Dlouhosrstá plemena a oblečky

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
23.11.2014 19:15
petjed

XXX.XXX.225.6

Dobrý den, chtěla bych se zeptat, jestli dáváte dlouhosrstým pesanům oblečky? Teď tedy myslím z důvodu nánosů listí a větví, které se na pejsky namotávají. Myslíte, že je to pomůže, abychom si z procházky nenosili půlku les nebo jak to řešíte vy? Máme kokra a už mě unavuje po dvouhodinové procházce hodinu strávit vytahováním větviček, listí a trávy z chlupů na nohách. A myslíte si, že by si pejsek v ve 4 letech na něj zvykl? smajlík
Předem děkuji za odpověď

24.11.2014 09:52
pidla

XXX.XXX.106.11

Jo, kde jsou ty doby, když byl kokr lovecké plemeno se srstí do nepohody...
(neberte to prosím osobně, je to jen takový povzdech, kam se mnoho plemen díky výstavám posunulo)

Uživatel s deaktivovaným účtem

24.11.2014 11:21

Pes si na obleček klidně zvykne. Otázkou je zda je dobré mladého ,zdravého loveckého psa zchoulostivět tím že na něj navléknete nějaký obleček. Pokud nechodíte se psem na výstavy tak bych raději vzala nůžky a srst mu zkrátila.

24.11.2014 11:54
petjed

XXX.XXX.225.6

Nechci psa schoulostivět, na zimu by obleček nenosil, jen jsem myslela na teď, když je všude plno listí a zase nechci stříhat, aby vypadal jak smeták. Prostě jsme myslela něco na přechodné období, než napadne sníh. Jen mě to tak napadlo, vydrželi jsme to čtyři roky bez oblečku, vydržíme i teď, jen jsem chtěla poradit nějakou vychytávku.

24.11.2014 12:12

pokud by jste psa oblékala už teď tak musí mít obleček i v zimě . Když ho ted obléknete zchoulostiví a v mraze nastydne.ˇje to stejné jako kdyby jste ted nosila bundu a v mraze se svlíkla do trika.Bohužel je ošklivé počasí ,taky se těším na mráz , sice je náš pes krátkosrstý ale v bahně se válí moc rád smajlík

24.11.2014 12:28
Inspektor Pišišvor

XXX.XXX.42.7

petjed napsal(a):
Nechci psa schoulostivět, na zimu by obleček nenosil, jen jsem myslela na teď, když je všude plno listí a zase nechci stříhat, aby vypadal jak smeták. Prostě jsme myslela něco na přechodné období, než napadne sníh. Jen mě to tak napadlo, vydrželi jsme to čtyři roky bez oblečku, vydržíme i teď, jen jsem chtěla poradit nějakou vychytávku.

prodávají se takový šusťákový overaly - používají je hodně u výstavních pudlů nebo afgánů, právě k tomu, aby psi nebyli špinaví a neničili si srst. Je to jenom kombinéza bez podšívky, takže nehřeje, a pes v ní nezchoulostiví. Jinak s tím čekáním na sníh bych asi tak optimistická nebyla (pokud nebydlíte na horách), protože třeba loni nebyl ani na Vysočiněsmajlík.

24.11.2014 12:33
petjed

XXX.XXX.225.6

Inspektor Pišišvor napsal(a):
prodávají se takový šusťákový overaly - používají je hodně u výstavních pudlů nebo afgánů, právě k tomu, aby psi nebyli špinaví a neničili si srst. Je to jenom kombinéza bez podšívky, takže nehřeje, a pes v ní nezchoulostiví. Jinak s tím čekáním na sníh bych asi tak optimistická nebyla (pokud nebydlíte na horách), protože třeba loni nebyl ani na Vysočiněsmajlík.

Moc děkuji, přesně něco takového jsem myslela. smajlík A opravdu doufám, že letos sníh napadne a pejsci budou jako ze škatulky. Ještě jednou děkuji

27.11.2014 19:18
Šarina

XXX.XXX.231.146

petjed napsal(a):
Moc děkuji, přesně něco takového jsem myslela. smajlík A opravdu doufám, že letos sníh napadne a pejsci budou jako ze škatulky. Ještě jednou děkuji

Šusťákovou kombinézu klidně kupte, psa to nijak nezchoulostiví a vy po návratu domů nebudete trávit hodiny vybíráním větviček a všelijakých čumprdlíků ze srsti. Je to o vašem pohodlí a o snadnější údržbě srsti. Ostříhání psa, jak tu někdo radil, to je až poslední krok, kdy nelze srst udržet. Proč by měl být pes, který má mít dlouhé chlupy, ostříhaný, když to není nutné?

30.11.2014 09:40
noemi

XXX.XXX.64.236

petjed napsal(a):

Takové jednoduché šusťákové oblečky (s ochranou předních nožek) jsem včera viděla v Globusu. Cena 300,-. Ale chce to vyzkoušet.

My třeba máme oba psy atypické postavy a komerční oblečky jim sedí málokdy (ale pár už se koupit dalo).

30.11.2014 10:58
petjed

XXX.XXX.225.11

noemi napsal(a):
Takové jednoduché šusťákové oblečky (s ochranou předních nožek) jsem včera viděla v Globusu. Cena 300,-. Ale chce to vyzkoušet.

My třeba máme oba psy atypické postavy a komerční oblečky jim sedí málokdy (ale pár už se koupit dalo).

Moc děkuji za typ. Zkusím se tam podívat, dneska jsme zase vyčesávali 3/4 hodiny. Prostě pole a les, všechno si nese domu, manžel povídá, že když budeme všechny ty větvičky sbírat, budeme mít aspoň na zátopsmajlík

30.11.2014 22:39
Šarina

XXX.XXX.231.146

my máme velkého psa a koupili jsme hurttu přes internet

Přidejte reakci

Přidat smajlík