Dobrý den, chtěla bych se zeptat, jestli dáváte dlouhosrstým pesanům oblečky? Teď tedy myslím z důvodu nánosů listí a větví, které se na pejsky namotávají. Myslíte, že je to pomůže, abychom si z procházky nenosili půlku les nebo jak to řešíte vy? Máme kokra a už mě unavuje po dvouhodinové procházce hodinu strávit vytahováním větviček, listí a trávy z chlupů na nohách. A myslíte si, že by si pejsek v ve 4 letech na něj zvykl?
Předem děkuji za odpověď
Uživatel s deaktivovaným účtem
Pes si na obleček klidně zvykne. Otázkou je zda je dobré mladého ,zdravého loveckého psa zchoulostivět tím že na něj navléknete nějaký obleček. Pokud nechodíte se psem na výstavy tak bych raději vzala nůžky a srst mu zkrátila.
Nechci psa schoulostivět, na zimu by obleček nenosil, jen jsem myslela na teď, když je všude plno listí a zase nechci stříhat, aby vypadal jak smeták. Prostě jsme myslela něco na přechodné období, než napadne sníh. Jen mě to tak napadlo, vydrželi jsme to čtyři roky bez oblečku, vydržíme i teď, jen jsem chtěla poradit nějakou vychytávku.
Uživatel s deaktivovaným účtem
pokud by jste psa oblékala už teď tak musí mít obleček i v zimě . Když ho ted obléknete zchoulostiví a v mraze nastydne.ˇje to stejné jako kdyby jste ted nosila bundu a v mraze se svlíkla do trika.Bohužel je ošklivé počasí ,taky se těším na mráz , sice je náš pes krátkosrstý ale v bahně se válí moc rád
petjed
napsal(a):
Nechci psa schoulostivět, na zimu by obleček nenosil, jen jsem myslela na teď, když je všude plno listí a zase nechci stříhat, aby vypadal jak smeták. Prostě jsme myslela něco na přechodné období, než napadne sníh. Jen mě to tak napadlo, vydrželi jsme to čtyři roky bez oblečku, vydržíme i teď, jen jsem chtěla poradit nějakou vychytávku.
prodávají se takový šusťákový overaly - používají je hodně u výstavních pudlů nebo afgánů, právě k tomu, aby psi nebyli špinaví a neničili si srst. Je to jenom kombinéza bez podšívky, takže nehřeje, a pes v ní nezchoulostiví. Jinak s tím čekáním na sníh bych asi tak optimistická nebyla (pokud nebydlíte na horách), protože třeba loni nebyl ani na Vysočině
.
Inspektor Pišišvor
napsal(a):
prodávají se takový šusťákový overaly - používají je hodně u výstavních pudlů nebo afgánů, právě k tomu, aby psi nebyli špinaví a neničili si srst. Je to jenom kombinéza bez podšívky, takže nehřeje, a pes v ní nezchoulostiví. Jinak s tím čekáním na sníh bych asi tak optimistická nebyla (pokud nebydlíte na horách), protože třeba loni nebyl ani na Vysočině
.
Moc děkuji, přesně něco takového jsem myslela.
A opravdu doufám, že letos sníh napadne a pejsci budou jako ze škatulky. Ještě jednou děkuji
petjed
napsal(a):
A opravdu doufám, že letos sníh napadne a pejsci budou jako ze škatulky. Ještě jednou děkuji
Šusťákovou kombinézu klidně kupte, psa to nijak nezchoulostiví a vy po návratu domů nebudete trávit hodiny vybíráním větviček a všelijakých čumprdlíků ze srsti. Je to o vašem pohodlí a o snadnější údržbě srsti. Ostříhání psa, jak tu někdo radil, to je až poslední krok, kdy nelze srst udržet. Proč by měl být pes, který má mít dlouhé chlupy, ostříhaný, když to není nutné?
petjed
napsal(a):
Takové jednoduché šusťákové oblečky (s ochranou předních nožek) jsem včera viděla v Globusu. Cena 300,-. Ale chce to vyzkoušet.
My třeba máme oba psy atypické postavy a komerční oblečky jim sedí málokdy (ale pár už se koupit dalo).
noemi
napsal(a):
Takové jednoduché šusťákové oblečky (s ochranou předních nožek) jsem včera viděla v Globusu. Cena 300,-. Ale chce to vyzkoušet.
My třeba máme oba psy atypické postavy a komerční oblečky jim sedí málokdy (ale pár už se koupit dalo).
Moc děkuji za typ. Zkusím se tam podívat, dneska jsme zase vyčesávali 3/4 hodiny. Prostě pole a les, všechno si nese domu, manžel povídá, že když budeme všechny ty větvičky sbírat, budeme mít aspoň na zátop