Jaké plemeno psa pro aktivního člověka?

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
19.10.2014 21:11
back_at

XXX.XXX.244.182

Jsem velmi sportovně založený člověk. Denně (opravdu denně) jezdím na kole (15-20km), běhám, chodím lézt na umělou stěnu, posiluji, yoga atd... Hledám takové plemeno psa, které by vyhovovalo mít požadavkům: spousta energie, vytrvalost, možnost (denní) bikejoring, možná i mushing, canicross...

Přemýšlím o : border kolie, evropský saňový pes, sibiřský husky

Děkuji za rady :)

19.10.2014 22:57
jazzinka

XXX.XXX.35.182

ESP by Vám asi vyhovoval, ale ještě se zamyslete, jestli nebudete mít pocit, že Vás pes omezuje. První rok toho s Vámi moc nenaběhá, pak ho sice kolem/běháním asi dostatečně unavíte, ale místo na jógu/stěnu pofrčte z práce zas domů se psu věnovat...Pokud ale máte zahradu nebo nepracujete nebo se o něj bude starat víc lidí, proč ne.

19.10.2014 23:01
back_at

XXX.XXX.244.182

Dodatečné info: Zatím teda nepracuji, studuji.

Jsem si vědoma požadavků ESP na pohyb, vybití energie atd. Vzhledem ktomu, že jsem opravdu sportovně založená, si troufám říct, že bych jeho potřeby mohla uspokojit :)

Uživatel s deaktivovaným účtem

20.10.2014 09:37
Uživatel s deaktivovaným účtem

back_at napsal(a):
Dodatečné info: Zatím teda nepracuji, studuji.

Jsem si vědoma požadavků ESP na pohyb, vybití energie atd. Vzhledem ktomu, že jsem opravdu sportovně založená, si troufám říct, že bych jeho potřeby mohla uspokojit :)

Sibiřana bych vynechala, bordera mi přijde pro váš způsob života dost citlivá a prdlá, volila bych ESP.

20.10.2014 12:28
back_at

XXX.XXX.68.91

Mohu se zeptat, proč vynechat alaskána? :O

Bordera moc prdlá pro mne? Jak to myslíte?

Přeji pěkný den :)

21.10.2014 13:11
assil

XXX.XXX.216.60

back_at napsal(a):
Mohu se zeptat, proč vynechat alaskána? :O

Bordera moc prdlá pro mne? Jak to myslíte?

Přeji pěkný den :)

Bordera je pes na práci, samotný běh u kola, canicross a pod. jí nudí a bude akorát vymýšlet kraviny.
Husky je lovec a ze severu, v létě běhat moc nemůže a celý rok budete řešit zvěř, na mushing dobrý, ale na ten zbytek nic moc.
Za mě taky ESP.
A jinak jak psáno výše, počítjte s tím, že minimálně rok budete muset svoje sportování výrazně omezit a věnovat se psovi, jinak vám vyroste akorát asociál, s kterým nic ani provozovat nebudete moct.

21.10.2014 13:28
pidla

XXX.XXX.106.11

Bordera potřebuje makat hlavou. Jen běžet, běžet a prozměnu běžet, to ji bavit nebude ani trošku.

Já bych do výběru ještě přihodila dalmatina. Byl původně vyšlechtěný jako doprovodný kočárový pes, takže běhat s vámi, u kola apod. mu bude vyhovovat, navíc zpravidla neloví. A povahou je to vyloženě rodinný pes, zpravidla bezproblémový a vyrovnaný, dá se vzít kamkoliv. Záleží ale na tom, jestli chcete psa vyloženě do tahu, nebo psa, který by vás při vašich sportovních aktivitách spíš doprovázel. Ne že by se dalmatin nedal naučit tahat, to určitě ano, ale s plemenem, které bylo pro tah přímo vyšlechtěno, se to samozřejmě srovnat nedá.

5.12.2014 11:24
adam77

XXX.XXX.230.6

na canicrossových závodech mají border kolie velké zastoupení a neřekl bych že je běh s páníčkem nudí smajlík

5.12.2014 11:52
pidla

XXX.XXX.106.11

adam77 napsal(a):
na canicrossových závodech mají border kolie velké zastoupení a neřekl bych že je běh s páníčkem nudí smajlík

To je možné, ale dost pochybuju, že je canicross to jediné, co s nimi pánečci dělají. Akorát na canicrossových závodech je jaksi neuvidíte běhat agility nebo tančit dogdancing, žejo smajlík

6.12.2014 09:43
adam77

XXX.XXX.230.6

ano,taky pochybuju,že se psy jen běhají,proč by to dělali,když mají všestrané pejsky.Pokud člověk není sportovní šílenec,který tím žije,zůčastní se pár závodů do roka.
A máte pravdu na canicrosových závodech psi netančí,ani nedělají jine cirkusové kousky smajlík

6.12.2014 09:49
adam77

XXX.XXX.230.6

a slečně bych doporučil huskyho,pokud je taková sportovkyně smajlík
není pravda,že toho moc nenaběhají přes léto.

6.12.2014 10:00
Inspektor Pišišvor

XXX.XXX.42.7

adam77 napsal(a):
a slečně bych doporučil huskyho,pokud je taková sportovkyně smajlík
není pravda,že toho moc nenaběhají přes léto.

ono taky záleží na tom, v jakým domácím režimu bude pes žít - pokud ho bude mít v bytě, tak husky není žádná výhra v loterii. Teď studuje, ale je potřeba počítat s tím, co bude až začne chodit do práce, nebude mít tolik času ani energie, třeba se i přestěhuje, a seveřan jí žádný kompromisy neodpustísmajlík

10.12.2014 11:57
adam77

XXX.XXX.230.6

Inspektor Pišišvor napsal(a):
ono taky záleží na tom, v jakým domácím režimu bude pes žít - pokud ho bude mít v bytě, tak husky není žádná výhra v loterii. Teď studuje, ale je potřeba počítat s tím, co bude až začne chodit do práce, nebude mít tolik času ani energie, třeba se i přestěhuje, a seveřan jí žádný kompromisy neodpustísmajlík

tak pokud uvažuje jestli saňového psa,huskyho nebo kolii,tipuju,že ho v bytě mít nebude

27.12.2014 17:33
biges

XXX.XXX.234.213

Bígl.

Přidejte reakci

Přidat smajlík