Kavkazáci seriál pokračuje

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
19.8.2006 09:21

ahoj všem , u nás krásně od rána tak doufám že to bude celou mou dovču, jedno foto naší nejstarší členky smečky Aurinky

19.8.2006 09:28

marie m napsal(a):
ahoj všem , u nás krásně od rána tak doufám že to bude celou mou dovču, jedno foto naší nejstarší členky smečky Aurinky

Ta je nádherná. Kolik kavkazáčků máte? Dejte sem všechny. Kavkazani jsou prostě úžasní. Žádného bohužel nemám. Jsou to však moji oblíbenci. Na co všechno se v ČR používají? Jakých úspěchů dosahují?

S pozdravem Polštářek

19.8.2006 09:47

polstarek napsal(a):
Ta je nádherná. Kolik kavkazáčků máte? Dejte sem všechny. Kavkazani jsou prostě úžasní. Žádného bohužel nemám. Jsou to však moji oblíbenci. Na co všechno se v ČR používají? Jakých úspěchů dosahují?

S pozdravem Polštářek

Díky já jí to pošeptám aby to ostatním nebylo líto, mám tři Auru Berenis a Barhata nové společné foto nemám tak jedno starší

19.8.2006 13:51

marie m napsal(a):
Díky já jí to pošeptám aby to ostatním nebylo líto, mám tři Auru Berenis a Barhata nové společné foto nemám tak jedno starší

To jsou ale macíci. Asi nakonec o nich začnu uvažovat. Jsou SUPER

19.8.2006 18:14

polstarek napsal(a):
To jsou ale macíci. Asi nakonec o nich začnu uvažovat. Jsou SUPER

Maruško,Vy jste tuším z Budějovic. Nevíte náhodou,zda je povolen do ZOO Ohrada na Hluboké,vstup se psy? Děkuji...

19.8.2006 20:31

eavy napsal(a):
Maruško,Vy jste tuším z Budějovic. Nevíte náhodou,zda je povolen do ZOO Ohrada na Hluboké,vstup se psy? Děkuji...

Věrko zdravím je pravda že jsem z ČB ale se psy do zoo nechodím
tak bohužel nevím ale někdo mi říkal že snad se na Hlubokou se psy může ale jistě to nevím, skuste tam zavolat. Já bych tam ani z Barhatem nemohla jedině z holkama a to by mu zas bylo líto.

19.8.2006 21:01

marie m napsal(a):
Věrko zdravím je pravda že jsem z ČB ale se psy do zoo nechodím
tak bohužel nevím ale někdo mi říkal že snad se na Hlubokou se psy může ale jistě to nevím, skuste tam zavolat. Já bych tam ani z Barhatem nemohla jedině z holkama a to by mu zas bylo líto.

Marie,už dávno jsem vám chtěla pochválit Auru,koukala jsem i na vaše stránky a je to krásná fena a zasloužilá matka Mívá ještě štěňata?

19.8.2006 21:09

jesie napsal(a):
Marie,už dávno jsem vám chtěla pochválit Auru,koukala jsem i na vaše stránky a je to krásná fena a zasloužilá matka Mívá ještě štěňata?

Jindřiško diky za Aurinku není jen skvělá matka ale bezva kámoška, bohužel co zemřel Atilla tak štěnda nemám ale plánuji sní jěště jeden vrh příští rok až Baršína uchovním ale vše záleží jak mu dopadne DKK snad dobře aby spolu mohli štěnda mít

19.8.2006 21:15

jesie napsal(a):

A chtěla jsem se podělit o ošklivý zážitek,i když se to netýká Kavkazanů,ale neumím si s tím poradit,tak to písnu sem...
Máme "souseda" alkoholika,docela vycházíme,pokud je střízlivý,když je opilý,jdeme mu z cesty..má voříška,tak 10 let,něco jako jezevčík a dneska mě nechal zavolat,že má něco s nohama,bolí ho a kulhá...koukám,nohy samý bolák,hnisavá ložiska...volám kamarádovi vetovi,mezitím se dozvídám,že pán stříkal zahradu ROUDUPem (pro neznalé je to insekticid na všechno živé,zejména travní porosty)....pes má poleptané nohy,tedy rychle umít a namazat něčím mastným,nejlépe Framykoin...
No a co myslíte?Idiot ožralý to zakázal,ještě mě seřval....a mě je hrozně,neb ten pes to asi nepřežije..dostane se tam infekce a težko to ustojí ve svém věku a bez péče...a to jsem ho chtěla ošetřit sama,ani sáhnout na psa nemusel...

19.8.2006 21:19

marie m napsal(a):
Jindřiško diky za Aurinku není jen skvělá matka ale bezva kámoška, bohužel co zemřel Atilla tak štěnda nemám ale plánuji sní jěště jeden vrh příští rok až Baršína uchovním ale vše záleží jak mu dopadne DKK snad dobře aby spolu mohli štěnda mít

Nazdárek pani z jihu
Tak jsem pěkně posekala zahradu a do bazénu mi skoro ani nevyšel čas
natřela jsem prkna - jsem jeden velkej barevnej flek a utahaná jsem jako kotě

Jindro - to je mooc smutný ,ale nevím jak na nej - a co mu psa nenápadně sebrat ?? ošetřit a vrátit ??

19.8.2006 21:21

jesie napsal(a):
A chtěla jsem se podělit o ošklivý zážitek,i když se to netýká Kavkazanů,ale neumím si s tím poradit,tak to písnu sem...
Máme "souseda" alkoholika,docela vycházíme,pokud je střízlivý,když je opilý,jdeme mu z cesty..má voříška,tak 10 let,něco jako jezevčík a dneska mě nechal zavolat,že má něco s nohama,bolí ho a kulhá...koukám,nohy samý bolák,hnisavá ložiska...volám kamarádovi vetovi,mezitím se dozvídám,že pán stříkal zahradu ROUDUPem (pro neznalé je to insekticid na všechno živé,zejména travní porosty)....pes má poleptané nohy,tedy rychle umít a namazat něčím mastným,nejlépe Framykoin...
No a co myslíte?Idiot ožralý to zakázal,ještě mě seřval....a mě je hrozně,neb ten pes to asi nepřežije..dostane se tam infekce a težko to ustojí ve svém věku a bez péče...a to jsem ho chtěla ošetřit sama,ani sáhnout na psa nemusel...

Verčo - v Praze tě s hafanama do ZOO pustěj

19.8.2006 21:23

jesie napsal(a):

no co na to říci ,hovado zůstane hovadem

19.8.2006 21:26

marie m napsal(a):
no co na to říci ,hovado zůstane hovadem

Marie,no jo...a odnese to bezbranné zvíře....

Naďo,ty jo...co říkali pesani na vlky?Koukám,že vlci nadšení nebyli,zřejmě cítili konkurenci,které se těžko odolává

19.8.2006 21:34

jesie napsal(a):
Marie,no jo...a odnese to bezbranné zvíře....

Naďo,ty jo...co říkali pesani na vlky?Koukám,že vlci nadšení nebyli,zřejmě cítili konkurenci,které se těžko odolává

Jindřiško já vím že to odnese bezbranné zvíře ale co stím naděláte když zákony jsou nedokonalé a pes se bere pořád jako
osobní věc.
Nadi já jsem nic nedělala nebot volala Simča že dnes dojedou po Vltavě do Boršova tak jsme se jeli za nima podívat a trochu popít
z vodákama docela fajn den tak bazén zůstal opuštěn .

19.8.2006 21:51

marie m napsal(a):
Jindřiško já vím že to odnese bezbranné zvíře ale co stím naděláte když zákony jsou nedokonalé a pes se bere pořád jako
osobní věc.
Nadi já jsem nic nedělala nebot volala Simča že dnes dojedou po Vltavě do Boršova tak jsme se jeli za nima podívat a trochu popít
z vodákama docela fajn den tak bazén zůstal opuštěn .

Maruš - tak to jsi si teda užívala

Jindro - co vlci - vlci byli v pohodě ,ale zato lední medvěd se na nás vrhnul a padnul na sklo co je dělí od návštěvníků a řval jak "lední medvěd"
Všichni odskočili od skla a jen v němém úžasu zůstali koukat co bude dál
Bred se na něj taky rozeřval a už jsme se dali raději na ústup!! No byl to docela hrůzostrašnej zážitek ! Ale už vím,že je to sklo udrží

19.8.2006 22:11

nada napsal(a):
Maruš - tak to jsi si teda užívala

Jindro - co vlci - vlci byli v pohodě ,ale zato lední medvěd se na nás vrhnul a padnul na sklo co je dělí od návštěvníků a řval jak "lední medvěd"
Všichni odskočili od skla a jen v němém úžasu zůstali koukat co bude dál
Bred se na něj taky rozeřval a už jsme se dali raději na ústup!! No byl to docela hrůzostrašnej zážitek ! Ale už vím,že je to sklo udrží

no Nadi myslím kdyby to sklo povolilo tak uděláš světovej rekord v běhání

19.8.2006 22:16

marie m napsal(a):
no Nadi myslím kdyby to sklo povolilo tak uděláš světovej rekord v běhání

Tak to se spolehni

20.8.2006 17:42

nada napsal(a):
Tak to se spolehni

Teda,Naďo,to byl teda zážitek...vsadím se,že odtud se rodí historky o krvelačných zabijácích jménem Kavkazák rozhodně si ten zážitek nedokážu představit,ale do ZOO s pesanama nepůjdu...co kdyby náhodou

Nicméně sousedův pes se klepe,líže si tlapky a zřejmě má bolesti...ukrást mu ho nejde,jsou pořád spolu,zkusila jsem ho přemluvit i dnes a bohužel...je mi z toho fakt zle

21.8.2006 07:09

marie m napsal(a):

Verčo, do ZOO Hluboká je vstup psům zakázaný. Byla jsem tam nedávno, a viděla jsem cedulky s těma nápisama :-)

21.8.2006 12:41

danan napsal(a):
Verčo, do ZOO Hluboká je vstup psům zakázaný. Byla jsem tam nedávno, a viděla jsem cedulky s těma nápisama :-)

Eliška včera oslavila své první narozeniny a dostala od přátel takovýto dortíček

21.8.2006 12:43

lida napsal(a):
Eliška včera oslavila své první narozeniny a dostala od přátel takovýto dortíček

Takto na něj koukala Eliška

21.8.2006 12:44

lida napsal(a):
Takto na něj koukala Eliška

A takto mámě Boomíšce

21.8.2006 12:45

lida napsal(a):

ahoj všem, Elišce vše nejlepší k narozeninám hodně zdraví , výstavních úspěchů , krásný dortík

21.8.2006 12:46

lida napsal(a):
A takto mámě Boomíšce

A takto zíral Drak s Darlenkou

sejtanova smecka

21.8.2006 12:57
sejtanova smecka

lida napsal(a):
A takto zíral Drak s Darlenkou

Šejtanci také gratulují a přejí dobré zažití pamlsku

21.8.2006 13:03

lida napsal(a):

Tééééda...to je ale dortíček....že přejeme Elišce vše nej a hodné a rozumné páníčky

21.8.2006 13:47

jesie napsal(a):
Tééééda...to je ale dortíček....že přejeme Elišce vše nej a hodné a rozumné páníčky

Ahojky všem

Lído - tedááá dortík je nádhernej a doufám,že holkám chutnal
dej za mně Eééélišce pusinku na čumáček - krasavici

21.8.2006 14:05

nada napsal(a):
Ahojky všem

Lído - tedááá dortík je nádhernej a doufám,že holkám chutnal
dej za mně Eééélišce pusinku na čumáček - krasavici

Pusinku jí za Tebe dám . Dortík moc chutnal, chvilku ještě baštily obě, jako Boomča s Eliškou, ale pak máma malou odehnala a už byl dortík jen její . Ale tak, zasloužila si ho, když to bylo vlastně výročí její operace - císaře.....

21.8.2006 14:15

lida napsal(a):
Pusinku jí za Tebe dám . Dortík moc chutnal, chvilku ještě baštily obě, jako Boomča s Eliškou, ale pak máma malou odehnala a už byl dortík jen její . Ale tak, zasloužila si ho, když to bylo vlastně výročí její operace - císaře.....

Já se taky přidávám ke gratulantům a přeji Elišce hodně zdraví, výstavních úspěchů a aby ji měla ráda celá Lajdnovská smečka A Darlenka s Dráčkem nedostali z dortíku ani kousíček ?

21.8.2006 14:18

lmusa napsal(a):
Já se taky přidávám ke gratulantům a přeji Elišce hodně zdraví, výstavních úspěchů a aby ji měla ráda celá Lajdnovská smečka A Darlenka s Dráčkem nedostali z dortíku ani kousíček ?

Pššššš, to víš, že dostali A za gratulaci moc děkujem!

21.8.2006 18:41

lida napsal(a):
Pššššš, to víš, že dostali A za gratulaci moc děkujem!

Ale stejně je to krásný,že vaši hafani dostávají dortíky...naši většinou nějaké ucho nebo tak....je to krásná inspirace...a můžu se zeptat z čeho ten dortík byl?

22.8.2006 08:29

jesie napsal(a):
Ale stejně je to krásný,že vaši hafani dostávají dortíky...naši většinou nějaké ucho nebo tak....je to krásná inspirace...a můžu se zeptat z čeho ten dortík byl?

Dortík vařila kamarádka Ale postup vím. Byl to v podstatě sulc. Vařené prasečí nožičky, kuře, mrkev, hrášek, vajíčka tvrdě vařená. Vršek tvořil tvaroh s nastrouhanou mrkví a rozmačkaným hráškem, nazdobeno taveňákem - místo šlehačky - a svíčka byla vyřezaná z eidamu
Elišce jsem gratulace vyřídila a moc děkuje

22.8.2006 09:26

marie m napsal(a):

Ahojky dámy...
Maruško a Danan díky. NAkonec jsem jim napsala mail a včera mi odpověděli. Bohužel je to tak,jak píšeš Ty,Danan... Tak pojedeme o víkendu jinam... Moc už teď ale cestovat nemůžeme,Báře se to blíží...

22.8.2006 12:08

eavy napsal(a):
Ahojky dámy...
Maruško a Danan díky. NAkonec jsem jim napsala mail a včera mi odpověděli. Bohužel je to tak,jak píšeš Ty,Danan... Tak pojedeme o víkendu jinam... Moc už teď ale cestovat nemůžeme,Báře se to blíží...

Kdy má termín?

22.8.2006 12:33

lida napsal(a):
Kdy má termín?

Termím má 30.8. No ale už teď se valí jako tank...

22.8.2006 12:38

eavy napsal(a):
Termím má 30.8. No ale už teď se valí jako tank...

Verčo, do ZOO na Svatém kopečku u Olomouce se psem jít můžeš :-))

22.8.2006 12:45

danan napsal(a):
Verčo, do ZOO na Svatém kopečku u Olomouce se psem jít můžeš :-))

Danan díky,jenže to je pro nás dost daleko. Hlubokou máme za humny Až budou štěníci z domu,tak zas budem jezdit po výletech

22.8.2006 19:06

lida napsal(a):
A takto mámě Boomíšce

Teda, pejsci se mají. Takový dort jsem totiž dostal taky k narozeninám, byl dietní a moc mňam.

Ivan

22.8.2006 19:59

eavy napsal(a):
Danan díky,jenže to je pro nás dost daleko. Hlubokou máme za humny Až budou štěníci z domu,tak zas budem jezdit po výletech

Lído - jedeš s holkama do MB 3.9.???

22.8.2006 20:38

nada napsal(a):
Lído - jedeš s holkama do MB 3.9.???

Asi to tu zaniklo,ale už jsem se taky ptala...kdo jede do MB?

22.8.2006 20:51

jesie napsal(a):
Asi to tu zaniklo,ale už jsem se taky ptala...kdo jede do MB?

Jindro budu tam určitě já s obouma hafanama a určitě Maruš se svejma krvelačnejma bestiema

se na nás přijedeš podívat ???

22.8.2006 21:01

nada napsal(a):
Jindro budu tam určitě já s obouma hafanama a určitě Maruš se svejma krvelačnejma bestiema

se na nás přijedeš podívat ???

Zatím to vypadá nadějně,jen řeším,komu dám na celý den svoje "krvelačné" děti zatím se žádný dobrovolník nehlásí,ale o víkendu přijede teta,co se mají mooc rádi,tak na ni to zkusim .
Bavíme se o klubovém srazíku?

22.8.2006 21:14

jesie napsal(a):
Zatím to vypadá nadějně,jen řeším,komu dám na celý den svoje "krvelačné" děti zatím se žádný dobrovolník nehlásí,ale o víkendu přijede teta,co se mají mooc rádi,tak na ni to zkusim .
Bavíme se o klubovém srazíku?

nene v MB je výstava sraz je tuším 16.9. ale tam budu taky i když už jen s Bredíkem ,tedy zatím

22.8.2006 21:21

nada napsal(a):
nene v MB je výstava sraz je tuším 16.9. ale tam budu taky i když už jen s Bredíkem ,tedy zatím

Tož tedy,na výstavu jsem se nepřihlásila,chci první vyzkoušet klubovku,pokecat,pochytit rady a tak v říjnu se chystám na bonitaci....někdy na začátku by nějaká výstava měla být...

22.8.2006 21:21

nada napsal(a):

ahoj všem , Nadi tak jsem dosmažila už se moje dvounohá smečka cpe nácky, ale jasně že do MB jedu smejma hodnejma hafíkama

22.8.2006 21:56

marie m napsal(a):
ahoj všem , Nadi tak jsem dosmažila už se moje dvounohá smečka cpe nácky, ale jasně že do MB jedu smejma hodnejma hafíkama

jinndří tak se uvidíme na klubovce
a Maruš - už mi nedělej chutě a koukni do mailu

22.8.2006 22:00

farmar napsal(a):
Teda, pejsci se mají. Takový dort jsem totiž dostal taky k narozeninám, byl dietní a moc mňam.

Ivan

Ahoj Farmáři.... Jaká byla výstava OVENÁLE? Co přihodit nějakou fotečku?

22.8.2006 22:02

nada napsal(a):
jinndří tak se uvidíme na klubovce
a Maruš - už mi nedělej chutě a koukni do mailu

Nadi zapoměla jsem Ti poděkovat už jsem tam byla a četla ted už je to jedno hlavně aby mě potvrdili přihlášku,no a pak aby jsme dobře dojeli

22.8.2006 22:04

eavy napsal(a):
Ahoj Farmáři.... Jaká byla výstava OVENÁLE? Co přihodit nějakou fotečku?

O-ou... Asi chyba OVENÁLE nebo OVENÁLIE?

sejtanova smecka

23.8.2006 00:06
sejtanova smecka

marie m napsal(a):
Nadi zapoměla jsem Ti poděkovat už jsem tam byla a četla ted už je to jedno hlavně aby mě potvrdili přihlášku,no a pak aby jsme dobře dojeli

Dobrý večer všem:-) Neodolám a přidám fotku Darie Š.sm., je to takové hodné štěňátko bez skolů k destrukci

23.8.2006 06:45

sejtanova smecka napsal(a):
Dobrý večer všem:-) Neodolám a přidám fotku Darie Š.sm., je to takové hodné štěňátko bez skolů k destrukci

No nazdar
Jano, nemáš strach, že Ti ta obzvláště pracovitá miminka začnou majitelé vracet s žádostí o náhradu škody ?

sejtanova smecka

23.8.2006 08:39
sejtanova smecka

lmusa napsal(a):
No nazdar
Jano, nemáš strach, že Ti ta obzvláště pracovitá miminka začnou majitelé vracet s žádostí o náhradu škody ?

Nemám, majitelé jsou perfektní, berou to s humorem Navíc je to "psí" pokojíček.Akorát to prý hrozně mrzelo jejich starého RR, rád tam odpočíval

23.8.2006 10:47

Nemám, majitelé jsou perfektní, berou to s humorem Navíc je to "psí" pokojíček.Akorát to prý hrozně mrzelo jejich starého RR, rád tam odpočíval

Ahojky fšééém

Janičko, koukám, že tvoje odchovy jsou OPRAVDU z pracovního spojení, že???
No nic, přestávám platiti inkasa, a až mě přestěhují do holobytu, nebudu se báti, pořídit si malinké nevinné štěňátko kavkazské

Muchlala jsem si o víkendu štěňátka šarplaninská a málem si dovezla domů chlapečka Ale málem, sem říkala, že mám pevnou vůli

23.8.2006 12:26

mata napsal(a):
Ahojky fšééém

Janičko, koukám, že tvoje odchovy jsou OPRAVDU z pracovního spojení, že???
No nic, přestávám platiti inkasa, a až mě přestěhují do holobytu, nebudu se báti, pořídit si malinké nevinné štěňátko kavkazské

Muchlala jsem si o víkendu štěňátka šarplaninská a málem si dovezla domů chlapečka Ale málem, sem říkala, že mám pevnou vůli

Jani,téééda,to je ale bordel....to koukám,že jsou majitelé tak schovívaví...já už bych ti Cerba vrátila i s miskou s žádostí o převýchovu
A jinak,takový pokojíček by se mi taky líbil....hmmmmm.....to se tak někdo má
Maťo,to jsem ráda,že pevná vůle zvítězila.....jen ještě vydržžžžžž

23.8.2006 19:18

eavy napsal(a):
O-ou... Asi chyba OVENÁLE nebo OVENÁLIE?

OVENÁLIE jako BAKCHANÁLIE. Jedno je řádění alkoholiků a smilníků, druhé je řádění ovčáků a kozařů. Teda obráceně.
Asi 60 fotografií je na diskuzi ovce a kozy, podívejte se tam.

23.8.2006 21:31

jesie napsal(a):
Jani,téééda,to je ale bordel....to koukám,že jsou majitelé tak schovívaví...já už bych ti Cerba vrátila i s miskou s žádostí o převýchovu
A jinak,takový pokojíček by se mi taky líbil....hmmmmm.....to se tak někdo má
Maťo,to jsem ráda,že pevná vůle zvítězila.....jen ještě vydržžžžžž

ahoj všem , jeden sexuální loudil Baršín

23.8.2006 21:32

marie m napsal(a):
ahoj všem , jeden sexuální loudil Baršín

má ale smlolíka

23.8.2006 21:40

marie m napsal(a):
má ale smlolíka

23.8.2006 21:58

marie m napsal(a):

Marie,a já myslela,že ruku k políbení nastavují ženské-dámy a ne chlapi
Že je mu ale nedopřáno,chudinkovi....kňučí hodně?Já jsem ráda,že souhrou okolností se nám to vyhne

23.8.2006 22:04

marie m napsal(a):

ahojky ve spolek
teda Maruš - chudák jeden malej , takový trápení - ještě ,že mi už to máme za sebou

jedna dnešní mazlící

23.8.2006 22:05

nada napsal(a):
ahojky ve spolek
teda Maruš - chudák jeden malej , takový trápení - ještě ,že mi už to máme za sebou

jedna dnešní mazlící

a jeden vylínanec bezchlupej

23.8.2006 22:13

nada napsal(a):
a jeden vylínanec bezchlupej

Naďo,Bredík se tváří jako filmová hvězda před novináři :ach jo,už mě zase fotí ".

23.8.2006 22:16

jesie napsal(a):
Naďo,Bredík se tváří jako filmová hvězda před novináři :ach jo,už mě zase fotí ".

to mu teda vyřídím - a bude ještě namyšlenější

tady je už dostatečně otrávenej

24.8.2006 06:40

marie m napsal(a):

Ahojky při ránu
Marie, to máte dobrý, že Baršín žadoní jen pacičkou Náš Denyš-erotoman se snaží trhat mříže zubami. Já mu tak vystavit před nos háravku v kotci, tak mám psa bez zubů a do konce života bych mu musela mixovat stravu U nás platí, že co oči nevidí, to srdce nebolí A tak se v ty kritické dny nesmí vůbec vidět ani potkat .

24.8.2006 10:08

marie m napsal(a):

AHOJKY
Líbo a jak to relizuješ ,že se neviděj??
To máš Denyše zavřenýho doma ?To máte teda docela bojovku při venčení
I když Breda to začalo zajímat až letos - do tedka byl celkem v klidu a ted by se taky cpal kam neměl tak jsem zvědavá jak to bude pokračovat

24.8.2006 10:59

nada napsal(a):
AHOJKY
I když Breda to začalo zajímat až letos - do tedka byl celkem v klidu a ted by se taky cpal kam neměl tak jsem zvědavá jak to bude pokračovat

Ahoj holky, posílám poslední prázdninový pozdrav, v neděli už frčím do Prahy. Bonďáka mám nafocenýho, tak až manža zprovozní pc, nahážu vám sem jeho fotky. Bondík je úplnej miláček, proti Báře úplnej bambula, i když jednou se nám trochu pomuchlovali, ale znáte to kavkazaní rvaní, spouta řevu ale ani škrábanec . Dáša, Bondova spolupanička je z něj taky unešená, konečně prý má psa na výstavy, Argouš je totiž s PP UCI. Tak se zatím mějte a já se zase ozvu .

24.8.2006 13:59

nada napsal(a):
AHOJKY

Naďo, za ty roky máme už praxi Denyš je dycky tam, kde není háravka, tzn. buď doma anebo venku anebo na procházce a protože máme několik vchodů do baráku, tak se nemusí vůbec potkat Sice když je doma tak sem tam kňučí, páč není blbý a ví ale nelikviduje mi byt. Dá se to ustát a snažíme se to s ním rozchodit Na procházky musí sám anebo s tou holkou, co nehárá.

24.8.2006 15:27

lmusa napsal(a):
Naďo, za ty roky máme už praxi Denyš je dycky tam, kde není háravka, tzn. buď doma anebo venku anebo na procházce a protože máme několik vchodů do baráku, tak se nemusí vůbec potkat Sice když je doma tak sem tam kňučí, páč není blbý a ví ale nelikviduje mi byt. Dá se to ustát a snažíme se to s ním rozchodit Na procházky musí sám anebo s tou holkou, co nehárá.

ahoj všichni, to je jasný že je mě ho líto ale zatím není udělanej kotec na uklízení háravek tak to musí nějak zvládnoutjinak v sobotu jde ne DKK tak si trochu pospí a uklidní

sejtanova smecka

24.8.2006 17:07
sejtanova smecka

marie m napsal(a):
ahoj všichni, to je jasný že je mě ho líto ale zatím není udělanej kotec na uklízení háravek tak to musí nějak zvládnoutjinak v sobotu jde ne DKK tak si trochu pospí a uklidní

Tak to Vám Marie držíme všechny palce co se tu najdouDejte hned vědět.Jinak z toho Tulnnu mi nic nepřišlo.

24.8.2006 19:05

Tak to Vám Marie držíme všechny palce co se tu najdouDejte hned vědět.Jinak z toho Tulnnu mi nic nepřišlo.

marie,taky držím všechny palce a tlapky,co jsou doma po ruce....nás DKK čeká na začátku září mám z toho trošku strach...co kdyby,že,....

24.8.2006 19:18

jesie napsal(a):
marie,taky držím všechny palce a tlapky,co jsou doma po ruce....nás DKK čeká na začátku září mám z toho trošku strach...co kdyby,že,....

Líbo tak to teda máš pěkně vymakaný
Hlavně ,že to všichni přežívají ve zdraví

Holky - DKK dopadne dobře a kdyby to náhodou nebylo tak stoprocentní - tak hlavně ,že to hafanům dobře běhá

24.8.2006 22:58

nada napsal(a):
Líbo tak to teda máš pěkně vymakaný
Hlavně ,že to všichni přežívají ve zdraví

Holky - DKK dopadne dobře a kdyby to náhodou nebylo tak stoprocentní - tak hlavně ,že to hafanům dobře běhá

Tak všem moc díky za palce a samo že dám vědět, no ale stejně jak dopadne úplně DKK budu vědět až po vyhodnocení lékaře.
Jindřiško mě to čeká pak jěště jednou s Berenis v září musím počkat až dohárá, největší srach mám jak dostanu Baršína s baráku
určitě nebude chtít opustit Berenis je úplně praštěnej protože Berenis má ted svoje dny ale jěště tak 3 dny a bude klid
No Jani já ten Tulln dnes zaplatila tak uvidím co bude dál .

25.8.2006 09:23

marie m napsal(a):
Tak všem moc díky za palce a samo že dám vědět, no ale stejně jak dopadne úplně DKK budu vědět až po vyhodnocení lékaře.
Jindřiško mě to čeká pak jěště jednou s Berenis v září musím počkat až dohárá, největší srach mám jak dostanu Baršína s baráku
určitě nebude chtít opustit Berenis je úplně praštěnej protože Berenis má ted svoje dny ale jěště tak 3 dny a bude klid
No Jani já ten Tulln dnes zaplatila tak uvidím co bude dál .

Zdravím z pracovního procesu
tak nám tu krásně sprchlo a už leze punťa ven

Maruš koukej trénovat náhubek

25.8.2006 10:09

nada napsal(a):
Zdravím z pracovního procesu
tak nám tu krásně sprchlo a už leze punťa ven

Maruš koukej trénovat náhubek

ahojky všem , tak u nás je docela hezky zatím mě počasí přeje když mám dovču, no Nadi ten náhubek je teda problém včera jsem to zase trénovala a zase stála jak kráva budu jí muset vzít ven a tam trénovat doma to asi nepůjde, jeden zamilovanej

25.8.2006 11:10

marie m napsal(a):
ahojky všem , tak u nás je docela hezky zatím mě počasí přeje když mám dovču, no Nadi ten náhubek je teda problém včera jsem to zase trénovala a zase stála jak kráva budu jí muset vzít ven a tam trénovat doma to asi nepůjde, jeden zamilovanej

ted je zamilovanej a až dohárá tak ji zase bude škubat

tak koukej trénovat - v říjnu to budeš potřebovat

25.8.2006 11:19

nada napsal(a):
ted je zamilovanej a až dohárá tak ji zase bude škubat

tak koukej trénovat - v říjnu to budeš potřebovat

no to on jí škube už ted ale jen přes kotec myslí že jí protáhne, ted je zamilovanej do Berenis a na mě vrčí a pak to zas bude obráceně pak mu budu dobrá na mazlení

25.8.2006 11:51

marie m napsal(a):
no to on jí škube už ted ale jen přes kotec myslí že jí protáhne, ted je zamilovanej do Berenis a na mě vrčí a pak to zas bude obráceně pak mu budu dobrá na mazlení

To je krásný,tolik lásky.... ..taky by mi to bylo líto,když teď se Cerb se mno pořád mazlínkuje a pak by mě nechtěl ..ale co.....
Na co trénovat náhubek? Cerb ho taky nechce ani vidět.....

maťa

25.8.2006 11:59
maťa

jesie napsal(a):
To je krásný,tolik lásky.... ..taky by mi to bylo líto,když teď se Cerb se mno pořád mazlínkuje a pak by mě nechtěl ..ale co.....

Ahojdááá všéém

Tady toho je, čovek tu "chvilku" není........
Krásný fotky, krásní aktéři To hárání nemá chybu.....si tak říkám, zlatej Gerry maličkej

A stěma košíkama na tlamičky.....papillona fakt netrápím, musela bych ten košík uplést asi sama, ale na Kiku už koupenej mám a budem hned trénovat, neb koš na hubě jest pro mě základ výchovy pesana, malého i velkého, jelikož jeden nikdá neví, kdy se bude hodit.....v případě Brity se hodí furt, že, prevence je prevence a taky tolik pak nestraším bojácné lidi

25.8.2006 12:00

jesie napsal(a):

ahoj Jindřiško, pokud budeš chtít Cerba uchovnit tak na bonitaci
při zkoušce povahy kdy je hafan uvázaný u kůlu a figurant na něj
běží s klackem tak musí mít náhubek, no a moje Berenis protože je zatím hodná a lidi nenapadá tak chodí bez náhubku a není na něl zvyklá a ted jí to musím do 15.10.06 naučit že si ho musí nechat a chovat se tak že jí nevadí ale on jí vadí a stojí jak koza.
Tak pokud jdeš na bonitaci tak už začni Cerba také zvykat na náhubek

25.8.2006 18:07

marie m napsal(a):
běží s klackem tak musí mít náhubek, no a moje Berenis protože je zatím hodná a lidi nenapadá tak chodí bez náhubku a není na něl zvyklá a ted jí to musím do 15.10.06 naučit že si ho musí nechat a chovat se tak že jí nevadí ale on jí vadí a stojí jak koza.

Ahojte,
čo vy na toto?

sejtanova smecka

25.8.2006 18:19
sejtanova smecka

vlado napsal(a):
Ahojte,
čo vy na toto?

že bude sradna, až pejsek uvidí kočičku Po jaké vzdálenosti si prohodí majitel místo se psem? A poslední dotaz, co je to za kao?

25.8.2006 19:12

že bude sradna, až pejsek uvidí kočičku Po jaké vzdálenosti si prohodí majitel místo se psem? A poslední dotaz, co je to za kao?

25.8.2006 19:14

vlado napsal(a):

25.8.2006 19:18

super foto ale naši psy by netahali,Libo dnes jsem si na Vás vzpoměla Baršín už dnes dostal náhubek protože je v takové ráži
že se nikdo nesmí přiblížit ke kotci Simonu zahnal domu a kdyby neměl náhubek tak Tomáš už nemá bratra ale jinak ho má hlavně proto že zubama kouše do kotce tak aby si nezničil zuby,docela se těším až bude zítra chrnět aspon dá chvilku pokoj

25.8.2006 19:27

marie m napsal(a):
super foto ale naši psy by netahali,Libo dnes jsem si na Vás vzpoměla Baršín už dnes dostal náhubek protože je v takové ráži
že se nikdo nesmí přiblížit ke kotci Simonu zahnal domu a kdyby neměl náhubek tak Tomáš už nemá bratra ale jinak ho má hlavně proto že zubama kouše do kotce tak aby si nezničil zuby,docela se těším až bude zítra chrnět aspon dá chvilku pokoj

VLADO to je medved a ne pes !!!!!!

25.8.2006 19:38

jolanta napsal(a):
VLADO to je medved a ne pes !!!!!!

Tyhle fotky jsou z netu, že? Taky je mám stažený

Marie: on Vás Baršín takhle napadá? Nebo je to jen sranda?

25.8.2006 19:45

mata napsal(a):
Tyhle fotky jsou z netu, že? Taky je mám stažený

Marie: on Vás Baršín takhle napadá? Nebo je to jen sranda?

Mě a Toma ne ale ostatní ano já se Mato nedám a on to ví ale až
Berenis dohárá tak bude zase mazlík ,holt puberta je puberta

25.8.2006 19:48

marie m napsal(a):

A tu je šofér ,, nebezpečnej šelmy,,

25.8.2006 19:48

marie m napsal(a):

Jo ahááá, on je v pubošce? A ještě mu pod "packou" hárá fenka.....tak to jooo, já už se lekla, že je na Vás nějakej zlej pořád!
A že se nedáte mi je jasný, už jsem tak nějak pochopila, že zkušenosti a dobrá psychická vůle Vám rozhodně nechybí
Tak držím palečky, ať tu pubošku všici přežijete ve zdraví a Baršítko už je jen jako beránek......na Vás.....na cizí neee eee

25.8.2006 19:53

marie m napsal(a):

Takovýho medvěda můžeme jen tiše závidět
Nádherný zvíře !!!
Vlado

25.8.2006 22:23

marie m napsal(a):

Ahojky, tak už jsem doma No, Marie, a to je důvod, proč nemůžu mít dalšího kavkazáka Kdyby mu dvě feny "voněly" pod nosem a do toho erotoman Denny, tak by to asi u nás špatně dopadlo. A myslíte, že to Baršína přejde věkem ? Že tak vyvádí jen v pubertě ?
Ale inspirovala jste mě s tím košem Pokud bude háravka anebo Denyš zavřený v kotci a bude mít ten náš milovník na hubě koš, tak si aspoň ty zuby nevyrazí ! No, akorát mi to přijde docela líto, když má touhu a ještě k tomu koš na hubě Asi budeme praktikovat i nadále to, jak jsem psala výše

25.8.2006 22:29

vlado napsal(a):
A tu je šofér ,, nebezpečnej šelmy,,

Ten pes na fotce "šofér nebezpečné šelmy" vypadá tak trochu jako Odin Bek

25.8.2006 22:39

marie m napsal(a):

Marie, to jsem ráda, že nejsem sama, když píšete, že je Berenis zatím hodná a lidi nenapadá Máša je nemlich to samé, až si říkám, jestli jsem ji nepřesocializovala. Ona s námi všude chodí, všechno zná a ví, tak ji nic nepřekvapí. Muchy pro ni byly zajímavější, než ňáký figurant, co kolem ní poskakoval
A samosebou taky chodíme bez náhubku, ale když ji ten náhubek dám, tak neprotestuje. Bere to jako samozřejmost, až jsem se divila, když ho měla napoprvé, vůbec ji nevadil.

26.8.2006 08:05

nada napsal(a):
Takovýho medvěda můžeme jen tiše závidět
Nádherný zvíře !!!
Vlado

Všetkých Vás zdravím,

zatial Vám len ticho závidím, Vaše nádherné "hafany"....ale pride čas, keď aj ja sa Vám budem môct pochváliť.

Vlado pozri medveďovi na zúbky !

26.8.2006 08:28

budison napsal(a):
Všetkých Vás zdravím,

zatial Vám len ticho závidím, Vaše nádherné "hafany"....ale pride čas, keď aj ja sa Vám budem môct pochváliť.

Vlado pozri medveďovi na zúbky !

ahoj všem, mám pocit že tento hafan je polský pes majitelku pokud to je majitelka ale asi ano tak jsem jí viděla na výstavě v Grazu ale jinak nádhera No Libo tak koš dostal včera poprvé
jinak byl bez koše zuby jsou zuby namohu mu je nechat zničit když je trouba on to časem pochopí a dá pokoj Atila byl to samé v pubertě a pak se uklidnil , za chvilku jedu na DKK tak bude chrápat a bude klid já mám pocit že to všera byl poslední záchvěv od Berenis kdy by si dala říc a Baršín to věděl proto tak řádil

26.8.2006 08:43

marie m napsal(a):
ahoj všem, mám pocit že tento hafan je polský pes majitelku pokud to je majitelka ale asi ano tak jsem jí viděla na výstavě v Grazu ale jinak nádhera No Libo tak koš dostal včera poprvé
jinak byl bez koše zuby jsou zuby namohu mu je nechat zničit když je trouba on to časem pochopí a dá pokoj Atila byl to samé v pubertě a pak se uklidnil , za chvilku jedu na DKK tak bude chrápat a bude klid já mám pocit že to všera byl poslední záchvěv od Berenis kdy by si dala říc a Baršín to věděl proto tak řádil

No právě, zuby jsou zuby Ale ten náš trouba to nechápe dosud a táhne mu na desátý rok
A budeme taky držet všechny pacičky, aby DKK dobře dopadlo

26.8.2006 11:48

lmusa napsal(a):
No právě, zuby jsou zuby Ale ten náš trouba to nechápe dosud a táhne mu na desátý rok
A budeme taky držet všechny pacičky, aby DKK dobře dopadlo

Ahojky
Jojo o zubech nám vyprávějte!!Naše hysterka už o pár přišla ani nevím jak

takže zuby chraňte jako oči v hlavě

26.8.2006 11:58

nada napsal(a):
Ahojky
Jojo o zubech nám vyprávějte!!Naše hysterka už o pár přišla ani nevím jak

takže zuby chraňte jako oči v hlavě

Ahoj Naďo Jak o pár zubů ? Měla snad uštíplý jen jeden řezák, ne ?

maťa

26.8.2006 12:12
maťa

lmusa napsal(a):
Ahoj Naďo Jak o pár zubů ? Měla snad uštíplý jen jeden řezák, ne ?

Ahojda fšém

Dívaly jste se dneska na ČT 1 na dokument z cyklu Náš venkov, s názvem Farmář? Bylo tam šest kavkazských medvídků a farmář si je nemohl vynachválit, bylo to z Valašska, kam se zatoulá méďa i vlci Kdyžtak je to k vidění na stránkách ČT 1 Stojí to fakt za to!!!! I sem u toho slzičku upustila, mluvili mi z duše!!! A těch koníků, koziček, oveček a kraviček, co tam bylo! A to malé dítě, co mezi nima i psama v pohodě chodilo a mazlilo se! Určitě v životě nemělo chřipku!

26.8.2006 13:07

maťa napsal(a):
Ahojda fšém

Dívaly jste se dneska na ČT 1 na dokument z cyklu Náš venkov, s názvem Farmář? Bylo tam šest kavkazských medvídků a farmář si je nemohl vynachválit, bylo to z Valašska, kam se zatoulá méďa i vlci Kdyžtak je to k vidění na stránkách ČT 1 Stojí to fakt za to!!!! I sem u toho slzičku upustila, mluvili mi z duše!!! A těch koníků, koziček, oveček a kraviček, co tam bylo! A to malé dítě, co mezi nima i psama v pohodě chodilo a mazlilo se! Určitě v životě nemělo chřipku!

Ahojky, tak jsem to teďka zkoukla. Pěkný pořad. Díky za info, Maťo Jak tam ta paní říká "malá dřevěná chaloupka, kolem samé pastviny a žádní lidé !! to by se mi taky líbilo

26.8.2006 13:23

maťa napsal(a):
Ahojda fšém

Jo a myslím, že tam nikde neříkali, že to jsou kavkazáci... mohli by to být i šarplaninci

26.8.2006 13:24

lmusa napsal(a):
Ahojky, tak jsem to teďka zkoukla. Pěkný pořad. Díky za info, Maťo Jak tam ta paní říká "malá dřevěná chaloupka, kolem samé pastviny a žádní lidé !! to by se mi taky líbilo

No Líbo - tak už máme v háji zuby 3.Jelikož Cinda je pošuk a zakousne se do všeho co ji přijde pod cestu například plot-trubky.......
No vždyt nás taky v Rokycanech hnal z kruhu rozhodčí Posudek pěknej , jen ty vylámaný zuby tak uvidíme příští tejden v MB , jak nás posouděj!!!

a na medvídky kouknu až bude trochu času

maťa

26.8.2006 13:36
maťa

lmusa napsal(a):
Jo a myslím, že tam nikde neříkali, že to jsou kavkazáci... mohli by to být i šarplaninci

Jo jo, ta paní to tam říkala mooooc hezky, mluvila mi z duše
Jo mohli by to být šarplaninci, a prej taky sou, psala sem Ivanovi a on ty lidi zná a pprávě psal, že to jsou šarplaninci Mně přišli hodně velcí a mohutní na šarplanince, a taky ta barva srsti.......ale to je fuk, každopádně medvídci to byli krásní
Jsem ráda, Libo, že se ti to taky líbilo......opravdu jeden s mála dobrých pořadů v TV

26.8.2006 13:36

nada napsal(a):
No Líbo - tak už máme v háji zuby 3.Jelikož Cinda je pošuk a zakousne se do všeho co ji přijde pod cestu například plot-trubky.......
No vždyt nás taky v Rokycanech hnal z kruhu rozhodčí Posudek pěknej , jen ty vylámaný zuby tak uvidíme příští tejden v MB , jak nás posouděj!!!

a na medvídky kouknu až bude trochu času

Už tři zuby v háji ? Hmm....tak u nás by zbytek smečky docela ocenil, kdyby Kjára byla bezzubá, obešli by se bez těch jejich štípanců, co uděluje hlava nehlava, když ji chytne hlídací rapel Ale uznávám, že rozhodčím se prázdná huba asi moc nelíbí Tak snad narazíte na nějakého, co ocení jiné kvality a nebude až tak přísný

26.8.2006 13:38

maťa napsal(a):
Jo mohli by to být šarplaninci, a prej taky sou, psala sem Ivanovi a on ty lidi zná a pprávě psal, že to jsou šarplaninci Mně přišli hodně velcí a mohutní na šarplanince, a taky ta barva srsti.......ale to je fuk, každopádně medvídci to byli krásní
Jsem ráda, Libo, že se ti to taky líbilo......opravdu jeden s mála dobrých pořadů v TV

Šarplaninci můžou být i pískoví a dokonce i bílí !

maťa

26.8.2006 13:41
maťa

maťa napsal(a):

Neříkali tam, že jsou to kavkazáci, to byl fakt můj, a evidentně mylnej, úsudek, za což se omlouvám Ale i tak to stojí za kouknutí Je strašně fajn, že tam ten pán říkal, že pět psů už to stádo ohlídá i od medvědů.....kdyby to takto pojal každej chovatel ovcí, či koz, nemuseli by pak plakat ve zprávách, že jim je trhají nějací ovčouni z vesnice Vždyť je to přece přirozené, a taky se pak ti ovčouni, vlci, či medvědi, nemusí střílet, neb buď je ti pastevečtí pesani odradí úplně, nebo jim daj co proto!

maťa

26.8.2006 13:42
maťa

lmusa napsal(a):
Šarplaninci můžou být i pískoví a dokonce i bílí !

Jejda a vidíš Libo, tohle já zrovna nevěděla! Žila jsem v představě, že šarplaninec je tmavě vlkošedej a šlus. Že jinou barvu můžou mít jen kavkazani. No o šarplanince jsem se nikdy taky nezajímala, což jak vidím, je škoda

26.8.2006 15:52

maťa napsal(a):
Jejda a vidíš Libo, tohle já zrovna nevěděla! Žila jsem v představě, že šarplaninec je tmavě vlkošedej a šlus. Že jinou barvu můžou mít jen kavkazani. No o šarplanince jsem se nikdy taky nezajímala, což jak vidím, je škoda

Já bych to taky nevěděla, jenže známí mají krémovou šarplaninku s maskou a je mohutná a moc krásná A myslím, že loni se u nás narodil první vrh bílých šarplaninců. Psali o tom v Pes přítel člověka

26.8.2006 16:03

maťa napsal(a):
Neříkali tam, že jsou to kavkazáci, to byl fakt můj, a evidentně mylnej, úsudek, za což se omlouvám Ale i tak to stojí za kouknutí Je strašně fajn, že tam ten pán říkal, že pět psů už to stádo ohlídá i od medvědů.....kdyby to takto pojal každej chovatel ovcí, či koz, nemuseli by pak plakat ve zprávách, že jim je trhají nějací ovčouni z vesnice Vždyť je to přece přirozené, a taky se pak ti ovčouni, vlci, či medvědi, nemusí střílet, neb buď je ti pastevečtí pesani odradí úplně, nebo jim daj co proto!

V tom máš pravdu, ale ne každý chovatel ovcí je ochotem živit i psy, kteří by mu stádo ochránili, když jim stačí natáhnout dlaň a dostanou kompenzace od státu za roztrhané kusy od vlků anebo od medvěda.

26.8.2006 17:03

lmusa napsal(a):
V tom máš pravdu, ale ne každý chovatel ovcí je ochotem živit i psy, kteří by mu stádo ochránili, když jim stačí natáhnout dlaň a dostanou kompenzace od státu za roztrhané kusy od vlků anebo od medvěda.

Nóóó, Líbo, doufej, že Tvůj příspěvek nebude číst někdo, kdo tímto způsobem o nějaké ovce přišel Ono to totiž není vůbec jednoduché a dostat prachy od státu není žádná prča. Manžel, když stříhá ovce na Šumavě, tak tam pár lidí přišlo o jehňata i telata díky rysům a liškám a kompenzace veškerá žádná.
Mám pocit, že by museli dokázat, že mají dobytek dobře zajištěný - tzn. pevná ohrada, pes...

26.8.2006 17:10

monika s napsal(a):
Nóóó, Líbo, doufej, že Tvůj příspěvek nebude číst někdo, kdo tímto způsobem o nějaké ovce přišel Ono to totiž není vůbec jednoduché a dostat prachy od státu není žádná prča. Manžel, když stříhá ovce na Šumavě, tak tam pár lidí přišlo o jehňata i telata díky rysům a liškám a kompenzace veškerá žádná.
Mám pocit, že by museli dokázat, že mají dobytek dobře zajištěný - tzn. pevná ohrada, pes...

Jo a tady máte Bieliho- šarplanicec z toho vrhu ke byli první bílí v ČR

26.8.2006 17:11

monika s napsal(a):
Jo a tady máte Bieliho- šarplanicec z toho vrhu ke byli první bílí v ČR

A jeho potomstvo...

26.8.2006 17:14

monika s napsal(a):

No jo, já tušila, že píchnu do "vosího hnízda"

26.8.2006 17:16

monika s napsal(a):
A jeho potomstvo...

ááá, tak to byl ten první bílý vrh asi dříve než loni když už má pejsek i potomstvo

26.8.2006 17:17

monika s napsal(a):
A jeho potomstvo...

Jinak Bielij je také u ovcí, stejně jako několik dalších šarplaninců a jsou za ohradníkem! Mají z něho respekt a i když prý přez zimu byl ohradník i bez proudu, prostě přes něj nejdou- drží si odstup asi 2 m.
Za asistence pánů se nechají i podrbat, bez nich bych to fakt nezkoušela

26.8.2006 17:49

lmusa napsal(a):
No jo, já tušila, že píchnu do "vosího hnízda"

Líbo kdy byl ten první vrh fakt nevím, ale cca dva roky to asi už bude. Bylo to ze spojení vlošedá x šedý- nebo tak ňák a bílé potomstvo bylo velkým překvapením, byli tam 2 psi a jedna fena.
Přidávám poslední foto, ať těch šarplaninců není zase moc

26.8.2006 17:59

monika s napsal(a):
Líbo kdy byl ten první vrh fakt nevím, ale cca dva roky to asi už bude. Bylo to ze spojení vlošedá x šedý- nebo tak ňák a bílé potomstvo bylo velkým překvapením, byli tam 2 psi a jedna fena.
Přidávám poslední foto, ať těch šarplaninců není zase moc

Tak to vidíš, jak ten čas letí
A zas tak moc jich tu není. Vždyť jsou skoro k nerozeznání od kavkazáků
Ale stejně mě ta bílá barva překvapila, protože ve standardu mají, že "jsou dovolené ale nežádoucí malé bílé znaky - běliny na prsou a prstech."
Tak z toho jsem vždycky usuzovala, že bílá barva k šarplaninci nepatří

maťa

26.8.2006 18:32
maťa

lmusa napsal(a):
Tak to vidíš, jak ten čas letí
A zas tak moc jich tu není. Vždyť jsou skoro k nerozeznání od kavkazáků
Ale stejně mě ta bílá barva překvapila, protože ve standardu mají, že "jsou dovolené ale nežádoucí malé bílé znaky - běliny na prsou a prstech."
Tak z toho jsem vždycky usuzovala, že bílá barva k šarplaninci nepatří

No čučím, bílej šarplaninec a ještě jsou tááák mohutní?! Připadám si jak úplnej nevzdělanec......vždyť ať sem na výstavách koukala, jak sem koukala, šarplaninci tam světlí nebyli a kdovíjak mohutní taky ne? Ale tady tihle mají hlavy a tlapy jak kavkazani.......
Jsou kráááásnííííííí.....

No jo, s těma penězma od státu jsem to četla kdysi v jakýmsi časopisu, že vytlouct z nich peníze není žádná sranda, protože prakticky nikdo těm chovatelům ovcí a koz jaksi nemůže dosvědčit, že v inkriminovanou dobu byl ohradník, plot a pes na místě a v pořádku Někdy je to u nás těžké pořízení, tuplem, když je člověk slušnej a dbalej zákonů

26.8.2006 20:32

maťa napsal(a):
No čučím, bílej šarplaninec a ještě jsou tááák mohutní?! Připadám si jak úplnej nevzdělanec......vždyť ať sem na výstavách koukala, jak sem koukala, šarplaninci tam světlí nebyli a kdovíjak mohutní taky ne? Ale tady tihle mají hlavy a tlapy jak kavkazani.......

No jo, s těma penězma od státu jsem to četla kdysi v jakýmsi časopisu, že vytlouct z nich peníze není žádná sranda, protože prakticky nikdo těm chovatelům ovcí a koz jaksi nemůže dosvědčit, že v inkriminovanou dobu byl ohradník, plot a pes na místě a v pořádku Někdy je to u nás těžké pořízení, tuplem, když je člověk slušnej a dbalej zákonů

Zdravím všechny,u nás celý den prší,prší...jenn se leje...naši hafani si vymysleli príma úkryt pod smrkem,takže okolo chodící je nevidí,takže Jes s cerbem vyráží "ze zálohy" a děsí nebohé lidi...a pak že psi nemají smysl pro humor
Marie,Cerb je naštěstí zvyklý na košík od původního majitele,nicméně ho nechce,ale přemluvit se dá...jsem zvědavá,jak bude nadšený na figuranta s holí...klidně může i bez,to on má Cerb rád,když se může vztekat a útočit .
Což mi připomíná vodítko...mám vodítko,co má Verča,to samé,bude to stačit?

26.8.2006 20:52

jesie napsal(a):
Zdravím všechny,u nás celý den prší,prší...jenn se leje...naši hafani si vymysleli príma úkryt pod smrkem,takže okolo chodící je nevidí,takže Jes s cerbem vyráží "ze zálohy" a děsí nebohé lidi...a pak že psi nemají smysl pro humor
Marie,Cerb je naštěstí zvyklý na košík od původního majitele,nicméně ho nechce,ale přemluvit se dá...jsem zvědavá,jak bude nadšený na figuranta s holí...klidně může i bez,to on má Cerb rád,když se může vztekat a útočit .
Což mi připomíná vodítko...mám vodítko,co má Verča,to samé,bude to stačit?

ahoj všem, Jidřiško já nevím jaké vodítko Věrka má, já mám vodítka s
horolezeckých smyček a je na ně spoheh udrží nakladák už jsme je párkrát testovali když nás nechalo auto na silnici tak nás na tom táhli ale jinak už mám lano, Berenis si už dává říc venku stím háhubkem docela jde ale doma ani náhodou.

26.8.2006 21:51

marie m napsal(a):

Maruš tak vidíš ,že to jde i s náhubkem
Trénink je holt trénink

....a fotečky šarpíků jsou SUPER !!!! ČT jsem taky zkoukla a je to paráda

26.8.2006 21:56

maťa napsal(a):

Tak tady přidám pár foteček šarplaninců z MVP Brno
Bílý šarplaninec

26.8.2006 21:57

farmar napsal(a):
Tak tady přidám pár foteček šarplaninců z MVP Brno
Bílý šarplaninec

ještě jednou

26.8.2006 21:57

nada napsal(a):
Trénink je holt trénink

Zkusím sem vložit foto od Verči,snad se na mě nebude zlobit,je to vodítko co máme s horolezeckou karabinou

26.8.2006 22:03

farmar napsal(a):
ještě jednou

a další šarplaninec, není až tak malý.

Bílé odznaky na prsou a tlapkách jsou považovány za lehkou vadu ale jde o odznaky, čili bílou skvrnitost, jinak může být od bílé po téměř černou všechny odstíny, ale ne skvrny

Projev strakatosti je vyřazující vada.

Ze standardu: Barva:

Pes je jednobarevný. Dovolené jsou všechny odstíny barvy od bílé po tmavě černohnědou, téměř černou. Nejžádanější je světle vlkošedá a tmavě vlkošedá barva. Strakatost není dovolena. U pigmentovaných psů jsou dovolené ale nežádoucí malé bílé znaky - běliny na prsou a prstech. U všech pigmentovaných psů je základní barva nejvíce výrazná v horní části hlavy, krku a trupu. K dolním částem těla barva (pigment) postupně slábne a přechází na dolních částech ve světlý (špinavě šedý , nažloutlý ) pigment . Tyto přechody do světlé barvy nesmí být výrazné a nesmí tak dát výraz strakatosti.

26.8.2006 22:04

nada napsal(a):
Trénink je holt trénink

Nadi já myslela že už chrápeš, to víž že to půjde ještě párkrát jí vezmu ven s hábubkem a bude hotovo. Barším se už uklidnuje nevím jestli je to tou narkozou nebo pochopil že už je pozdě uvidím ráno zatím je smutnej ale jen do té doby než uvidí Jardu to je Tomovo bratr tak to je rázem po smutku ještě že máme nízko okna a tak musí chodit oknem

26.8.2006 22:05

jesie napsal(a):
Zkusím sem vložit foto od Verči,snad se na mě nebude zlobit,je to vodítko co máme s horolezeckou karabinou

Jindro - když přežilo u Verči tak tobě přežije taky !!

26.8.2006 22:06

marie m napsal(a):
Nadi já myslela že už chrápeš, to víž že to půjde ještě párkrát jí vezmu ven s hábubkem a bude hotovo. Barším se už uklidnuje nevím jestli je to tou narkozou nebo pochopil že už je pozdě uvidím ráno zatím je smutnej ale jen do té doby než uvidí Jardu to je Tomovo bratr tak to je rázem po smutku ještě že máme nízko okna a tak musí chodit oknem

Maruš - já teprve dorazila domů - bylo to dnes šílený !!!!!!!!!!!!!!

26.8.2006 22:07

farmar napsal(a):
a další šarplaninec, není až tak malý.

Bílé odznaky na prsou a tlapkách jsou považovány za lehkou vadu ale jde o odznaky, čili bílou skvrnitost, jinak může být od bílé po téměř černou všechny odstíny, ale ne skvrny

Projev strakatosti je vyřazující vada.

Ze standardu: Barva:

Pes je jednobarevný. Dovolené jsou všechny odstíny barvy od bílé po tmavě černohnědou, téměř černou. Nejžádanější je světle vlkošedá a tmavě vlkošedá barva. Strakatost není dovolena. U pigmentovaných psů jsou dovolené ale nežádoucí malé bílé znaky - běliny na prsou a prstech. U všech pigmentovaných psů je základní barva nejvíce výrazná v horní části hlavy, krku a trupu. K dolním částem těla barva (pigment) postupně slábne a přechází na dolních částech ve světlý (špinavě šedý , nažloutlý ) pigment . Tyto přechody do světlé barvy nesmí být výrazné a nesmí tak dát výraz strakatosti.

Samozřejmě, průměrný kavkazák je větší než průměrný šarplaninec. Taky celé generace žral medvědy a šarplaninec hlavně vlky. A tam kde ovečky hlídají šarplaninci nemají vlci co žrát. A na hubenym vlkovi je míň masa, proto nám šarplaninci tak nenarostli

Přidejte reakci

Přidat smajlík