dora
napsal(a):
Protože jsem se setkala s příšernou reakcí na očkování zajímalo by mě, zda by se měl pejsa očkovat pořád stejnou vakcínou, nebo se to má či může střídat. Moje pejsa byla očkována pokaždé jinou vakcínou a třetí nás málem stála život.
Ahoj, můj veterinář vždy očkuje stejnou vakcinou, a ještě kouká, aby to byla ta samá co minule, takhle je to už od štěněte. Pejsek nemá nikdy problém a vždy po očkování je v pohodě a nic mu není. Vzteklinu očkujeme Defenzor, ostatní očkování Vanguard, a odčervení Drontal Plus. Na veterinu jezdíme do Jilemnice k panu doktorovi Pavlu Ottovi, je tu po kraji vyhlášený a mohu ho jen doporučit
dora
napsal(a):
Protože jsem se setkala s příšernou reakcí na očkování zajímalo by mě, zda by se měl pejsa očkovat pořád stejnou vakcínou, nebo se to má či může střídat. Moje pejsa byla očkována pokaždé jinou vakcínou a třetí nás málem stála život.
nam taky ockuje hafiky stejnou vakcinou, ceskou biovetou kombinaci nekolka dalsich se vzteklinou. Zatim zadna reakce krome male boulicky. Slysela jsem, ze vzteklina se ma ockovat radeji vakcinou ze zeme jako zijete se psem. Nevim, co je na tom pravdy,ale pry jsou napr. v USA jine kmeny vtekliny nez tady. Bylo by to i docela logicky, ale fakt nevim.
Jinak jak nekdo odcervuje drontalem, ja bych to tedy menila, po kazde 3. stejne tablete dat jinou s jinym slozenim.