Červi, Caniverm a riziko přenosu

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
5.7.2014 17:11
lilly98

XXX.XXX.245.243

Dobrý den, mám na vás otázku. Mojí 8-mi měsíční fence včera vylezli 2 červi přímo z konečníku. Vypadali jako podlouhlé zrna rýže a ještě se hýbali. Byli jsme hned na veterině pro odčervovací tablety, Caniverm (a máme jí dát ještě jednu tabletu za dva týdny). A chtěla bych se zeptat jestli je ještě nějaké riziko přenosu, když už je odčervená? A ještě, jak lze zabránit, aby na louce žrala mrtvé myši? Byla začervená nejspíše z nich, protože jich pár sežrala už dřív. Děkuji za odpověď.

5.7.2014 17:30
davidka

XXX.XXX.107.205

lilly98 napsal(a):
Dobrý den, mám na vás otázku. Mojí 8-mi měsíční fence včera vylezli 2 červi přímo z konečníku. Vypadali jako podlouhlé zrna rýže a ještě se hýbali. Byli jsme hned na veterině pro odčervovací tablety, Caniverm (a máme jí dát ještě jednu tabletu za dva týdny). A chtěla bych se zeptat jestli je ještě nějaké riziko přenosu, když už je odčervená? A ještě, jak lze zabránit, aby na louce žrala mrtvé myši? Byla začervená nejspíše z nich, protože jich pár sežrala už dřív. Děkuji za odpověď.

I přes odčervení může mít fenka ještě nějaké červíky v sobě. Nejlépe uděláte, když po nějaké době sesbíráte vzorky trusu (z několika venčení) a dáte ho na rozbor.
Dávejte jí venku náhubek a nic vám žrát nebude.

5.7.2014 17:41
lilly98

XXX.XXX.245.243

Ano, rozbor jí nechám udělat, až jí dám ještě druhou tabletu za dva týdny. Nevím, ale kde sehnat náhubek, je to Parson Russell teriér a má docela malej, úzkej čumák. Nevíte? Děkuji za odpověď.

5.7.2014 18:37
davidka

XXX.XXX.107.205

Parsonů už je hodně, určitě na netu najdete nějaký obchod, který je má. Nevím odkaz, ale jsou i firmy, které vám je udělají na míru. Změříte psovi délku a šířku čumáčku, obvod hlavy.
Poraďte se s chovatelem, od kterého štěně máte, bude v tomto zkušenější a určitě vám správnou velikost řekne.

5.7.2014 18:57
pidla

XXX.XXX.96.38

Pohybující se zrnko rýže je uvolněný článek tasemnice s vajíčky.

Nákaza od myší není samozřejmě vyloučená, ale nejčastějším zdrojem nákazy u psů jsou blechy.

6.7.2014 15:19
tapka

XXX.XXX.116.7

lilly98 napsal(a):
Ano, rozbor jí nechám udělat, až jí dám ještě druhou tabletu za dva týdny. Nevím, ale kde sehnat náhubek, je to Parson Russell teriér a má docela malej, úzkej čumák. Nevíte? Děkuji za odpověď.

Na několik parsonů se mi osvědčili takové ty plastové náhubky, jsou lehké a dobře padnou na čumák. Moje současná parsonka má velikost č.5, ale je hodně drobná, takže radši vyzkoušet.

21.7.2014 21:07
bara.beaphar

XXX.XXX.128.35

Dobrý den,

správně uvádíte, že vzhled zrnka rýže, či někdo uvádí, že semínka okurky, mají články tasemnice psí, která je přenášena blechami, kdy se pes nakazí tím, že si blechy vykusuje a přitom nějakou sní nebo překousne a stadium parazita uvnitř těla blechy se dostane do jeho zažívacího traktu, kde dokončuje svůj vývoj. Tento parazit se dá přenést také na lidi, když je pes olízne a náhodou má někde v okolí tlamy zbytek blechy nebo stadium tasemnice.
Z myší se psi mohou nakazit tasemnicí měchožilem, která je také přenosná na lidi, kdy zdroj nákazy představuje trus psa.
Co se týče ošetření proti vnitřním parazitům, nezapomeňte, že tablety většinou zabijí pouze parazity, kteří jsou v těle psa přítomni, ale dál pes chráněn není. Nejideálnější způsob je nechávat trus svého psa alespoň dvakrát do roka vyšetřit a na základě výsledků aplikovat antiparazitika. Je to způsob, jak omezit vznik populací rezistentních parazitů, se kterými se bude velmi těžce bojovat.

20.5.2015 10:51
medovnik

XXX.XXX.138.254

Dobry den v sobotu sem si koupila pejska je mu pry 6 tydnu dnes se vykadil a mnel dlouhou zizalu v bobanu je mozne aby byly tak dlouhe nemame od prodejce prukaz nm odcerveni i ockovani dost mne to vydesilo stimhle sem se jeste nesetkala

20.5.2015 11:01
rapotacka11

XXX.XXX.32.93

Uživatel s deaktivovaným účtem

20.5.2015 11:24

medovnik napsal(a):
Dobry den v sobotu sem si koupila pejska je mu pry 6 tydnu dnes se vykadil a mnel dlouhou zizalu v bobanu je mozne aby byly tak dlouhe nemame od prodejce prukaz nm odcerveni i ockovani dost mne to vydesilo stimhle sem se jeste nesetkala

Možné to je, jděte se štěnětem na veterinu. A už nikdy si nekupujte psa bez dokladů.

20.5.2015 11:49
Hodonak

XXX.XXX.126.173

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
Možné to je, jděte se štěnětem na veterinu. A už nikdy si nekupujte psa bez dokladů.

Já koupil štěně, i s očkovacím průkazem, údajně odčervené... A za pár dní škrtavka...Dostal odčervovací tabletu, a druhý den z něj vypadlo něco, co vypadalo jak klubko pokroucených pletacích jehlic. Byla to hrouda jak pěst, a to štěně při jejím tlačení doslova plakalo. Totéž mi potvrdili i další odběratelé štěňat od oné "chovatelky"...

20.5.2015 11:50
lev

XXX.XXX.253.186

pidla napsal(a):
Pohybující se zrnko rýže je uvolněný článek tasemnice s vajíčky.

Nákaza od myší není samozřejmě vyloučená, ale nejčastějším zdrojem nákazy u psů jsou blechy.

Nebo měchovec.

20.5.2015 11:57
medovnik

XXX.XXX.138.254

Vcera sem tam snim byla dal nam pulku prasku za dva dny mam dat tu druhou v utery jde na ockovani tak sem nastvana jak muzou takhle prodat stene.

20.5.2015 12:42
umpa.lumpa

XXX.XXX.54.225

medovnik napsal(a):
Vcera sem tam snim byla dal nam pulku prasku za dva dny mam dat tu druhou v utery jde na ockovani tak sem nastvana jak muzou takhle prodat stene.

Buďte naštvaná jen sama na sebe, že jste tak hloupá a takovému člověku ještě strčíte peníze.

20.5.2015 13:05

Bohužel jsem měla také hodně začervené štěně a to rovnou z chovatelské stanice a to jsem se na to ještě zvlášť ptala jestli byla odčervená řekli že ano, nebyla a ani ve vystaveném průkazu jsem nic nenašla.To jsou ti, co nejraděj shrábnou jen prachy atd.

20.5.2015 13:09
cillien

XXX.XXX.178.112

Dobrý den, to můžou být různé tasemnice, něco podobného je např. Dipylidium caninum, které je u psovitých šelem a přenáší se blechami a všenkami. Tasemnice odlučuje zralé články s vajíčky, které vycházejí se stoliící. Jsou schopné lehkého pohybu a vypadají jako semínko okurky nebo zrnko rýže. Může být velmi dlouhá. Zkuste odčervit, pokud vyjde i skolex ( hlavička), tak je to nejlepší. U psa s doklady máte jakousi jistotu, že bude odčerven, ale vzhledem k velmi vysoké rezistenci helmintů na dosavadní antihelmintika je stejně tak možné že i odčervený pes s doklady bude mít tasemnici či motolici. Navíc ne všechny antihelmintika ( odčervovadla) jsou účinná na všechny helminty a jejich stádia. Proto si nelamte hlavu s názory, že jste hloupá a kdesi cosi, když jste si koupila psa bez PP.

20.5.2015 13:12

medovnik napsal(a):

A co jste čekala? Koupíte šestitýdenní štěně a divíte se, že něco není v pořádku? Už to, že prodává takhle mladé štěně, což je mimochodem protizákonné, svědčí o úrovni, chovatelky". Nechci Vás strašit, ale čert vem nějaký červíky... Vy se spíš modlete, ať je to jediný zdravotní problém, který štěně má...

20.5.2015 13:39
Žaneta kocková

XXX.XXX.167.32

medovnik napsal(a):

Tady je milion informací o tom, na co si dát při výběru štěněte pozor a vy si koupíte štěně ve věku, kdy má být ještě u matky (a jeho prodejem dotyčný porušuje vyhlášku na ochranu zvířat při chovu), bez dokladu o očkování a vy jste naštvaná, jak můžou takhle prodat štěně? Buďte naštvaná a kopněte sama sebe do zadku, že můžete takhle štěně vůbec KOUPIT!

20.5.2015 14:16
umpa.lumpa

XXX.XXX.54.225

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
Bohužel jsem měla také hodně začervené štěně a to rovnou z chovatelské stanice a to jsem se na to ještě zvlášť ptala jestli byla odčervená řekli že ano, nebyla a ani ve vystaveném průkazu jsem nic nenašla.To jsou ti, co nejraděj shrábnou jen prachy atd.

A ze které chovatelské stanice?

20.5.2015 14:18
umpa.lumpa

XXX.XXX.54.225

cillien napsal(a):
Dobrý den, to můžou být různé tasemnice, něco podobného je např. Dipylidium caninum, které je u psovitých šelem a přenáší se blechami a všenkami. Tasemnice odlučuje zralé články s vajíčky, které vycházejí se stoliící. Jsou schopné lehkého pohybu a vypadají jako semínko okurky nebo zrnko rýže. Může být velmi dlouhá. Zkuste odčervit, pokud vyjde i skolex ( hlavička), tak je to nejlepší. U psa s doklady máte jakousi jistotu, že bude odčerven, ale vzhledem k velmi vysoké rezistenci helmintů na dosavadní antihelmintika je stejně tak možné že i odčervený pes s doklady bude mít tasemnici či motolici. Navíc ne všechny antihelmintika ( odčervovadla) jsou účinná na všechny helminty a jejich stádia. Proto si nelamte hlavu s názory, že jste hloupá a kdesi cosi, když jste si koupila psa bez PP.

To, že může mít odčervený pes s doklady taky nějaké červíky nic nemění na tom, že je opravdu hloupá, že koupila šestitýdenní štěně bez jakýchkoliv dokladů.

22.5.2015 17:45
cillien

XXX.XXX.175.210

umpa.lumpa napsal(a):
To, že může mít odčervený pes s doklady taky nějaké červíky nic nemění na tom, že je opravdu hloupá, že koupila šestitýdenní štěně bez jakýchkoliv dokladů.

Již delší dobou, jsou na ifauně "chytráci", kteří sice zkušení mohou být a ve většině případů jsou, ale co se vyjadřování týče, tak to je ubohé. Ano, je velmi těžké jednoduše odpovědět na zadanou otázku, popř. doplnit radou, slušně napsanou, pokud se něco nelíbí... Je neskutečné, jak se všichni vyžívají v tom, každého peskovat...

Pro zadavatelku - každý pes i odčervený může znovu něco chytnou, u odčervených se riziko výrazně snižuje. Zakázat žrát myši na louce je možné, naučit psa celkově nic nejíst venku, ale to je na tak malé štěně ještě složité. Celkově, když budete pravidelně očkovat a odčervovat, tak nemusíte řešit jestli ere myši na poli.

22.5.2015 18:26
Šarina

XXX.XXX.231.146

cillien napsal(a):
Již delší dobou, jsou na ifauně "chytráci", kteří sice zkušení mohou být a ve většině případů jsou, ale co se vyjadřování týče, tak to je ubohé. Ano, je velmi těžké jednoduše odpovědět na zadanou otázku, popř. doplnit radou, slušně napsanou, pokud se něco nelíbí... Je neskutečné, jak se všichni vyžívají v tom, každého peskovat...

Pro zadavatelku - každý pes i odčervený může znovu něco chytnou, u odčervených se riziko výrazně snižuje. Zakázat žrát myši na louce je možné, naučit psa celkově nic nejíst venku, ale to je na tak malé štěně ještě složité. Celkově, když budete pravidelně očkovat a odčervovat, tak nemusíte řešit jestli ere myši na poli.

(Omlouvám se, že nereaguju na zadavatelku ale na "medovnika" a reakci "cillieny")

Ano, jsou tu lidi, kteří jsou už unaveni tím samým stále se opakujícím scénářem natolik, že už se jim z klávesnice nelinou sluníčkové komentáře a trpělivé rady.

Pořízení psa jako živého parťáka na xy let prostě vyžaduje jiný přístup, než jít na tržnici koupit botky s proužkem. Úplné minimum (nepočítám nedejbože nastudování nějaké odbornější knížky, chraňbůh) je naťukat si do vyhledávače heslo: KOUPĚ ŠTĚNĚTE.
A hle: objeví se hromada odkazů na toto téma, vč. rad, na co si dát pozor.

Tak proč si myslíte, že má smysl projevovat sympatie někomu, kdo patrně nevyvinul žádnou aktivitu před koupí štěňátka se něco dozvědět, ba naopak svojí koupí přímo podpořil ty zmetky, kteří množí psy a prodávají je bez milosti v 6 týdnech (a bůhví, jestli "až" v 6 týdnech), i když je to PROTIZÁKONNÉ!

Myslíte si, že má cenu kolem takového člověka tancovat čtverylku, jenom aby se ho proboha nedotklo poznání, že vlastní hloupostí nalítl? Já si to tedy nemyslím... Těch štěňátek je mi neskutečně líto, ale těch, kteří si je koupili, ne. Kdybych nebylo zájemců, nikdo by psy takhle hnusně nemnožil.

Ale jinak souhlasím: pochopitelně, že i štěně od slušných chovatelů, prodané podle zákonných norem a opečovávané, může být začervené. Už to tady proběhlo. Ale takové má pravdivě vyplněný veterinární průkaz, takže lze s léčbou úspěšně navázat...

22.5.2015 19:55
cillien

XXX.XXX.175.210

Šarina napsal(a):
(Omlouvám se, že nereaguju na zadavatelku ale na "medovnika" a reakci "cillieny")

Ano, jsou tu lidi, kteří jsou už unaveni tím samým stále se opakujícím scénářem natolik, že už se jim z klávesnice nelinou sluníčkové komentáře a trpělivé rady.

Pořízení psa jako živého parťáka na xy let prostě vyžaduje jiný přístup, než jít na tržnici koupit botky s proužkem. Úplné minimum (nepočítám nedejbože nastudování nějaké odbornější knížky, chraňbůh) je naťukat si do vyhledávače heslo: KOUPĚ ŠTĚNĚTE.
A hle: objeví se hromada odkazů na toto téma, vč. rad, na co si dát pozor.

Tak proč si myslíte, že má smysl projevovat sympatie někomu, kdo patrně nevyvinul žádnou aktivitu před koupí štěňátka se něco dozvědět, ba naopak svojí koupí přímo podpořil ty zmetky, kteří množí psy a prodávají je bez milosti v 6 týdnech (a bůhví, jestli "až" v 6 týdnech), i když je to PROTIZÁKONNÉ!

Myslíte si, že má cenu kolem takového člověka tancovat čtverylku, jenom aby se ho proboha nedotklo poznání, že vlastní hloupostí nalítl? Já si to tedy nemyslím... Těch štěňátek je mi neskutečně líto, ale těch, kteří si je koupili, ne. Kdybych nebylo zájemců, nikdo by psy takhle hnusně nemnožil.

Ale jinak souhlasím: pochopitelně, že i štěně od slušných chovatelů, prodané podle zákonných norem a opečovávané, může být začervené. Už to tady proběhlo. Ale takové má pravdivě vyplněný veterinární průkaz, takže lze s léčbou úspěšně navázat...

Myslím, že věcí o koupi štěněte a čemu se vyhnout, se tady řeší neustále a kdo má zájem být svědomitým páníčkem svého psa, tak si rady vezme k srdci, ale pokud je tu takový dotaz, kde je jasné "že se už stalo", ale je s tím třeba něco udělat, tak je zbytečné takto reagovat. Pokud vám to vaří krev, tak nereagujte vůbec přeci, jsou tu spousty komentářů a jiných témat, kde to je řečeno, ale pokud paní už takového psa koupila, tak se nedá nic dělat. Vracet jej, kvůli tomu, že to bylo protizákonné, nebude a tak je na místě jednoduše zodpovědět dotaz a ne pranýřovat bez efektu.

Nemyslím si že má cenu "tancovat čtverylku" ale ani nemá cenu tu někoho pranýřovat. Chápala bych to třeba u dotazu - " Chci si koupit 6 týdenní štěňátko - je táááák roztomilé..".

22.5.2015 20:51
Žaneta kocková

XXX.XXX.80.130

cillien napsal(a):
Myslím, že věcí o koupi štěněte a čemu se vyhnout, se tady řeší neustále a kdo má zájem být svědomitým páníčkem svého psa, tak si rady vezme k srdci, ale pokud je tu takový dotaz, kde je jasné "že se už stalo", ale je s tím třeba něco udělat, tak je zbytečné takto reagovat. Pokud vám to vaří krev, tak nereagujte vůbec přeci, jsou tu spousty komentářů a jiných témat, kde to je řečeno, ale pokud paní už takového psa koupila, tak se nedá nic dělat. Vracet jej, kvůli tomu, že to bylo protizákonné, nebude a tak je na místě jednoduše zodpovědět dotaz a ne pranýřovat bez efektu.

Nemyslím si že má cenu "tancovat čtverylku" ale ani nemá cenu tu někoho pranýřovat. Chápala bych to třeba u dotazu - " Chci si koupit 6 týdenní štěňátko - je táááák roztomilé..".

On to téma ale nemusí číst jen zadavatel a pár lidí, co mu chtějí poradit, ale třeba taky někdo, kdo si chce psa pořídit a brozdá po tématech, aby zjistil, co ho čeká. I proto je dobré zmínit, že se štěňata nekupují bez dokladu o původu a bez doložení očkování a už vůbec ne v tak nízkém věku.

22.5.2015 21:31
Šarina

XXX.XXX.231.146

Žaneta kocková napsal(a):
On to téma ale nemusí číst jen zadavatel a pár lidí, co mu chtějí poradit, ale třeba taky někdo, kdo si chce psa pořídit a brozdá po tématech, aby zjistil, co ho čeká. I proto je dobré zmínit, že se štěňata nekupují bez dokladu o původu a bez doložení očkování a už vůbec ne v tak nízkém věku.

Přesně tak... dokonce si myslím, že většina těch podrážděných reakcí není určena přímo tomu, kdo už naletěl, ale spíše těm dalším, kteří si teprve zjišťují informace... A kdyby si i jeden jediný člověk z mnoha uvědomil, že svým neuváženým nákupem nejen že podpoří množitele, ale sám sobě si na kratší či delší dobu notně - a zbytečně- zkomplikuje život, tak mají tyto reakce smysl.

22.5.2015 23:29
bilusik

XXX.XXX.168.4

No jo, to jsou ti bezpapíráci od množitelů, dávaj to mnohdy v 6 ti týdnech, neodčervené a někdy i neočkované...

23.5.2015 01:00
loolucy

XXX.XXX.207.245

bilusik napsal(a):
No jo, to jsou ti bezpapíráci od množitelů, dávaj to mnohdy v 6 ti týdnech, neodčervené a někdy i neočkované...

Určitě to není problém výlučně "bezpapíráků".

Já osobně se teď častěji setkávám s množiteli z CHS, jenom dnes na fb 3 další případy...chovných stanic...v otřesných podmínkách...v česku.

23.5.2015 06:48
Žaneta kocková

XXX.XXX.80.130

loolucy napsal(a):

Já osobně se teď častěji setkávám s množiteli z CHS, jenom dnes na fb 3 další případy...chovných stanic...v otřesných podmínkách...v česku.

Minimálně jsou chovatelské stanice vázány zmiňovanou vyhláškou a i chovatelskými předpisy a štěňata v 6 týdnech skutečně neprodávají.
O jakých 3 případech chovných stanic v otřesných podmínkách mluvíš? Můžeš jmenovat konkrétní názvy těch stanic a o co šlo? Třeba proto, aby se jim člověk mohl vyhnout...

23.5.2015 09:03
loolucy

XXX.XXX.207.245

Minimálně jsou chovatelské stanice vázány zmiňovanou vyhláškou a i chovatelskými předpisy a štěňata v 6 týdnech skutečně neprodávají.
O jakých 3 případech chovných stanic v otřesných podmínkách mluvíš? Můžeš jmenovat konkrétní názvy těch stanic a o co šlo? Třeba proto, aby se jim člověk mohl vyhnout...

Skutečně neprodávají? Aha...

Nepodařilo se mi už najít všechny, ale mezi zmiňovanými je třeba Kerberos Dog.

23.5.2015 09:24
Šarina

XXX.XXX.231.146

loolucy napsal(a):

Pokud je to pravda, tak můžete uvést jména těch chovatelských stanic.
A o tom to celé je!
O informacích.
Pokud zájemce vyvine přiměřenou aktivitu, tak má způsob zásadní informace o CHS získat.
Jak chcete získat info o množiteli, když většina lidí, co od něj má štěně, si za pár týdnů ani nepamatuje, jak se jmenoval, a štěně dostali někde na dvorku (v lepším případě), nebo na benzince...

A zajímavé je, že třeba tady na IFauně nikdo z těch, kdo koupil takhle obskurně štěně, a pak tu řeší jeho nejrůznější obtíže, nenapíše "na plnou hubu": koupil jsem ho u tohohle člověka, na téhle adrese. A tady jsou na něj kontakty, tak si dejte všichni bacha. Jako by každý byl více loajální k tomu prevítovi, než k potencionálním dalším kupcům.

24.5.2015 00:27
Žaneta kocková

XXX.XXX.80.130

loolucy napsal(a):
Skutečně neprodávají? Aha...

Nepodařilo se mi už najít všechny, ale mezi zmiňovanými je třeba Kerberos Dog.

A můžete upřesnit, co je o nich zmiňováno? Nebo třeba nějaký odkaz na konkrétní událost... on se dá zmiňovat ledaskdo a naprosto nevinně...
Taky si sem můžu napsat "Víte kolik je na facebooku stížností na chovatelskou stanici >sem dosaďte libovolný název<?"

24.5.2015 07:16
mgtka

XXX.XXX.92.148

Řekla bych, že se to tu zase celé zvrhlo oním známým a jediným směrem, jako vždy.

24.5.2015 10:43
Šarina

XXX.XXX.231.146

Já myslím, že počáteční dotaz byl zodpovězen a teď už tu jen tak plkáme o psech...

24.5.2015 13:43
loolucy

XXX.XXX.207.245

A můžete upřesnit, co je o nich zmiňováno? Nebo třeba nějaký odkaz na konkrétní událost... on se dá zmiňovat ledaskdo a naprosto nevinně...
Taky si sem můžu napsat "Víte kolik je na facebooku stížností na chovatelskou stanici >sem dosaďte libovolný název<?"

Nešel mi sem dát žádný odkaz, ale už někdo vytvořil skupinu: https://www.facebook.com/groups/778730782226189/?hc_location=ufi.

24.5.2015 22:17
Žaneta kocková

XXX.XXX.80.130

loolucy napsal(a):
Nešel mi sem dát žádný odkaz, ale už někdo vytvořil skupinu: https://www.facebook.com/groups/778730782226189/?hc_location=ufi.

No tak to je hnus teda... nicméně pořád nepochopím lidi, co ví, že si nemají brát štěňata v nízkém věku, že by mělo být při přebrání zdravé, a nechají se od někoho překecat, že kupní smlouvu napíšou na pozdější datum a to štěně si u nich koupí! Jediný způsob, jak tyhle excesy omezit, je prostě od takových chovatelů nic nekupovat.

Přidejte reakci

Přidat smajlík