Abych to celé nepsala znovu tak to jenom okopíruju.Doufám že se nebudete zlobit.
Možná bych jedno měla ale nevím jestli se bude zamlouvat.
Už dlouho na netu hledám knihu o psích nemocech , jejich diagnostokování a následné láčbě a našla jsem pouze jednu dvoudílnou cca za 6000Kč.A tak přemíšlím kolik z nás umí poskytnout první pomoc psům.Třeba zastavení krvácení, fixace končetin,umělé dýchání, masáž srdce,první pomoc při zjištění otravy, jak manipulovt se psem při autonehodě, při zranění míchy a pod.
Přidám i příspěvek od eva.schjbalova (Eva)
To je fakt, on to dneska už málo kdo umí i u lidí. A myslím, že spousta toho se dá použít i u pejsků, jen mít trochu představu o kostře a cévách. Nám to kdysi rvali do hlavy v branné výchově do zblbnutí. Dneska se to trochu učí v autoškole, jinak snad nikde:-( Byl by fajn web s touhle psozdravotní tematikou, hlavně tou úrazovou a prvopomocnou:-)
psi mama
napsal(a):
Abych to celé nepsala znovu tak to jenom okopíruju.Doufám že se nebudete zlobit.
Už dlouho na netu hledám knihu o psích nemocech , jejich diagnostokování a následné láčbě a našla jsem pouze jednu dvoudílnou cca za 6000Kč.A tak přemíšlím kolik z nás umí poskytnout první pomoc psům.Třeba zastavení krvácení, fixace končetin,umělé dýchání, masáž srdce,první pomoc při zjištění otravy, jak manipulovt se psem při autonehodě, při zranění míchy a pod.
To je fakt, on to dneska už málo kdo umí i u lidí. A myslím, že spousta toho se dá použít i u pejsků, jen mít trochu představu o kostře a cévách. Nám to kdysi rvali do hlavy v branné výchově do zblbnutí. Dneska se to trochu učí v autoškole, jinak snad nikde:-( Byl by fajn web s touhle psozdravotní tematikou, hlavně tou úrazovou a prvopomocnou:-)
U nás v knihovně jsou knížky o první pomoci psům - takže krátký seznam:
1. Co je s mým psem? : [přehled příznaků a první pomoc] - Fogle Bruce (2004)
2. Kurs první pomoci psům - Bogitzky Axel (2001)
3. Náš pes stůně: Prevence, poznávání nemocí, první pomoc - Brehm Helga (1994)
4. Pomoc! : jak poskytnout první pomoc svému psovi - Bamberger Michelle (1998)
5. První pomoc a zdravotní péče o psy - Bell, Charles T.P. (1998)
6. První pomoc pro psa - Lausberg, Frank (2003)
7. Psi: chov, výcvik, nemoci, zdravotní péče, první pomoc - Hoffman Matthew (2005)
katcha
napsal(a):
U nás v knihovně jsou knížky o první pomoci psům - takže krátký seznam:
1. Co je s mým psem? : [přehled příznaků a první pomoc] - Fogle Bruce (2004)
2. Kurs první pomoci psům - Bogitzky Axel (2001)
3. Náš pes stůně: Prevence, poznávání nemocí, první pomoc - Brehm Helga (1994)
4. Pomoc! : jak poskytnout první pomoc svému psovi - Bamberger Michelle (1998)
5. První pomoc a zdravotní péče o psy - Bell, Charles T.P. (1998)
6. První pomoc pro psa - Lausberg, Frank (2003)
7. Psi: chov, výcvik, nemoci, zdravotní péče, první pomoc - Hoffman Matthew (2005)
Mně jde spíš o to, Když se vašemu psovi nedej bůh něco stane,třeba špatně spadne a zlomí si nohu , jestli víte a umíte v tu chvíli mu správně pomoct
psi mama
napsal(a):
Pár zážitků mám: pes si pořezal zadní nožku, chodila jsem na základku a byl to můj první pes. Tak jsem ho chytla, ránu mu vymyla peroxidem a zavázala. Jenže asi podle něho špatně, protože do rána si to rozmotal . Tak jsme se trumfovali, kdo je lepší...nedal se, ale zahojilo se mu to pěkně.
Druhý NO měl do svých 13 let taky nějaký šrámy, vždycky jsem to vyčistila a bylo to.
Briard-torze. Večer mu bylo zle od žaludku, ráno už byl jako balon. Co jiného s ním, než opatrně naložit do auta a rychle na veterinu. Pes přežil . Následně se opakující nevolnosti řešíme dietkou a rýží....
Druhý briard, před 7 týdny zlomená levá zadní. Přidupla ho kobyla...naložili jsme ho do auta a jeli na veterinu...čekala jsem rozdrcený kosti...nic, jenom čistá zlomenina, naštěstí. Po operaci asi po třch dnech jsme ho vzali domů. Následovali každý den převazy. Měl nožku zhmožděnou, a ten fujtajbl mu z ní odtíkal pryč. Nechal si to převázat a ošetřit krásně....
Nevím, pokud je to horší, tak s ním jedu na veterinu. Zatím se nestalo nic tak závažnýho, abych to musela řešit na místě sama....
psi mama
napsal(a):
PSÍ LÉKÁRNIČKA: základní vybavení
1. 5x malé obinadlo - šíře 5cm
2. 5x širší obinadlo - šíře 10 cm
3. obvazová rukáv z elastického obinadla 1x ve velikosti hrudníku psa, 1x ve velikosti nohy psa
4. náplasti 20x - různé velikosti
5. Leukoplast - nejlepší je URGO 2x - úzkou a širokou, nejlépe voděodolnou
6. nůžky s kulatou špičkou
7. nůžky špičaté malé - na nehty
8. škrtidlo
9. dezinfekce - Ajatin, ......
10. kamencová tyčinka na krvácení
11. balíček živočišného uhlí
12. pevný neporušený igelitový pytlík - na pneumotorax
13. pinzeta - kulatá, špičatá, na klíšťata, nebo i s pojistkou
14. hojivou mast - nejlépe Dermazulen či framikoin
15. optalmo septonex - na vyplachování očí
16. teploměr
17. tužku, papír či blok, telefon na veterináře
Do lékárničky pro psy nepatří léky pro lidi. Je nutné kontrolovat neporušenost obalů a jejich použitelnost.
Jestli jsem na něco zapoměla, tak připomeňte.
Polštářek
polstarek
napsal(a):
3. obvazová rukáv z elastického obinadla 1x ve velikosti hrudníku psa, 1x ve velikosti nohy psa
8. škrtidlo
16. teploměr
Do lékárničky pro psy nepatří léky pro lidi. Je nutné kontrolovat neporušenost obalů a jejich použitelnost.
Polštářek
zapomněla jsis píchnout t61
polstarek
napsal(a):
8. škrtidlo
16. teploměr
Polštářek
tohle učíš ty svý děti v kroužku? a nebylo by dobrý si na tu výbavu pořídit nosič? jakože když jdu se psem, že by mi nesl celou potřebnou výbavu
danan
napsal(a):
Pár zážitků mám: pes si pořezal zadní nožku, chodila jsem na základku a byl to můj první pes. Tak jsem ho chytla, ránu mu vymyla peroxidem a zavázala. Jenže asi podle něho špatně, protože do rána si to rozmotal . Tak jsme se trumfovali, kdo je lepší...nedal se, ale zahojilo se mu to pěkně.
Druhý NO měl do svých 13 let taky nějaký šrámy, vždycky jsem to vyčistila a bylo to.
Briard-torze. Večer mu bylo zle od žaludku, ráno už byl jako balon. Co jiného s ním, než opatrně naložit do auta a rychle na veterinu. Pes přežil . Následně se opakující nevolnosti řešíme dietkou a rýží....
Druhý briard, před 7 týdny zlomená levá zadní. Přidupla ho kobyla...naložili jsme ho do auta a jeli na veterinu...čekala jsem rozdrcený kosti...nic, jenom čistá zlomenina, naštěstí. Po operaci asi po třch dnech jsme ho vzali domů. Následovali každý den převazy. Měl nožku zhmožděnou, a ten fujtajbl mu z ní odtíkal pryč. Nechal si to převázat a ošetřit krásně....
Nevím, pokud je to horší, tak s ním jedu na veterinu. Zatím se nestalo nic tak závažnýho, abych to musela řešit na místě sama....
Když jsem měla CC Tak jsem jedem sobotní večer udělala tu chybu že jsem ho po žrádle nezavřela a když jsem mu šla dát dobrou noc tak jsem s hrůzou zjistila že má torzi žaludku.Zjistila jsem to včas ale i tak byl jako balon.Hned jsem zavolala mamce (má auto , já ne) a začla obvolávat veterináře.Samozřejmě že při soboní noci jsme žádněho nanašli na celém Karvinsku.Nakonec jsme to riskli, naložili psa do auta a jeli do Ostravy,měla tam být pohotovost.Nebyla.Pes mi do hodiny umřel v náručí.
Pak se mi stalo, když jsem měla dva psy tak se mi jednou hodně šeredně poprali (nebyla jsem doma) , Artur (V.knírač) dopadl katastrofálně, potrhaný krk,uši jak trhací kalendář,pokousané plece i boky,držela jsem ho asi 14 dní doma . čistila mu rány a natírala je Novikovem.Byl pak ulpně v pořádku jen na pohmat jizvy na uších připománaly tento souboj.Nero (RTW), ten měl jen pár dírek , ale jedna nás potrápila. Měl prokousnuté popaží,zevně se to zahojilo, ale uvnitř zůstali baktérie.Asi měsíc to nebylo vůbec poznat a pak se najednou oběvil obrovský otok celé nohy.Původně jsem myslela že jde o naraženinu nebo výron.Dávala jsem mu to dva dny do octanu a ono to nepomohlo.Tak jsme zbalili psa a jeli na veterinu.Po RTG nám vet řekl že tam byl absces a z toho je zánět který napadl i kost. Uspaliho, nohu rozřízly, vyčistily a zavedly dren.Týden mi doma chodil s otevřenou nohou , 4x denně jsem to musela proplachovat dezinfekcí,pak dren vytáhly ale nešily a rána se za pár dní nádherně zacelila a ani tam teď nemá jizvu.Vůbec to nejde poznat.
Deset dní bral antbiotika a do čtrnícti dní byl úplně fit.Potom později jsem musela Artura dát pryč protože se po té rvačce absolutně nesnesli.
polstarek
napsal(a):
8. škrtidlo
16. teploměr
Polštářek
Vždyť to říkám, že je to jak u lidí:-)))) Takhle nějak balím na dovolenou:-)
Navíc mám takové ty balené polštářky na ránu a šátek.
psi mama
napsal(a):
Když jsem měla CC Tak jsem jedem sobotní večer udělala tu chybu že jsem ho po žrádle nezavřela a když jsem mu šla dát dobrou noc tak jsem s hrůzou zjistila že má torzi žaludku.Zjistila jsem to včas ale i tak byl jako balon.Hned jsem zavolala mamce (má auto , já ne) a začla obvolávat veterináře.Samozřejmě že při soboní noci jsme žádněho nanašli na celém Karvinsku.Nakonec jsme to riskli, naložili psa do auta a jeli do Ostravy,měla tam být pohotovost.Nebyla.Pes mi do hodiny umřel v náručí.
Pak se mi stalo, když jsem měla dva psy tak se mi jednou hodně šeredně poprali (nebyla jsem doma) , Artur (V.knírač) dopadl katastrofálně, potrhaný krk,uši jak trhací kalendář,pokousané plece i boky,držela jsem ho asi 14 dní doma . čistila mu rány a natírala je Novikovem.Byl pak ulpně v pořádku jen na pohmat jizvy na uších připománaly tento souboj.Nero (RTW), ten měl jen pár dírek , ale jedna nás potrápila. Měl prokousnuté popaží,zevně se to zahojilo, ale uvnitř zůstali baktérie.Asi měsíc to nebylo vůbec poznat a pak se najednou oběvil obrovský otok celé nohy.Původně jsem myslela že jde o naraženinu nebo výron.Dávala jsem mu to dva dny do octanu a ono to nepomohlo.Tak jsme zbalili psa a jeli na veterinu.Po RTG nám vet řekl že tam byl absces a z toho je zánět který napadl i kost. Uspaliho, nohu rozřízly, vyčistily a zavedly dren.Týden mi doma chodil s otevřenou nohou , 4x denně jsem to musela proplachovat dezinfekcí,pak dren vytáhly ale nešily a rána se za pár dní nádherně zacelila a ani tam teď nemá jizvu.Vůbec to nejde poznat.
Deset dní bral antbiotika a do čtrnícti dní byl úplně fit.Potom později jsem musela Artura dát pryč protože se po té rvačce absolutně nesnesli.
POKOUSÁNÍ:
I. Jak oddělit psy:
Fyzické násilí zvyšuje agresivitu psů kteří se perou
To platí i u výkřiků majitelů
Pokuste se chytit psa za obojek a klidným a rázným hlasem vyslovovat povely pro zklidnění psa
odpoutat pozornost
šokové metody někdy nepomáhají - voda ap.
II. Poté
Odvést psa do ústraní - z dohledu druhého - psa zklidnit
Zjistit rozsah zranění
Uvázat psa a vyřešit teprve vzájemnou odpovědnost za škody - může šetřit polcie - je-li pes zraněn, tak nejdříve ošetřit psa - na hádání je pak času dost
II. Jak zastavit krvácení
Zjistit nejvíce krvácející místa - pes si je olizuje
Na ránu přitisknout obvaz, namočený v čisté studené vodě - není-li k dispozici voda, tak použít tlakový obvaz
Tlakový obvaz přiložíme tak, aby byl rovnoměrně rozložený
Krvácí-li rána dál, tak přes něj převážeme čistý obvaz
Nepomůže-li to tak použijeme škrtidlo
Zaznamenáme si čas
Na menší oděrky použít dezinfekci
V zimě můžete na schlazení použít sníh - nedávat přímo do rány - infekce - ale nad ránu.
Na místech kde nemůžeme použít obinadlo použijeme kamencovou tyčinku, nebo Gelaspon
Někdy postačí stisknout okraje rány na několik vteřin k sobě
Tlaková obinadla je třeba po 10ti minutách povolovat
Podle závažnosti vyhledat veterináře.
Polštářek
polstarek
napsal(a):
POKOUSÁNÍ:
I. Jak oddělit psy:
Pokuste se chytit psa za obojek a klidným a rázným hlasem vyslovovat povely pro zklidnění psa
odpoutat pozornost
II. Poté
Zjistit rozsah zranění
Uvázat psa a vyřešit teprve vzájemnou odpovědnost za škody - může šetřit polcie - je-li pes zraněn, tak nejdříve ošetřit psa - na hádání je pak času dost
Na ránu přitisknout obvaz, namočený v čisté studené vodě - není-li k dispozici voda, tak použít tlakový obvaz
Zaznamenáme si čas
V zimě můžete na schlazení použít sníh - nedávat přímo do rány - infekce - ale nad ránu.
Na místech kde nemůžeme použít obinadlo použijeme kamencovou tyčinku, nebo Gelaspon
Polštářek
I. Jak oddělit psy:
odpoutat pozornost
no moc príma, akorát tu chybí to základní, jak je opravdu oddělit......tenhle typ rad je dobrý tak do encyklopedie, do praxe se moc nehodí.....
chytat psa za obojek? hm no nějak mi tam chybí upozornění, že dávat bacha na pokousání.....
na většinu jen trochu dominantnějších psů to, co jste zde popsala, nezabere ani omylem....ale to neva, .....aspoň máte zase o příspěvek víc...ve velejším tématu jste mi ještě nezodpověděla otázky...že by klasicky???
chvd
napsal(a):
I. Jak oddělit psy:
odpoutat pozornost
no moc príma, akorát tu chybí to základní, jak je opravdu oddělit......tenhle typ rad je dobrý tak do encyklopedie, do praxe se moc nehodí.....
chytat psa za obojek? hm no nějak mi tam chybí upozornění, že dávat bacha na pokousání.....
na většinu jen trochu dominantnějších psů to, co jste zde popsala, nezabere ani omylem....ale to neva, .....aspoň máte zase o příspěvek víc...ve velejším tématu jste mi ještě nezodpověděla otázky...že by klasicky???
Polštářku, kolikrát jsi byla přítomna u psí bitky? V reálu je to totiž úplně jiný....a nějaký sahání po obojku a uklidňující slova...to je sci-fi ne? Mě se psi rvali jednu dobu celkem často s jiným, a nebylo možný je uklidnit. Jedině násilí pomohlo...
polstarek
napsal(a):
POKOUSÁNÍ:
I. Jak oddělit psy:
odpoutat pozornost
II. Poté
Zjistit rozsah zranění
Zaznamenáme si čas
Polštářek
Ono každý zná teorii a myslím že většina lidí ví jak oddělit rvoucí se psy.Já používala hadici s vysokým tlakem vody a trošku je přitopila.
Jak říkal můj taťka: Šedivá je teorie , ale zelený je strom života.
Mně jde o to jestli jste , nevím jak to říct *schopni* udržet si chladnou hlavu a vzpomenout si na tu šedivou teorii.
A určitě když jsete se psem na procházku do lesa , tak sebou netaháte lékarničku. Nejde o to poskytnout kvalitní péči doma , ale okamžitou na místě.
danan
napsal(a):
Polštářku, kolikrát jsi byla přítomna u psí bitky? V reálu je to totiž úplně jiný....a nějaký sahání po obojku a uklidňující slova...to je sci-fi ne? Mě se psi rvali jednu dobu celkem často s jiným, a nebylo možný je uklidnit. Jedině násilí pomohlo...
polštářek tuším naposledy viděl bitku u canisterapeutických zkoušek, co??? :D
psi mama
napsal(a):
Ono každý zná teorii a myslím že většina lidí ví jak oddělit rvoucí se psy.Já používala hadici s vysokým tlakem vody a trošku je přitopila.
Mně jde o to jestli jste , nevím jak to říct *schopni* udržet si chladnou hlavu a vzpomenout si na tu šedivou teorii.
A určitě když jsete se psem na procházku do lesa , tak sebou netaháte lékarničku. Nejde o to poskytnout kvalitní péči doma , ale okamžitou na místě.
Do takové situace jsem se naštěstí nedostala, takže nevím, jak bych se zachovala. Ale jedno vím jistě, vždycky na vychajdu sebou nosím mobila a autem se dá u nás dojet skoro všude....
záleží taky na tom, co by se stalo...nejsem zmatkař, takže bych si možná s tím poradila.
chvd
napsal(a):
I. Jak oddělit psy:
odpoutat pozornost
Tak nám prosím dejte radu Vy jak oddělit:
ovčoun x jezevčík
piťan x piťan
vlkodav x kavkazan .............
a takto mohu pokračovat dál
a ještě kombinace
jeden člověk
dva lidi
dospělák x dítě
dítě x dítě
nebo bez majitelů - cizí psi
Tak a máte na to přesně hodinu.
To jsme zvědaví co vymyslíte.
Polštářek
polstarek
napsal(a):
ovčoun x jezevčík
piťan x piťan
a ještě kombinace
jeden člověk
dva lidi
dospělák x dítě
dítě x dítě
Polštářek
Proč je od sebe oddělit? Když zabráním tomu, aby se psi porvali, nemusím řešit bitku
danan
napsal(a):
Včera 2x, předevčírem nic, předpředevčírem 1x .
No když to shrnu, tak asi za svůj život 50 x - to odhadem. A ještě něco: když jde o moje psy tak chytám toho cizího psa - své neznevýhodním, když je to klient tak klienta.
A nějak v tom máte binec. Já mám údajně akitu, no ... a ještě agresivní ... no.. tak když to tvrdíte, jak můžete zpochybnit mou zkušenost se psí bitkou? To je agresivní a nepere se? no.no....!
danan
napsal(a):
Proč je od sebe oddělit? Když zabráním tomu, aby se psi porvali, nemusím řešit bitku
Někdy za to psovod nemůže a stát se to může. To se klidně stane, že jdete kolem branky, která není zavřená a vyběhne pes - a je to.... Ten kdo chodí často se psy venku mi potvrdí, že je to někdy docela adrenalín vyvenčit psa.
Polštářek
polstarek
napsal(a):
Včera 2x, předevčírem nic, předpředevčírem 1x .
No když to shrnu, tak asi za svůj život 50 x - to odhadem. A ještě něco: když jde o moje psy tak chytám toho cizího psa - své neznevýhodním, když je to klient tak klienta.
A nějak v tom máte binec. Já mám údajně akitu, no ... a ještě agresivní ... no.. tak když to tvrdíte, jak můžete zpochybnit mou zkušenost se psí bitkou? To je agresivní a nepere se? no.no....!
Polštářku, sorry...já netvrdila cosi o akitě...měj si co chceš...
chvd
napsal(a):
I. Jak oddělit psy:
odpoutat pozornost
Musím s chvd souhlasit, nejsem sebevrah abych mezi dva rozzuřené psy strkala ruku natož obě.
psi mama
napsal(a):
Já mám lékárničku pořád při ruce. Zvyk. A teorii by měl každý tak trochu znát. Ona se dost často právě třeba při bitkách hodí. Pro mne je oddělovat psy rutina - dost častá činnost. Takže nad tím ani tak nepřemýšlím. Jednoho svého psa ale můžu odvolat, tak tam použiji útlumovou reakci - silný hlas. Jenže to stvoření má úžasnou poslušnost.
Polštářek
polstarek
napsal(a):
Někdy za to psovod nemůže a stát se to může. To se klidně stane, že jdete kolem branky, která není zavřená a vyběhne pes - a je to.... Ten kdo chodí často se psy venku mi potvrdí, že je to někdy docela adrenalín vyvenčit psa.
Polštářek
Jojo , i tak to chodí.Hlavně když můj má náhubek a ten druhý samozžejmě ne. Pes se nemá jak bránit a je malá šance na to ho sundat
psi mama
napsal(a):
Tak a z diskuse o pomoci se nám to svrhlo na něco uplně jiného.
Já jsem asi prokletá.
Ne nejsi. To je kvůli nám polštářkům. Víš co? My Ti do tvých témat už nevlezeme - on chvd je velmi na nás nakrknutý. My se mu chvdíčkovi nedivíme.
Měj se fajn a užívej si hafanů.
Ahojky Polštářek
P.S.: stejně k nám během půl hodiny dojedou klienti a já se jim musím věnovat.
polstarek
napsal(a):
A když jeden z nich je Váš? To ho v tom necháte? Co když ten druhý je větší a silnější?
Polštářek
Samozřejmě že se snažím svému psu pomoct , ale když chytím toho druhého psa ta můj pes bude stále utočit protože je vzteklý a pes kterého držím tak bude kousat kolem sebe a dopadli bychom špatně všichni tři. A nepomůžu svýmu psovi když budu mít ruce nebo nohy na hadry.Spíš se mu snažím sundat koš ať se může bránit a jdu pro majitele toho druhého psa .Pak to řešíme.Když tam nikdo není ani majitel tak mi nezbývá nic jiného než čekat až boj skončí.
polstarek
napsal(a):
Polštářek
Někdy za to psovod nemůže a stát se to může
člověk je vždy zodpovědný tedy psovod...můžeme předvídat apod....ale souhlas, že někdy je to moc těžké
psi mama
napsal(a):
Samozřejmě že se snažím svému psu pomoct , ale když chytím toho druhého psa ta můj pes bude stále utočit protože je vzteklý a pes kterého držím tak bude kousat kolem sebe a dopadli bychom špatně všichni tři. A nepomůžu svýmu psovi když budu mít ruce nebo nohy na hadry.Spíš se mu snažím sundat koš ať se může bránit a jdu pro majitele toho druhého psa .Pak to řešíme.Když tam nikdo není ani majitel tak mi nezbývá nic jiného než čekat až boj skončí.
Jedna malá zkušenost, docela zábavná:
kokr a jezevčík se začali rvát. Mezitím panička seřvala druhou a byly v sobě - ty paničky. A psi se jen dívali a pak svorně bok po boku odběhli hledat a hrabat myšičky. Přijela policie a musela ženský uklidnit, ty by se tam snad rvali do rána. Asi jesm mrcha, ale smála jsem se až jsem se za břicho popadala. No a nakonec jsem se dozvěděla, že z toho byla štěnda.
Polštářek
polstarek
napsal(a):
ovčoun x jezevčík
piťan x piťan
a ještě kombinace
jeden člověk
dva lidi
dospělák x dítě
dítě x dítě
Polštářek
ovčoun x jezevčík
piťan x piťan
a ještě kombinace
jeden člověk
dva lidi
dospělák x dítě
dítě x dítě
Polštářek
jak jsem psal, záleží na konkrétní situaci.....
ovčoun x jezevčík ...nejspíš bude třeba pohřbít jezevčíka
piťan x piťan .....breakstick nebo vyškrtit
vlkodav x kavkazan .............zastřelit toho staršího...taky mohu pokračovat...podle situace...u velkých psů je to dosti problém a je lepší udělat vše proto, aby se k sobě nedostali...jinak dá se používat breakstick, škrcení....záleží opravdu na konkrétní situaci.....
polstarek
napsal(a):
Ne nejsi. To je kvůli nám polštářkům. Víš co? My Ti do tvých témat už nevlezeme - on chvd je velmi na nás nakrknutý. My se mu chvdíčkovi nedivíme.
Měj se fajn a užívej si hafanů.
Ahojky Polštářek
P.S.: stejně k nám během půl hodiny dojedou klienti a já se jim musím věnovat.
Ještě k tomu oddělení peroucích se psů... Zkušeli jste někdy někdo chytat psa při rvačce za obojek?? Jestli se vám to povedlo a nepřišli jste přitom o ruku, tak jste fakt machři. Nám na cvičáku pořád říkají "hlavně mezi ně nešahat, nechytat za obojek, protože pech chňapne po ruce. pes se při ravčce musí chytat za ocas, protože se neotočí tak rychle aby kousnul". No, ale nevím jak se za ocas chytá třeba kupírovaý dorman.
rendik
napsal(a):
Ještě k tomu oddělení peroucích se psů... Zkušeli jste někdy někdo chytat psa při rvačce za obojek?? Jestli se vám to povedlo a nepřišli jste přitom o ruku, tak jste fakt machři. Nám na cvičáku pořád říkají "hlavně mezi ně nešahat, nechytat za obojek, protože pech chňapne po ruce. pes se při ravčce musí chytat za ocas, protože se neotočí tak rychle aby kousnul". No, ale nevím jak se za ocas chytá třeba kupírovaý dorman.
jj správně vám to říkaj.....ruce můžeš strkat mezi zápasový pitbuly:-)...tam to bývá bezpečný...jinak je to silně riskantní...leč znalec polštářek má jiný názor...teda opsal jiný názor :)
chvd
napsal(a):
jj správně vám to říkaj.....ruce můžeš strkat mezi zápasový pitbuly:-)...tam to bývá bezpečný...jinak je to silně riskantní...leč znalec polštářek má jiný názor...teda opsal jiný názor :)
No právě, chtěla bych vidět někoho jak chytá dva rvoucí se NO za obojek. Nebo nedejbože třeba něco chlupatějšího kde najít obojek mezi chlupama trvá za klidu psa několik minut.