Ahojky jaké používáte píšťalky na psy a co si myslíte o ultrazvukové ?Já si ted předělala ultrazvukovku na normální pískání bo ta čast bez závitu je moc dlouhá na srozumitelné pískání,stačil k tomu jen šroubek,matička na zajištěni a podložka na šňůrku a ted píská jak obyčejná píšťalka a je více slyšitelná
.
Ultrazvuková píšťalka je k ničemu.
1. je šroubovací, takže se stává, že se část ztratí, nebo je nutno ji slepit např. vteřinovým lepidlem
2. je kovová, takže v zimě k ní člověk přimrzne
3. je-li opravdu ultrazvuková, člověk v zimě nezjistí jestli vůbec píská, nebo v ní zamrzly sliny a nepíská
4. je-li velký vítr, pes ji neslyší na větší vzdálenost
Zkoušela jsem ultrazvukovou píšťalku a opravdu jsem ji vyhodila. Nejlepší je klasika, nebo z parůžku, buvolího rohu apod.
opily.leguanek
napsal(a):
Já pískám na psi svůj signál ústy - výhody: nikdy se neztratí, nezamrzne a jde slyšet
Souhlasím. Jen pro lovecké psy nepoužitelné. Na ústa se nikdy nevyloudí stejné tóny. A na takovém honu bývá hodně psů a všichni páníčkové na ně pískají. Tam je opravdu důležité pískat stále stejně na svoji píšťalku, kterou psi dokáží rozlišit.
koňadra
napsal(a):
Souhlasím. Jen pro lovecké psy nepoužitelné. Na ústa se nikdy nevyloudí stejné tóny. A na takovém honu bývá hodně psů a všichni páníčkové na ně pískají. Tam je opravdu důležité pískat stále stejně na svoji píšťalku, kterou psi dokáží rozlišit.
Není pravda. Pes nereaguje na konkrétní píšťalku, ale na konkrétní styl pískání. Vyzkoušeli jsme to mnohokrát, když si někdo zapomněl píšťalku a někdo jiný mu půjčil svou, třeba i jiného typu, s jinou frekvencí. Na povely reagovali psi toho, kdo pískal, ne toho, komu patřila píšťalka. I když oba měli zdánlivě úplně stejné povely (dvě krátké - ke mně apod.).
Jinak k původnímu dotazu: nejlepší jsou lovecké píšťalky Acme.
pidla
napsal(a):
Není pravda. Pes nereaguje na konkrétní píšťalku, ale na konkrétní styl pískání. Vyzkoušeli jsme to mnohokrát, když si někdo zapomněl píšťalku a někdo jiný mu půjčil svou, třeba i jiného typu, s jinou frekvencí. Na povely reagovali psi toho, kdo pískal, ne toho, komu patřila píšťalka. I když oba měli zdánlivě úplně stejné povely (dvě krátké - ke mně apod.).
Jinak k původnímu dotazu: nejlepší jsou lovecké píšťalky Acme.
No a vo tom to je, pokud piskam stejný signál, je jedno jestli je to pistalkou nebo ústy, ne?
opily.leguanek
napsal(a):
No a vo tom to je, pokud piskam stejný signál, je jedno jestli je to pistalkou nebo ústy, ne?
To jo, ale píšťalka je slyšet dál (speciální trialové píšťalky i hodně přes kilometr, zmiňované Acme několik set metrů) a přítom neohlušuje. Navíc na píšťalku těch signálů vyrobím víc - ke mně, stůj, hledej. A na píšťalku se dá bez problému pískat, i když mám zmrzlou hubu
Ale pokud potřebujete jen psa přivolat, tak pískání na hubu určitě stačí.
opily.leguanek
napsal(a):
Myslím, že to jedno není. Pes má mnohem citlivější sluch a podle mne ústy nevyloudíte stále stejný tón. Mám to vyzkoušené. Moji psi reagují jen na tu jednu píšťalku.
Uživatel s deaktivovaným účtem

vyhovuje mě píštalka z lovecké patrony , nerozšroubuje se, neztratí se ,pes na ní reaguje i na velkou dálku. jinak náš pes spíš rozlišuje ton píštaly ,měli jsme předtím tu šroubovací ,byl navyklý na ní ,a já jí ztratila a trvalo mu nějakou dobu než zača lreagovat na novou. jinak používám jí já i manžel a signál asi nedokážem zapískat stejně přesto pes reaguje.