Štěnda 4týdny nechtějí příkrm

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
25.9.2014 18:29
aurinka

XXX.XXX.137.32

Dobrý den,jak již v nadpisem je.Nechtějí prikrm,at už masový tak granule udělané v kasi .Prosím,nějaké tipy a rady jak stenda rozezrat?Dekuji

26.9.2014 11:35
pinoha

XXX.XXX.101.12

Syrové maso namlet najemno a jen tak samotné jim dát. Neznám štěňata, která by to nechtěla!
Jedině snad, že máte hodně mléčnou fenu, která stále pravidelně kojí a děcka nemají pocit hladu. V tom případě odstavit fenu, nepustit ji ke štěňatům aspoň čtyři hodiny, nechat je trochu vyhládnout, a uvidíte tu bitku o žrádlo.
Lucie

Uživatel s deaktivovaným účtem

28.9.2014 11:13
Uživatel s deaktivovaným účtem

Jestli máte mléčnou fenu...

Já jsem tohle zažila s koťaty. Nějaké příkrmy tak maximálně vložit kousek škrábaného hovězího přímo do tlamy, ale vařené kuřecí třeba plivala. Až v osmi týdnech začala sama trochu žrát hodně drahé a hodně masové konzervy, a granule pochopila jako jídlo až skoro ve třech měsících. Prostě mlékobar byl mlékobar.

29.9.2014 12:54
pvc

XXX.XXX.49.33

A proč prostě nepočkáte? Pokud mají štěnda dost mléka a fena je dobře krmena a nestrádá (nevyčerpává jí to), tak proč jim mermomocí chcete vnutit něco, co nepotřebují? Měla jsem vrh, kde štěnda začala sama přijímat příkrm až v 6-ti týdnech a do osmého týdne, než šla do nových domovů se normálně žrát naučila - všechno, jak maso, tak granule. A štěně, které jsem si nechávala doma, fena kojila do čtyř měsíců. Nevidím v tom problém.

1.10.2014 09:52
aurinka

XXX.XXX.137.32

Stenda nestradaji,jsou plna energie a krásna.Ale fena je strhana a ne a ne přibrat :( jde mi převážné o ni :(

1.10.2014 11:44
pvc

XXX.XXX.41.50

Tak v tom případě "rvát" do feny co nejlepší krmení - nevím, jestli krmíte granule, nebo maso, nicméně jestli je fena ztrhaná (a má stálý přístup ke žrádlu), tak bych si tipla, že je na granulích. Já feně po porodu (pokud má standartní počet štěňat a ne třeba 2-3) přidávám kozí mléko, samozřejmostí je maso, zvýším přísun tuků a množstevně se dostanu na 2-3 x větší dávku než je běžná, rozdělenou na více krmení denně. Samozřejmě pokud jste rozhodnutá, že štěňata budete přikrmovat, tak jak někdo radil, nezbyde nic jiného, než fenu na nějakou tu hodinu odstavit. Ale jestli je schopná celý vrh ukrmit (jako že podle Vás je - štěnda jsou v kondici), tak abyste si nezadělala na problém se zánětem u feny.

1.10.2014 12:20
aurinka

XXX.XXX.137.32

Jsme na mase....fena zere 4 denně a tucnejsi maso,přílohy apod.Stenda jsou 3.Odstavují fenu....prikladam ji ke stenatum 4 ×za den.Už jim je 35 dni.....a zobnou si trosek hradla během dne :( jak maso tak granule....nevím dle mého by měli přijmout mimo mléčnou potravu ve větším množství než li tomu je doposud...

1.10.2014 12:48
pvc

XXX.XXX.41.50

Tak jestli jsou štěnda jenom 3 (a jedná se o větší plemeno), tak má fena úplně normálně dostatek mléka a štěndům to stačí. Jestli prosperují a jsou v pohodě, vůbec bych to neřešila. Pokud strádá fena i přez kvalitní a dostatečnou stravu a odčervování se štěňatama, tak buď je prostě ten tip, co dá všechno mladým, nebo je problém někde jinde. Otázka je, co je pro Vás "ztrhaná" fena. Je jasný, že po štěňatech nebude žádná modelka, porod a kojení samozřejmě je zátěž pro organizmus a na feně to je vidět, ale aby byla hubená jak lunt, ev. ještě bez nálady - to bych asi řešila u veta.

Přidejte reakci

Přidat smajlík