Laponský ovčák (Lapinporokoira) - máte zkušenosti?

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
4.1.2015 23:48
ayen

XXX.XXX.89.99

Laponský ovčák (Lapinporokoira) - mate skusenost s tymto plemenom? Neviete niečo viac o povahe? Nasla som len malo informacii na internete...snad v čechach ani nie je...asi to neni stražny pes...nevie niekto?

Uživatel s deaktivovaným účtem

6.1.2015 08:38

Myslím, že s laponským ovčákem je u nás asi tolik zkušenností jako se stády sobů. Asi budete průkopník, dovezte a uvidíte.

6.1.2015 22:07
jupa111

XXX.XXX.142.18

Tady jsou chovatelé téhle rasy, taky mně dost zajímala, s chovatekou jsou si psala..je jich i nás jen pár jedinců, ale prý jsou to naprosto úžasní pejsci, oddaní svému pánu a své rodině, milující děti a vůbec lidi.Protože nebyli šlechtění k žádnému lovu, byl to prý jen jako společník, nemá žádný lovecký pud..tak mi to paní psala.. Více se informujte tady smajlík
na to jak je to u nás vzácný pejsek cena nebyla vysoká..

lapinkoiracz.webnode.cz.

6.1.2015 22:23
ayen

XXX.XXX.89.99

jupa111 napsal(a):
Tady jsou chovatelé téhle rasy, taky mně dost zajímala, s chovatekou jsou si psala..je jich i nás jen pár jedinců, ale prý jsou to naprosto úžasní pejsci, oddaní svému pánu a své rodině, milující děti a vůbec lidi.Protože nebyli šlechtění k žádnému lovu, byl to prý jen jako společník, nemá žádný lovecký pud..tak mi to paní psala.. Více se informujte tady smajlík

lapinkoiracz.webnode.cz.

jeej to ste mocc mocc hodná, a vy ste sa nakoniec pre aku rasu rozhodli? velmi dakujem za kontakt, určite napisem...my chceme chodskeho psa, a tento mi prijde trosku niecim podobny len ma kratsiu srst co sa mi i viac libi. No neviem ako je Lapinporokoira vhodny na hlidani...Chodsky pes tak primerane pohlida...Dakujem za pani se urcite zeptam. Moc diiikyy

6.1.2015 22:29
ayen

XXX.XXX.89.99

jupa111 napsal(a):

lapinkoiracz.webnode.cz.

Tak som sa pozrela na tie stranky a pani ma rasu lapinkoira ja som skor myslela prave toho kratkosrsteho z rasy Lapinporokoira (zneju tak podobne) ale psik vyzera takto https://s-media-cache-ak0.pinimg.com/236x/c7/e2/26/c7e2263ee9eed2a0d55bbc36959a890b.jpg alebo http://3.bp.blogspot.com/-LfIL9_WvlwU/UVsdtD_J-xI/AAAAAAAABBE/4Bk3bAEv4Gk/s1600/DSC_9587.jpg

6.1.2015 22:47
jupa111

XXX.XXX.142.18

Aha smajlík neumím číst smajlík, ani jsem netušila, že je ještě podobná rasa..
No já měla 14 let akita inu s pp, ale před pár měsíci zemřela, tak nakonec mám zamluvené štěnátko zase akity-ještě nenarozené smajlík
Ještě máme doma fenku špringršpaněla s pp, ale ta je spíš partnera na nahánky..
Je to samozřejmě zlatíčko taky, moc hodný pejsek, ještě nikdy na nikoho nezavrčela, je moc hodná a miluje taky lidi, děti i pejsky..
Ještě máme doma starou bíglici /má 13let/ bohužel má rakovinu, už podruhé , už se to nedá operovat, zatím vypadá jakoby v pohodě, ale je nám jasné, že to tak dlouho nebude a chceme ještě jednoho pejska, at nezustane sama..

Mě se zase víc líbí ta dlouhosrstá, stále s tou myšlenkou bojuji..ale asi zustanu u akity, člověk jak se zamiluje do plemenne, tak pak už nehce měnit

moje první byla fenka afgána s pp a zemřela v 15letech, pořád se mi moc líbí, ale to je zase pejsek který má obrovskou naročnost na pohyb a péči o srst a to se 3 dětma vím, že bych už nezvládala, tak jak když jsem byla ještě bezdětná..
Tak držím palečky, at si vyberete správně

17.12.2016 15:38
whiss

XXX.XXX.221.190

Dobrí deň. Chcel by som sa spíať tiež na nejaké chovatelské stanice tohto plemena. Máme totiž fenku lapinporokoiri a chceli by sme k nej fešáka, je to skvelí pes a výborný spoločník, užívame si každú chvíľku na plno. Majiteľ od ktorého ju máme nám o nej veľa nepovedal a aj kontakt na neho som stratil, skúšal som aj internet no márne.

17.12.2016 16:49

whiss napsal(a):
Dobrí deň. Chcel by som sa spíať tiež na nejaké chovatelské stanice tohto plemena. Máme totiž fenku lapinporokoiri a chceli by sme k nej fešáka, je to skvelí pes a výborný spoločník, užívame si každú chvíľku na plno. Majiteľ od ktorého ju máme nám o nej veľa nepovedal a aj kontakt na neho som stratil, skúšal som aj internet no márne.

V ČR je jeden mladý pes, viděla jsem ho na výstavě. Jenže ten vám asi těžko nakryje bez PP fenu. Jinak asi těžko někoho najdete, tahle skutečně málopočetná a málo známá pelemena se zpravidla nemnoží.

Přidejte reakci

Přidat smajlík