Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
13.8.2014 19:23
kobylatko

XXX.XXX.45.44

Ahojky jaké používáte píšťalky na psy a co si myslíte o ultrazvukové smajlík ?Já si ted předělala ultrazvukovku na normální pískání bo ta čast bez závitu je moc dlouhá na srozumitelné pískání,stačil k tomu jen šroubek,matička na zajištěni a podložka na šňůrku a ted píská jak obyčejná píšťalka a je více slyšitelná smajlík .

14.8.2014 11:54
koňadra

XXX.XXX.128.24

Ultrazvuková píšťalka je k ničemu.
1. je šroubovací, takže se stává, že se část ztratí, nebo je nutno ji slepit např. vteřinovým lepidlem
2. je kovová, takže v zimě k ní člověk přimrzne
3. je-li opravdu ultrazvuková, člověk v zimě nezjistí jestli vůbec píská, nebo v ní zamrzly sliny a nepíská
4. je-li velký vítr, pes ji neslyší na větší vzdálenost
Zkoušela jsem ultrazvukovou píšťalku a opravdu jsem ji vyhodila. Nejlepší je klasika, nebo z parůžku, buvolího rohu apod.

15.8.2014 09:47
opily.leguanek

XXX.XXX.5.220

Já pískám na psi svůj signál ústy - výhody: nikdy se neztratí, nezamrzne a jde slyšet smajlík

15.8.2014 18:16
koňadra

XXX.XXX.128.24

opily.leguanek napsal(a):
Já pískám na psi svůj signál ústy - výhody: nikdy se neztratí, nezamrzne a jde slyšet smajlík

Souhlasím. Jen pro lovecké psy nepoužitelné. Na ústa se nikdy nevyloudí stejné tóny. A na takovém honu bývá hodně psů a všichni páníčkové na ně pískají. Tam je opravdu důležité pískat stále stejně na svoji píšťalku, kterou psi dokáží rozlišit.

15.8.2014 19:16
kobylatko

XXX.XXX.45.44

Ultrazvukovku mám předělanou na normální pískání stačí místo puvodního šroubku dát šroubek obyčený a píská pak jak obyčejná píšťalka.Mě se ještě nestalo že by mi nějaká zamrzla nebo ke mě v zimě přimrzla smajlík

16.8.2014 00:24
opily.leguanek

XXX.XXX.57.92

Tak jako jsou různé hlasy, tak jsou i různě zabarvené pískání. Na mé psi můžete piskat jak chcete, ale přijdou jen na to jedno zapiskani smajlík

16.8.2014 12:17
pidla

XXX.XXX.184.13

koňadra napsal(a):
Souhlasím. Jen pro lovecké psy nepoužitelné. Na ústa se nikdy nevyloudí stejné tóny. A na takovém honu bývá hodně psů a všichni páníčkové na ně pískají. Tam je opravdu důležité pískat stále stejně na svoji píšťalku, kterou psi dokáží rozlišit.

Není pravda. Pes nereaguje na konkrétní píšťalku, ale na konkrétní styl pískání. Vyzkoušeli jsme to mnohokrát, když si někdo zapomněl píšťalku a někdo jiný mu půjčil svou, třeba i jiného typu, s jinou frekvencí. Na povely reagovali psi toho, kdo pískal, ne toho, komu patřila píšťalka. I když oba měli zdánlivě úplně stejné povely (dvě krátké - ke mně apod.).
Jinak k původnímu dotazu: nejlepší jsou lovecké píšťalky Acme.

16.8.2014 23:18
opily.leguanek

XXX.XXX.57.92

pidla napsal(a):
Není pravda. Pes nereaguje na konkrétní píšťalku, ale na konkrétní styl pískání. Vyzkoušeli jsme to mnohokrát, když si někdo zapomněl píšťalku a někdo jiný mu půjčil svou, třeba i jiného typu, s jinou frekvencí. Na povely reagovali psi toho, kdo pískal, ne toho, komu patřila píšťalka. I když oba měli zdánlivě úplně stejné povely (dvě krátké - ke mně apod.).
Jinak k původnímu dotazu: nejlepší jsou lovecké píšťalky Acme.

No a vo tom to je, pokud piskam stejný signál, je jedno jestli je to pistalkou nebo ústy, ne?

17.8.2014 08:40
pidla

XXX.XXX.184.13

No a vo tom to je, pokud piskam stejný signál, je jedno jestli je to pistalkou nebo ústy, ne?

To jo, ale píšťalka je slyšet dál (speciální trialové píšťalky i hodně přes kilometr, zmiňované Acme několik set metrů) a přítom neohlušuje. Navíc na píšťalku těch signálů vyrobím víc - ke mně, stůj, hledej. A na píšťalku se dá bez problému pískat, i když mám zmrzlou hubu smajlík
Ale pokud potřebujete jen psa přivolat, tak pískání na hubu určitě stačí.

18.8.2014 09:25
koňadra

XXX.XXX.128.24

Myslím, že to jedno není. Pes má mnohem citlivější sluch a podle mne ústy nevyloudíte stále stejný tón. Mám to vyzkoušené. Moji psi reagují jen na tu jednu píšťalku.

Uživatel s deaktivovaným účtem

19.8.2014 12:49
Uživatel s deaktivovaným účtem

vyhovuje mě píštalka z lovecké patrony , nerozšroubuje se, neztratí se ,pes na ní reaguje i na velkou dálku. jinak náš pes spíš rozlišuje ton píštaly ,měli jsme předtím tu šroubovací ,byl navyklý na ní ,a já jí ztratila a trvalo mu nějakou dobu než zača lreagovat na novou. jinak používám jí já i manžel a signál asi nedokážem zapískat stejně přesto pes reaguje.

Přidejte reakci

Přidat smajlík