Velký třes celého těla u psa

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
31.10.2014 22:41
aschmet

XXX.XXX.137.33

Chci se zeptat když můj pes vidí jakékoliv zvíře např.myš má jí na dosah, ale nemůže jí ulovit začne se třást po celém těle.
Nemůže u toho dostat třeba infarkt nebo si vyvolat epileptický stav i když je zdraví?

1.11.2014 12:34
pidla

XXX.XXX.106.11

Je to známka stresu, přenané reakce nervového systému. V extrémním případě může stres (hlavně dlouhodobý) samozřejmě mít i vážné zdravotní následky, nicméně u obyčejné jednorázové natěšenosti na myš je to extrémně nepravděpodobné smajlík
Což nic nemění na tom, že je rozhodně potřeba naučit psíka sebeovládání, aby byl schopný v těchto situacích zůstat relativně v klidu a vnímat člověka. Už i jen kvůli bezpečnosti, například aby v tom rauši bezhlavě nevlítl pod auto, když uvidí na druhé straně silnice zajíce.

2.11.2014 00:57
aschmet

XXX.XXX.232.123

Naprosto výstižně napsané jakmile je venku jako by nás nevnímal neustále hledá kořist a když jí najde je jako smyslů zbavený.
Je schopný číhat v naprosté tichosti bez jediného pohnutí několik hodin a třást se u toho chvilkově od hlavy až po tlapky.
Zkusíme se poradit na nějakém cvičáku zda neexistuje finta tlumící trochu lovecký pud pokud mu tam nepomohou nic se neděje máme ho rádi takoví jaký je i za cenu věcného hlídání pejska.
Jsme rádi, že nemůže z toho třesu dostat třeba infarkt toho jsem se bála nejvíc.
Pokaždé, když se začal na něco třást zaměstnávali jsme jeho mysl jiným směrem stačí ho pohladit, odejít na chvilku kousek dál on se okamžitě srovná ve smyslu, že se přestane třást a hledá jinou kořist dokonce i holuby na střeše mu neuniknou.

2.11.2014 12:26
pidla

XXX.XXX.106.11

Tlumit lovecký pud není moc účinné. Lepší je dostat ho pod kontrolu, naučit ho, že si může "zalovit" jen tehdy, když určíte vy, a způsobem, který určíte vy. Například na coursingu. Někteří psi se naučí přesměrovat lovecký pud na hračku, míček, kožešinu; nebo můžete zkusit třeba stopy, vyhledávání ztracených předmětů... Prostě základem je najít pro psa "povolené" způsoby, kterými si může lovecký pud uspokojit, a pak teprve ho můžete učit, že jindy se neloví.

2.11.2014 13:07
aschmet

XXX.XXX.135.190

pidla napsal(a):
Tlumit lovecký pud není moc účinné. Lepší je dostat ho pod kontrolu, naučit ho, že si může "zalovit" jen tehdy, když určíte vy, a způsobem, který určíte vy. Například na coursingu. Někteří psi se naučí přesměrovat lovecký pud na hračku, míček, kožešinu; nebo můžete zkusit třeba stopy, vyhledávání ztracených předmětů... Prostě základem je najít pro psa "povolené" způsoby, kterými si může lovecký pud uspokojit, a pak teprve ho můžete učit, že jindy se neloví.

Crousing přesně toto jsem pro psíka chtěla dokonce jsem napsala email s dotazem přímo těm kdo povolují závody psům samozřejmě jsem dodala, že nemám závodního psa ani by mě nešlo o to zúčastnit se zavodů,že mě jde jen o to ať si pejsek
"zaloví a proběhne se podle svého" bylo mě odepsáno, že při jakémsi tréninku by mohl dráhu vyzkoušet to je až na jaře potom snad půl roku žádný trénink není běží pouze závodní psi po několika měsících, že by opět mohl mít crousing dráhu k dispozici.
To mě připadá hodně málo hlavně je špatné, že by psa crousing třeba nadchnul následně by běhat nemohl. Navíc mě v emailu bylo zdůrazněno pravidlo FCI že snad musí být pes chrt kvůli fyzičce přitom co jsem četla podengo běhá crousing běžně.
Můj pejsek vyloženě chrt není tak uvidím jak uspějeme určitě pokud se mu to zalíbí byla by jsem raději, kdyby běhal častěji než 2x do roka.

2.11.2014 13:38
pidla

XXX.XXX.106.11

aschmet napsal(a):
Crousing přesně toto jsem pro psíka chtěla dokonce jsem napsala email s dotazem přímo těm kdo povolují závody psům samozřejmě jsem dodala, že nemám závodního psa ani by mě nešlo o to zúčastnit se zavodů,že mě jde jen o to ať si pejsek
"zaloví a proběhne se podle svého" bylo mě odepsáno, že při jakémsi tréninku by mohl dráhu vyzkoušet to je až na jaře potom snad půl roku žádný trénink není běží pouze závodní psi po několika měsících, že by opět mohl mít crousing dráhu k dispozici.
To mě připadá hodně málo hlavně je špatné, že by psa crousing třeba nadchnul následně by běhat nemohl. Navíc mě v emailu bylo zdůrazněno pravidlo FCI že snad musí být pes chrt kvůli fyzičce přitom co jsem četla podengo běhá crousing běžně.
Můj pejsek vyloženě chrt není tak uvidím jak uspějeme určitě pokud se mu to zalíbí byla by jsem raději, kdyby běhal častěji než 2x do roka.

Coursingových tréninků je kolem Prahy docela dost, stačí pohledat. A pes rozhodně nemusí být chrt, to je nesmysl, coursing běhají všechna plemena, i kříženci.

2.11.2014 17:16
aschmet

XXX.XXX.135.190

Mě to právě taky bylo divné proč by nemohl rekreačně crousing myslím, že by ho něco podobného bavilo jen pustit ho volně na zahradě je bezpředmětné, aporty mu venku nic neříkají překážky pro psi sice udělá, ale nevidím u něj žádnou radost takže agility vylučuji úplně.
Ráda by jsem pejskovi našla zábavu která ho náplní radostí v jeho případě musí mít pocit, že loví což crousing splňuje.
Podíváme se na další crousing akce třeba jinde budou více vstřícní.

Přidejte reakci

Přidat smajlík