Vsude o tom ctu a ted se to stalo i me.. Bohuzel je to neprijemna situace, ale snazim se ji resit, ale potrebuju radu, jak dal. Jsem na strane psa. Muj pes kousl dite.. Ale vezmu to od zacatku.
Sobota
Bylo krasne, sedeli jsme na zahradce. Jako obvykle v rohu, pes na voditku, lezici u nohy. Bohuzel se tam najednou objevilo dite, ja to nevidel, jedni rikaji ze slo po micku meho psa, druzi ze upadlo. Zrovna jsem si do batohu ukladal veci :( kazdopadne pes se lekl a bohuzel kousl. Nestastne do obliceje. Hned dite pustil. Rodice pili asi o 50m dal pivo, zjistilo co se deje az dite zacalo kricet. Vymenili jsme si cisla a je odvezla zachranka..
Pondeli
Napsali mi, ze po me chcou pouze vysetreni na vzteklinu. Holcicka je v poradku a je to pouze povrchove.na nose a tvari.
Utery
Donesl jsem zpravu od veterinare. Znova se preptal na stav holcicky. Rany jsou povrchove, nic nechteji resit pres policii. Pry jestli chci muzu male neco donest.
Dnes
Prisla mi sms, ze rany jsou hluboke, nechteji do toho tahat policii a chteji 3000kc. Zajel jsem za nimi, vyzadal si zpravu od doktorky, v ktere byli napsano, ze rany jsou pouze povrchove.. Tak jsem se preptal na ty jizvy. Rekla mi, ze ted se neda nic poznat, pry az za tyden. O penezich nepadlo ani slovo. Jeste mi oznamili, ze nemocnice to hlasila na policii, kde maji mesicni lhutu na ozvani se mi a pry budu platit pokutu. Domluvili jsme se, ze se opet uvidime za tyden po kontrole
Prosim hodi se mi jakakoli rada, jak v teto situaci dal. Samozrejme priste s nahubkem ci bez psa.
Uživatel s deaktivovaným účtem

Stréček, pro radu bych se s platností nového občanského zákoníku obrátila na právníka, domnívám se, že vina je nejen na tvé straně (ty máš preventivní povinnost, v hospodě musíš takovou událost předvídat), ale i na straně rodičů (musí mít dítě pod dohledem).
K tvé poslední větě, náhubek určitě ano, ale nevyhýbej se se psem takovým situacím, naopak je vyhledávej a vem to jako výcvik psa a vlastně i sebe - jako majitel psa vytrvale a tím myslím neustále monitoruji okolí, nedejbože když někde zahlídnu dítě.

Přečti si tohle, i když nevím, jestli to je už dle nového OZ :
http://www.mesec.cz/clanky/jak-se-resi-odskodneni-za-pokousani-psem/

Náhubek v takovéhle situaci vůbec nepomůže. Když se pes lekne a ožene se (což odpovídá povrchovým ranám v obličeji, pes v podstatě nekouše, ale jen vyletí, co se sakra děje, jenže dětská kůže je tenká a nic nevydrží) tak když se ožene s náhubkem, tak to dítě bude mít povrchové rány v obličeji taky, a možná i větší než bez náhubku.
Ničemu se nevyhýbat, nakonec jste se postavil čelem hned. Doporučovala bych nic neplatit, počkat až bude dítě vyhojené a hlavně na konání policie.
Pokud byl pes zajištěn na vodítku a košík není v té hospodě nutný, potom bych měla psa vždy pod dohledem a na vodítku. Koš v takovém případě není 100% řešení. Bohužel u dětí je potřebná prevence
stréček
napsal(a):
Vsude o tom ctu a ted se to stalo i me.. Bohuzel je to neprijemna situace, ale snazim se ji resit, ale potrebuju radu, jak dal. Jsem na strane psa. Muj pes kousl dite.. Ale vezmu to od zacatku.
Sobota
Bylo krasne, sedeli jsme na zahradce. Jako obvykle v rohu, pes na voditku, lezici u nohy. Bohuzel se tam najednou objevilo dite, ja to nevidel, jedni rikaji ze slo po micku meho psa, druzi ze upadlo. Zrovna jsem si do batohu ukladal veci :( kazdopadne pes se lekl a bohuzel kousl. Nestastne do obliceje. Hned dite pustil. Rodice pili asi o 50m dal pivo, zjistilo co se deje az dite zacalo kricet. Vymenili jsme si cisla a je odvezla zachranka..
Pondeli
Napsali mi, ze po me chcou pouze vysetreni na vzteklinu. Holcicka je v poradku a je to pouze povrchove.na nose a tvari.
Utery
Donesl jsem zpravu od veterinare. Znova se preptal na stav holcicky. Rany jsou povrchove, nic nechteji resit pres policii. Pry jestli chci muzu male neco donest.
Dnes
Prisla mi sms, ze rany jsou hluboke, nechteji do toho tahat policii a chteji 3000kc. Zajel jsem za nimi, vyzadal si zpravu od doktorky, v ktere byli napsano, ze rany jsou pouze povrchove.. Tak jsem se preptal na ty jizvy. Rekla mi, ze ted se neda nic poznat, pry az za tyden. O penezich nepadlo ani slovo. Jeste mi oznamili, ze nemocnice to hlasila na policii, kde maji mesicni lhutu na ozvani se mi a pry budu platit pokutu. Domluvili jsme se, ze se opet uvidime za tyden po kontrole
Prosim hodi se mi jakakoli rada, jak v teto situaci dal. Samozrejme priste s nahubkem ci bez psa.
mám radu do budoucna, pokud uvidíte že rodiče chlastají bud volejte policii okamžitě a trvejte na svým, oni si dítě nehlídali oni tamhle chlastají místo věnování se dítěti - což dokáže i jejich promile v krvi a svědci. Nebo neřešit, poslat je někam. Což když jsou svědci je to zbytečný. Stačilo volat poldy hned. Může to dopadnout - nyní 3 tisíce, za 14 dní třeba 5 tisíc a můžou vás takhle dál vydírat...
Najděte se co nejvíce svědku co dokážou že to dítě nebylo v přímé kontrole rodičů. Tedy že bylo ignorováno. Vy že jste měl psa na vodítku u sebe - tedy zabezpečenýho.
Nevim jakou dostanete pokutu, ale oni budou muset dokázat úplnou škodu, tzv. si nebudou moc vymýšlet o hloubce ran a vydírat vás. Krom vašich svědku, kdy dostanou pokutu i oni, nebo nikdo nic.
Dnes mají zprávu od veterináře, což je důkaz toho že to byl váš pes a že se to opravdu stalo. Pokud si seženou novou zprávu, lepší pro ně, obratte se okamžitě na toho odkud mají tuto zprávu, popř. máte kopii?
Právník bude asi nezbytný, ale obávám se že vám poradí to samé, důkazy co se přesně stalo, a proč se to stalo. Základ je že udělali chybu rodiče, tak jim to dokažte, Držím pěsti... takový rodiče bych nakopala... možná dostanete pokutu (vy jste to měl předvídat), ale řekla bych že bude mírnější než to co po vás nyní chtějí rodiče a už tuplem co po vás ty ožralové chtít budou.

Já bych hlavně přehodnotila výraz "kousnul". Jestli má děcko jen povrchové škrábance, tak se pes ohnal a bohužel jí zavadil o tvář.
Nevím, jak bylo velké dítě, ani jak velký je pes. Ale kdyby středně velký pes kousl do obličeje např. 5ti leté dítě, tak mu utrhne půl tváře a je to na šití.
Jinak zadavatel je frajer a postavil se k situaci čelem. Držím palce, ať to dobře dopadne.
Do konce léčení bych žádné peníze neplatila, lidé jsou různí a když by viděli velkou vstřícnost, mohli by své požadavky stupňovat.
Po konci léčení by bylo možné ( snad) požádat ošetřující doktorku o hodnocení úrazu podobné, jaké se dělá pro pojišťovnu při úrazovém pojištění. A pak se rozhodnout, jestli uhradíte částku celou, nebo její polovinu - polovina viny je určitě na rodičích, podle stáří dítěte, má být dítě buď poučené, nebo hlídané.
V teto spolecnosti plati zub za zub oko za oko bohuzel.
Pokud se budou chovat neseriozne v duchu napr. onech tri tisic, rozhodne bych nic takoveho nedaval, pockal na vyrok "az" soudu. A navic pokud oni budou delat pakarnu, delal bych to samy, bohuzel dnes na lidi nic jinyho neplati, jsme takova spolecnost. Takze pravnika a zvazit moznost, jestli lze podat nejake TO treba ....dite bylo bez dozoru a nekdo za nej odpovidal ...
Urcite bych na ne poslal socialku, ze se nedostatecne staraj apod.
Ale to zalezi na tobe, nekdo radeji pakarnu nedela a ustoupi. Pak je ale treba pocitat s tim, ze oni dotycni, co zjevne pakarnu radi delaji, v tom budou pokracovat.
Rodiče dítěte určitě chtějí ze situace vytěžit co nejvíce, to je jasné.
Ala na druhou stranu, kdyby dali věc na policii, zadavatel by nedopadl moc dobře. V každém případě škodu způsobil pes a i kdyby ho dítě dráždilo, majitel má mít své zvíře zajištěné tak, aby nemohlo ublížit. Zvlášť na veřejném místě.
Pokud se pes nechá vyprovokovat, má mít náhubek. Kdyby dítě praštil pes košíkem, je na tom zadavatel určitě lépe.
Těžko kdo bude dokazovat, že rodiče chlastali a o dítě se nestarali. Ale kousnutí je kousnutí, tam není pochyb.
davidka
napsal(a):
Rodiče dítěte určitě chtějí ze situace vytěžit co nejvíce, to je jasné.
Ala na druhou stranu, kdyby dali věc na policii, zadavatel by nedopadl moc dobře. V každém případě škodu způsobil pes a i kdyby ho dítě dráždilo, majitel má mít své zvíře zajištěné tak, aby nemohlo ublížit. Zvlášť na veřejném místě.
Pokud se pes nechá vyprovokovat, má mít náhubek. Kdyby dítě praštil pes košíkem, je na tom zadavatel určitě lépe.
Těžko kdo bude dokazovat, že rodiče chlastali a o dítě se nestarali. Ale kousnutí je kousnutí, tam není pochyb.
pomalu stím jak by dopadl, dnešní občanský zákoník říká trochu jinak, než píšete a myslim že právník to majiteli jistě objasní. Taky to neznám přesně, ale vim jistě že to není tak jednoduchý.
Pokud dítě psa dráždilo jako v těsné blízkosti, s umyslem prudit psa - nemyslim, že se na něj dívá, ale třeba umyslně na něj utočí, jde si ho třeba pohladit, štípnout... tak tam by byla jasná spoluvina opilých rodičů. Musí to dokázat..což je horší, pokud si nanajde svědky, nebo to někdo třeba nenatočil, nebo já nevim co. Pokud bude mít svědky situace, tak neponese následky sám, ale i rodiče. Tím i mín zaplatí pokuty, o to lépe ustojí pokud ho dají k soudu. Ale se škrábancem k soudu, za který si můžou i rodiče, na to bude stačit kvalitní právník, pak pokud se nepletu to ještě zacvakají rodiče, pokud prohrají.
A pes je živej, a je podstatný čím se nechá vyprovokovat (pokud to bude jen běh okolo něj, nebo jízda na kole) O.K. má mít košík, ale pokud ho šel štípnout, bouchnout, kopnout a účinil tak - pes se následkem toho ohnal, tak pes je živá bytost a má právo vyjádřit svůj názor, pokud tomu nezabrání paníček. Ano i tam páníček pochybil (měl si dítěte všimnout a pokusit se mu zabránit kontaktu se psem), ale je tam spoluúčast rodičů jak vyšitá.
Svědci události, jinak to asi nedokáže a bude to slovo proti slovu, stím, že existují jizvy na dítěti.
vera.va

XXX.XXX.118.1
Nic neplatit! Povrchové rány se zhojí a odškodné není potřeba platit.
Zadavatel není chůva, aby hlídal ještě cizí fakáňata!
Rodiče si měli dítě hlídat. Pes byl v tu chvíli u zadavatele, byl na vodítku - zajištěn byl. Jestli měl mít koš nebo ne, to je na vyhlášce daného města.
ps: dobrý svědek je pingl, který roznáší pití, pokud jim nesl pivo, či jiný alko nápoj, znamená to, že si rodiče fakáně dostatečně nehlídali a vina je na jejich straně.
Neskutečně mi ser*e ta rodičovská bezohlednost a pejskaři pos*rte se, když se něco stane...

Vera, tohle nemá s obecní vyhláškou nic společného. Jako majitelé psů máme "preventivní povinnost" předvídat (tato povinnost vyplývá z občanského zákoníku), a v hospodě kontakt psa s cizím předvídat musíme.... Samozřejmě - pokud rodiče nechali flákat dítě někde v hospodě 50 či kolik metrů daleko, nechali ho bez dozoru, tak na tom nesou vinu také.
vera.va

XXX.XXX.118.1
Preventivní povinnost jest i vodítko...
Vyhláška s tím má co dělat, pokud je nařízen koš ve městě, platí to, že i v hospodě ho pes musí mít, pokud není povinnost nosit koš, pes ho nepotřebuje a preventivní povinnost je vodítko.
vera.va
napsal(a):
Preventivní povinnost jest i vodítko...
Vyhláška s tím má co dělat, pokud je nařízen koš ve městě, platí to, že i v hospodě ho pes musí mít, pokud není povinnost nosit koš, pes ho nepotřebuje a preventivní povinnost je vodítko.
Toto není o vyhlášce, ale o rozumu majitelů psa.
Pes je jen zvíře a může kousnout. Proto je vždy lepší mít mezi lidmi psa s náhubkem. Zvlášť psa většího, nervózního, hůř socializovaného apod.
Preventivní povinnost = zajistit si zvíře tak, aby nemohlo udělat škodu. A to na majetku či zdraví.
Jestli je majiteli psa tak zatěžko mu nasadit náhubek, tak ať se nediví, že má problémy. Ještě má štěstí, že se nestalo něco horšího. Pes mohl klidně dítě zabít nebo mu mohl způsobit doživotní následky. Fakt to těmto nezodpovědným lidem stojí za to? S někým se hádat, kdo za to může?
Když budu mít psa uvázaného na krátko a s náhubkem, přestože to vyhláška přímo neurčuje, pak teprve se mohu hájit tím, že lépe psa mít zajištěného nelze.
Mám větší psy, absolutně neagresivní, milující děti, socializované, přesto na ulici náhubek nosí. Proč? Protože bych nikdy nechtěla být v situaci jako zadavatel. Mně ta vteřina, co trvá nasazení koše, nezabije. A psi jsou od štěňat zvyklí a košík je neomezuje.
Hrozně mě takoví nezodpovědní lidi štvou. Protože s každým případem kousnutí psem se jen prohlubuje nenávist společnosti proti přemíře pejskařů, a ti slušní to odnášejí. Vždy se hned vytáhne možnost zákazu chovu určitých plemen, opět se omezí volnější pohyb psů, zas někdo vymyslí novou vyhlášku, aby nám život se psy více znepříjemnil.
davidka
napsal(a):
Pes je jen zvíře a může kousnout. Proto je vždy lepší mít mezi lidmi psa s náhubkem. Zvlášť psa většího, nervózního, hůř socializovaného apod.
Preventivní povinnost = zajistit si zvíře tak, aby nemohlo udělat škodu. A to na majetku či zdraví.
Jestli je majiteli psa tak zatěžko mu nasadit náhubek, tak ať se nediví, že má problémy. Ještě má štěstí, že se nestalo něco horšího. Pes mohl klidně dítě zabít nebo mu mohl způsobit doživotní následky. Fakt to těmto nezodpovědným lidem stojí za to? S někým se hádat, kdo za to může?
Když budu mít psa uvázaného na krátko a s náhubkem, přestože to vyhláška přímo neurčuje, pak teprve se mohu hájit tím, že lépe psa mít zajištěného nelze.
Mám větší psy, absolutně neagresivní, milující děti, socializované, přesto na ulici náhubek nosí. Proč? Protože bych nikdy nechtěla být v situaci jako zadavatel. Mně ta vteřina, co trvá nasazení koše, nezabije. A psi jsou od štěňat zvyklí a košík je neomezuje.
Hrozně mě takoví nezodpovědní lidi štvou. Protože s každým případem kousnutí psem se jen prohlubuje nenávist společnosti proti přemíře pejskařů, a ti slušní to odnášejí. Vždy se hned vytáhne možnost zákazu chovu určitých plemen, opět se omezí volnější pohyb psů, zas někdo vymyslí novou vyhlášku, aby nám život se psy více znepříjemnil.
máte psa na metrovém vodítku, pes jde před vámi nebo na boku si tam něco čucha ale je na celé délce vodítka(neumim si představit, že celou procházku psa vodíte na 10cm vodítku u nohy, to je kravina) vy koukáte na psa. Přiletí k němu děcko, veme to nejlepší cestou k vám, mírně za vámi. Vy si ho všimnete pozdě a věřte mi, nestačíte reagovat pokud při tom nebude obezřetná a nebudete se dost často dívat do všech stran a pes bude hrrrr frrr vítací. Pes rozbije dítěti obličej, jak ho bude chtít přivítat.
Myslíte že to neodserete. Psa jste mohla mít zajištěnějšího ne?? Proč nebyl držen těsně u nohy a vy jste nezabránila tomu, aby to dítě dostalo do obličeje?? Proč jste nezabránila újmě, psa jste mohla mít na místě kde se vyskytují děti přece u nohy a nejlépe držet za obojek??
Odserete to. je to úplně jedno. Košík vám nedává žádnou jistotu, jedinou jistota je vaše obezřetnost. Tedy čumět do všech stran a předvídat, a dítě prostě zastavit. Pokud máte dva psy a vítací magory, jde to velmi těžko, ale i kdyby jim dítě šlo do huby tak za to můžete taky. Jako za to může i tento zadavatel, nebyl obezřetný, ale rodiče taky, protože místo kontroly nad děckem (to je jejich povinnost) dělali jiné věci. A tohle by platilo i v případu vymyšleném. Rodič má taky povinnosti, jako vy. Jedna povinnost není = chyba. Smůla pro oba.
davidka
napsal(a):
Je pravda že pes by měl mít košík, ale na druhou stranu píšete že máte větší psy dostala jste někdy košíkem do obličeje? Kolikrát je to horší než když se pes ožene když se lekne, a ve finále je jedno jestli pes dítě škrábnul zubem nebo mu jí mlasknul košíkem vždy se dává vina jen psovi kde byli rodiče a co je to za idioty že nechají dítě lézt k cizímu psovi, to je ta dnešní nevýchova kdy si každá slípka myslí že je její rozjívený nevychovaný spratek středobod vesmíru, že může naprosto vše a každého může obtěžovat. Nechápu proč je problém důrazně dítěti vysvětlit, že na cizí zvířata se nesahá. Udělat tohle moje dítě tak dostane přes prdel že neposlouchá a pánovi se omluvím že jsem dítě neměla pod kontrolou tím by to pro mě bylo vyřešeno
vera.va

XXX.XXX.118.1
imkkii
napsal(a):
Je pravda že pes by měl mít košík, ale na druhou stranu píšete že máte větší psy dostala jste někdy košíkem do obličeje? Kolikrát je to horší než když se pes ožene když se lekne, a ve finále je jedno jestli pes dítě škrábnul zubem nebo mu jí mlasknul košíkem vždy se dává vina jen psovi kde byli rodiče a co je to za idioty že nechají dítě lézt k cizímu psovi, to je ta dnešní nevýchova kdy si každá slípka myslí že je její rozjívený nevychovaný spratek středobod vesmíru, že může naprosto vše a každého může obtěžovat. Nechápu proč je problém důrazně dítěti vysvětlit, že na cizí zvířata se nesahá. Udělat tohle moje dítě tak dostane přes prdel že neposlouchá a pánovi se omluvím že jsem dítě neměla pod kontrolou tím by to pro mě bylo vyřešeno
Přesně tak...
imkkii
napsal(a):
Reaguji pouze na: ", to je ta dnešní nevýchova kdy si každá slípka myslí že je její rozjívený nevychovaný spratek středobod vesmíru, že může naprosto vše a každého může obtěžovat".
Bohužel to není tak jednoduché, jak si myslíte. viz: "Nechápu proč je problém důrazně dítěti vysvětlit, že na cizí zvířata se nesahá." Taky jsem si říkala, že moje dítě bude vychované a bude mě poslouchat na slovo. Ale realita je jiná, můžu mu 100x říct ať něco nedělá, vysvětlovat i mu dát za to na zadek a on stejně půjde a po 101 to udělá znovu. Proč? Protože nejdřív jedná a potom přemýšlí. Je lehce hyperaktivní a věřte nebo ne, ale psychologa to vůbec "nepřekvapilo". Prý v dnešní době, díky všem hormonům a chemii v potravě, které do sebe souká žena v těhotenství a poté i prcek, jsou dnešní děti "jiné" než kdysi. Samozřejmě, že ne všechny.
Od malička mu vtloukám do hlavičky, že zvířátka se nesmí zlobit, ať je jen hladí a když kočička či pejsek odejde, ať ho nechá být. Je mu 5 let a stále musím hlídat, aby moji NO nezlobil. Občas žasnu, co si fena nechá všechno líbit, kdyby se po něm jemně ohnala, tak bych se na ni ani nezlobila, třeba by si konečně uvědomil, že jsou zvířátka nebezpečná a musí na ně být hodný. No i když kočka ho taky už párkrát škrábla a stejně jim nedá pokoj
Nikdy bych si nedovolila nechat ho bez dozoru, věřte tomu, že někdy je to hodně těžké, ti malý lumpíci jsou strašně rychlý.
Jak já závidím mamkám, které mají "klidné a rozumné" děti. Ty si také potom myslí, jaké jsme slípky s rozjívenými spratky Přitom vědí houby, proč to tak je, jestli je to neschopností rodičů, nebo v tom je něco jiného.
Toto je pouze k zamyšlení, aby jste neházeli nevychované spratky neschopných rodičů do jednoho pytle se spratkama rodičů, kteří se mohou přetrhnout, aby ti jejich spratci takový nebyli
Teda, tolikrát jsem slovo spratek ještě nepoužila
vera.va

XXX.XXX.118.1
Myslim, že to s hyperaktivitou nemá co dočinění...
Hyperaktivitou většina matek omlouvá své selhání při výchově.
Má sestra také byla hyperaktivní, dostala párkrát pořádně seřezáno páskem a byl pokoj, nikdy víc máma říkat nemusela, že na tohle a tam to se nesahá...
Ale prd, dneska světem vládne americká výchova, fláknout jednu škopkovskou dítěti se nesmí, protože je to omezování práv dítěte, takže se jim neustále domlouvá a to nikam to nevede, spěje to akorát k totální ignoraci autority, neuznávání autority, nezohlednosti, oprsklosti...
vera.va
napsal(a):
Myslim, že to s hyperaktivitou nemá co dočinění...
Hyperaktivitou většina matek omlouvá své selhání při výchově.
Má sestra také byla hyperaktivní, dostala párkrát pořádně seřezáno páskem a byl pokoj, nikdy víc máma říkat nemusela, že na tohle a tam to se nesahá...
Ale prd, dneska světem vládne americká výchova, fláknout jednu škopkovskou dítěti se nesmí, protože je to omezování práv dítěte, takže se jim neustále domlouvá a to nikam to nevede, spěje to akorát k totální ignoraci autority, neuznávání autority, nezohlednosti, oprsklosti...
Nezlobte se na mě, ale já opravdu neuznávám vysvětlování donekonečna, zastávám jednu dobře mířenou v pravý čas, ale to bych toho mého musela venku mezi lidmi midlit pořád.
Máte děti? Protože takový názor jsem před pár lety také sdílela a ejhle. Strašně jsem tenkrát odsuzovala známé s takovýmto dítětem a rozčilovala se, že by stačilo mu dát přes držku a byl by klid. No jak se říká, že na každou svini se voda vaří..... na mě se uvařila před 5ti lety a mám něco podobného doma. Syna miluju, ale stojím nohama na zemi a uznám, že není něco v pořádku.
neluše
napsal(a):
Reaguji pouze na: ", to je ta dnešní nevýchova kdy si každá slípka myslí že je její rozjívený nevychovaný spratek středobod vesmíru, že může naprosto vše a každého může obtěžovat".
Bohužel to není tak jednoduché, jak si myslíte. viz: "Nechápu proč je problém důrazně dítěti vysvětlit, že na cizí zvířata se nesahá." Taky jsem si říkala, že moje dítě bude vychované a bude mě poslouchat na slovo. Ale realita je jiná, můžu mu 100x říct ať něco nedělá, vysvětlovat i mu dát za to na zadek a on stejně půjde a po 101 to udělá znovu. Proč? Protože nejdřív jedná a potom přemýšlí. Je lehce hyperaktivní a věřte nebo ne, ale psychologa to vůbec "nepřekvapilo". Prý v dnešní době, díky všem hormonům a chemii v potravě, které do sebe souká žena v těhotenství a poté i prcek, jsou dnešní děti "jiné" než kdysi. Samozřejmě, že ne všechny.
Od malička mu vtloukám do hlavičky, že zvířátka se nesmí zlobit, ať je jen hladí a když kočička či pejsek odejde, ať ho nechá být. Je mu 5 let a stále musím hlídat, aby moji NO nezlobil. Občas žasnu, co si fena nechá všechno líbit, kdyby se po něm jemně ohnala, tak bych se na ni ani nezlobila, třeba by si konečně uvědomil, že jsou zvířátka nebezpečná a musí na ně být hodný. No i když kočka ho taky už párkrát škrábla a stejně jim nedá pokoj
Nikdy bych si nedovolila nechat ho bez dozoru, věřte tomu, že někdy je to hodně těžké, ti malý lumpíci jsou strašně rychlý.
Jak já závidím mamkám, které mají "klidné a rozumné" děti. Ty si také potom myslí, jaké jsme slípky s rozjívenými spratky Přitom vědí houby, proč to tak je, jestli je to neschopností rodičů, nebo v tom je něco jiného.
Toto je pouze k zamyšlení, aby jste neházeli nevychované spratky neschopných rodičů do jednoho pytle se spratkama rodičů, kteří se mohou přetrhnout, aby ti jejich spratci takový nebyli
Teda, tolikrát jsem slovo spratek ještě nepoužila
Samozřejmě máte pravdu že ne vždy může být spratkovské chování jen špatnou výchovou, nicméně pokud mám hyperaktivní dítě tak ho musím mít pod dozorem o to víc a měla bych předvídat. Ale bavme se obecně hysteráky v obchodech - vynucování si věcí, drzost k rodičům asi nebudou jen o hyperaktivitě, dnes je skoro nemožné se jít např. někam v klidu najíst - vždy se najde v restauraci minimálně 1 spratek co vříská jak pavián a tý slípce co ho vrhla vůbec nevadí že tím někoho obtěžuje, nebo když se baví 2 dospělí a sprátě do toho vříská tak že není slyšet a matka ho ani neokřikne? Mě se dokonce stalo že sedím ve vlaku naproti mě si přisedne tak 4-5 leté dítě s maminou, venku pršelo sprátě obalené boty bahnem a jeho největší zábavou bylo kopat mě do nohavic a otírat si o mě to bahno, když jsem to po chvíli už nevydržela a hodila na matku pohled jako jestli s tím bude něco dělat tak se otočila jako že zrovna kouká z okýnka, po dalších pár kopancích jsem jí už důrazně upozornila že jestli mě ještě jednou kopne tak dostane pár facek ode mě když ona ho usměrnit nedokáže a hádejte čeho se mi dostalo místo omluvy - sebrala spratka a se slovy pojd xy pani je nějaká přecitlivělá opouštěla kupé načež jsem teda podotkla že přecitlivělá nejsem jen nevidím důvod proč by mě měl cizí nevychovaný fakan celou cestu okopávat a zda mi kalhoty vypere a věřte, že v tu chvíli jsem se hodně moc držela abych nevstala a nepropleskla jí
imkkii
napsal(a):
Samozřejmě máte pravdu že ne vždy může být spratkovské chování jen špatnou výchovou, nicméně pokud mám hyperaktivní dítě tak ho musím mít pod dozorem o to víc a měla bych předvídat. Ale bavme se obecně hysteráky v obchodech - vynucování si věcí, drzost k rodičům asi nebudou jen o hyperaktivitě, dnes je skoro nemožné se jít např. někam v klidu najíst - vždy se najde v restauraci minimálně 1 spratek co vříská jak pavián a tý slípce co ho vrhla vůbec nevadí že tím někoho obtěžuje, nebo když se baví 2 dospělí a sprátě do toho vříská tak že není slyšet a matka ho ani neokřikne? Mě se dokonce stalo že sedím ve vlaku naproti mě si přisedne tak 4-5 leté dítě s maminou, venku pršelo sprátě obalené boty bahnem a jeho největší zábavou bylo kopat mě do nohavic a otírat si o mě to bahno, když jsem to po chvíli už nevydržela a hodila na matku pohled jako jestli s tím bude něco dělat tak se otočila jako že zrovna kouká z okýnka, po dalších pár kopancích jsem jí už důrazně upozornila že jestli mě ještě jednou kopne tak dostane pár facek ode mě když ona ho usměrnit nedokáže a hádejte čeho se mi dostalo místo omluvy - sebrala spratka a se slovy pojd xy pani je nějaká přecitlivělá opouštěla kupé načež jsem teda podotkla že přecitlivělá nejsem jen nevidím důvod proč by mě měl cizí nevychovaný fakan celou cestu okopávat a zda mi kalhoty vypere a věřte, že v tu chvíli jsem se hodně moc držela abych nevstala a nepropleskla jí
To jste vydržela ještě dlouho, já bych ji poslala do pr.... už po prvním kopanci
Jak jsem psala: Toto je pouze k zamyšlení, aby jste neházeli nevychované spratky neschopných rodičů do jednoho pytle se spratkama rodičů, kteří se mohou přetrhnout, aby ti jejich spratci takový nebyli
Kdybych byla já tou matkou, tak malýho okřiknu (aby si uvědomil), že se to nedělá, podruhé by dostal a byl by klid, samozřejmě by následovala omluva.
A když smrádě vříská jak pavián.....věřte mi, že když v tom jste celý den, tak vám to venku ani nepříjde . to ovšem není omluva
neluše
napsal(a):
To jste vydržela ještě dlouho, já bych ji poslala do pr.... už po prvním kopanci
Jak jsem psala: Toto je pouze k zamyšlení, aby jste neházeli nevychované spratky neschopných rodičů do jednoho pytle se spratkama rodičů, kteří se mohou přetrhnout, aby ti jejich spratci takový nebyli
Kdybych byla já tou matkou, tak malýho okřiknu (aby si uvědomil), že se to nedělá, podruhé by dostal a byl by klid, samozřejmě by následovala omluva.
A když smrádě vříská jak pavián.....věřte mi, že když v tom jste celý den, tak vám to venku ani nepříjde . to ovšem není omluva
Do jednoho pytle se všechny matky házet nedají ono se totiž lehce pozná jestli je ta matka slípka nebo ne podle toho jak se zachová - když má snahu se omluvit nebo sprátě usměrnit tak ok člověk pak i ledacos přejde, ale pipina co se cítí dotčená když se člověk ozve že není povinný poslouchat její nevychované sprátě tak ta je na facku
vera.va

XXX.XXX.118.1
No, já se nedivim, že je takových pokousaných dětí...
Včera placatim se na zahradě, piju kafíčko, čtu si, hafani ve stínu na dlažbě pod stromem, podřimovali.
Najednou slyším kočárek, děti. (Bydlíme u cesty, která vede kolem našeho plotu.) Psiska dostali povel zůstat. Psiska tedy jen zvedli hlavu a koukali. Projíždí matka se starší paní, 3 děti jedno v kočárku, jdou kolem našeho plotu, jedno dítě brnká klackem o plot, druhé dítě zpozorovalo psi a začlo nám šplhat po plotě, třetí dítě začalo napodobovat to druhé dítě. Matka a ni starší ženská nic. Ty se jen rozhlédli kolem a nic. Houkla sem na matku, ať si ty děcka sundá z mého majetku, že na zahradě jsou psy a že děti riskují úraz. Matka na mě houkla:"Aby si se nepo*** ty pi**!" A šly dál...
No, nějak si nedokážu představit, co by bylo, kdybych na zahradě nebyla...
Přijde Vám to normální?

vera.va
napsal(a):
No, já se nedivim, že je takových pokousaných dětí...
Včera placatim se na zahradě, piju kafíčko, čtu si, hafani ve stínu na dlažbě pod stromem, podřimovali.
Najednou slyším kočárek, děti. (Bydlíme u cesty, která vede kolem našeho plotu.) Psiska dostali povel zůstat. Psiska tedy jen zvedli hlavu a koukali. Projíždí matka se starší paní, 3 děti jedno v kočárku, jdou kolem našeho plotu, jedno dítě brnká klackem o plot, druhé dítě zpozorovalo psi a začlo nám šplhat po plotě, třetí dítě začalo napodobovat to druhé dítě. Matka a ni starší ženská nic. Ty se jen rozhlédli kolem a nic. Houkla sem na matku, ať si ty děcka sundá z mého majetku, že na zahradě jsou psy a že děti riskují úraz. Matka na mě houkla:"Aby si se nepo*** ty pi**!" A šly dál...
No, nějak si nedokážu představit, co by bylo, kdybych na zahradě nebyla...
Přijde Vám to normální?
Nepřijde mi to normální, bohužel dnes vztahy mezi lidmi nejsou normální, ani ve vztahu ke psům, ale i na silnicích, na úřadech, atd.......
Ale když se vrátím k tomuhle konkrétnímu případu, šlo o shodu nešťastných náhod. Tak jak majitel psa nevěděl o dítěti, tak nemuseli rodiče vědět o psu. Psa si nemuselo všimnout ani dítě zaujaté balonkem.
Rodiče by měli mít v restauraci dítě u sebe, hrozí mu i jiný úraz ( polití horkou polévkou, může se připlést číšníkovi pod nohy ), třeba ho rodiče měli pod dohledem, jen ve chvíli odchodu ( objednávání, placení ) se jim vzdálilo. Ani dítě nemůžete mít přivázané u nohy.
Pes je třeba povahy klidné, i on byl pod dohledem majitele, jen se sešly dva nevhodné okamžiky. Majitel psa se poučil a bude dávat psu v podobných případech náhubek.
Dítě naštěstí neutrpělo velkou újmu.
A teď už jde jen o to, aby se oba postižení slušně domluvili.
A nejhorší na tomhle lidském odpadu je, že se rozmnožuje...Lidi jsou stále blbější a majitel zvířete, řidič, atd., se musí pomalu točit jako vrtule dokolečka, co kdyby se náhodou někde vyskytoval debil, který nerespektuje nic a nikoho a klidně Vám skočí pod auto, leze do ohrady ke koním, provokuje psa....Je to šílený a děsím se toho, kde ta lidská debilita skončí
joripage
napsal(a):
A nejhorší na tomhle lidském odpadu je, že se rozmnožuje...Lidi jsou stále blbější a majitel zvířete, řidič, atd., se musí pomalu točit jako vrtule dokolečka, co kdyby se náhodou někde vyskytoval debil, který nerespektuje nic a nikoho a klidně Vám skočí pod auto, leze do ohrady ke koním, provokuje psa....Je to šílený a děsím se toho, kde ta lidská debilita skončí
jediná obrana jsou zákony, která ochání lidi co mají zabezpečený zvířata, či lidi co si nějak brání i svůj život (př. dneska vraždí i kvůli minimální sumě peněz a takovej lupič, to musí být bezva - popř když si vás chytne na vaší zahradě..)
metixa2
napsal(a):
jediná obrana jsou zákony, která ochání lidi co mají zabezpečený zvířata, či lidi co si nějak brání i svůj život (př. dneska vraždí i kvůli minimální sumě peněz a takovej lupič, to musí být bezva - popř když si vás chytne na vaší zahradě..)
Smutný je, že už ani ten zákon pomalu nepomůže. Dneska jsou hajzlové a vrazi ti zákonem chránění Nedejbože, abyste mu v sebeobraně zlomila vlásek...
Jsem zadavatel. Ubehly dva mesice, kdy se rodice holcicky prestali ozyvat. V patek jsem obdrzel dopis od prestupkove komise. Jsem obvinen a predvolan. Mj bylo v dopise uvedeno, ze muj pes nebyl zajisten a pokousal kolemjdouci holcicku. Dle meho, je toto kriva vypoved.... Po zaslani sms rodicum, jak je na tom a jak to chteji resit dal, mi odpovedeli, ze dcera o napadeni nechce mluvit, boji se vetsich psu, u komise budou take a predaji mi navrh na odskodneni.... Rozhodl jsem se s nimi dal nic neresit. Pockat na komisi, kde uvedu, ze pes byl na voditku a byl u nohy, mam i svedka. A jakmile mi rodice predaji ten svuj navrh s jakoukoli sumou, jdu k pravnikovi. Myslim, ze nic jineho v teto situaci uz delat nejde..
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.148.1
stréček
napsal(a):
Jsem zadavatel. Ubehly dva mesice, kdy se rodice holcicky prestali ozyvat. V patek jsem obdrzel dopis od prestupkove komise. Jsem obvinen a predvolan. Mj bylo v dopise uvedeno, ze muj pes nebyl zajisten a pokousal kolemjdouci holcicku. Dle meho, je toto kriva vypoved.... Po zaslani sms rodicum, jak je na tom a jak to chteji resit dal, mi odpovedeli, ze dcera o napadeni nechce mluvit, boji se vetsich psu, u komise budou take a predaji mi navrh na odskodneni.... Rozhodl jsem se s nimi dal nic neresit. Pockat na komisi, kde uvedu, ze pes byl na voditku a byl u nohy, mam i svedka. A jakmile mi rodice predaji ten svuj navrh s jakoukoli sumou, jdu k pravnikovi. Myslim, ze nic jineho v teto situaci uz delat nejde..
No, potěš koště...
Určo řešit přes právníka. Jak už tu zaznělo, nejste chůva, abyste hlídal cizí děti. Pes byl na vodítku a dítě nemělo co kolem psa poskakovat, dítě si měli rodiče hlídat. Svědka určo potřebovat budete.
Opravdu, rodičovská zodpovědnost nikde a vše odnese pejskař...
stréček
napsal(a):
Držím pěsti, doufám, že dáte vědět, jak to dopadlo. Já řešila trochu podobnou, ale daleko více směšnou situaci - 4letý kluk údajně povalený na zem naší 2kg čivavou, která má canisterapeutické zkoušky! Taky hospůdka, rodiče někde nad půllitrem, dítě otravující téměř 15 minut, že chce hladit toho a toho pejska (měli jsme sebou 4 z naší smečky - 2 čivavy, 1 kříženeček 2kg, 1 trpasličí pinč, připravovaný na canisku). Rodiče nic, chvíli jsme se dítku věnovali, pak už jsme ho posílali za rodiči, fakt si nejdeme jednou za 14 dní na pivko abychom hlídali cizí děti. Kluk nereagoval, pak chtěl pošťuchovat ležící psy nohou, to jsem ho odstrčila a vyhubovala, začal brečet, zvědavá čivina se mu opřela o kolena, kluk si sednul na zadek a hned tam byl táta, viditelně podnapilý, že náš pes jeho kluka napadl. Všechny stoly kolem byly plně obsazené a všichni se začali válet smíchy. Co si od kolemsedících táta vyslechnul je nereprodukovatelné. Takže konec dobrý, ale.... Do hospůdky beru pravidleně i svého 65kg pastevce, navodítku, s košem. Kdyby on trefil malého dotěru, bylo by to horší.... A kde je rodičovská odpovědnost?
stréček
napsal(a):
svědek je super a čím víc jich bude tím líp. Dejte si bacha at jsou výpovědi naprosto stejný.
A ještě mě napadlo, co sehnat ty záchranáře, přece musel někdo poznat, že to z nich táhne a pokud jsou normální tak to dát na sociálku a prostě Vám pomoc, nebo spíš hlavně tomu dítěti bez dozoru!
Takhle by jste dostaly třeba jen pokutu a to oba - vy jste si toho děcka taky nevšiml a měl jste si hlídat psa. Nejlepší by bylo kdyby jste to vůbec neřešil, či to řešte prosím příště hned = zavolat záchranku, ale i policii, vše zdokumentovat, odchytit si hned svědky - čím víc tím líp a at dají policajtům kontakt na výslech. Hlavně když vidíte že se rodiče nalitý. To je jasný signál - policie. Bohužel jste čekal slušné jednání, tak na to zapomente a snad jste poučen.
Taky ke mě běžel před pár týdny malej cikánský harant. Měla jsem plný ruce, pes předemnou na metrovým vodítku s košíkem. Dát mu do obličeje tak leží a asi s monclem. Samo že by to nebyl utok, ale snaha o přivítání. Okamžitě jsem mírně zvýšeným hlasem a ošklivým tonem řekla at se k psovi nepřibližuje. Pak si toho všimnul tatínek a udělal si pořádek. Jo ale kdyby můj pes se dítka dotknul tak je vidím ty kecy a chtíč odškodný, ač bych na vinně nebyla. Naštěstí smrádek poslech a nic se nestalo. Ale musela jsem řešit situaci já. Nevim co to ty dnešní rodiče vyváděj, že za ně musí řešit situaci cizí osoba. Naštěstí na malý děti stačí hnusnej ton hlasu popřípadě řev.
A chtějte pořádný výslech dítěte bez rodičů pokud to bude možný třeba řekne i to co rodiče nepřiznají a výpovědi se budou lišit. Už jen z principu jim to nesmí vyjít a věřte děláte to i pro to děcko!

metixa2
napsal(a):
svědek je super a čím víc jich bude tím líp. Dejte si bacha at jsou výpovědi naprosto stejný.
A ještě mě napadlo, co sehnat ty záchranáře, přece musel někdo poznat, že to z nich táhne a pokud jsou normální tak to dát na sociálku a prostě Vám pomoc, nebo spíš hlavně tomu dítěti bez dozoru!
Takhle by jste dostaly třeba jen pokutu a to oba - vy jste si toho děcka taky nevšiml a měl jste si hlídat psa. Nejlepší by bylo kdyby jste to vůbec neřešil, či to řešte prosím příště hned = zavolat záchranku, ale i policii, vše zdokumentovat, odchytit si hned svědky - čím víc tím líp a at dají policajtům kontakt na výslech. Hlavně když vidíte že se rodiče nalitý. To je jasný signál - policie. Bohužel jste čekal slušné jednání, tak na to zapomente a snad jste poučen.
Taky ke mě běžel před pár týdny malej cikánský harant. Měla jsem plný ruce, pes předemnou na metrovým vodítku s košíkem. Dát mu do obličeje tak leží a asi s monclem. Samo že by to nebyl utok, ale snaha o přivítání. Okamžitě jsem mírně zvýšeným hlasem a ošklivým tonem řekla at se k psovi nepřibližuje. Pak si toho všimnul tatínek a udělal si pořádek. Jo ale kdyby můj pes se dítka dotknul tak je vidím ty kecy a chtíč odškodný, ač bych na vinně nebyla. Naštěstí smrádek poslech a nic se nestalo. Ale musela jsem řešit situaci já. Nevim co to ty dnešní rodiče vyváděj, že za ně musí řešit situaci cizí osoba. Naštěstí na malý děti stačí hnusnej ton hlasu popřípadě řev.
A chtějte pořádný výslech dítěte bez rodičů pokud to bude možný třeba řekne i to co rodiče nepřiznají a výpovědi se budou lišit. Už jen z principu jim to nesmí vyjít a věřte děláte to i pro to děcko!
Pána od psa je mi upřímně líto, narazil na vyčůránky, kteří na něm chtějí vydělat. Asi jim to někdo poradil, protože ńejdřív se jevili normálně.
Ale co vy jste vyplodila za moudra, to mi hlava nebere. Pochopitelně, že z rodičů táhlo, když seděli u piva - to z vás potáhne i to první. A vy na ně hned se sociálkou.
Ono z majitele psa určitě také táhlo, jestli jsem dobře pochopila, tak byl taky na pivě.
Jinak na malé děti stačí, klidným a laskavým tónem jim říci, že by jim mohl pes ublížit. Není třeba na ně řvát !
Zadavateli držím palce, ať to dobře dopadne a napříště má víc štěstí.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.148.1
napsal(a):
Pána od psa je mi upřímně líto, narazil na vyčůránky, kteří na něm chtějí vydělat. Asi jim to někdo poradil, protože ńejdřív se jevili normálně.
Ale co vy jste vyplodila za moudra, to mi hlava nebere. Pochopitelně, že z rodičů táhlo, když seděli u piva - to z vás potáhne i to první. A vy na ně hned se sociálkou.
Ono z majitele psa určitě také táhlo, jestli jsem dobře pochopila, tak byl taky na pivě.
Jinak na malé děti stačí, klidným a laskavým tónem jim říci, že by jim mohl pes ublížit. Není třeba na ně řvát !
Řvát nebo neřvat na dítě je situace od situace...
Když rodič 15x řekne dítěti, aby nelezl k psovi a to dítě i přes to k cizímu psovi leze, tak pak je na místě už na dítě zvednout hlas, když toho není rodič schopný.
Nehledě na to, že pouhé zvednutí hlasu na dítě můžete předejít spoustu nepříjemností...
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Když rodič 15x řekne dítěti, aby nelezl k psovi a to dítě i přes to k cizímu psovi leze, tak pak je na místě už na dítě zvednout hlas, když toho není rodič schopný.
Nehledě na to, že pouhé zvednutí hlasu na dítě můžete předejít spoustu nepříjemností...
Tak v tomhle případě -pokud se to spratkovi opakuje 10x dokola- by bylo na místě mu jednu lísknout aby vědět že je to myšleno vážně, fakt mě ty vysvětlovací pipiny s rozjívenýma spratkama točí do nepříčetnosti.....
napsal(a):
ano sociálku, kdyby jim dítě vletělo pod auto tak co - ono by to tak dobře dopadnou nemuselo a prostě za dítě máte zodpovědnost, jako za psa. Oni něco zanedbali, jako něco zanedbal pejskař. Pejskař dostane pokutu městu (ne platit odškodný!), oni na krk sociálku - zdá se mi to naprosto spravedlivé. Oba chybovali, oba musí dostat trest, nechápu co na tom nechápete. Nebo pokud to byla výjimka tak oboum rovnou stejnou pokutu, aby se vzpamatoval pejskař, ale i rodiče. Pejskař jak koukám, se vzpamatoval, bohužel je správný aby ho to něco stálo, ale aby to dal městu, jako i za svou pitomost a ne rodičům, kteří za to můžou taky!
Já na dítě neřvala, řekla jsem mu to hlasitěji a tvrdým nasraným hlasem, tak aby ho vyděsila - tedy aby se bál mojí osoby. Bohužel jsem rodičům ani nepomohla, za mnou šel menší psík a dítě mělo další cíl Takže o psychiku dítěte se fakt nebojím - nejsem zastánce toho že dítě nemůže být v ohrožení zdraví vychováno třeba jednou správně mířenou, nebo tvrdším hlasem, samo, že těch pozitivních a hezkých věcí musí být daleko více!, Ono se občas musí vyjasnit pravidla hry, když to neumí rodiče. Přímo nenávidím výchovu dětí jako je v Americe, pak se jen divěj, že se tam střílej třeba ve školách. A věřte že na tohle dítě hezkej hlas nestačil, viz jak jsem psala, tatínek na dítě hezkým hlasem nelez k tomu psovi. (druhý cíl toho dítěte, hned zamnou malý psík) a dítě ani nehlo brvou k tomu poslechnout a šel dál otravovat psa, musela pro něj zase doběhnout sestřička, otec tedy taky nehnul brvou.
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
taky jsem toho názoru, už pro dobro toho dítěte. Nikde nepíšu že dítě musí člověk terorizovat, ale přiměřeně mu vysvětlovat co smí a co ne, vše záleží na věku dítěte - cca dvouletýmu vysvětlovat nesahej na toho pejska - tak to fakt cenu sorry nemá..
Jako nejde mu nechat jeho já ohledně ne zrovna úplně bezpečných situacích. Pokud ano je to naprostá kravina. Tam než pochopí to musí být o tom, že to bolí, zastrašení, ale to musí být v hlase a ne od toho kdo mu to 10x řekne a nic. U mně dítě nevědělo co čekat.. proto stálo, moje štěstí.. Později i třeba že to má jiné nevýhody atd. V určitém věku je zase důležité mu nechat jeho já atd. Snad jde dítě vychovat rozumem a dávkou citu.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.148.1
metixa2
napsal(a):
taky jsem toho názoru, už pro dobro toho dítěte. Nikde nepíšu že dítě musí člověk terorizovat, ale přiměřeně mu vysvětlovat co smí a co ne, vše záleží na věku dítěte - cca dvouletýmu vysvětlovat nesahej na toho pejska - tak to fakt cenu sorry nemá..
Jako nejde mu nechat jeho já ohledně ne zrovna úplně bezpečných situacích. Pokud ano je to naprostá kravina. Tam než pochopí to musí být o tom, že to bolí, zastrašení, ale to musí být v hlase a ne od toho kdo mu to 10x řekne a nic. U mně dítě nevědělo co čekat.. proto stálo, moje štěstí.. Později i třeba že to má jiné nevýhody atd. V určitém věku je zase důležité mu nechat jeho já atd. Snad jde dítě vychovat rozumem a dávkou citu.
Ať si každý vychovává dítě dle jeho uvážení, ale dnešní výchova (nevýchova) si spíše koleduje o maléry než kdykoliv jindy...
Dnešní maminky (neříkám, že všechny) s dítětem porodily zároveň mozek a podle toho to vypadá...
metixa2
napsal(a):
Jen tak na okraj - výslech dítěte bez přítomnosti rodičů není možný / není plnoleté /.
Přestupkové komise bych se zas tolik nebála. Ta může rozhodnout o přestupku a pokutě, nikoliv o odškodění. Obvykle se komise omezí na udělení napomenutí a nějaké symbolické pokuty, přece jen to nebývají právníci, aby si troufali na vyšší hodnocení.
Jen pro zajímavost - kamarádka se dostala ke komisi, když policie odložila její podnět na spáchání trestného činu nebezpečného pronásledování (expřítel jí furt sledoval, volal jí, posílal jí fotky svého přirození) a komise mu udělila pokutu 50 Kč a jí se zeptali, proč si nezměnila číslo, když jí ty fotky vadí...
jazzinka
napsal(a):
Přestupkové komise bych se zas tolik nebála. Ta může rozhodnout o přestupku a pokutě, nikoliv o odškodění. Obvykle se komise omezí na udělení napomenutí a nějaké symbolické pokuty, přece jen to nebývají právníci, aby si troufali na vyšší hodnocení.
Jen pro zajímavost - kamarádka se dostala ke komisi, když policie odložila její podnět na spáchání trestného činu nebezpečného pronásledování (expřítel jí furt sledoval, volal jí, posílal jí fotky svého přirození) a komise mu udělila pokutu 50 Kč a jí se zeptali, proč si nezměnila číslo, když jí ty fotky vadí...
No to mu to nandali! Ale třeba to nebyly fotky jeho přirození - mohly to být jeho portréty (nemůže za to, že vypadá jak ...... ), a proto byla pokuta tak nízká
tapka
napsal(a):
Jen tak na okraj - výslech dítěte bez přítomnosti rodičů není možný / není plnoleté /.
jasně, ono stačí když dítě na ně nebude vidět (tzv. budou sedět za ním) a nebudou se do toho míchat. Už v tom jak se zachová dítko se dá číst - napr. neví co odpověd (na otázku, která je jasná ) otočí se k rodičům když neví..nebo neví jen něco.., Jinak v ohrožení zdraví, životě dítěte (neříkám že je to určitě tento případ ) můžou cokoliv a to i bez rodičů (rozhoduje soud)
jazzinka
napsal(a):
hmm dobrá banda i.iotů (dost lidí to nebere ještě jako tč.). Jinak přestupková komise jsou lidi se svými názory, stačí antipejskař a důkazy se mu budou sakra hodit a budou je vyžadovat jinak budou věřit matce - tam důkaz mají - obličej dítěte.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.148.1
metixa2
napsal(a):
hmm dobrá banda i.iotů (dost lidí to nebere ještě jako tč.). Jinak přestupková komise jsou lidi se svými názory, stačí antipejskař a důkazy se mu budou sakra hodit a budou je vyžadovat jinak budou věřit matce - tam důkaz mají - obličej dítěte.
To už podle mě bude mít zahojený...
Škrábance se hojej rychle...

Docela by mě zajímalo, jak to dopadlo.
Zadavatel: pro ty, co zajima jak jsem dopadl. Byl jsem nucet predvolat svedky. Po vypovedi maminky ditete jsem byl v soku... Jen na ukazku - dite slo po ceste, pes vyskocil min 2 a pul metru od stolu, surove srazil dite k zemi a zakousl se mu do obliceje. Myslel jsem, ze po ni v te chvili skocim ja..... Samozrejme jsem si vzal pravnika. Moji svedci veci uvedli na pravou miru.. Dite letelo okolo nase stolu, zapacklo, oblicejem sletelo pred cumak psa. Pes ktery do teto chvile klidne lezel, vyskocil protoze se lekl a packou sekl do obliceje... A tady toho bylo vic. Hruza. Ale pravnik zapracoval. Rozhodnuti mi poslou, douvam ze do mesice. A maminka holcicky po me chtela odskodneni, rikala ze to sepise, necha udelat posudky od doktora atd... Tot vse. Od slyseno, a to bylo v cervenci, se neozvala.

Dík za podanou zprávu. Dá se na to říct jediné : Lidé jsou......Sprosté slovo si dosaďte sami.
stréček
napsal(a):
Zadavatel: pro ty, co zajima jak jsem dopadl. Byl jsem nucet predvolat svedky. Po vypovedi maminky ditete jsem byl v soku... Jen na ukazku - dite slo po ceste, pes vyskocil min 2 a pul metru od stolu, surove srazil dite k zemi a zakousl se mu do obliceje. Myslel jsem, ze po ni v te chvili skocim ja..... Samozrejme jsem si vzal pravnika. Moji svedci veci uvedli na pravou miru.. Dite letelo okolo nase stolu, zapacklo, oblicejem sletelo pred cumak psa. Pes ktery do teto chvile klidne lezel, vyskocil protoze se lekl a packou sekl do obliceje... A tady toho bylo vic. Hruza. Ale pravnik zapracoval. Rozhodnuti mi poslou, douvam ze do mesice. A maminka holcicky po me chtela odskodneni, rikala ze to sepise, necha udelat posudky od doktora atd... Tot vse. Od slyseno, a to bylo v cervenci, se neozvala.
Pokud se v té věci uděje něco nového, dejte vědět jak to dopadlo !!
kalliope
napsal(a):
Pokud se v té věci uděje něco nového, dejte vědět jak to dopadlo !!
Zdravím. Takže prestupkova komise mě uznala vinným. Tudíž jsem se musel odvolat na krajský soud. Zhruba po dvou měsících přišel dopis, kde uznali, že to nebyla má chyba. Vzhledem k tomu, že už to bylo rok po incidentu to šlo k ledu. Já jsem nevinný, zaplatil jsem pouze právníka. Na pojišťovnu a na město se psalo, že je obvinění "stazeno" a neplatil jsem nic. Rodiče se již neozvali. Takže si odnasim pouze zkušenost.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.225.240
Srážka s blbcem je to nejhorší... bohužel... Ale hlavně, že si nevinný a jak vidíš, holt předvídat a předvídat...

Stréček, nějaké odůvodnění z toho krajského soudu nemáš?