Tervueren nebo malinois?

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
29.9.2014 23:50
prokopova

XXX.XXX.174.242

Prosím zkušené chovatele o informaci. Líná maliňák tak jako všichni krátkosrstí psi? Pro vysvětlení: máme tervuerena, je mu třináct let a žije s námi v domě. S chlupama nemáme problém, skoro nejsou. Na jaře a v zimě ho pořádně vyčešeme a je klid. Teď bychom chtěli pořídit štěně, ale nemůžeme se s manželem shodnout, jestli zase tervuerena, nebo malinoise. Maliňák je Pan pes a tervueren miláček. Teď už jen rozhodne to línání. Prosím, napište svoji zkušenost.

30.9.2014 10:13
Inspektor Pišišvor

XXX.XXX.42.7

prokopova napsal(a):
Prosím zkušené chovatele o informaci. Líná maliňák tak jako všichni krátkosrstí psi? Pro vysvětlení: máme tervuerena, je mu třináct let a žije s námi v domě. S chlupama nemáme problém, skoro nejsou. Na jaře a v zimě ho pořádně vyčešeme a je klid. Teď bychom chtěli pořídit štěně, ale nemůžeme se s manželem shodnout, jestli zase tervuerena, nebo malinoise. Maliňák je Pan pes a tervueren miláček. Teď už jen rozhodne to línání. Prosím, napište svoji zkušenost.

línají víceméně stejně

1.10.2014 18:25
prokopova

XXX.XXX.174.242

Inspektor Pišišvor napsal(a):
línají víceméně stejně

Myslíte tím, že línají jako ostatní krátkosrstí? Toho se trochu obávám. Známí, co mají krátkosrdté psy říkají, že mají všude chlupy, které navíc z ničeho nejdou pryč. Ale koberce doma nemáme, tak by to nemusel být až takový problém, ne?

1.10.2014 18:35
Inspektor Pišišvor

XXX.XXX.42.7

prokopova napsal(a):
Myslíte tím, že línají jako ostatní krátkosrstí? Toho se trochu obávám. Známí, co mají krátkosrdté psy říkají, že mají všude chlupy, které navíc z ničeho nejdou pryč. Ale koberce doma nemáme, tak by to nemusel být až takový problém, ne?

ty zapíchaný chlupy, co nejdou z ničeho pryč se týkají spíš hladkosrstých psů, ale malinois má stejný typ srsti jako terv, jen ji má kratší. Na údržbu nevidím v mezi tervem a malinou nějaký zásadní rozdíl

1.10.2014 19:16
prokopova

XXX.XXX.174.242

ty zapíchaný chlupy, co nejdou z ničeho pryč se týkají spíš hladkosrstých psů, ale malinois má stejný typ srsti jako terv, jen ji má kratší. Na údržbu nevidím v mezi tervem a malinou nějaký zásadní rozdíl

Moc děkuji za informaci. A nemáte nějaký tip na chovnou stanici tervuerenů, která má ještě ty normální psy? Tím myslím zdravé psy, kteří vypadají jako původní ovčáci, ne jako nějaké zdechliny. Což je dnes asi nějaká móda. Tenké nohy, protáhlé nosy, a pes vypadá jako nějaká karikatura.
To už bychom asi vzali maliňáka, tam se asi dá najiít dobrý chov.?

1.10.2014 20:21
prokopova

XXX.XXX.174.242

prokopova napsal(a):
Moc děkuji za informaci. A nemáte nějaký tip na chovnou stanici tervuerenů, která má ještě ty normální psy? Tím myslím zdravé psy, kteří vypadají jako původní ovčáci, ne jako nějaké zdechliny. Což je dnes asi nějaká móda. Tenké nohy, protáhlé nosy, a pes vypadá jako nějaká karikatura.
To už bychom asi vzali maliňáka, tam se asi dá najiít dobrý chov.?

Omlouvám se chovatelům BO-malinois. Aniž bych se podívala na rubriku INZERCE, psala jsem rovnou do diskuze. A teď vidím, že je tu plno nabídek, ze kterých se dá určitě vybrat dobrý pes. Já jsem dodnes otevírala ifaunu jen kvůli slepicím, a ani mě nenapadlo, že je tu tolik jiných možností.

1.10.2014 20:55
bilusik

XXX.XXX.168.4

Mně osobně by se líbil tervík odtud - tady mají rodiče a prarodiče nulové DLK a DKK a mimoto se s nimi jako z jedněch mála inzerátů i cvičí - mají množství zkoušek, nejen výstavy, takže by to mohlo být v povaze i na práci ( a u malinois by neměl být problém vybrat z pracovní chovky ) - cituji inzerát - Z velmi zajímavého spojení, ze strany otce nová krev pro ČR, velmi vhodné na výcvik a sport. Otec IPO3, BgH2, připravován na výběráky, pracovní linie (jeho otec IPO3 +výběráky, matka A3+účast na MS, děda pracovní šampion ring, atd). Matka Canisterapeut, zkoušky poslušnosti, super vyrovnaná přátelská fena (sourozenci účast na Mistrovství světa BO Agility, zkoušky Agility i pasení). Oba rodiče DKK 0/0, DLK 0/0, vynikající zdraví. Barvy fauve i gris, očkované, čipované, s pet-pasem, rodokmenem, výbavou. Skvělá socializace.

Cena: Dohodou

E-mail:

Telefon: 608870565

WWW: www.zkovarny.com

1.10.2014 21:41
prokopova

XXX.XXX.174.242

bilusik napsal(a):
Mně osobně by se líbil tervík odtud - tady mají rodiče a prarodiče nulové DLK a DKK a mimoto se s nimi jako z jedněch mála inzerátů i cvičí - mají množství zkoušek, nejen výstavy, takže by to mohlo být v povaze i na práci ( a u malinois by neměl být problém vybrat z pracovní chovky ) - cituji inzerát - Z velmi zajímavého spojení, ze strany otce nová krev pro ČR, velmi vhodné na výcvik a sport. Otec IPO3, BgH2, připravován na výběráky, pracovní linie (jeho otec IPO3 +výběráky, matka A3+účast na MS, děda pracovní šampion ring, atd). Matka Canisterapeut, zkoušky poslušnosti, super vyrovnaná přátelská fena (sourozenci účast na Mistrovství světa BO Agility, zkoušky Agility i pasení). Oba rodiče DKK 0/0, DLK 0/0, vynikající zdraví. Barvy fauve i gris, očkované, čipované, s pet-pasem, rodokmenem, výbavou. Skvělá socializace.

Cena: Dohodou

E-mail:

Telefon: 608870565

WWW: www.zkovarny.com

Děkuji Vám za informaci. Nám jde právě hlavně o to, aby to byl silný, zdravý a hodný pes, na výstavy nechceme. S naším psem jsme chodili zamlada půl roku na cvičák, pak na zkoušky kvůli chovnosti ( i když jsme pak na výstavy nechodili) a je z něj výborný a hodný pes. No, dnes už trošku rozmazlený, ale na to už má asi nárok, když mu už bude třináct let. Hlavní pro nás je to, že se k ostatním zvířatům chová moc hezky, i když je na něm vidět, že na ně žárlí.

2.10.2014 21:09
zdenik

XXX.XXX.70.7

Pokud chcete tervíka, tak se podívejte na narozená štěňátka a nakryté fenky na stránkách klubu KCHBO.

http://www.kchbo.com/?Chov_a_zdrav%26iacute%3B:Nakryt%26eacute%3B_feny_a_narozen%26aacute%3B_%26scaron%3Bt%EC%F2%26aacute%3Btka:Tervueren%26nbsp%3B

DLK A DKK jsou sledována u většiny vrhů (HD, ED) a s rodičí štěňat dělá taky víc chovatelů a majitelů. Záleží na Vás.

3.10.2014 09:56
Inspektor Pišišvor

XXX.XXX.42.7

A kromě zdraví se dívejte i na výsledky povahových testů u obou rodičů (zkratka PT a za tím číslo), abyste si nepořídili nějakou vystrašenou chudinku, protože těch je mezi tervíkama poměrně dost. Obecně by se dalo říct, že to co má výsledek PT 95 a výš je v pořádku, ale pod 90b. už je to většinou dost katastrofa - co jsem viděla zvířata s výsledkem kolem PT85, tak to už byla úplně bázlivá a lekavá zvířata nepoužitelná pro normální životsmajlík

4.10.2014 00:29
prokopova

XXX.XXX.174.242

A kromě zdraví se dívejte i na výsledky povahových testů u obou rodičů (zkratka PT a za tím číslo), abyste si nepořídili nějakou vystrašenou chudinku, protože těch je mezi tervíkama poměrně dost. Obecně by se dalo říct, že to co má výsledek PT 95 a výš je v pořádku, ale pod 90b. už je to většinou dost katastrofa - co jsem viděla zvířata s výsledkem kolem PT85, tak to už byla úplně bázlivá a lekavá zvířata nepoužitelná pro normální životsmajlík

Na základě vaší informace ohledně PT jsem si našla PT našeho tervuerena. V roce 2003, když mu bylo něco přes rok dostal 73 bodů s poznámkou "lehce nervózní" . A to hlavně proto, že když jsem se schovala za boudu, tak se mohl zbláznit. My jsme se mu přizpůsobili, nenecháváme ho dlouho samotného a je úplně v pohodě, navíc moc hodný ke všem ostatním zvířatům i cizím lidem. V situacích, kdy vy byste řekla, že je lekavý, můj manžel (který všechna naše zvířata strašně rozmazluje, včetně slepic) říká, že je jenom hodně "ostražitý". Pro normální život je úplně použitelný.
Ale k vaší odpovědi: pochopila jsem, že nestačí jen přečíst rodokmen, (který stejně laikovi moc neřekne), ale spíš PT rodičů. Děkuji za radu.

5.10.2014 20:33
bilusik

XXX.XXX.168.4

Proto bych z tohoto důvodu ještě radši vybíral i po rodičích se složnými zkouškami, to také dost sníží riziko, že bude štěně po labilních bázlivých rodičích.smajlík

30.10.2014 21:01
zhenrisaru

XXX.XXX.229.23

Dobrý den,pokud ještě nemáte pejska tervuerena,dovolte mi nabídnout vám našeho Irwina , je to dvouměsíční statné štěně pejsek rezavý-fauve. Předpoklad statné vysoké postavy,bohaté srsti,krásná hlava a výraz,dobré povahy-veselý,odvážný,temperamentní. Otec CARLO Deabei - barva fauve(oranž) výstavně úspěšný-Junioršampion , CAJC , BOJ , CAC , CACIB, BOB , pracovně veden složeny již tři zkoušky - BH,ZM,ZVV1 . Matka FARINA DONA z Henrisaru , - vysoká stříbrná fena , BIS-šť., CAJC ,R.CAC, . Štěňátko je nachystané k odběru,čip,pas,očkování,odčervení,výbava,jelikož má v předcích i malinoise a sám se jeví v povaze velmi slibně,bude vhodný i na výcvik- pokud budete mít zájem zavolejte 603306020 , Brněnsko,www.zhenrisaru.cz .

Přidejte reakci

Přidat smajlík