Dobrý den,
obracím se s prosbou o radu. Mám doma ročního chlapečka čivavy. Kupovali jsme ho když mu byl necelý půl rok. Pejsek měl být původně mojí maminky, ale protože v současné době (a v době, kdy jsme si pejska pořídili) jsem žila u mamky, vybral si za paničku mě. V podstatě bere jenom mě a mojí mámu. Jakmile přijede můj přítel nebo mamky přítel pejsek se jich neskutečně bojí.
Od začátku se ho snažím co nejvíce socializovat, protože vím, že čivavky mají se strachem z lidí celkem problém. Pejsek se mnou jezdí denně do práce (pracuji na stavbě, takže chlapů tu máme dost). Nepomáhá uplácení dobrotami, nepomáhá hraní ani nadšený hlas. Snažím se ho ve strachu nekonejšit, nechovat. Nevím jestli mu někdy někdo u původních majitelů ublížil. Jinak je veselý, hravý, aktivní. Z pejsků strach nemá, ani z velkých (jen tedy, když nejsou až moc divocí).
Budeme se teď s přítelem stěhovat a pejsek jde samozřejmě s námi. Nechci aby se trápil.
Nečekám, že se pohrne k lidem na ulici, ani to nechci, ale ráda bych aby se alespoň přestal bát přítele.
Máte s tím někdo zkušenosti?
Díky moc
Buďte trpělivá. Také jsem přivedla psa domů a strašně se bál mého přítele. Je to půl roku a jsou nejlepší kamarádi. Přítel se mu nevnucoval, dokonce ho okřikoval, když se mu něco nelíbilo, někdy ho i plácnul novinami. Zároveň ho sebou bere i na nákupy. Já zůstávám hlavním pánem, ale současným parťákem je pro něj můj přítel.