Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
24.8.2014 18:49
marina14

XXX.XXX.173.219

Dobrý den. Chtěla bych se zeptat jak to mám udělat abych dala psa pryč. Aby jste rozuměla, nejsem jeden z těch lidí co si nerozumě koupí psa a pak se ho nemůže zbavit, protože si chce užívat. Jmenuje se Mimi. Už to napovídá jak moc jí miluji. Dostala jsem ji jako dítě. Je jí 6 let. Jenže jsem se musela odstěhovat od rodičů. Jsem celý den v práci. Nemám peníze, čas ani možnost s ní ho trávit. Potřebuje rodinu. Vyrůstala s dětmi. Co mám dělat? Trhá mi to srdce, ale chci pro ni víc. Co mám dělat? Můžu jí dát do útulku? Nebude trpět?

25.8.2014 13:04
inusanka

XXX.XXX.175.12

Do útulku vám ji nevezmou, pokud ji ovšem neuvážete v noci před ním. A to snad nechcete.
Musela jsem našemu prvnímu pejskovi najít novou rodinu, tak vím, že občas se taková situace naskytne. Doporučuji obrátit se na chovatele, eventuálně na bígl v nouzi.
Bydlela jste asi s rodiči, ti by si ji nemohli nechat?

Uživatel s deaktivovaným účtem

1.9.2014 10:58

marina14 napsal(a):
Dobrý den. Chtěla bych se zeptat jak to mám udělat abych dala psa pryč. Aby jste rozuměla, nejsem jeden z těch lidí co si nerozumě koupí psa a pak se ho nemůže zbavit, protože si chce užívat. Jmenuje se Mimi. Už to napovídá jak moc jí miluji. Dostala jsem ji jako dítě. Je jí 6 let. Jenže jsem se musela odstěhovat od rodičů. Jsem celý den v práci. Nemám peníze, čas ani možnost s ní ho trávit. Potřebuje rodinu. Vyrůstala s dětmi. Co mám dělat? Trhá mi to srdce, ale chci pro ni víc. Co mám dělat? Můžu jí dát do útulku? Nebude trpět?

šestiletého bígla těžko udáte , není o ně příliš zájem ,pokud ho nevnutíte někomu příbuznému nebo známemu , moc velkou šanci nevidím. V útulcích je jich docela hodně. Doteď jste bydleli u rodičů ,nemohla by tam být i nadále ? Jinak celý den v práci co to máte za práci ,nikdo není celý den v práci? a když už co takhle tu práci změnit? už skoro 15 let dělám hnusnou práci kterou nesnáším, nadřu se ,nebaví mě ,neodpovídá mojí kvalifikaci ovšem uživím se s ní ,mám to kousek od baráku a mám čas se věnovat psům. ono všechno jde jen se člověk musí snažit, ale psa bych se tedy rozhodně nevzdala ,tedy pokud ho milujete tak jak uvádíte.

5.9.2014 01:33
ssuchos

XXX.XXX.255.114

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
šestiletého bígla těžko udáte , není o ně příliš zájem ,pokud ho nevnutíte někomu příbuznému nebo známemu , moc velkou šanci nevidím. V útulcích je jich docela hodně. Doteď jste bydleli u rodičů ,nemohla by tam být i nadále ? Jinak celý den v práci co to máte za práci ,nikdo není celý den v práci? a když už co takhle tu práci změnit? už skoro 15 let dělám hnusnou práci kterou nesnáším, nadřu se ,nebaví mě ,neodpovídá mojí kvalifikaci ovšem uživím se s ní ,mám to kousek od baráku a mám čas se věnovat psům. ono všechno jde jen se člověk musí snažit, ale psa bych se tedy rozhodně nevzdala ,tedy pokud ho milujete tak jak uvádíte.

Nevím, jestli jste to, že nikdo není celý den v práci myslela vážně, ale je to pěkná hovadina, miluji psy, ale s mojí prací ( recepční v hotelu ) se to neslučuje, děláme od 7 do 20: 00 mám to z domů půl hodiny cesty, když je toho hodně tak i déle a takhle pracuji 17 dní v měsíci, myslíte, že by to bígl ( vlastně jakýkoliv pes) vydržel zavřený doma? Asi těžko co?! Proto jsem si nepořídil žádné zvíře, možná jednou. Zdeněk

5.9.2014 02:56
rapotacka11

XXX.XXX.32.121

Nevím, jestli jste to, že nikdo není celý den v práci myslela vážně, ale je to pěkná hovadina,
miluji psy, ale s mojí prací ( recepční v hotelu ) se to neslučuje,
děláme od 7 do 20: 00 mám to z domů půl hodiny cesty, když je toho hodně tak i déle
a takhle pracuji 17 dní v měsíci, myslíte,

že by to bígl ( vlastně jakýkoliv pes) vydržel zavřený doma? Asi těžko co?! Proto jsem si nepořídil žádné zvíře, možná jednou. Zdeněk
No a o tom to je.
Nemám podmínky, nemám psa. Prostě počkám!

5.9.2014 06:31
ssuchos

XXX.XXX.255.114

rapotacka11 napsal(a):
Nevím, jestli jste to, že nikdo není celý den v práci myslela vážně, ale je to pěkná hovadina,
miluji psy, ale s mojí prací ( recepční v hotelu ) se to neslučuje,
děláme od 7 do 20: 00 mám to z domů půl hodiny cesty, když je toho hodně tak i déle
a takhle pracuji 17 dní v měsíci, myslíte,

že by to bígl ( vlastně jakýkoliv pes) vydržel zavřený doma? Asi těžko co?! Proto jsem si nepořídil žádné zvíře, možná jednou. Zdeněk
No a o tom to je.
Nemám podmínky, nemám psa. Prostě počkám!

Ale slečna dříve bydlela s rodiči, když Vám bylo třeba 16 přemýšlela jste nad tím, že si svoji vysněnou kočičku nepořídíte, protože třeba za tři, čtyři roky se odstěhujete? asi ne, že?! Zdeněk

5.9.2014 07:30
pidla

XXX.XXX.96.38

ssuchos napsal(a):
Ale slečna dříve bydlela s rodiči, když Vám bylo třeba 16 přemýšlela jste nad tím, že si svoji vysněnou kočičku nepořídíte, protože třeba za tři, čtyři roky se odstěhujete? asi ne, že?! Zdeněk

Kupodivu přemýšlela. A psa jsem si pořídila až v pětatřiceti.

Jinak těch 17 dní v měsíci se dá bez problému řešit hlídáním, psím hotelem, domluvením někoho na venčení... Zadarmo to nebude, ale zadavatelka neživí rodinu, tak by to nemusel být problém finančně zvládnout.

5.9.2014 07:47
rapotacka11

XXX.XXX.32.121

ssuchos napsal(a):

To si pište, že ne.
Na to byli rodiče. (nežili jsme v RD)
A ti se s tím nepárali.
Oznámili mi: zkus to a půjdete oba.
Od 12 let jsem si psy půjčovala . . . . .

5.9.2014 22:22

Tak to dělala, tak 14 ti letá, děvčata před cca 25 lety často. Bydlely v paneláku, obešly okolní domečky a kde viděly na zahradě psa, tam škemraly, lidi jim ho často půjčovali, holky se psy chodily i na cvičák, na dlouhé procházky, vlastně na celá odpoledne.A byla spokojenost na obou stranách. Dnes je plno strachů, nevím proč už to nejde.

6.9.2014 09:05

každý člověk má možnost volby. Pokud mám psa a nemám nikoho kdo by mě ho pohlídal ,tak prostě nepřijmu práci od 7 do 20 hodin a budu dělat práci jinou. Jak sem již psala v předchozím příspěvku ,dělám práci která mě nebaví ,neodpovídá mojí kvalifikaci ,ale stačí na to abych se uživila, do práce to mám 10 minut chůze a mám dost času na své psy. Každý si musí zvolit to co chce, bud chci mít psa a někdy se kvůli němu musím omezit ,něco pro to udělat a něčeho se vzdát, a nebo chci pohodlí ,práci která mě baví apod a pak třeba nemůžu mít psa. ovšem o tomhle by si měl člověk zapřemýšlet než si živého tvora pořídí a ne si ho bezmyšlenkovitě koupit pak ho někam odsunout ,pokud si koupím zvíře jsem zodpovědná za jeho další osud.

6.9.2014 09:26
rapotacka11

XXX.XXX.32.121

rapotacka11 napsal(a):
To si pište, že ne.
Na to byli rodiče. (nežili jsme v RD)
A ti se s tím nepárali.
Oznámili mi: zkus to a půjdete oba.
Od 12 let jsem si psy půjčovala . . . . .

A ještě bych dodala, že jsem to zkusila . . . .o prázdninách - 6. třída.
"Přitáhla" jsem malýho voříška a . . . . poslali mě na tábor . . .
- mladší sestra mě pilně posílala zprávy. Taťka dal štěně nějaké paní z práce - na venkov.
Já se na táboře hroutila - doslova. Tábor byl třítýdenní, než skončil, pejska přejel traktor.
Začala jsem si půjčovat štěně křížence skotské kolie a NO. Měli pořád otevřený dvůr, jezdila
- tam auta, psík byl na řetězu, půjčovali mi ho (snad) rádi. Za čas se jim odstěhoval syn,
psa si odvezl. Po čase se tam poměry změnily a pořídili si fenu NO a zas byla "moje".
Později od jiných lidí jinou fenu. (to už jsem byla vdaná, pořád nebyly podmínky).
Ale dočkala jsem se . . . smajlík

Přidejte reakci

Přidat smajlík