Nechápu lidi,podle kterých by se kříženci měli asi vymítit..zlikvidovat a pod. Trochu mi to připomíná ideologii pana Adolfa..H..Saubere rase.. Mám křížence dvou ras a je to zdravý,inteligentní tvor naprosto skvělý rodinný miláček.Máme letos opět štěnata ..devět! A zcela určitě najdou rychle nový domov..a zdarma je NEDAME!! Loni jich bylo osm a všichni mají spokojené majitele,kteří už o psech něco vědí a ocenili i toho křížence! Dost z nich mělo v minulosti ,,ušlechtilou rasu,, a vědí,že právě ta je náchylnější k nemocem a je zkrátka choulostivější..naopak kříženci jsou jak známo velmi odolní a i kříženec čehokoli s čímkoli muže být plnohodnotný PES a plnit to,co se od PSA očekává!! V dnešní době se situace s nechtěnými psi rapidně zlepšila..Kdy jste naposledy potkali toulavého psa???Natož smečku takových?? A jestli v utulcích utrácejí psy,tak asi proto,že by bylo potřeba více lidí a penez na jejich provoz!! V téhle zemi je dost ,,utulku,,pro nechtěné,všelijak křížené a přemnožené nepřizpusobivé a nikdo je neutrácí..peníze do nich jen tečou a nikdy je nikdo nebude regulovat..bohužel.. A kolik páchají a napáchají zla..Stačilo by,aby se lidi více snažily na všech frontách..Zvířata se prostě neptají jestli na to mužou vlítnout..Kastrovat všechna zvířata je taky nesmysl a na jinou debatu..Naše štěnata taky vznikla jen proto,že jsme ,,je neuhlídali,, A mnozí vědí jak je to mnohdy obtížné až nemožné..Technicky asi ano,ale při délce hárání a nesnesitelném žalozpěvu milencu,celé noci bez spaní atd..tomuto jde zabránit jen tou kastrací..čeká nás to taky,bohužel. Když chce někdo jakéhokoli tvora,musí mu dát vše potřebné a to platí i pro množiče a šmelinářské překupníky s dražšími plemeny..Kdyby psum poskytli vše potřebné,tak at si klidně hrabou kapsy..Ale oni ,,to,,berou jako zboží a pak to podle toho vypadá..Takové lidské hyeny byly,jsou a budou..bohužel..Těm pak pište o nejaké registraci každého vrhu prdu..S křížencem nikdo nekšeftuje..ten se rodí z lásky..A ted mě napadá..kdo z kritiku křížence byl chtěn a kdo byl jen produkt jednoho zkřížení...??? A přesto si Vás nakonec nechali a ted tu kadíte moudra..
Patřím mezi příznivce kříženců- právě mám vybraného druhého. První fena se ke mě dostala náhodou, ale byl to skvělý pes, nemocný až v posledním čtrnáctém roce života. Všichni kříženci, co jsem poznala, byli zdraví a chytří. Netvrdím, že čistokrevný pes být nemůže, ale v mém okolí je jich dost s chronickými problémy už v mladém věku. Směji se nad diskuzemi na téma s PP nebo bez PP.
Přesto si myslím, že by se kastrovat měli. Jo, na ulici je nepotkáte- odvezou je do ůtulku. Jenomže podívejte kolik jich tam je, a kolik z nich na doživotí? Takový pes i při nejlepší snaze ošetřovatelu nemá život člena rodiny. Tohle bych pro své odchované štěně nechtěla, a riziko je příliš velké. Jestli jste je všechny dobře umístili, tak si gratulujte. Měli jste štěstí, málokomu se to povede při tak početném vrhu.
A jestli tečou peníze do některých utulků, tak do většiny ne. Hlavně ty malé soukromé je musí často složitě shánět. A každý má nějakou kapacitu, přes kterou nemůže jít.
Takže jestli máte své psy v pořádku a máte je rádi, je to super, ale v utulku pes rozhodně nemá ideální život. Zvažte to.
Srovnávat lidi a menšiny se psy je scestné. Je jich hodně a jsou mezi nimi šmejdi, ale člověk má tu vlastnost, že dokáže pomoci sám sobě i jiným bytostem, může o sobě rozhodovat. Pes ne.
Útulky jsou přeplněné z mého pohledu z těchto důvodů:
Připouští se psi trpící separační úzkostí nikdo se potom nemůže divit, že ačkoliv byl vybrán zodpovědný majitel musí se psa vzdát v podstatě že dne na den např. kvůli petici nájemníků.
Další chyba je útulky samotné na jdnu stranu se snaží pomáhat psům na druhou posuzují budoucí majitele podle movitosti což je taky nesmysl.
Další důvod je téměř fanatičnost ochránců přírody tím i útulků, protože kdo nesdílí jejich nesmyslnou ideologii nekastrovat tomu vlastně pes nepatří znám případy kdy se na internetu lidi kvůli odlišnému názoru atakovali s jdnou pracovnicí depozita ta dotyčnou osobu roznesla jako nezodpovědnou pro adopci psa takže ačkoliv dotyčná chtěla původně psa adoptovat nakonec si nějakého koupila pes se má několik let dobře.
Soukromé útulky na ty mám svůj vlastní názor ve většině případů s pejsky kšeftují konkrétně Buštěhrad je tímto vyhlášený vzhledem k tomu, že jsem na Buštěhradě několik let bydlela mužů opravdu potvrdit praktiky tohoto útulku!
Takže až přestane ruka ruku umývat to platí pro útulky, depozita, ochránce přírody bude situace o něco lepší.
Až lidé budou nakrývat pouze feny bez separační úzkosti taktéž psi bez psychických obtíží teprve potom ubude psů v útulcích.
Momentálně je situace taková,že se vše "řeší" kastrováním přičemž vůbec se neřeší z právního hlediska to podstatné VELKOMNOŽITELÉ na druhou stranu pokud si vůbec člověk dovolí napsat, že jeho fenka měla 1x za život plánovaný vrh navíc se psem který nemá psychické obtíže téměř bude ukamenován virtuálně fanatiky.
Kastrování psů je naprosto bezpředmětná záležitost dokud se nevyřeší zejména lidi!
aschmet
napsal(a):
Útulky jsou přeplněné z mého pohledu z těchto důvodů:
Připouští se psi trpící separační úzkostí nikdo se potom nemůže divit, že ačkoliv byl vybrán zodpovědný majitel musí se psa vzdát v podstatě že dne na den např. kvůli petici nájemníků.
Další chyba je útulky samotné na jdnu stranu se snaží pomáhat psům na druhou posuzují budoucí majitele podle movitosti což je taky nesmysl.
Další důvod je téměř fanatičnost ochránců přírody tím i útulků, protože kdo nesdílí jejich nesmyslnou ideologii nekastrovat tomu vlastně pes nepatří znám případy kdy se na internetu lidi kvůli odlišnému názoru atakovali s jdnou pracovnicí depozita ta dotyčnou osobu roznesla jako nezodpovědnou pro adopci psa takže ačkoliv dotyčná chtěla původně psa adoptovat nakonec si nějakého koupila pes se má několik let dobře.
Soukromé útulky na ty mám svůj vlastní názor ve většině případů s pejsky kšeftují konkrétně Buštěhrad je tímto vyhlášený vzhledem k tomu, že jsem na Buštěhradě několik let bydlela mužů opravdu potvrdit praktiky tohoto útulku!
Takže až přestane ruka ruku umývat to platí pro útulky, depozita, ochránce přírody bude situace o něco lepší.
Až lidé budou nakrývat pouze feny bez separační úzkosti taktéž psi bez psychických obtíží teprve potom ubude psů v útulcích.
Momentálně je situace taková,že se vše "řeší" kastrováním přičemž vůbec se neřeší z právního hlediska to podstatné VELKOMNOŽITELÉ na druhou stranu pokud si vůbec člověk dovolí napsat, že jeho fenka měla 1x za život plánovaný vrh navíc se psem který nemá psychické obtíže téměř bude ukamenován virtuálně fanatiky.
Kastrování psů je naprosto bezpředmětná záležitost dokud se nevyřeší zejména lidi!
Jo, takže za neumístěné psy si mohou útulky samy a nebo jsou to problémoví psi? Proč je tam tedy tolik psů z bytů po zemřelých majitelích a proč se tam většina osvojených nevrací?
Jinak souhlasím, že propagace psů ze strany některých utulků by mohla a měla být lepší. Že zájemci neřeknou ani to, co jistě vědí, třeba s čím se léčí, ho může odradit. Je to poněkud podezřelé. Mě se to stalo v jednom velkém městském, ne v soukromém.
A jak byste chtěla regulovat zákonem množitele, když to nefunguje ani u koní, a jak dlouho už je tu černá plemenitba zakázána? A koně si do domu neschováte.
okozaoko
napsal(a):
Nechápu lidi,podle kterých by se kříženci měli asi vymítit..zlikvidovat a pod. Trochu mi to připomíná ideologii pana Adolfa..H..Saubere rase.. Mám křížence dvou ras a je to zdravý,inteligentní tvor naprosto skvělý rodinný miláček.Máme letos opět štěnata ..devět! A zcela určitě najdou rychle nový domov..a zdarma je NEDAME!! Loni jich bylo osm a všichni mají spokojené majitele,kteří už o psech něco vědí a ocenili i toho křížence! Dost z nich mělo v minulosti ,,ušlechtilou rasu,, a vědí,že právě ta je náchylnější k nemocem a je zkrátka choulostivější..naopak kříženci jsou jak známo velmi odolní a i kříženec čehokoli s čímkoli muže být plnohodnotný PES a plnit to,co se od PSA očekává!! V dnešní době se situace s nechtěnými psi rapidně zlepšila..Kdy jste naposledy potkali toulavého psa???Natož smečku takových?? A jestli v utulcích utrácejí psy,tak asi proto,že by bylo potřeba více lidí a penez na jejich provoz!! V téhle zemi je dost ,,utulku,,pro nechtěné,všelijak křížené a přemnožené nepřizpusobivé a nikdo je neutrácí..peníze do nich jen tečou a nikdy je nikdo nebude regulovat..bohužel.. A kolik páchají a napáchají zla..Stačilo by,aby se lidi více snažily na všech frontách..Zvířata se prostě neptají jestli na to mužou vlítnout..Kastrovat všechna zvířata je taky nesmysl a na jinou debatu..Naše štěnata taky vznikla jen proto,že jsme ,,je neuhlídali,, A mnozí vědí jak je to mnohdy obtížné až nemožné..Technicky asi ano,ale při délce hárání a nesnesitelném žalozpěvu milencu,celé noci bez spaní atd..tomuto jde zabránit jen tou kastrací..čeká nás to taky,bohužel. Když chce někdo jakéhokoli tvora,musí mu dát vše potřebné a to platí i pro množiče a šmelinářské překupníky s dražšími plemeny..Kdyby psum poskytli vše potřebné,tak at si klidně hrabou kapsy..Ale oni ,,to,,berou jako zboží a pak to podle toho vypadá..Takové lidské hyeny byly,jsou a budou..bohužel..Těm pak pište o nejaké registraci každého vrhu prdu..S křížencem nikdo nekšeftuje..ten se rodí z lásky..A ted mě napadá..kdo z kritiku křížence byl chtěn a kdo byl jen produkt jednoho zkřížení...??? A přesto si Vás nakonec nechali a ted tu kadíte moudra..
je dobrý, že jste vyprodukovali devět kříženců a našli jim domov. Ještě lepší by bylo, kdybyste štěňata neměli a našli domov devíti už narozeným a nechtěným. Přispěli jste k " přepsování" v tomhle státě. Dnes by produkovat štěňata až na vyjímky neměl nikdo. Třeba roční pauza v produkci štěňat by dost pomohla.
Hlavně by mě zajímalo, jestli je zadavatelka stále v kontaktu s těmi osmi spokojenými majiteli. Protože cca do roka spousta spokojených majitelů najednou s překvapením zjistí, že nemají doma štěňátko, ale rozcapeného puberťáka, a jelikož neposlouchá, zlobí, vyjíždí... tak šup s ním do útulku. A bohužel, tohle se děje téměř výhradně u kříženců, protože jsou levní a je jich spousta, takže si ho lidi často pořídí z momentálního rozmaru a bez rozmyslu, a chovají se k němu jako ke "spotřebnímu zboží".
Já osobně nevěřím nic nepatřím do žádného sdružení na ochranu zvířat pouze podotýkám fakt který bohužel existuje.
Na sebe se nikdo z ochránců nepodívá, ale samozřejmě psi se budou kastrovat na úkor zdraví, budou se dávat čipy které někdo následně po odložení psům vyřízne a hlavně se vůbec nekouká na to kolik lidí je opravdu ochotno osvojit vykastrované zvíře.
Stále existuje hodně lidí kteří takové psi adaptují.
Regulovat zákonem velkomnožitele by určitě šlo ovšem to by se nesmělo vše řešit na webu stylem ať kastrujeme, čipujeme, kamenujeme každého majitele feny bez PP tím se opravdu nic nevyřeší akorát si pár blbců hraje na strašně moudré, všeznalé a neomylné!
Co je to za "milovníky psů" kteří uznávají pouze psi s PP? !
Chtějí bojovat za práva zvířat tak ať laskavě bojují efektivním stylem tzn.petice, demonstrace, dopisy PSČR taky musí být vždy prostor k debatě což se na mě nezlobte při fanatizmu nelze takže vlastně i chápu, že petice nikdo neřeší.
Psi s PP nebo bez PP co je tohle za blbost!
Ať si ochránci vše řeší jak chtějí hlavně efektivně bez fanatizmu a vnucování svého přesvědčení ostatním.
pidla
napsal(a):
Hlavně by mě zajímalo, jestli je zadavatelka stále v kontaktu s těmi osmi spokojenými majiteli. Protože cca do roka spousta spokojených majitelů najednou s překvapením zjistí, že nemají doma štěňátko, ale rozcapeného puberťáka, a jelikož neposlouchá, zlobí, vyjíždí... tak šup s ním do útulku. A bohužel, tohle se děje téměř výhradně u kříženců, protože jsou levní a je jich spousta, takže si ho lidi často pořídí z momentálního rozmaru a bez rozmyslu, a chovají se k němu jako ke "spotřebnímu zboží".
moje veterinářka tvrdí, že ta změna vztahu se objevuje zhruba po 4 měsících. Z milovaného štěněte se stane zvíře v lepším případě jen trpěné, v horším týrané a vyhozené. Prodat štěně není až tak těžké, to dokáže skoro každý. Ale prodat ho dobrým lidem, co při prvním problému necuknou, to je horší. Kamoška taky vyprodukovala 10 bezpapíráků. Byla ale natolik dobrá, že všechny měla čipované a registrované na sebe. po roce je objela a šest vzala zpět - byli už nechtění a někteří týraní. Takže má doma útulek pro vlastní štěňata. Už se poučila..
hn..
napsal(a):
moje veterinářka tvrdí, že ta změna vztahu se objevuje zhruba po 4 měsících. Z milovaného štěněte se stane zvíře v lepším případě jen trpěné, v horším týrané a vyhozené. Prodat štěně není až tak těžké, to dokáže skoro každý. Ale prodat ho dobrým lidem, co při prvním problému necuknou, to je horší. Kamoška taky vyprodukovala 10 bezpapíráků. Byla ale natolik dobrá, že všechny měla čipované a registrované na sebe. po roce je objela a šest vzala zpět - byli už nechtění a někteří týraní. Takže má doma útulek pro vlastní štěňata. Už se poučila..
Můžete mě tedy objasnit jak je možné, že moje fenka které je už pět let snad nikdy žádnou pubertu neměla a její štěňata také ne?
Čím to je,že nemám okousaný byt, pomočené koberce a dokonce psi vůbec v bytě neštěkají.
Mám snad vadné psi bez puberty?
Zvláštní je znám takových případů víc ne jen u mě.
Jednou nejvíce dvakrát psovi řeknu co nesmí víckrát to neudělá a nepotřebuji žádné klece v bytě stačí jen vysvětlit.
Zajímavé, že?
aschmet
napsal(a):
Můžete mě tedy objasnit jak je možné, že moje fenka které je už pět let snad nikdy žádnou pubertu neměla a její štěňata také ne?
Čím to je,že nemám okousaný byt, pomočené koberce a dokonce psi vůbec v bytě neštěkají.
Mám snad vadné psi bez puberty?
Zvláštní je znám takových případů víc ne jen u mě.
Jednou nejvíce dvakrát psovi řeknu co nesmí víckrát to neudělá a nepotřebuji žádné klece v bytě stačí jen vysvětlit.
Zajímavé, že?
nějak nechápu souvislost s mým příspěvkem...
hn..
napsal(a):
nějak nechápu souvislost s mým příspěvkem...
moje veterinářka tvrdí, že ta změna vztahu se
objevuje zhruba po 4 měsících. Z milovaného
štěněte se stane zvíře v lepším případě jen
trpěné, v horším týrané a vyhozené. Prodat
štěně není až tak těžké, to dokáže skoro každý.
Ale prodat ho dobrým lidem, co při prvním
problému necuknou, to je horší. Kamoška taky
vyprodukovala 10 bezpapíráků. Byla ale natolik
dobrá, že všechny měla čipované a registrované
na sebe. po roce je objela a šest vzala zpět -
byli už nechtění a někteří týraní. Takže má doma
útulek pro vlastní štěňata. Už se poučila..
Reagovala jsem na to co jste napsala většinou se lidi nezbavují bezproblémového štěněte zbavují se ho pro separační úzkost v 1.řadě také jsou tyto psi nejčastěji týraný pro špatnou ovladatelnost až hyperaktivitu.
Je hezké jak jste nezapomněla podotknout, že se jednalo o psi bez PP opravdu myslíte, že psi s PP nejsou týraný?
aschmet
napsal(a):
moje veterinářka tvrdí, že ta změna vztahu se
objevuje zhruba po 4 měsících. Z milovaného
štěněte se stane zvíře v lepším případě jen
trpěné, v horším týrané a vyhozené. Prodat
štěně není až tak těžké, to dokáže skoro každý.
Ale prodat ho dobrým lidem, co při prvním
problému necuknou, to je horší. Kamoška taky
vyprodukovala 10 bezpapíráků. Byla ale natolik
dobrá, že všechny měla čipované a registrované
na sebe. po roce je objela a šest vzala zpět -
byli už nechtění a někteří týraní. Takže má doma
útulek pro vlastní štěňata. Už se poučila..
Reagovala jsem na to co jste napsala většinou se lidi nezbavují bezproblémového štěněte zbavují se ho pro separační úzkost v 1.řadě také jsou tyto psi nejčastěji týraný pro špatnou ovladatelnost až hyperaktivitu.
Je hezké jak jste nezapomněla podotknout, že se jednalo o psi bez PP opravdu myslíte, že psi s PP nejsou týraný?
nešlo o problemová štěňata. Nikde jsem nepsala, že byla vina na straně psů. Znám je, separační uzkost žádné nemá. Jsou naopak povahově v pořádku, nemají PP, ale rodiče prokazatelně PP mají. Takový ten typický dobře prodejný odchov. A dopadl jak dopadl.
hn..
napsal(a):
nešlo o problemová štěňata. Nikde jsem nepsala, že byla vina na straně psů. Znám je, separační uzkost žádné nemá. Jsou naopak povahově v pořádku, nemají PP, ale rodiče prokazatelně PP mají. Takový ten typický dobře prodejný odchov. A dopadl jak dopadl.
To je opravdu zvláštní rodiče PP mají ovšem štěňata ne proč tedy pořád dokola čtu, že PP dostává každé stěně po rodičích s PP.
Nechci tady řešit problematiku PP bez PP jen mě dost zarazilo, že majitelé při prvním problému jak píšete cuknou dle názoru veterinářky po čtvrtém měsíci věku což je období kdy se štěňata dostávají do puberty.
Máte svatou pravdu prodat psa dokáže každý ovšem darovat ho zodpovědným lidem jen málo kdo.
Měli jsme velké štěstí všichni naši tři darovaný kluci se mají dobře je jim už osm měsíců jedno štěně jsme si nechali.
aschmet
napsal(a):
To je opravdu zvláštní rodiče PP mají ovšem štěňata ne proč tedy pořád dokola čtu, že PP dostává každé stěně po rodičích s PP.
Nechci tady řešit problematiku PP bez PP jen mě dost zarazilo, že majitelé při prvním problému jak píšete cuknou dle názoru veterinářky po čtvrtém měsíci věku což je období kdy se štěňata dostávají do puberty.
Máte svatou pravdu prodat psa dokáže každý ovšem darovat ho zodpovědným lidem jen málo kdo.
Měli jsme velké štěstí všichni naši tři darovaný kluci se mají dobře je jim už osm měsíců jedno štěně jsme si nechali.
rodiče by museli projít procesem "uchovnění" - u tohoto plemene rtg, výstavy, zkoušky povahy.
A majitelé spíš zjistí, že mít psa je především starost, námaha a finanční výdaje.
Psi nejsou opouštěni, protože jsou "špatní". Ale spíš majitelé se přecení a nejsou ochotní dávat zvířatům to, co potřebují. Následují pak třeba i ty poruchy chování.
Postupně jsem měla 4 psy, co majitelé těžce nezvládali. Při normálním vedení šlo o naprosto perfektní pohodové psy. Dodnes původní majitelé nevěří svým očím, jak báječných psů se zbavili.
aschmet
napsal(a):
To čtete špatně. PP dostane každé štěně, jehož rodiče jsou UCHOVNĚNÍ. Tedy pokud jsou rodiče s PP, ale majitelé jim například nenechali udělat rentgeny (nebo jim rentgeny vyšly špatně), nešli s nimi na bonitaci (nebo bonitací neprošli například pro bázlivou povahu) apod., tedy nesplnili podmínky uchovnění, nemůžou mít štěňata s PP.
Tím se aspoň částečně zajišťuje, že potomci uchovněných psů nebudou trpět dědičnými chorobami, budou mít v pořádku povahu atd.
Ono je hrozně jednoduché vyprodukovat sedmnáct krásných kříženečků velkého plemene a po tisícovce je prodat. To je těch nadšených milujících majitelů k dispozici spousta. Jenže pokud by se "chovatelka" zajímala, tak by zjistila, že jak ta roztomiloučká štěnda dospívají, ti majitelé velmi rychle přestávají být tak nadšení. A nejde jen o separační úzkost, jak tvrdíte. Máte křížence malých společenských plemen, to bývají vcelku bezproblémoví psíci a i pokud ne, tak není problém je na vodítku udržet nebo zvednout do náruče. Ale u velkých kříženců s geny tvrdých loveckých a služebních plemen bývají hodně časté problémy s lovením, agresí na psy, agresí na lidi... A je to pochopitelné, když přesně k tomuto byla ta plemena původně vyšlechtěna. Dělat z ostrého pracovního psa gaučáka bez výcviku je recept na průšvih, a pětačtyřicetikilového nevybouřeného nevychovance na vodítku málokdo udrží. Navíc u křížence nikdo neví, jaká povaha z toho "vyleze", když se zkombinují vlohy rodičů a dalších předků.
Zadavatelka vyprodukovala sedmnáct štěňat. Pokud by každá fenka z jejího odchovu měla taky sedmnáct štěňat, v další generaci taky tolik... spočítejte si sama, kolik by tu za pár let pobíhalo psů. Myslíte si, že by tu pro ně bylo dostatek milujících domovů? Pořád myslíte, že je fajn věc, že zadavatelka "dopřála" své fence štěňátka?
Aby bylo jasno: mám psa a fenu s PP a ani jeden z nich nikdy štěňata nezplodí. Protože psů je tu příšerně moc a nemyslím si, že by zrovna ti mí byli natolik skvělí a výjimeční, aby nutně museli zanechat potomky.
hn..
napsal(a):
rodiče by museli projít procesem "uchovnění" - u tohoto plemene rtg, výstavy, zkoušky povahy.
A majitelé spíš zjistí, že mít psa je především starost, námaha a finanční výdaje.
Psi nejsou opouštěni, protože jsou "špatní". Ale spíš majitelé se přecení a nejsou ochotní dávat zvířatům to, co potřebují. Následují pak třeba i ty poruchy chování.
Postupně jsem měla 4 psy, co majitelé těžce nezvládali. Při normálním vedení šlo o naprosto perfektní pohodové psy. Dodnes původní majitelé nevěří svým očím, jak báječných psů se zbavili.
To víte nezkušený majitelé to je vždy katastrofa pořídí si třeba mopse potom se diví, že není aktivní nebo naopak chtějí kliďase a pořídí si beagla potom naříkají.
Moje teta už nežije, ale když žila bylo hodně módní plemeno jorkšír po opravdu dlouhém zvažování si pořídila prvního psa kolem 50ti let před tím o psi zájem neměla často cestovala do zahraničí.
Pejska koupila s PP po půl roce začala být zklamaná pejsek rostl čím dál víc tak zavolala chovatelce ta jí poradila ať psovi nedává jíst, že se mu růst zastaví prý se to tak dělá.
Naštěstí jsme k tetě chodili na návštěvu chudák pes žebral i chleba teta distala vynadáno ať neposlouchá nějakou čůzu chovatelku a dá psovi pořádně nažrat ať se prostě smíří s tím, že bude větší jorkšír a byl klid.
Nakonec pes byl spokojený ona taky a milovala svého pejska až do smrti bohužel zemřela dříve než pejsek, ale v útulku neskončil.
Nám se naštěstí podařilo darovat jednoho pejska lidem kterým v 16ti létech zemřel pes takže zkušený, zodpovědný lidi, další šel jako kamarád k dalšímu pejskovi toho paní zachránila z popelnice, další pejsek šel ke kolegyni.
Je pravdou bála jsem se jen tak dát psa hodně zájemců se odmítlo zejména moc nóbl lidi kterým pes něco poničí a dělají jako by se zbořil svět teplem maminky s dětmi měli smůlu. Naštěstí se mají kluci dobře u dělnické třídy.
Nóbl lidi? Dělnická třída? V které době vlastně žijete?
U líp zajištěných lidí, jak Vy říkáte nóbl, mají psi větší šanci, že budou v případě nemoci vyléčeni. Tito lidé totiž za ně mohou na veterině utrácet a neodkládají tu návštěvu. Zrovna nedávno mi jedna slečna zprostředkovávající adopce opuštěných psů řekla, že se jí často ozývají lidé, kteří vůbec nevědí, na co jejich předchozí pes zemřel.
A separační úzkost? To je výsledek špatné výchovy nebo nějakého stresu/týrání. Není to dědičná vloha. Nevím tedy o žádné studii, která by dědičnost potvrdila.
canis lupus
napsal(a):
Nóbl lidi? Dělnická třída? V které době vlastně žijete?
U líp zajištěných lidí, jak Vy říkáte nóbl, mají psi větší šanci, že budou v případě nemoci vyléčeni. Tito lidé totiž za ně mohou na veterině utrácet a neodkládají tu návštěvu. Zrovna nedávno mi jedna slečna zprostředkovávající adopce opuštěných psů řekla, že se jí často ozývají lidé, kteří vůbec nevědí, na co jejich předchozí pes zemřel.
A separační úzkost? To je výsledek špatné výchovy nebo nějakého stresu/týrání. Není to dědičná vloha. Nevím tedy o žádné studii, která by dědičnost potvrdila.
Tak vidíte mám úplně jinou zkušenost než vy znám dvě opravdu nóbl dámy které podnikají svím fakanům kupují každé dva roky jiného psa u nich se jen těžko dozvíte na co pes ve stáří pojde tuplem se nedozvíte kde jsou jejich psi údajně se pejsek zaběhl ovšem vývěska, že by se pes hledal nikde nikdy žádná.
Moje máma ačkoliv myla černé nádobí přesně ví na co zemřela naše fenka zanedbání péče od veterináře je pravdou bylo to v 80létech možná v té době medicína pro psi nebyla na úrovni jako je dnes.
Druhý pejsek zemřel v 90létech na nervovou psinku byl neúspěšně léčený měsíc, když zemřel nechala se udělat pitva.
Další pejsek se dožil 13ti let zemřel na infarkt neměl problémy se srdcem venku bylo velké horko jemu se udělalo špatně zůstal ležet na gauči také se nechala udělat pitva.
Další fenka která žila právě s pejskem který měl infarkt zemřela usínáním byla to NO od asi 10ti let problémy s tlapkami zadními, jezdilo se na injekce poprvé léčba pomohla o dva roky později už ne navíc se přidal zánět dělohy to se řešilo medikací užívala prášky na 14dnů to pomohlo potom už ne.
Jezdili jsme po všech možných veterinářích kdo by fenku operoval bohužel byla tak stará, že už nikdo nechtěl dělat ani rentgen každý doporučoval uspání tak jsme raději tuto volbu přijali než ať se trápí.
Teď mám dva tři psi u jedné vím, že trpí na chronické kvasinkové záněty uší to má dědičné po otci jedno ucho má fenka zcela vyléčené druhé je také v pořádku jen čas od času potřebuje přeléčit.
Další pes je alergik na včelí bodnutí taktéž pro mě není nejmenší problém zaplatit mu 250kč za injekci a třetí pes je dokonce zdravý.
Opravdu myslíte, že lidé z dělnické třídy nedokážou zajistit veterinární péči psům?
Trochu si to pketete se soc.případy
: -)
Ještě dodatek k separační úzkosti právě peksek který se dožil 13ti let touto úzkostí trpěl byl tedy opravdu hlučný!
Nikdy se nenaučil být v bytě sám ticho sousedi si stěžovali, psali petice vše marné v noci byl ticho takže nám mohli políbit šos pes se pryč nedal.
Pes nebyl nikdy týraný byl u nás od osmi týdnů žádné trauma nikdy neměl pán u kterého se narodil byl moc hodný.
Venčit se chodil k rybníku kde se mu házel tenisák do vody on pro něj skákal,
výlety měl, hračky vše k ničemu jen se zavřeli dveře začal výt úplně nesnesitelně.
Vychováván byl standardně stejně jako moje fenka tzn.učil se od malinka třeba jen po pěti minutách vše marné prostě se nenaučil.
Byl to vychovaný pes který neutíkal za fenkama, poslouchal na to že byl lovecký pes velmi dobře dokonce jako. beagl plaval vedle kačenek vůbec ostatní zvířata nenapadal.
Když tento pejsek zemřel a za nějakou dobu jsem si vybírala stěně zajímalo mě jediné znát oba rodiče a hlavně mě majitelka velmi ráda předvedla pejsky doma o samotě ani jeden nekňučel.
Potomek těchto psů také nekňučí pokud jdeme pryč stěně se naprosto stejnou výchovou která se používala na beagla naučilo být ticho v bytě během dvou dnů!
Potomek této fenky také v bytě sám nekňučí jeho otcem je pes bez separační úzkosti.
Nepotřebuji žádné studie na to udělat si vlastní závěr.
Panenko skákavá větší žvásty jsem snad nikdy nečetla :-/
Každý den se najdou desítky opuštěných nebo vyhozených psů a věřte,že psi s PP to z 99% nejsou,protože o psa s PP se jeho chovatel zajímá,já to dokonce mám ve smlouvě!!! Mimoto kolik psů bez PP a kříženců jsou prodáni nebo darováni se smlouvou? Hm?? Tak 10 ze 100! A na tom něco bude.....já ze svých zkušeností s bez PP psi bych si už žádného dalšího nepořídila,pokud by nebyl z útulku a hlavně ne po nejistých rodičích,kde nevím co za povahu z toho bude......
Uživatel s deaktivovaným účtem

"A separační úzkost? To je výsledek špatné výchovy nebo nějakého stresu/týrání. Není to dědičná vloha"
Jenom k tomuto : separační úzkost je v prvé řadě "funkcí" nervové soustavy zvířete a to pravda s dědičností něco společného mít bude. Samozřejmě výchova/nevýchova či nějaké týrání (ono separační úzkost = stres) v tom svou roli mohou hrát.