Dobrý den,
mám pul roční pitbullku. Jelikož máme doma tři kočky tak je naučena s nimi žít ale vetšinou je honí a někdy je i packou přišlápne protože si s nimi chce hrát ale nemyslí to zle, nekouše je a není ani nijak jinak agresivní vůči nim a kočky si někdy sami od sebe vynucují její pozornost. Od doby co jsem si jí pořídila neměla možnost se setkat se psem malého vzrůstu typu bišonek. Poprvé od té doby co jí mám k nám přijela babička právě s tímto typem psa. Bišonka je už starší fenka kolem 9 let. Každopádně pitbullka bišonku bere asi tak jak bere ty kočky. Takže na ní doráží a občas jí tou packou ne moc přišlápne. Bišonka je na ní agresivní protože pitbullka to bere samozřejmě jako hru což ona už asi takhle nebere. Nevím jak se vůči tady tomuto mám postavit popřípadě co by mohlo změnit toto chování jelikož babička u nás bude skoro celé prázdniny.
Děkuji za rady.
sylvaja
napsal(a):
Dobrý den,
mám pul roční pitbullku. Jelikož máme doma tři kočky tak je naučena s nimi žít ale vetšinou je honí a někdy je i packou přišlápne protože si s nimi chce hrát ale nemyslí to zle, nekouše je a není ani nijak jinak agresivní vůči nim a kočky si někdy sami od sebe vynucují její pozornost. Od doby co jsem si jí pořídila neměla možnost se setkat se psem malého vzrůstu typu bišonek. Poprvé od té doby co jí mám k nám přijela babička právě s tímto typem psa. Bišonka je už starší fenka kolem 9 let. Každopádně pitbullka bišonku bere asi tak jak bere ty kočky. Takže na ní doráží a občas jí tou packou ne moc přišlápne. Bišonka je na ní agresivní protože pitbullka to bere samozřejmě jako hru což ona už asi takhle nebere. Nevím jak se vůči tady tomuto mám postavit popřípadě co by mohlo změnit toto chování jelikož babička u nás bude skoro celé prázdniny.
Děkuji za rady.
určitě by bylo dobrý situaci vyřešit tak, aby pitbullka bišonku neterorizovala - asi to nebude jednoduchý, pokud je tam pitka doma, ale zkuste se s babičkou domluvit na nějakých pravidlech, protože bišonka je malá, už je to dáma v letech, která má svý bolístky a chce mít trochu klidu. To že je v cizím prostředí, kde si z ní dělá trampolínu rozjívený puberťák pro ni musí být docela nepříjemná situace. Navíc z toho do budoucna nekouká nic dobrýho, protože až piťačka trochu dospěje, a bišonka se po ní ožene (byť v sebeobraně), tak ji vaše fena s největší pravděpodobností sejme.
Jediný řešení vidím v tom, že se domluvíte s babičkou, kdy bude který pes navolno, nebo je nechávat pohromadě jen když je pitka opravdu unavená, a nebude bišonku otravovat. Ještě by to šlo řešit přes poslušnost, ale sekýrovat doma celý prázdniny rozjívený štěně mi nepříjde moc dobrý.
Uživatel s deaktivovaným účtem

"Ještě by to šlo řešit přes poslušnost, ale sekýrovat doma celý prázdniny rozjívený štěně mi nepříjde moc dobrý. "
Proč sekýrovat, tuto situaci řeší většina lidí, kteří si přinesou štěně k dospělému psu - klasicky naučit štěně babku neotravovat, nabídnout mu jinou hru, možná se to bude hodit i těm kočkám....
napsal(a):
"Ještě by to šlo řešit přes poslušnost, ale sekýrovat doma celý prázdniny rozjívený štěně mi nepříjde moc dobrý. "
Proč sekýrovat, tuto situaci řeší většina lidí, kteří si přinesou štěně k dospělému psu - klasicky naučit štěně babku neotravovat, nabídnout mu jinou hru, možná se to bude hodit i těm kočkám....
ne každý má tolik času a trpělivosti, aby to zvládal cca 18 hodin denně - to už mi příjde rozumnější psy zavírat a nechat je pohromadě jen když má člověk opravdu čas se jim věnovat.
Začínáme chodit na cvičák. Byly jsme dvakrát a vím že tady s tímto typem psa to bude potřebovat trpělivost. Poslušnost má dobrou sedni, lehni, zůstaň, nesmíš všechno umí ale proste když přijde kočka nebo právě ta bišonka tak toto chování vypustí a musím na ní důrazně teda zařvat že nesmí nebo k ní musím dojít a strčit do ní aby mě začala vnímat. To s těma kočkama děla jen přes den když je večer a jde se spát tak jí neděla problém spát s nimi v pelechu a ignoruje je.

Právě kvůli typu psa bych ji velmi rychle a důsledně naučila kočky ignorovat, zatím je malá, ale musíte počítat s tím, že lovecký pud se v ní probudí....Radši než "nesmíš" ji naučte co dělat má - tedy například "vypadni", "místo", atd. Výborný záchranný povel je i "stůj" (stop,....), který psa zastaví v pohybu.
naše pitka, které jsou 3 roky od narození vyrůstá s malými kříženci yoršíra - jedné je 6 let, druhé budou 4. Chová se i v dospělosti úplně stejně tj. prostě ty malé zlobí a strašně se jí líbí, když se rozčilují. Vyjedou po ní, ale ona se vyloženě směje a provokuje dál, ale nikdy nezaútočila, jen je sem tam blízne, pošťouchne tlapou a ony se můžou strhat - nervozy.
Teď měla štěňata, z nichž jedno zůstává doma - tak to se budou mít malý co ohánět, než se zbaví dvou lumpaček (stará rozum nedostala ani po štěňatech, ale opravdu jim neublíží)...no ale vyrůstají spolu od štěňátka - i když ta vaše je vlastně taky štěndo ....takže trpělivost
ifauna159
napsal(a):
naše pitka, které jsou 3 roky od narození vyrůstá s malými kříženci yoršíra - jedné je 6 let, druhé budou 4. Chová se i v dospělosti úplně stejně tj. prostě ty malé zlobí a strašně se jí líbí, když se rozčilují. Vyjedou po ní, ale ona se vyloženě směje a provokuje dál, ale nikdy nezaútočila, jen je sem tam blízne, pošťouchne tlapou a ony se můžou strhat - nervozy.
Teď měla štěňata, z nichž jedno zůstává doma - tak to se budou mít malý co ohánět, než se zbaví dvou lumpaček (stará rozum nedostala ani po štěňatech, ale opravdu jim neublíží)...no ale vyrůstají spolu od štěňátka - i když ta vaše je vlastně taky štěndo ....takže trpělivost
Toto snad nemuzete myslet vazne! Je to PIT a pokud nemate nejakeho krizence coz by byla vase zachrana tak vam ty krizenecky jednou prekousne. Mozna za tyden mozna za 7 let ale to je pro nej prirozene! K tomu byl vyslechten vite? Spravny pitak je vzdy nevyzpytatelny ke zviratum a psum zvlaste ale o to vic naprosty mazel k lidem. Proto by mel kazdy zvazit porizeni tohoto plemene! A vim o cem pisi ja to nemam nactene ale ja mel pita jiz v ro 1999 od dovezene feny a zmrazene sperma z Utahu. Takze opravdovy pit a ty neprevychovate. Proc taky?
no nevím, jaké máte zkušenosti s vaším pitem, ale ta naše není první ani poslední kterou máme, první jsme měli 8 let a chovala se ke všem psům stejně jako za mlada....je pravda, že ne všichni psi ji voněli, ale maximálně si "cizího" psa zmuchlala pod sebe, ale nikdy nekousla...a naše malý holky jí lezly až do tlamy když jí "leštily" zuby. Samozřejmě nemáme je s PP takže jestli mají někde v genech něco jiného netuším, ale předky pár generací znám ... naše holky jsou z vlastního chovu a o psech jsme reference měli....
no co, co čllověk, to názor a zkušenost .... na to má každý právo....

ifauna159
napsal(a):
Nelíbí se mi, že pro svoji legraci necháváte malé psy terorizovat větším mladším. I když je nazakousne, není to těm malým "nervozám" příjemné a zasloužily by si mít doma klid. (Jestli to tedy i ony nechápou jako hru.)
napsal(a):
Právě kvůli typu psa bych ji velmi rychle a důsledně naučila kočky ignorovat, zatím je malá, ale musíte počítat s tím, že lovecký pud se v ní probudí....Radši než "nesmíš" ji naučte co dělat má - tedy například "vypadni", "místo", atd. Výborný záchranný povel je i "stůj" (stop,....), který psa zastaví v pohybu.
Prosím co je "typ psa" a jak lze to odnaučit "velmi rychle a důsledně naučila kočky ignorovat"
Jinak problem není v pejskovi ale v trotlovi co si ho pořídí a neumí ho vychovat a vycvičit.
Dnešní problém psů je v lidech.