NEPŘEHLÉDNĚTE!!!! CHS Rozárka
Dobrý den, dostala jsem mnoho zpráv, kde stálo, že vás mrzí, že jsem první příspěvek smazala, že se o tom lidi nezasvěcení o této "situaci" nemusejí ani dozvědět, proto se omlouvám a vše napravuji, jen malinko jinak a tak aby mi nikdo nemohl vyhrožovat soudy, jak už to tady kamarádka paní "chovatelky" udělala
V pátek 04.07.2014 dali sestře k promoci štěně - fenku trpasličího pinče z jedné Chovatelské stanice. Po domluvě s paní, jsme si pro fenečku dojeli. Už na první pohled jsme s paní neměli dobrý dojem, když jsme ji uviděli a šla nám na proti, tak nás musela dvakrát pobízet, že klidně nemusíme zastavovat, že můžeme jít dál, že nás neukousne. Ovšem to co nás čekalo za dveřmi byl šok... Ten prostor, kterému říká Chovatelská stanice ... byl odstrašující - smrad, nepořádek.. Ale to nejhorší nás čekalo - paní chovatelka nám ukázala na kotec, kde se krčila dvě štěňata - téměř se nedala chytit, než paní chovatelka připravila potřebné dokumenty, obě dvě štěňata jsme si rychle prohlédly - byla zablešená a pokousaná ( chytli jsme 3 blechy), silně zapáchala, ouška měla špinavá - to jsem ještě nikdy neviděla.. Ale říkali jsme si, že mezi tolika zvířaty je to normální a že umytí v šamponem a vyčištěním uší se to napraví... Ovšem co se tak rychle neumyje je psychický stav štěňat a nejen jich, ale i dospělých psíků, která paní vlastní... Jsou vyděšená, ouška mají sklopená, ocásek mají mezi nožkami a když jsme štěně chovali, bylo křečovité, napjaté a hlavu natahovalo směrem dopředu, nahoru a otevíralo přitom tlamičku - chovatelka nás však ujistila, že je to "normální" a že jí to dělají všichni psi a také se divila, že to ti naši doma ( naši mají ještě fenku krysaříka a já sama mám 5ti měsíční fenku pinče) nedělají. Hned jakmile jsme s jednou holčičkou přijeli domů, okamžitě jela mamka se sestrou s Etynkou k veterináři - ten ji vyšetřil a diagnostikoval laryngitidu, nezdálo se mu ani pochybné zaznamenání očkování v očkovacím průkazu ( vůbec nejsou dodrženy termíny mezi jednotlivými očkováními + první očkování v 6-týdnech není udělané vůbec). Proto, jsme se dohodli paní chovatelku podpořit znovu a druhý den jsme si zajeli o pro fenku druhou, která byla v naprosto stejné stavu. Bylo nám jí líto a říkali jsme si, že ji tam prostě nemůžeme nechat bídačit a trýznit. Je totiž na první pohled zřejmé, že u paní vychovatelky musí docházet k nepřiměřeným trestům, jinak si toto chování nedovedu vysvětlit.
Dnes jsou fenky umyté, voňavé, když chtějí přijdou za námi a když na ně malinko zašišláme, vrtí ocáskem - ovšem jít je vyvenčit ven bez vodítka je nemožné - pokud si pejska chcete chytit - začne se krčit, sklopí ouška a ocasek schová, místy i zakňučí...
Prosím, ani se na pejsky do této CHS nejezděte dívat, protože pokud máte srdce na správném místě nebo nejste obnění, a i když mozek vám říká - tady nic dobrého není, radši vezmi nohy na ramena a utíkej - pejska si z lítosti koupíte jako tomu bylo v našem případě... A právě na tom si myslím paní vydělává - na lítosti druhých lidí
Ano, jak píšete, je to poradkyně chovu a posuzovatelka pinčů při výstavách... A pro mnohé blázni asi budeme, neudělali jsme dobře, že jsme si štěňata koupili, tím jsme jí jen podpořili - ale to svědomí je věc druhá - asi těžko by se mi žilo s vědomím toho, že jsem mohla pomoct a nepomohli jim. Zvláště pak, když jsme je viděli na živo. Z toho paní chovatelka žije - ze soucitu ostatních - proto je lepší tam raději ani nejezdit.
Tak si po přečtení tohoto příspěvku říkám...proč pečlivě odchovávat a vymazlovat štěňata, důkladně je očkovat, odčervovat a socializovat, když je pak problém je prodat? Kolik takto pečlivých chovatelů má doma neprodaná štěňata, protože je prostě "přepsováno"... A protože existují množitelé, kterým se zájemci jen hrnou - stačí mít doma bordel, puch, nabízet zablešené a nemocné asociály a prachy od soucitných zájemců se jen hrnou! Mimochodem, kdyby autorka příspěvku měla ještě nějaké další "záchranářské" potřeby - tak tihle pinčové byli zadarmo....stejně jich většinu nikdo nechtěl, třebaže žili ve stejných nebo horších podmínkách...http://pincove-sos.webnode.cz/psi-k-adopci/
Dnes se CHS Rozárka - množárna všeho možného v hrůzných podmínkách pro psy, psi týraní neustálým nakrýváním pro zisk s PP i bez - probírala i na nemoderované diskuzi. Je to opravdu na pováženou, že takovou množitelku nevyhodili ze všech chovatelských klubů a ze všech funkcí (poradce + rozhodčí ) co zastává. Tihle velkomnožitelé psů ve funkcích to je plivanec do tváře všem slušným chovatelům. Opravdu už by kluby, kterých se to týká a jejich je paní ,,chovatelka,, členem měli situaci nějak prověřit a začít to řešit přinejmenším vyloučením takových chovatelů ze svých řad.