Dobrý den,
mám štěně německého ovčáka staré 11 týdnů a mám problém s jeho venčením. Když jdeme ven na procházku tak se vykadí jedině na chodník. Prostě se najednou zastaví a než to zaregistruji tak už je šiška na chodníku. Nevím jak ho to odnaučit. Jestli mu prostě jen dát najevo, že se to nedělá nebo bobky přenést na trávu?
domčís
napsal(a):
Dobrý den,
mám štěně německého ovčáka staré 11 týdnů a mám problém s jeho venčením. Když jdeme ven na procházku tak se vykadí jedině na chodník. Prostě se najednou zastaví a než to zaregistruji tak už je šiška na chodníku. Nevím jak ho to odnaučit. Jestli mu prostě jen dát najevo, že se to nedělá nebo bobky přenést na trávu?
Chodit s ním někam, kde je jen tráva a žádný asfalt či beton. Být tam tak dlouho, dokud se nevykadí, a odměnit. Případně jakmile vidíte, že si na chodníku přidřepává, tak lapnout do náruče a přenést na trávu, zase tam s ním počkat, dokud se nevykadí, a odměnit.
Kárání ani stěhování bobků nepomůže, nic z toho nepochopí.
domčís
napsal(a):
Dobrý den,
V čem je problém? Přece je jedno, jestli to uklidíte z chodníku nebo z trávy, ne?
Uživatel s deaktivovaným účtem

také v tom nevidím žádný problém ,s chodníku se přece bobek sbírá lépe než z trávy.
vera.va

XXX.XXX.118.1
No, jen aby se z toho chodníku či trávy vždy sebralo...
Méně mi vadí dárek v trávě než na chodníku (neschvaluji to - obecně mi vadí, když si člověk po psovi neuklidí)...
domčís
napsal(a):
Dobrý den,
Doporučuji to vzít od domu k trávníku klusem, aby neměl pes čas se na chodníku vykálet. A až to udělá na trávu, musí být hodně pochválen. Doporučuji i přidat nějaké slovo (povel), které si s tímto "úkonem" spojí. Možná se někdo bude smát, ale je to praktické, když potřebujete psa rychle vyvenčit třeba před zkouškama apod.
To s tím povelem je určitě dobrá rada, jsou situace, kdy se to fakt hodí.
Jinak taky se přimlouvám i za úklid v trávě (jako na chodníku). U nás prosazuji uklízení po psech, alespoň v centru, a to jsme malá vesnice. Protože hovno na návsi je úplně stejné jako hovno na náměstí... a jakou mám radost, když si na to pejskaři začínají zvykat i u nás, na malé vísce:)