Zdravím vás. Dnes jsem narazila na tento pojem a uvažuji že bych tento implantát do budoucna použila na svého psa. Je mladý a vyrůstal s fenečkou od sousedů, ale v době dospívání jsme se museli přestat stýkat.
Máte někdo nějaké zkušenosti pozitivní/negativní ?
Jaká je cena?
Dělají to všichni veterináři nebo musím vyhledat experta?
Budu ráda za každý váš názor.
Děkuji...
Základní otázka je: proč chcete implantát použít?
Je to hormonální přípravek, takže jde o poměrně velký zásah do organizmu. Dá se říct, že větší než chirurgická kastrace.
Cena se pohybuje v rozmezí 1500 - 2000 Kč. Může ho aplikovat kterýkoliv veterinář - samotná aplikace je velmi podobná zavedení čipu. Účinek trvá cca půl roku.
cvokmartina
napsal(a):
Zdravím vás. Dnes jsem narazila na tento pojem a uvažuji že bych tento implantát do budoucna použila na svého psa. Je mladý a vyrůstal s fenečkou od sousedů, ale v době dospívání jsme se museli přestat stýkat.
Máte někdo nějaké zkušenosti pozitivní/negativní ?
Jaká je cena?
Dělají to všichni veterináři nebo musím vyhledat experta?
Budu ráda za každý váš názor.
Děkuji...
OT
Proč jste se museli v období dospívání přestat stýkat?
tak jinak když fena hárá a pustíte k ní psa budete mít štěnátka
jenže majtelé feny se bojí že by mohla i když nehárá, takže k nim se svým psem nemůžu pochopily ?
a vůbec myslím že je to jedno a vi to nepotřebujete k ničemu vědět, já jsem se pouze slušně zeptala na informace o implantátu --- nejlépe osobní zkušenosti Dekuji
cvokmartina
napsal(a):
jenže majtelé feny se bojí že by mohla i když nehárá, takže k nim se svým psem nemůžu pochopily ?
a vůbec myslím že je to jedno a vi to nepotřebujete k ničemu vědět, já jsem se pouze slušně zeptala na informace o implantátu --- nejlépe osobní zkušenosti Dekuji
Takže vy chcete svému psu rvát hormony jen proto, že sousedi jsou kreténi? A není MALINKO lepší vybodnout se na ně a najít psu jiné kamarády a kamarádky? Implantát chápu v případě zdravotních problémů (např. prostata), možná ještě u nezvladatelných sexuálních maniaků. Ale to, že sousedi jsou idioti, není v žádném případě důvodem k takhle vážnému zásahu do organizmu psa.
cvokmartina
napsal(a):
Co takhle říct sousedům, že fena mimo říji nezabřezne? Nebo doporučte, ať se zeptají veterináře, když vám nevěří. nebo jsou mentálně postižení?
Proč bychom neměli vědět základní informace, když VY chcete radu od NÁS? Cpát do psa hormony jen proto, že neumíte psa zabavit jinak než hrou se psem hloupých nevzdělaných sousedů je nesmysl.