Jorkšírský teriér štěně - nechce ven

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
25.11.2014 16:52
terezska

XXX.XXX.141.162

Zdravím, pořídili jsme si štěně jorkšírka, teď mu je 10 týdnů a zhruba od pátka se s ním snažíme alespoň 2x chodit na chvíli ven aby si zvykal, není ještě po 3tím očkování takže ho hlídáme. Nicméně výjdeme ven před barák a položíme ho na zem, začne se klepat jako osika a kňučet a nechce se ani hnout, zkoušela jsem ho k sobě volat, tak přišel a hned se mi schoulil k nohoum. Nechci aby nastydl, tudíž to chvíli zkouším a pak ho vždy vezmu do ruky a jdeme domů. Obleček na sobě má, vím že je teď už zima ale nevím jak ho naučit aby čůral venku. Zkoušela jsem pamlsky ale stejně nic nezabírá. V úterý jde na očkování a pak už by jsme rádi aby chodil hezky ven..nemůže přece až do jara čůrat doma :( děkuju za rady a zkušenosti

25.11.2014 22:08
davidka

XXX.XXX.212.160

terezska napsal(a):
Zdravím, pořídili jsme si štěně jorkšírka, teď mu je 10 týdnů a zhruba od pátka se s ním snažíme alespoň 2x chodit na chvíli ven aby si zvykal, není ještě po 3tím očkování takže ho hlídáme. Nicméně výjdeme ven před barák a položíme ho na zem, začne se klepat jako osika a kňučet a nechce se ani hnout, zkoušela jsem ho k sobě volat, tak přišel a hned se mi schoulil k nohoum. Nechci aby nastydl, tudíž to chvíli zkouším a pak ho vždy vezmu do ruky a jdeme domů. Obleček na sobě má, vím že je teď už zima ale nevím jak ho naučit aby čůral venku. Zkoušela jsem pamlsky ale stejně nic nezabírá. V úterý jde na očkování a pak už by jsme rádi aby chodil hezky ven..nemůže přece až do jara čůrat doma :( děkuju za rady a zkušenosti

Běžte s ním dál od domu, položte na zem, odstupte. Neberte ho hned do náruče. Jak to popisujete, neklepe se ani tak zimou jako strachy z neznámého. Nechte ho, ať se rozkouká, pěkně v klidu. Nemusíte ho ale zas moc utěšovat, být venku je přece normální, není to nic, čeho by se měl bát.
Zas tak velká zima není, aby se nemohl vyčurat a proběhnout. Hodně chvalte za vyčurání a vykadění venku, v tomto případě klidně můžete opičky dělat smajlík
Uvědomte si, že máte teriéra, to by měl být sebevědomý, odvážný psík. I když je to ještě miminko, výchova už musí začít.

26.11.2014 08:40
terezska

XXX.XXX.141.162

určitě to zkusím, dle mého názoru se taky klepe strachy než že by mu byla zima, nicméně ho nechci nechat sedět na zemi déle aby opravdu nenastydl. Děkuji za radu :)

Přidejte reakci

Přidat smajlík