem zkoušela Arpalit neo - stříkací sprej, ten sice fungoval, ale psům to prostě vadilo.. i u toho slintali
Tak jsme se vrátili k Advantixu, ten funguje výborně, ale ta aplikace je složitější (mám velké psy, tak dávám velké množství roztoku a někdy to tu srst zmastí..
)
Ten CDvet funguje jen jako odpuzovač, nebo taky klíště po napití uschne jako třeba u pipet aj.?
Já teď dávám 1 - 2x týdně do každého ouška po jedné kapce, natírá se na čípek ušní mušle. Psům se to ze začátku moc nepozdávalo, jako proč jim šťourám do uší, ale zvykli si. Sobě to mažu na zapěstí nebo taky za uši. Pouze jednou jsem za letošek viděla u staršího psa jak si to po něm štráduje klíšťě, ale přisáté jsem letos nevytahovala ani jednomu. U nás stojí kolem 400,- 10ml a vydrží opravdu dlouho, takže v porovnání s pipetkama je ta cena nádherná. Jen jsem ještě chtěla dodat že bydlíme na Vysočině, a myslím si, že tady u nás není ta hmyzácká situace tak hrozná.....
zkuste mrknout tady: http://baron.cz/pes/cajovnikovy-odpuzovac-klistat-pro-psy-ml-3241-k-KP000012-X000705-X000706.html