Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
26.9.2014 07:48
klubíčko

XXX.XXX.92.130

Zdravím, mám doma skoro 7 měsíčního Labradorského retrívra a poslední dobou si všímám, že ho strašně baví učit se nové triky. Nedávno jsem ho během 5 minut naučila dávat packy na moji ruku, nebo jsem ho během 3 minut naučila obíhat (mě). Nebo jsem ho naučila dělat slalom mezi nohama během 3 dní. Prostě si říkám, že to nenechám jen tak a někde to využiji. Již pár let mě nesmírně přitahuje dog dancing a byl a stále je to můj sen. Ráda bych se zeptala, vy kteří to děláte, jaká máte plemena a jak se Vám to cvičilo... Rovněž bych se ráda dozvěděla jestli neexistuje nějaká dobrá knížka o dog dancingu, kde se dovím nějaké důležité informace. Děkuji :)

Uživatel s deaktivovaným účtem

1.10.2014 11:42
Uživatel s deaktivovaným účtem

labradory baví všechno. Viděla sem i dogdancing s labíšem ,ale není to ten pravý pes pro tenhle sport. Nikdy s ním nedosáhneš takových výsledků aby jste mohli být nejlepší, na to jsou jiná plemena.labrador je medvěd. Nevím jestli máš psa s pp nebo bez ,ale pokud je s pp orientovala bych se na něco jiného. labíš je štastný při práci ,ve vodě ,v poli , v lese, je to lovecký pes. případně se s nima dá dobře dělat záchranařina , canisterapie ,poslušnost apod. Ale tančící labrador ,no nevim, říkám viděla sem ,pěkný , ale pro tohle plemeno to není to pravé.

1.10.2014 12:14
pidla

XXX.XXX.106.11

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
labradory baví všechno. Viděla sem i dogdancing s labíšem ,ale není to ten pravý pes pro tenhle sport. Nikdy s ním nedosáhneš takových výsledků aby jste mohli být nejlepší, na to jsou jiná plemena.labrador je medvěd. Nevím jestli máš psa s pp nebo bez ,ale pokud je s pp orientovala bych se na něco jiného. labíš je štastný při práci ,ve vodě ,v poli , v lese, je to lovecký pes. případně se s nima dá dobře dělat záchranařina , canisterapie ,poslušnost apod. Ale tančící labrador ,no nevim, říkám viděla sem ,pěkný , ale pro tohle plemeno to není to pravé.

Dogdancing se dá na špičkové úrovni dělat s čivavou i s novofundlákem. Není důvod, proč by neměl jít s labradorem. Skokové prvky nejsou povinné a ty ostatní zvládne na špičkové úrovni i "medvěd". A kromě toho je daleko důležitější, jestli to psa a pána baví, než jestli dosahují špičkových výsledků a reprezentují na mistrovství Evropy.

Taky mám labradorku (pro rejpaly: s PP), která lovečinu dělá vyloženě z donucení - peří a srst je hnusný pocit v držce, podrost ji píchá do paciček a voda je moc mokrá. Dlouho jsem věřila tomu, že jen při loveckém výcviku může být labrador skutečně šťastný, ale už si to nemyslím. Začali jsme dělat obedience a to ji baví mnohem, mnohem víc. A možná nakonec skončíme u dogdancingu, kdo ví? Uvidíme, co nás bude bavit a co nám půjde.

1.10.2014 12:14
pidla

XXX.XXX.106.11

A jinak k původnímu dotazu: knížka o dogdancingu se jmenuje Dogdancing ;-)

Přidejte reakci

Přidat smajlík