Zdravím,
máme s našim psem (pouliční směska) problémy ohledně zahrady. Dozrává nám na zahradě zelenina a ovoce a náš pes si na tom pochutnává. Normálně je pes v domě, ale přes den má otevřeno do zahrady a tak nad ním nemáme kontrolu. Přistihl jsem ho, jak žral meruňku, která spadla na zem. Dneska jsem ho přistihl, jak si dokonce utrhl meruňku přímo ze stromu. Loni nám zase baštil jablka nebo dokonce melouny. Už jsem ho jednou přistihl, jak nám žere salát (a pak že problém jsou slimáci ).
Nejde mně o to, že by nám působil nějakou škodu. Spíš se bojím o jeho zdraví.
U nás je to úplně normální, začíná se třešněma, nezralýma... pak zralýma, to jsou tak mazané, že si už to odpeckujou :D a pokračovalo se postupně tím, co právě dozrávalo, než nám to zlikvidovaly kozy... Třeba ostružiny jsme měli vysbírané, samozřejmě ty nejzralejší. Když jsem sundavala z kukuřice šustí, tak fena zalehla a hned se do nich pustila i se štěndama a i jablka je učila trhat přímo ze stromu :D http://youtu.be/PhtSqy_WQNY Každopádně po tom jejich samosběru nikdy nikomu nic nebylo :) Mimochodem, načapala jsem štěňata, jak žerou ty hnusné velké slimáky. Ani po nich jim nic nebylo, pak že tu nemají skoro žádné predátory... Naštěstí jsme si pořídili kachny, takže od té doby se s nimi cpou ony.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.148.1
U nás také probíhá samosběr...
Mimo jiné též máme starého labradora, který se celý život cpe vším, co na zahradě potká.
Nikdy nikomu z našich psů nic nebylo.
Baštěj se jabka (zralá, nezralá), rybíz, višně, třešně, jahody, maliny...
Bacha bych asi dávala na švestky, meruňky,... Ovoce co má větší pecky. Některý psiska je nekoušou a rovnou polykají a vím, že kamarádky Bígl si ucpal střevo a skončil u veterináře.
Uživatel s deaktivovaným účtem

Známým odešla starší fenka boxera po hruškách. Ale bylo jich pod stromem spadlých hodně a asi neznala míru.
Pamatuju si jednu starší paní, která měla dvě výstavní dogy. Stěžovala si, že prakticky nic nesklidí, psi vzali veškeré bobulové ovoce, mrkev, papriky rajčata......
Synova huska sklízela papriky a rajčata, když jsem dělala jídlo měly každá jinou misku - naše se sušenou zeleninou a jeho s čínským zelím. mrkví a podobně. Naše madam zase zeleninu a ovoce nee, maximálně grilovanou, smaženou, sušenou apod